News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Praktični savetnik

Started by Nocobdija, September 04, 2010, 08:43:58 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

E

:( zna li neko tu uopste da peva?

Ivan_D

Nocobdijo prijatelju pravi Srbine vratio si se  :)
Dobro dosao!

Sad se setih pre 6-7 godina zenio se moj prijatelj dole i pozv'o me da mu budem kum. Znao sam da ce stvari krenuti naopako kad sam im za poklon kupio svakom po badem-mantil, do jaja bili po 150 eura komad, a moji roditelji mi rekli "aaaa, pa ovde ti nije tako. ne mozes na vencanju da se pojavis sa nekakvim krpama, pogotovo ne ako si kum" i otisli ljudi i kupili jos nekakvu sliku za 300 eura da se ja ne bih sramotio.

Kod popa je proslo sve u redu posto smo ga slagali da sam ja krsten, u opstini nismo ni bili vec je maticar dosao u kafanu, pravo zlo je pocelo posle. Tipicna (valjda) srpska svadba jedno 100-120 zvanica, pevaljka, Cigani sa trubama itd. Elem, nismo jos ni seli, a ujak mladozenje (kog sam ja video par puta dok smo bili klinci) najavi "kum i ja cemo drzati muziku do ujutru"   :|

Ja pod jedan mrzim tu i takvu muziku, pod dva mrzim da dajem novce pod pritiskom. Nista posle jela, poceli ovi da sviraju i pevaju, ja upozorio prijatelja da nemam nameru da im dajem novac i on se slozio recima "ma da, samo ih oteraj od sebe".
Par ljudi narucilo neke pesme, dali neke pare, a onda ih ujak pozvao kod nas. Narucivao on pesme, ubrzo se istrosio, trazio od zene jos para, ova mu nesto rekla, on se izdrao na nju, ona mu pare dala, kad su Cigani videli da vise nema leba od njega okomili se na mene.
Ja verovao da cu istrajati u svojoj nameri da ih odj@bem ignorisao ih dok me nisu opkolili sa svih strana, svirali na sav glas da je pocela glava da me boli i rekli da hoce novce. I nista, pod necovecnim pritiscima ja popustio dao im 20 eura i oni se smilovali da me ostave na miru.
If you dine with the devil bring a long spoon.

E

Je l bilo"kume izgore ti kesa"  ;)

e ovo je dobra fora
shou pocinje na ):47 :!:
Wedding Dance First As A Couple FUNNY Baby Got Back

Hate mail

He. Ja se cudu ne mogu nacuditi da ono sto cu samo za ovu priliku nazvati rock 'n' roll generacijom pri ulasku u tu neku "must marry/must have babies/must settle down" zonu tako jednostavno kapitulira pred babama i dedama i atavizmima svih vrsta. Kumstva, cigani, trube, muzika, izsilovana prijateljstva, nametljivi susedi i nepoznata rodbina, picke materine. I nije to samo oko svadbarenja. Od tih nekih godina pa na dalje kapitulacija postaje potpuna. Inkorporacija u oloshko-plemenski kolektiv koji ih je sve vreme strpljivo cekao je neizbezna. You're becoming one with the Borg, at last.

Unless you head out in a 4-engined silver bullet.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Nocobdija

Quote from: Ivan_D on September 04, 2010, 09:26:50 PM
Nocobdijo prijatelju pravi Srbine vratio si se  :)
Dobro dosao!

Hmm, hvala Ivane, otpozdravljam, mada nemam prikladan avatar sa tri podignuta prsta, moraćeš da zamisliš.  :mrgreen:

Nocobdija

Inače, ovako izgleda kumovski kićanović.

Superhik

Hm.. Ivane, ako si popa slagao da si krsten, onda je kumov crkveni brak - nevazeci.
Tako da je pitanje kakvu i koliku uslugu si mu time napravio, sto, opet, zavisi od toga koliko je tvom kumu to uopste bitno.

Meni nije, da ne bude zabune.

Ivan_D

crkveni brak je a priori nevazeci, tako da all is good.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Superhik

Lako mi je zamisliti da crkva ima identican stav prema lege artis 'drzavnom' braku.
Opet, kazem, stvar je u tome koliko je cela ujdurma tvom kumu bitna.

Meni, licno, i jedno i drugo dodje na isto: veza ce ili funkcionisati ili nece; tesko da crkva/opstina nekakav uticaj mogu da imaju.

slawen

Quote from: Nocobdija on September 04, 2010, 08:43:58 PM
Kako naručiti pesmu? Lako, ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=9vwc-_ITIKQ&feature=player_embedded

Турчину на снимку изгледа они клинци у позадини рециклирају кинту коју као шатро разбацује около.
Како је то ниско...
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Nocobdija

Quote from: slawen on September 06, 2010, 12:19:53 PM
Quote from: Nocobdija on September 04, 2010, 08:43:58 PM
Kako naručiti pesmu? Lako, ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=9vwc-_ITIKQ&feature=player_embedded

Турчину на снимку изгледа они клинци у позадини рециклирају кинту коју као шатро разбацује около.
Како је то ниско...

Pa kad baca na patos, mora da bude nisko, i ondaK se savijaju dole.  :mrgreen: