News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Dow: destination 5000

Started by Tromotorac, August 25, 2010, 10:23:25 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tromotorac

http://www.cnbc.com/id/38826988

Dow Faces Bouncy Ride to 5,000: Strategist

MARKET, STOCK MARKET, DOW, STOCK MARKET, INVESTMENT STRATEGY, ECONOMY
CNBC.com | 24 Aug 2010 | 03:12 AM ET
The Dow Jones Industrial Average will lose about half of its value over the next couple of years as it follows a Nikkei-like pattern of several sharp rallies in an overall decline, according to Charles Nenner, founder and president of Charles Nenner research.

Stocks are currently in a bear-market rally, and looking at charts and past trends, unemployment and leading indicators suggest the Dow will drop to 5,000 in the next two to two-and-a-half years, Nenner told CNBC in an e-mail.

Deflation will arrive, along with a sharp double-dip recession, pushing the Dow lower, although, like the Japanese market, stocks will see several jumps of 30 percent to 40 percent, he said.

"Things look really bad for the next 10 years," Nenner said.

While most stocks will get caught in the downturn, the exception will be those with exposure to soft commodities like wheat, corn and soybeans, he added.

Last week, JPMorgan strategist David Kelly said there is still a lot of opportunity in stocks and that a double-dip scenario is "very unlikely."

Nenner is also bullish on gold and silver over the longer term and expects the precious metals to start a new leg higher by the end of the year.

Bond yields should go lower for the next three or four years and the Japanese yen should gain against the dollar, he said, adding that his target was 80 yen per dollar.

Nenner also said that there is a strong case to suggest that the Federal Reserve will ease monetary policy further.

Charts: Dow Facing 'Serious Trouble'
© 2010 CNBC.com
URL: http://www.cnbc.com/id/38826988
The bums will always loose.

Che2

motorni, ne moras da se primis bas na svaki glupi republikansko-propagandni trik.... nece dow nikuda, a da je tako ti to ne bi znao prije nego se desi.     xjap
Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

Tromotorac

Govance, tebe niko nije pitao za misljenje.
The bums will always loose.

Hate mail

Nije vazno da li ce DOW 30, FTSE 100, S&P 500 ili Wilshire 5000 otici ovde ili onde (ono, jeste ako imate 401(k) i slicno ali boze moj).

Ono sto je (danas) vazno je da credit market i fixed-income market ne presuse i ne kontrakuju se. To bi nas (nas = planeta) dotuklo odmah. Ovako jos imamo sanse.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

zagor te nej

Najveci problem equity marketa je sto je universally despised posle potonuca 2008me. Od tada do sad su prakticno sve nove investicije otisle u fixed income, sto iz racionalnih razloga (nizak rast, niska inflacija, niske interesne stope sa tendencijom daljeg snizavanja), sto iz iracionalnih tipa, once burned twice shy. Imajuci u vidu kakve su zarade kompanija, na koliko kesha sede clanice S&P 500 indeksa (skoro tri triliona dolara), i koliko su lean posle najurivanja sa posla povelikog broja ljudi, equity market je jeftin. Medjutim, emotivno je prezren, fundamentalna vrednost je trenutno nebitna. Amerika je u ciklusu koji je tezak, ali na duge staze bolji od onog u kom je bila. Deleveraging ciklus ce da potraje nekoliko godina, ali, ukupna zaduzenost individua se smanjuje, bas su danas izasle statistike o tome da je suma novca koji se duguje na kreditnim karticama najniza u poslednjih 5 godina. Zivot na kredit nije odrziv, odrziv je zivot u skladu sa mogucnostima. Ekonomija koju odrzava iskljucivo zaduzivanje, i to ne za investicije nego potrosnju, nije ekonomija nego ponzi scheme. Neka malo trose Nemci i Kinezi na jos nesto sem na hranu i gace, za promenu.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Hate mail

Nekoliko godina? Potrajace ova destrukcija "kapitala"/duga/mal & bad investments-a 20 godina.

3 triliona equity dolara nije nista: ja dnevno ovde imam credit/fixed-income/interest rates prometa od manje-vise toliko. Dnevno.

zagor te nej

Tri triliona dolara je celokupan GDP Kine, koji sedi u keshu iz cistog straha.Doduse, M'n'A polako krece, strah od takeovera ima da potrosi deo tog novca na nesto konkretno.
Niels Bohr

Che2

Quote from: Tromotorac on August 26, 2010, 12:30:40 AM
Govance, tebe niko nije pitao za misljenje.

tebi umotvorine vazda na matoro dupe izlaze... ali dobro.    :roll:

zagor te nej

A sto se govance mesas u razgovore u kojima si potreban kao trece jaje?
Niels Bohr

Che2

tema o tvojim batfak kolegama je dva reda nize... trece jaje.    xrotaeye

p.s. matorog moram da prozovem ponekad cisto da se potrudi da ne bude toliko tupav sa svojim komentarima i temama.

zagor te nej

Aha. Super. Ajde sad idi zaseravaj neku drugu temu, svega ti.glup si kao kurac, coveku dodje glupo I da te zajebava.
Niels Bohr

Hate mail

Seriously.

Ne gine mu neka fontana u decembru. Ako vec nije pio vodu iz neke.

Che2

drugovi, zato vas toliko iritira moje prisustvo jer ste toliko umni... samo vam ukazem na odredjene nebuloze i to je sve.

a to sto pljujete po otadzbini koja vas 'lebom othranila  vama na cast!    xjap

Hate mail

Rasipas talenat na tako trivijalne zgode. Ti bi trebalo da pruzas svoje usluge, i to na poslovima cistog genija, u nekoj vladi, pri onoj centralnoj banci svih banaka u Bazelu ili u UN-u ovde na 42-goj ulici. Tolika goruca pitanja a ti se zamlacujes ovde sa ovim polusvetom.

Che2

hatemi, ako nisam finanCijski guru ne mora da znaci da ne mogu da prepoznam druge pacere, zar ne!?    :)

zagor te nej

Nisi finansijski guru, al' si zato medicinski debil. Dakle, zreo da budesh barem ministar u tzv. Vladi tzv. Republike Srbije.
Niels Bohr

Che2

LA opusti se brate... ti si meni simpa kao i hatemi, jerbo gotivim inteligentne sagovornike pa makar bili i takve kockonje zadrte.    :)

Hate mail

Nemoj da me "gotivis", zamolio bih te.

A propos, znas kad je tvoj zemljak Mujo devedesetih trazio azil ovde, isceralo ga izbosne, pa ga INS agent na intervuu pita:

- "Name?"
- "Mujo"
- "Age?"
- "35"
- "Sex?"
- "3 times a week"
- "No, no: I mean male or female?"
- "Doesn't matter".

Che2

sto si nadrkan hatemi, da nece da ti daju lay off sad' kada ti je ovaj motorni izbaksuzirao dow.... alternativa 18 wheeler jos uvijek postoji.    :)

tarana

Quote from: Tromotorac on August 25, 2010, 10:23:25 PM

While most stocks will get caught in the downturn, the exception will be those with exposure to soft commodities like wheat, corn and soybeans, he added.

Ivan_D

Ja kad sam poceo da prati DOW, mrzi me sad da trazim tacno, 1996 bio je tek 7000. Do '98 se popeo na 10,000 i atmosfera je bila takva da smo (mi naivniji) mislili da ce ubrzo da bude 20,000.
Damn, NASDAQ je u to vreme bio 5000. Ljudi su u to vreme kupovali AMZN za 200$, koji je imao market cap veci nego vrednost svih knjiga ikada stampanih u USA za poslednjih 300 godina, a te godine su imali market share ni 10%. Opste ludilo je bilo. "those stocks have sex appeal where they miss fundamentals" cesto sam cuo sales-people kako govore klijentima.
I onda krajem 1999 BOOOOOOOOOOOOOM!!!
Jedan moj kolega, strasno debeo, uvek je bio bearish i svih tih godina kupovao puts i stalno gubio. Medjutim tada za nekih ulozenih 50k dobio 600k, isao okolo i vikao "yeah baby, i have puts coming out of my butt as I walk. and boy, do I have a big butt!"    :mrgreen:
If you dine with the devil bring a long spoon.