News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Kad dodje stani-pani

Started by Tromotorac, December 09, 2009, 06:08:54 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Tromotorac

Dona Jackson, 57 god. iz ruralne Oklahome je bila oko 10 minuta na liniji sa 911, dok je na njenim vratima lupao provalnik (kasnije ustanovljeno pod uticajem alkohola/droga). Policiji je trebalo vremena da stigne do njene kuce, koja je u ruralnoj oblasti. U medjuvremenu, zena je bila dosta prisebna za te uslove,  i kada se provalnik, koji je provalio u kucu bacivsi sto u zadnja/staklena vrata, usao u sobu gde je ona bila - na liniji sa 911 operatoro, Dona ga je kao kera upucala. Ja joj skidam kapu. Isto bih uradio, mada poznajuci sebe, ne bih cekao celih 10 min.

Audio/transkript - http://www.liveleak.com/view?i=8a4_1260223622

Sta bi ste vi postupili da ste na njenom mestu?

PS. O napadacu Billy Dean Riley-ju, napisacu sutra.
The bums will always loose.

vbo man

Ja bih ga sekiricom u chelenku :mrgreen: Ovde nemamo svi vatreno oruzje :(

Jedan je ovde prebio bezbol palicom provalnika koji mu upao u kucu preko sprata ( jer mu ovaj nije dao da udje u kafanu u prizemlju).Unakazio ga ali je chovek posle bio osudjen " zbog prevelike upotrebe sile" ...kao i mi Srbi u ovim ratovima xtwak .Mislim da je chovek dobio i zatvor, plus da plati oshtetu...Tako da to shto bih ja ne dolazi u obzir :x
The light at the end of the tunnel is the train.

slawen

Претече ме ВБО, а таман сам написао: Та би дама код нас заглавила дебелу робију.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Pareski do

Јел истина да се знање борилачких вештина по нашем КЗ сматра (смртоносним) оружјем?

Како изгледа процес вештачања којим се то утврђује? Или је потребно да те одрука неко ко те познаје или ко је тренирао са тобом?

slawen

Можда, али ја за то нисам чуо.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Tromotorac

Quote from: slawen on December 09, 2009, 07:10:02 AM
Претече ме ВБО, а таман сам написао: Та би дама код нас заглавила дебелу робију.

Aha, verujem. U prvim godinama mog bivstvovanja u USA, ovdasnji zakon mi je bio cudan. Vremenom sam shvatio da ima smisla, i da je zapravo "humaniji" od evro- pogleda gde "povlacenje" u slucaju kucne provale obavezno (doduse, ima par drzava i ovde gde je "retreat" preferiran).

Elem, za one koji nisu upuceni, zakon ovde se zasniva na Castle Doctrine koji vodi poreklo iz engleskog prava o shvatanju kuce i prava na odbranu.

Ovde u Phoenixu, pre dve godine, dogodila se provala u kucu tokom jutra, dok je decak srednjoskolac jos bio kod kuce; on nazvao 911 i sakrio se u sobu, dok je provalnik isao kroz kucu. Slican scenario ovom - 911 operator ostaje na liniji dok ne stigne policija, govori mu da se smiri, sakrije a dete u jednom trenutku kaze, nemogu vise ovde da se krijem, pronaci ce me; onda, tip ulazi u sobu - cuje se sve na snimcima - a mali se zaleti u njega bezbol palicom pa udri po glavi i ledjima; cuje se na traci kako provalnik kaze "Hey, stop!", cuje se komocija... provalnik pocinje da bezi iz kuce, policija stize i uhvatise ga u komsijinom dvoristu. Na medijima su taj slucaj prikazali kao "hrabro dete, ali nemojte da ucite decu da se suprotstavljaju provalnicima".

Doduse, ova zena ako je zivela daleko od policije, nije imala izbora nego da se brani u tradiciji Castle Doctrine/English Common Law.

Na TVu sam cuo/citao opsirniji transkrip, ako ga nadjem na YouTube, postiracu detaljniju verziju.

D(z)avid

Quote from: vbo man on December 09, 2009, 07:08:23 AM
Unakazio ga ali je chovek posle bio osudjen " zbog prevelike upotrebe sile" ...kao i mi Srbi u ovim ratovima xtwak .Mislim da je chovek dobio i zatvor, plus da plati oshtetu...Tako da to shto bih ja ne dolazi u obzir :x

Ukoliko bi ga ubio, ovdje bi takodje dobio robiju; bilo takvih slucajeva, sa "pretjeranom upotrebom nasilja"...

slawen

Прекорачење нужне одбране.
Један заставник са терасе свог трособног стана убио из пиштоља клинца који је покушавао да му извади касетофон из Ладе. На пример.

vbo man

Ovaj ga nije ubio al ga oshtetio grdno.

vbo man

Znam Slawen al kad ti neko udje u spavacu sobu i pri tom ne znash shta taj ima u dzepu zar nije logicno da se u odbarni latish za bezbol palicu /sekiricu ( koja se tu zgodno nashla)  :evil:
Ja znam da bi zaglavila zatvor al da mi neko udje u detetovu sobu ( bio ovde sluchaj kad su nashli choveka u dechjoj sobi a kako je dete bilo malo nisu znali shta mu je uradio) sekirica mu ne bi ginula...mozda bi ga jedino gadjala nize od glave...iz humanitarnih razloga...ali nisam sigurna. xchain...a moze motorka da se nadje u spavacoj ponekad... :mrgreen:

Tromotorac

Imam prijatelja koji zivi u malo problematicnijem delu grada, i koji ispod kreveta drzi i pistolj i shotgun. S' obzirom da nema decu, onda je to ok..

slawen

Quote from: vbo man on December 09, 2009, 02:24:24 PM
Znam Slawen al kad ti neko udje u spavacu sobu i pri tom ne znash shta taj ima u dzepu...

Да одма' разјаснимо, за случај да тај неко будем ја, то што мислиш да држим у џепу, није у џепу.

vbo man

Nama je jedne godine ushetao lopov u dnevnu sobu dok smo spavali.Deca bila u godinama kad lanzaju nocu i gube kljucheve pa mi ostavljali otkljuchana vrata od garaze. Ali je lopova nash pas tako napushio da je pobegao glavom bez obzira kroz onu istu garazu...dobro da ga nismo nashli.Ujutru chujemo da je bilo opljchkano nekoliko kuca.Lopovi radije obilaze bolje krajeve jer ima shta da se uzme.

slawen

Quote from: vbo man on December 09, 2009, 02:39:54 PM
Lopovi radije obilaze bolje krajeve jer ima shta da se uzme.
Ово ти злата вреди.
А које је расе куче?

Pareski do

Quote from: slawen on December 09, 2009, 12:27:14 PM
Можда, али ја за то нисам чуо.

Ја јесам, на два места, додуше правно нестручна...

slawen

Све ти јасно.

Јел' има неко да зна руски?
Ево шта ме занима.

Tromotorac

neprijateljska emigracija

Rekoh onomad, upljeskas ga prvo, pa tek onda gledas da nije mozda u komsijinu kucu htio da upadne. I obavezno kontrolni iza uveta, za svaki slucaj.

Da te poslije ne tuzi i da ga moras izdrzavati cijeli zivot.
sweetness, sweetness I was only joking
when I said by rights you should be bludgeoned in your bed

Pijanista

Bese jednom u SAD, covek sisao u podrum da nesto uzme, a u medjuvremenu trojica upadnu u kucu i pocnu da maltretiraju familiju. A u podrumu slucajno bila sacmarica...
Covek oslobodjen, a posle trostruke sahrane u tom kraju kriminal opao 50%

alan ford

nemam sacmaricu ali imam Wii i pucam kao John Wayne...

amans

Quote from: slawen on December 09, 2009, 02:41:56 PM
Quote from: vbo man on December 09, 2009, 02:39:54 PM
Lopovi radije obilaze bolje krajeve jer ima shta da se uzme.

Ово ти злата вреди.
А које је расе куче?

:mrgreen:
We're lost, but we're making good time.

Hate mail

A propos...

N-SIGN - Dec 19, 2002 22:51 (*.rr.com)

"Ja sam ti se Chabarkapo bolan chetresprve do chetrespete borio za Jugoslaviju i druga Starog, a ne za neku tamo jeblo mater nezavisnu Srbiju ili Crnu Goru, 'bem ti puru bez rizhe i tachka" uzviknu vojni penzioner i borac NOR-a Nedjo Vukojeb shetajuchi se kejom pored Dunava pored zgrade bivsheg SIV sa ratnim drugom i susedom Gvozdenom Chabarkapom u prohladno decembarsko popodne, potpuno nesvestan ogromnog vuchjaka koji im se trkom priblizhavao iz pravca Zemuna.

:mrgreen:
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pijanista

Tromotorac

Quote from: neprijateljska emigracija on December 09, 2009, 07:06:37 PM
Rekoh onomad, upljeskas ga prvo, pa tek onda gledas da nije mozda u komsijinu kucu htio da upadne. I obavezno kontrolni iza uveta, za svaki slucaj.

Da te poslije ne tuzi i da ga moras izdrzavati cijeli zivot.

Tuzbe cak i nisu toliki problem, jer su ovde zakoni prilicno na strani zrtve/kucevlasnika. Mnogo je opasnije sta preziveli provalnik moze da uradi izvan tzv. 'zakonskih okvira'. Kad vec dodje do toga da se poteze pistolj, onda se ide all the way. Mrtav provalnik se ne vraca za osvetu.

Tužni Grad

I tako ti se ja u neko gluvo doba noći probudim i čujem da se neko šunja po spavaćoj. Mrkli mrak, jedva se šta razabire, samo lik kako se spotiče po sobi. A ja trgnem ono ćebe pored sebe i pa mu preko glave, pa sa svi' sto kila skočim i udri. Ubijem govno u njemu. Kad ono - "oh srce, ti ranije došla sa noćne ... što ne upališ svetlo ... a htela si da me iznenadiš ... aha, baš ti seksi ova spavaćica" ...

taki

Quote from: Tužni Grad on December 09, 2009, 08:03:24 PM
I tako ti se ja u neko gluvo doba noći probudim i čujem da se neko šunja po spavaćoj. Mrkli mrak, jedva se šta razabire, samo lik kako se spotiče po sobi. A ja trgnem ono ćebe pored sebe i pa mu preko glave, pa sa svi' sto kila skočim i udri. Ubijem govno u njemu. Kad ono - "oh srce, ti ranije došla sa noćne ... što ne upališ svetlo ... a htela si da me iznenadiš ... aha, baš ti seksi ova spavaćica" ...

Ne zezas?

Tužni Grad

Ma zajebavam ... al' mi se češće dešavalo da me bolja polovina usred noći izjebe iz kreveta, sva prestravljena, kako je neko u podrumu ... pa onda piči dva sprata niže pa spašavaj ježa što je upao kroz prozor, itd ...

taki

Quote from: Tužni Grad on December 09, 2009, 09:06:00 PM
Ma zajebavam ... al' mi se češće dešavalo da me bolja polovina usred noći izjebe iz kreveta, sva prestravljena, kako je neko u podrumu ... pa onda piči dva sprata niže pa spašavaj ježa što je upao kroz prozor, itd ...

E da znas da mi je lakse :)

I dobar ti je upad na temu ;)

Razmisljala sam sta bih i kako bih. Mislim da bih napala/ubila samo ako bi mi neko ugrozio decu. Nema toga sto ne bih pustila da mi ukradu ako je alternativa da pucam u zivog coveka.

Tromotorac

Taki, kako zamisljas da u gluvo doba noci mozes da sa sigurnoscu da procenis da li je provalnik tu zbog neke vazne & evra, ili je upao sa namerom da ugrozi decu/ukucane?

Ja to posmatram ovako - iza 9pm ovaj ducan je zatvoren; ili zvoni na ulazna vrata ili se najavi telefonom; svi ostali kojima se ulazi unutra nocu bez poziva/dopustenja, bice tretirani kao ubice/ u pokusaju. Nije na meni da razmisljam iz kojih namera su upali unutra, da li su nadrogirani ili razumni, bicu pesimista, pretpostavicu da je u pitanju najgori razlog i shodno tome bice i moj odgovor.

alan ford

zanimljivo mi je kada citam ljude koji ne deluju da bi imali problema da upucaju coveka, kao i da izgleda da vas dobar deo i ima neko oruzje po kucama.

Ja se secam vojske da je bio dobar deo likova koji je voleo dane kada se razmontiravaju puske, pa su ih uljili, glancali, doterivali, sklapali i uvek mi je delovalo nekako blesavo.
Mi nemamo oruzje niti nameravam da ga imam, ako bi ga imao i dosao u situaciju da ga koristim bojim se da ne bi bio 100% spreman a kada ga vec izvadim ako ne pucam ja pucace onaj drugi pa cenim da je ovako bolje.
I nekako ne ocekujem da ce mi iko ulaziti u stan kroz prozor da nam naudi. Niti ocekujem da nam meteor padne na zgradu mada se i jedno i drugo desava...

Pijanista

Tromotorac

Primetite ova tema nije o smotri naoruzanja, vec o tome kako bi ste postupili u trenutku stani-pani... evo primera ove zene, bila je na 911, dispicher je prenela poruku od policije da se brani dok ovi ne dodju, i eto kako se zavrsilo. Za jedan trenutak se postavite u takvu situaciju i razmislite, kako biste vi reagovali?

Pijanista

Kol'ko vidim, niko je ne osudjuje.

slawen

Што је и природно.
Наравно, није проблем у томе што је она укокала неког ко се био намерио да је растргне (нисам слушао, али ми згодно за конструкцију), већ је проблем у томе што ће неки пензионисани заставник то да схвати као лиценце то килл клинца који покушава да му извади радио из кола да би се доказао пред друштвом.

Pijanista

"Ti ces meni da krades Untira radio iz Lade"

amans

taki: "Razmisljala sam sta bih i kako bih. Mislim da bih napala/ubila samo ako bi mi neko ugrozio decu. Nema toga sto ne bih pustila da mi ukradu ako je alternativa da pucam u zivog coveka."

sa ovim se slazem iz sve snage

slawen

У леш би пуцала без проблема?
То је тако невитешки...

amans

Quote from: slawen on December 09, 2009, 10:33:11 PM
То је тако невитешки...

a kad bi to les (s kao sisarka) ugrozavao decu?

Pijanista

sisarka = sisar zenskog roda

amans

Quote from: Pijanista on December 09, 2009, 10:35:25 PM
sisarka = sisar zenskog roda

ah pedantu/pedante (deda, sta se pise u lokativu?)  jedan; (s kao smokljan  :mrgreen:

slawen

Ала ви брзо куцате...

Tromotorac

:x Ja nisam siguran kako u tim trenucima moze da se proceni da li su oni upali u kucu radi dece ili zbog africke vazne u predsoblju. Ja u po bela dana ne razumem sta ko 'oce, a nocu u trenutku invazije/upada jos manje.

slawen

Quote from: amans on December 09, 2009, 10:34:10 PM
То је тако невитешки...

'Си ти чула за зомбије?

amans

amans

Quote from: slawen on December 09, 2009, 10:37:43 PM
Quote from: amans on December 09, 2009, 10:34:10 PM
То је тако невитешки...

'Си ти чула за зомбије?

evo ih sede pored mene, na poslu, gledim u nji' :?

slawen

Па јел' би пуцала у њих?

amans

oni mi ne ugrozavaju decu hehe dakle, ne bih

slawen

Значи, не пуцаш ни у живи ни у мртви људи.
А у животиње?

slawen

Иначе, онај пример који стално помињем се заиста догодио, а црњак је још већи јер је пијани заставник мислио да радио краде из његових, а у стварности су то била комшијска кола...