News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Kad dodje stani-pani

Started by Tromotorac, December 09, 2009, 06:08:54 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pijanista

I sta je na kraju bilo sa zastavnikom?

slawen

Судио му војни суд.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Tromotorac

Ja mislim da su slucajevi prilicno razliciti i da je svakom ocigledno da pijani zastavnik nije branio svoj zivot od nasilnicke/potencijalno smrtonosne provale koja se u anglosaksonskom pravu koristi kao osnov za Castle Doctrine. Ne bi se dobro proveo ni ovde. A uz to, bio je pijan, na terasi i u Srbiji gde ne vazi ta doktrina  : xtwak

Za razliku od Australije, gde su jelte jedino bogata naselja na udaru, ovde su svi u manjoj/vecoj meri pod rizikom. Kriminal u siromasnijim krajevima je veci, black-on-black crime je neverovatan, ovde na southwest-u ima kriminala vezanog za ilegalne imigrante (jatacke kuce, otmice, extorsions, you name it) u middle-class naseljima provaljuju narkomani u potrazi za gotovinom, tehnickim uredjajima (negde se islo u ratove za belu tehniku, jel), otmicama itd.  Jednom su celu porodicu drzali vezanu 2 dana dok su terali zenu koja je radila u banci, da im otkljuca sef banke i donese novac kuci.
The bums will always loose.

Pijanista

slawen

Не'м појма, то онда кад би ушло у војно правосуђе, губио би му се сваки траг.
Сећам га се само као школског примера прекорачења нужне одбране, што у суштини није био.

А ове две ствари су више него сличне, премда не изгледају тако на први поглед.
Социолошки је веома интересантно, претпостављам, да у земљи као што је Србија у којој не функционише ништа и која не поштује сопствене законе, нема више случајева самопомоћи, нарочито код постојања опште свести, малтене консензуса да редовна, значи по правилу накнадна легална акција преко државних органа неће дати ама баш никакве резултате (у смислу наплате штете и сл).
То не треба мешати са скорашњом поплавом пуцњава по златарама, кладионицама и мењачницама, где су прпошни власници потаманили неки олош који дош'о да их пљачка, зато што је реч о припадницима истих друштвених слојева & структура, који су се само нашли са супротних страна шалтера/касе.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

baggio

Eeeee, a ja imam dozvolu za nosenje vatrenog oruzja.
I tako, pre nekoliko godina doseti se Kanadska vlada da popise i registruje
svo oruzje koje se nalazi po privatnim kucama ( jest' da ih je iskostalo vise od milijardu dolarki, al' nema veze....platice to sve tax dolar :roll:) i odem ja da mi izdaju dozvolu.  Kad tamo, a ono sve lovci,
krsni neki tipovi natrontani u kamuflazne uniforme, a ja pristigla sa posla ( imam samo sat vremena pauze za rucak ) u dvodelnom tamnom kostimu, cilepe sa visokim podpeticama, tasna, sminka, sve.  Gledaju me oni da nisam slucajno zalutala, kad pozva me covek da me uslika.  Stanem ja pored zida i posmatram face.  Znaci, svaki od ovih bi kad tad ubio?  Hmmm......Pa da, eto i ja bih.  Samo kad bi mi neko pipnuo familiju.  Ni trepnula ne bih.  Zato ja lepo na oba sprata drzim po jednu pucu.  Jedna je stara, dobra Winchester 30/30, druga, Browning 20 magnum.

Ne, ne koristim ih nikada na onima koje pozovem u goste i onima koji se prvo najave. ;)
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Pijanista

Baggio, pa ti k'o Calamity Jane  :!:

baggio

Quote from: Pijanista on December 09, 2009, 11:13:02 PM
Baggio, pa ti k'o Calamity Jane  :!:

Aha!
Ti bolje da se unapred najavis. :mrgreen:
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Hate mail

1992. sam sa jedinicom pokupljen na Mahovljanima (B727 savezne Vlade) i odvezen nazad u 3. Armiju, Nis. Sa jos nekim jedinicama povucenim iz bosanske Posavine, odveli su nas u garnizon Zajecar, poznat kao kazneni i, u to vreme, de facto KSS-level. Tu je bio neki vojnik iz Novog Sada, Grubor Sasa. Zajedno sa mnom radio za organa bezbednosti u garnizonu (prijavnica). Intelektualac, 26 godina, zavrsio fakultet neki vec pa ga zapalo da sluzi ratne 91/92. Taj decko se skine jula-avgusta 1992. i ode kuci. Devojku mu sledece godine siluje neki lokalni kriminalac tamo. On uzme neciji pistolj, nadje zivotinju i ubije ga. Uhapse ga, jasno. Skupi se ceo njegov kraj (Liman X?) i potpisu nesto da se covek pusti jer je zlatno dete a i ubio je obicnu zivotinju koja je maltretirala sve zivo. I puste ga. Nije mu niti sudjeno (provereno). Samopomoc works.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Hate mail

But then again, it has to be 1993.

D(z)avid

Quote from: Hate mail on December 09, 2009, 11:30:18 PM
1992. sam sa jedinicom pokupljen na Mahovljanima (B727 savezne Vlade)...

Moje mobilizaciono mjesto pred rat u Rvatskoj; ostao tamo 3 dana, cetvrti dan vec sam bio u stacionaru u budzackoj kasarni i... i vise me nisu vidjeli, ni u uniformi ni u civilu.

taki

Quote from: Tromotorac on December 09, 2009, 10:01:42 PM
Taki, kako zamisljas da u gluvo doba noci mozes da sa sigurnoscu da procenis da li je provalnik tu zbog neke vazne & evra, ili je upao sa namerom da ugrozi decu/ukucane?

Ja to posmatram ovako - iza 9pm ovaj ducan je zatvoren; ili zvoni na ulazna vrata ili se najavi telefonom; svi ostali kojima se ulazi unutra nocu bez poziva/dopustenja, bice tretirani kao ubice/ u pokusaju. Nije na meni da razmisljam iz kojih namera su upali unutra, da li su nadrogirani ili razumni, bicu pesimista, pretpostavicu da je u pitanju najgori razlog i shodno tome bice i moj odgovor.

Pokusavam da zamislim.
Otprilike ovako. Imam jasnu granicu u glavi. Sve moze, osim dece. Znaci cujem nesto, nekoga, u kuci u gluvo doba noci, odlazim u deciju sobu, uzimam sta imam da se branim i branim ono sto mi je sveto na sve nacine ako dodje do toga. Zovem 911, i potpuno se iskljucujem sta se desava u ostatku kuce.

Hate mail

Secate se onoga (1992.):

- "Pa dobro ubio si majku, nije htela da ti kaze gde je sklonila pare. A zasto si ubio dete?"

- "Ko ga jebe, sto nije bio u skoli..."

Pijanista

Bice da je ta ludost 90-ih prosla, ili dobrano posustala

baggio

Kod mene u mirnom delu grada, u pola belog dana, devetnaesto godisnji klinac upadne u kucu, u kojoj je zivela starica od 93 godine.  Nakon tumaranja po kuci i maltretiranja zene koja je dozivela duboku starost ziveci samostalno, ubio ju je za samo $ 50.00.  Sudski proces jos uvek traje, a njegovi advokati koriste foru da je psihicki poremecen, jer je u datom momentu bio pod dejstvom droge.  I ko zna kako ce se ovo zavrsiti?

Zalostan kraj jednog zivota, a majmun moze jos i da bude oslobodjen nakon psihijatrijskih ispitivanja.

Pijanista

P.S. Ja sam bio na "odsluzenju vojnog roka" u Zajecaru, ali dosta ranije, 86-te. A kad si vec pomenuo Posavinu, tu sam negde rodjen, Jbt, pa mi smo skoro zemljaci  xrofl

Hate mail

Prnjavor - Vucjak - Derventa - Bijelo Brdo - Brod - Modrica - Samac - Pelagicevo - Ozren - Brcko ili ovamo Majevica - Ugljevik - Sandici - Bijeljina??

Moj je ratni put bio sa one strane Save (i kanala Strug), doduse. Imali smo dodushe mali detachment (5 vojnika, 9K111 "Fagot" odeljenje) na frontu sa HV-om u Derventi; oni su stigli 4 dana posle nas. Izbacili ih iz aviona u Batajnici, oni pod oruzjem prosetali (!) do Generalstaba u Kneza Milosa i raspitali se gde je jedinica zavrsila. Ovi im kazu (!) a cale jednog od njih (jedan fini lik iz Nova Sada, aprila 1992. se nasred puta Prnjavor - Derventa nije htio skloniti Veljku "ne idi sredinom ceste, jebem ti kru' krvavi" Milankovicu pa je tu bilo potezanja oruzja i posle "pa znas li ti KO je to, majmune???" prekora lokalnih boraca) ih kolima doveze u ZA. Ludnica.

Pijanista

Ovamo, nedje oko planine  :lol:

Pijanista

Jbt, pa RS je totalno ostala bez oficira, oni sto su iz Srbije su utekli nazad, jer nisu iz Bosne, oni sto su iz Bosne a sluzbovali u Srbiji nisu hteli u Bosnu, jer postuju datu rec  :cry: pa ne zele da napustaju jedinicu. Price su ko sa crtanog filma.
kaze mi ortak hoda gradom Zemunom, a kamion sa rezervistima na semaforu. Vojska verovatno sa fronta, razdrljeni, prljavi i prolazi riba trotoarom. A oni prvo poceli da dobacuju, zvizde i na kraju pucaju u vazduh.

A non stop su se preko radija ("motorolama") svadjali sa muslimanima sa druge strane Majevice. Dijalog otprilike:

- Cedo, ^$%#&@^*
- Mujo, *#$&^*&@#$^
- E, ajde nemojmo vise o politici.
- A o cemu cemo?
- Ajde o kurvama.
- Kako ti je majka?

D(z)avid

Quote from: Pijanista on December 10, 2009, 12:14:55 AM
Jbt, pa RS je totalno ostala bez oficira, oni sto su iz Srbije su utekli nazad, jer nisu iz Bosne, oni sto su iz Bosne a sluzbovali u Srbiji nisu hteli u Bosnu, jer postuju datu rec  :cry: pa ne zele da napustaju jedinicu. Price su ko sa crtanog filma.

Pa, i nije bas tako, jer su Bosanci i Hercegovci (moj slucaj, preko oceve linije) iz Rvacke i Slovenije dobijali sluzbu u Bosni (kao zadnju stanicu), kad su se ove dvije odcijepile: imam daljnjeg rodjaka koji je iz Plesa (aerodrom, ZagreP), prvo poslan u BL, a kasnije Sarajevo; iz BL je zarko htio u BG, cimao neke veze, ali nije mogao da se prebaci...

Tromotorac

Quote from: taki on December 09, 2009, 11:40:13 PM
Quote from: Tromotorac on December 09, 2009, 10:01:42 PM
Taki, kako zamisljas da u gluvo doba noci mozes da sa sigurnoscu da procenis da li je provalnik tu zbog neke vazne & evra, ili je upao sa namerom da ugrozi decu/ukucane?

Ja to posmatram ovako - iza 9pm ovaj ducan je zatvoren; ili zvoni na ulazna vrata ili se najavi telefonom; svi ostali kojima se ulazi unutra nocu bez poziva/dopustenja, bice tretirani kao ubice/ u pokusaju. Nije na meni da razmisljam iz kojih namera su upali unutra, da li su nadrogirani ili razumni, bicu pesimista, pretpostavicu da je u pitanju najgori razlog i shodno tome bice i moj odgovor.

Pokusavam da zamislim.
Otprilike ovako. Imam jasnu granicu u glavi. Sve moze, osim dece. Znaci cujem nesto, nekoga, u kuci u gluvo doba noci, odlazim u deciju sobu, uzimam sta imam da se branim i branim ono sto mi je sveto na sve nacine ako dodje do toga. Zovem 911, i potpuno se iskljucujem sta se desava u ostatku kuce.

Hm, znaci ti vise cenis zivot nekog nitkova koji je provalio u tvoju kucu i namerava da polomi/pokrade imovinu koju si ti i tvoja porodica stekla znojem lica svog so to speak... Dakle, ti mozes da imas obzira prema njemu, a on nema prema tebi?

Zasto ne bi iznela stvari odmah ispred kuce, da se ne muci dok ih kupi, da ih lakse ne odnese?

I nije rec samo o imovini. rec je o tome da se tu u kriznim trenucima stvari lako izmaknu kontroli; ako je osoba pod uticajem droge/alkohola i nerazumna; ako je osoba na uslovnom pa ne zeli zive svedoke; ako je lud... ima toliko varijacija u kojima jedna naocigled bezazlena provala moze da preraste u mnogo opasniji zlocin.... i nemas puno vremena niti prilika da reagujes. Mozda jednom imas cistu priliku, ako imas srece... Razmisljati i davati mu popust u takvom trenutku meni licno zvuci kao humanisticka vezba na forumu, dok smo svi ok. I to je OK. Ali zivot je mnogo prljaviji, i treba biti spremniji i na mnogo gore i od drugih i od sebe.
The bums will always loose.

iDemo

Quote from: Hate mail on December 09, 2009, 11:56:29 PM
Prnjavor - Vucjak - Derventa - Bijelo Brdo - Brod - Modrica - Samac - Pelagicevo - Ozren - Brcko ili ovamo Majevica - Ugljevik - Sandici - Bijeljina??
Jel' si imao nesto sa Petrom Ocausaninom?

Hate mail

Imo sam s nekijem zhenama, jebga. Nijesam s drugijem chojkom bijo nikad.