News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Што сте се сударали - сударали

Started by slawen, December 10, 2009, 09:53:16 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

slawen

Што сте се сударали - сударали.
Од данас, пошто је ступио на снагу нови закон о саобраћају, то више није могуће, а ни дозвољено.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

alan ford

eto to ti ja pricam. potrebni su nam efikasni zakoni pa da krenu redom silovanje, kradje, prevare ... to sve mora da (pre)stane...

tarana

jedina stvar koja me u čitavoj priči nervira je ograničenje na 80km/h van naseljenog mesta.čemu to, nimije jasno..

iDemo

Quote from: tarana on December 10, 2009, 01:11:11 PM
jedina stvar koja me u čitavoj priči nervira je ograničenje na 80km/h van naseljenog mesta.čemu to, nimije jasno..
To je stvarno suludo. Ovde je 110 i opet ga niko ne postuje.

Ivan_D

Na putevima te sirine i tog kvaliteta, vecina vozaca verovatno nije sposobna da vozi dovoljno bezbedno ako voze brze od 80-90km/h

Sanse za fatalnu nesrecu izmedju 80km/h i 120km/h se povecavaju na slicnim putevima i za 1000%-2000% kod prosecnog vozaca.
If you dine with the devil bring a long spoon.

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

amans

We're lost, but we're making good time.

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

baggio

He..he...ko jos obraca paznju na ove znakove?
I ko uopste moze ovo da procita na brzini od 100 i nesto? xrotaeye
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Wiz

Vaistinu, kad se uzme kakvi su nam putevi sve preko 40 km/h je čista perverzija! :mrgreen:

BTW, znate li da voz Beograd - Niš sad vozi sporije nego u vreme kad je ta pruga izgrađena? Brze pruge sVrbije!

taki

Bogami ja ne znam kako cu to da postujem... sve ostalo ni ne krsim, al' 50 na sat... uh, ne znam ni da l' moze ono moje toliko da se tera.

Wiz

Quote from: taki on December 11, 2009, 01:26:23 AM
Bogami ja ne znam kako cu to da postujem... sve ostalo ni ne krsim, al' 50 na sat... uh, ne znam ni da l' moze ono moje toliko da se tera.

Zajebo se Para baš žestoko što nije otiš'o u saobraćajce.

Jooooj, što će sad da bude... Samo izađu na ulicu pa STOP! 20 evra od svakog, nek' zaustave 200 u smeni, 4000 evra okruglo, po dvojica u smeni, 2000 dnevno za svakog. 40-50 iljada evra zarade mesečno. Dobro, ajd', deli se to i sa načelnikom, i sa komandirom, i sa šefom smene... Al 10 soma evra će im ostati.

Paramecijum

Jedino što će izazvati jeste potpuni kolaps u gradu.
Opšte je poznato da je propusna moć raskrsnice mnogo veća kada semafor ne radi, samo što se ljudi teško snalaze, a pojedinci nikako.
Kada niko ne bude išao na žuto, propusna moć će pasti za 20%, plus žuta traka, ovo-ono... cenim najmanje 30% sporiji promet, a to je već blisko zaustavljanju.

Dačić je u jednom u pravu, ako se saobraćaj još uspori i onemogući i na kraju zaustavi, onda neće više biti nikakvih udesa.

Pijanista

QuoteOpšte je poznato da je propusna moć raskrsnice mnogo veća kada semafor ne radi

Ako su ljudi disciplinovani.

Paramecijum

Raskrsnica gde se ukrštaju dva obična dvosmerna puta (recimo kod Skupštine) imao je nekada osam režima rada, dakle, odvojeno za pravo i za levo, pa puta četiri; sada ima sedam, skretanje iz kneza Miloša levo nema odvojeno vreme, pa vozači jednostavno moraju da ulaze na žuto, jer inače nikada ne bi prešli.

Ali, da je pun režim od osam faza... idu po dve faze spojene, jedan pravac ima pravo i levo... pravilo je da između promena svetla na semaforu uvek bude jedna sekunda svima crveno i po 3 sekunde pre i posle žuto... dakle, svaka promena režima oduzima 7 sekundi od cele raskrsnice... četiri pravca po 7 sekundi 28 sekundi. I ako se režim smenjuje na 90 sekundi što je uobičajeno imamo 28 sekundi potpuno zatvorenog saobraćaja, tj, od 12 sati danju, čitava 3 sata niko na toj raskrsnici neće smeti da prolazi jer se ulazak na žuto tretira kao ulazak na crveno po novom zakonu.

E

tarana

u bg-u ima neki pešački prelaz.
ima više prelaža yebešga, al' ovaj je zanimljiv.
zeleno traje 7 sekundi a treba da pređeš 6 traka.
zovu ga semafor huseina bolta.

Wiz

Jebiga tarano. Tako ti je to u zemlji u kojoj su saobraćajni tehničari pisci, a pisci su političari.

A glede žutog svetla... Možda bi "mera" i bila efikasna da su glavni izazivači nesreća oni koji prolaze kroz žuto. Ali glavni izazivači su oni koji čak i ne usporavaju ni na jedno svetlo. I takve, ponajčešće, niti ko zaustavlja, niti sme da ih zaustavi. Ponekad i ne može.

tarana

eee..al' paj sad..pitali nekog, tog pisca za saobraćaj, a što samo 7 sekundi...
kaže ekspert: nema tu saobraćajnih nezgoda..ovi s aftom su uviđavni pa ne teru preko pešaka iako im zeleno...
alo bre konju! pa nije te to pito!

Wiz

Ja sam sam sebi dosadan, svugde to pišem... Ja živim blizu onog noćnog kluba, Theatro, kako se već zove. Ajd što je tamo zabranjeno zaustavljanje i parkiranje, ali kad su "manifestacije" za one ćelavačke džipove to ne važi. Nego... Svojim očima sam video da se lik oko 3-4 ujutro parkirao na sred raskrsnice. Ima mesta u okolnim ulicama, ali jebe se njemu, ćelavac, on može da parkira di oće. Policija je tu, misliš da je smeo neko da mu priđe? Ne, legitimišu neke dronjave i žgoljave klince.

Mene umalo nije pregazio neki superluksuzni Mercedes koji je prošišao kroz Kn. Miloša na crveno sa najmanje 250 km/h. I šta? Ništa. Tamo su kamere koje lepo uslikaju sve koji prođu na crveno, ali čisto sumnjam da je ovome neko zazvonio na vrata.

E, sve dok je to tako, zakoni će biti samo hrpe papira.

taki

Quote from: Wiz on December 11, 2009, 10:12:35 AM
Ja sam sam sebi dosadan, svugde to pišem... Ja živim blizu onog noćnog kluba, Theatro, kako se već zove. Ajd što je tamo zabranjeno zaustavljanje i parkiranje, ali kad su "manifestacije" za one ćelavačke džipove to ne važi. Nego... Svojim očima sam video da se lik oko 3-4 ujutro parkirao na sred raskrsnice. Ima mesta u okolnim ulicama, ali jebe se njemu, ćelavac, on može da parkira di oće. Policija je tu, misliš da je smeo neko da mu priđe? Ne, legitimišu neke dronjave i žgoljave klince.

Mene umalo nije pregazio neki superluksuzni Mercedes koji je prošišao kroz Kn. Miloša na crveno sa najmanje 250 km/h. I šta? Ništa. Tamo su kamere koje lepo uslikaju sve koji prođu na crveno, ali čisto sumnjam da je ovome neko zazvonio na vrata.

E, sve dok je to tako, zakoni će biti samo hrpe papira.

250 km/h? Ma sta kazes?
Ocigledno se nisi vozio ni 150...

Zakon je tu, ima dobrih delova, ali ono sto ce mene najvise izludjivati je selektivnost o kojoj Wizard prica. I dok je to tako, a bice ovde dok god ne krenu da policajce zavode u red kao sto su Italijani na pr svoje, nece ni zakoni valjati.

iDemo

Quote from: taki on December 11, 2009, 01:34:22 PM
250 km/h?

Ja sam 230 km/h na deonici gde je dozvoljeno, naravno, svih 110 km/h. Srecom me nisu uhvatili - imam carobni bugarski anti-radar CD. A kolezinicu su tu hvatali za 'nedolicno ponasanje na drumu'... Jurili je kuci...  :lol:

taki

Quote from: iDemo on December 11, 2009, 01:44:37 PM
250 km/h?

Ja sam 230 km/h na deonici gde je dozvoljeno, naravno, svih 110 km/h. Srecom me nisu uhvatili - imam carobni bugarski anti-radar CD. A kolezinicu su tu hvatali za 'nedolicno ponasanje na drumu'... Jurili je kuci...  :lol:

Ja nisam licno, al' zato mm jeste... bog zna koliko puta... doduse ima auto koji je za to napravljen, ali opet... moj problem je (taki Na terapiji :mrgreen:) sto zna sve o rizicima, al' volim brzu voznju pa me ne shvata ozbiljno cak ni kad se bunim...  :roll:

Ovde bi za taj antiradar dobio 5-6 poena, ne znam tacno. A 18 je dozvoljeno za 2 godine pa ti vidi...

Wiz

250 km/h? Ma sta kazes?

Ma tebi i tvom društvu je sve očigledno glede moje malenkosti. I da se nisam vozio ni 150, i da nikad nisam bio na Zapadu, i da nikad nisam bio novinar...

Slobodno zaobilazi sve što ja pišem, pošto ti i onako unapred znaš sve "istine o meni" (a i ako neku ne znaš, uvek možeš da pitaš onog vašeg pajtaša-udbaša koji zna ama baš sve "istine o meni").

Ivan_D

250 km/h?

Cega se pametan stidi...   :roll:

alan ford

znam da je na engleskom i od amera ali covek zivi u BGu i ima veoma zanimljiv blog. Ovaj je bas na zadatu temu.

http://blog.b92.net/text/13639/Emasculating%20the%20Cowboys/

Emasculating the Cowboys

ANNOUNCEMENT: Due to the new law on traffic, I am currently in the market for trading in my car in exchange for an elephant. Please contact this blog with photo and details. Camels also will be considered. No time wasters please.

Given that the newly sanctioned traffic cameras will apparently be rolling all the time, there will be no place for the White City's traffic cowboys to hide. By cowboy, I am referring to the guy in the black Audi, with no license numbers, slaloming from right to left to right lanes at 130 kph while talking on one cell phone, texting on another, lighting a cigarette, changing the cd music, and wearing dark glasses behind tinted windows.

At midnight.

Either these cowboys will be gelded and stabled by the all-seeing eyes in the sky, or they will become the single largest source of income for Belgrade traffic police.

We see these cowboys every day. We sit behind our wheels and curse them under our breath. We hope that they get caught and fined. But while we seethe and watch them, we know that the likely recipients of the tickets will be us. We are the low hanging fruit, easy wins for the cops.

As much as I am very much in favor of reigning in the terror of the streets, I am also a little afraid of these new techno-informants. No matter what you do, you cannot always get everything right in the car. You forget the seat belt (well, I do anyway), you speed up to 42 in a 40 zone, you cruise through a yellow light that turns red before you make it all the way.

Petty infractions, to be sure, but with the cameras snapping, you have no one to whom to make your case. The incriminating photos arrive at your home accompanied by your ticket. In the old days (i.e., last week), you could cajole and banter a little with the traffic cop and head off a ticket on the grounds of reasonableness or a small consideration. But to argue a camera ticket, you will have to go before a judge - and who will do that?

So, my guess is that the best way to deal with this Brave New World is to step into an older one. I do not believe the new laws apply to elephants. I will have no trouble with parking as he can rove around the park while he waits for me. I will have no trouble with speeding because the elephant could never work up enough velocity.

Seat belts may be tricky, however.

slawen

Quote from: Ivan_D on December 11, 2009, 04:03:51 PM

... kolezinicu su tu hvatali za 'nedolicno ponasanje na drumu'...

Cega se pametan stidi...   :roll:
Машиш скривену поруку.

Pareski do

Quote from: slawen on December 10, 2009, 03:52:52 PM
Људи, био сам ироничан.

Нека си, ја сам претпоставио

slawen

Pareski do

taki

Quote from: Wiz on December 11, 2009, 03:56:18 PM
250 km/h? Ma sta kazes?

Ma tebi i tvom društvu je sve očigledno glede moje malenkosti. I da se nisam vozio ni 150, i da nikad nisam bio na Zapadu, i da nikad nisam bio novinar...

Slobodno zaobilazi sve što ja pišem, pošto ti i onako unapred znaš sve "istine o meni" (a i ako neku ne znaš, uvek možeš da pitaš onog vašeg pajtaša-udbaša koji zna ama baš sve "istine o meni").

wizarde, da jesi ne bi ni u sali napisao da je neko jurio najmanje 250 kroz Kneza Milosa. To je prosto i tehnicki nemoguce. Znas koliko mu treba cistog puta da stigne do te brzine? Da ne pitam da li zaista znas kako izgleda auto u toj brzini. Veruj mi da je sasvim dovoljno i da je projurio 120...

slawen

Јеботе ал' лаже тај човек.
Дедер, Таки, шта нас је још обмануо?

Pijanista

Sto ste neverne tome. Porsche Carrera GT Turbo moze da razvije 250 na oko 450 metara.  :mrgreen:

Wiz

Quote from: taki on December 11, 2009, 08:59:44 PM
wizarde, da jesi ne bi ni u sali napisao da je neko jurio najmanje 250 kroz Kneza Milosa. To je prosto i tehnicki nemoguce. Znas koliko mu treba cistog puta da stigne do te brzine?

Koliko čistog puta treba automobilu koju tu brzinu dostiže za 4-5 sekundi? Sportski model Mercedesa nije baš fića. Ako sam napisao superluksuzni, nisam mislio na blindiranu limuzinu nekog od Dekinih funkcionera, nemoj o'ma da se potresaš.

Quote from: slawen on December 11, 2009, 09:40:08 PM
Јеботе ал' лаже тај човек.
Дедер, Таки, шта нас је још обмануо?

Daćem ti ja adresu njihovog glavnog snabdevača "istinom o meni". Saznaćeš o meni stvari koje bezmalo niko ne zna, uključujući mene samog. Moraću jednog dana da upoznam tog mog predanog "biografa".

- Dobar dan.
- Dobar dan.
- Poznajete li vi toga i toga?
- Kako da ne, kao svoj džep.
- Lično?
- Ooooo, da... Radili smo zajedno u najmanje 3 firme.
- Drago mi je, ja sam taj i taj kojeg poznajete kao svoj džep. Evo, sad ste me, osim što me poznajete kao džep, najzad i sreli. Došao sam da saznam istinu o sebi. Greo'ta da umrem a da čak ni to ne znam.

slawen

Не бој се, доћи ће он код тебе.

Daisy

Po starom zakonu vozac motora je bio obavezan da nosi kacigu.

Sudija za prekrsaje tada nije mogao da kazni vozaca koji je kacigu imao na ruci!
(ne mogu ni ribe ni drugari da vide ko je na motoru ako ima kacigu na glavu ... normalno)

Lm, po novom zakonu vozac motora je obavezan da nosi kacigu na glavi.
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

slawen

Нисам имао таквих случајева.
Биће да су за то чули на интернету, па им није требао адвокат.

Pijanista

QuoteKoliko čistog puta treba automobilu koju tu brzinu dostiže za 4-5 sekundi?

:D

McLaren F1  6000ccm 630ks

0–150 mph (240 km/h): 12.8

Wiz

Quote from: Pijanista on December 11, 2009, 09:57:03 PM
McLaren F1  6000ccm 630ks

0–150 mph (240 km/h): 12.8

Sportskim modelima Mercedesa treba 10-11 sekundi 0-200 km/h. To što navodiš je podatak za ubrzanje 0-240. Da li misliš da je isto vreme potrebno i za ubrzanje od 100-240 km/h? Reklo bi se da je, u tom slučaju, moja procena o 4-5 sekundi mnogo bliža istini. Džebiga, trudiš se da ispadneš pametan, ali nekako uvek ispadneš glup. Sve vreme se priča o realnoj vožnji i o tome koliko treba automobilu da od neke "krstareće brzine" dostigne famoznih 250, a ne iz mesta. Priča se o vozilu koje već šiba, ne o vozilu koje kreće iz mesta.

Ivan_D

Kad pricamo o ludacima, ja jednom isao iz BP za Prag kolima i isao sam dosta brzo za moj ukus, oko 150km/h. Onda sam video u retrovizoru da mi se nesto priblizava dosta velikom brzinom i nisam mogao da provalim sta je. Nije izgledalo kao automobil, a nije mi mnogo licilo ni na motor.
Ubrzo me je lik pretekao na jednom tocku (digao motor) i vozio tako na jednom tocku dok ga nisam izgubio iz vidika. A isao je dosta brze nego ja. Ja nisam mogao cudu da se nacudim.

Pijanista

Dobrim kolima treba 4+sekundi do 100 a oko 14-15 do 250. Znaci 10 sekundi minimum 100-250. To je oko 500 metara. Jos koliko mu treba da ukoci...... Ah da, isao je nizbrdo, pa kad je dosao do 250 onda je krenuo uzbrdo.
ma koji kurac sam te vracao sa "ignore"

Wiz

@Ivan_D

Ma, Ivane, noću brzine od ~200 km/h nisu nikakva retkost za motoriste po Beogradu. Kenjaju moji kritičari kao i obično. Pre nekih mesec-dva se na krivini na Mostarskoj petlji lik zakucao brzinom od oko 175 km/h. Ej, petlja, krivina... Koliko taj vozi na ravnom putu?

@Pijanista

A ti misliš da se to tako sabira i oduzima? Ajd malo fiziku u šake. Pitaj i nekoga ko se razume u vožnju, iznenadićeš se. Da ukoči? Pa ovaj ne koči, jebote, zato i ne staje na semaforima, zato što ne može da ukoči. Može samo da prikoči.

Pijanista

Da, upravo tako se sabira i oduzima.

AKo ti je pocetna brzina 108kmh, a krajnja 250kmh i ako je ubrzanje lienarno, to je oko 500metara:

(70+30)/2*10sec=500m

Medjutim kako ubrzanje nije linearno, vec je u pocetku vece, od tih 10 sec auto provede vise od pola vremena pri brzini vecoj od prosecne, dakle predje vise od 500m.
Na kojem delu Kneza Milosa mozes da uletis sa 100kmh, a da ti ostane 500m cistog puta po kojem mozes da ubrzavas i jos oko 100m da kocis?

Wiz

Quote from: Pijanista on December 11, 2009, 10:18:51 PM
AKo ti je pocetna brzina 108kmh, a krajnja 250kmh i ako je ubrzanje lienarno

Pa nije linearno, u tome i jeste kvaka. Osim toga, ne uzimaš u obzir promene stepena prenosa. Koliko se puta menjaju brzine od 0-150 a koliko puta 150-250? Kakav je problem da se kod Skupštine uđe u Kn. Miloša sa 80-100 km/h, pa to su tamo uobičajene brzine noću?

Pijanista

Upravo zato sto nije linearno, duzina je veca od 500m, kako sam objasnio. Ajd fiziku u sake. 10 sec je 10 sec, broj promena brzina ne menja stvar da je potrebno 10 sec.

Wiz

Od Skupštine do Mostarske petlje Kn. Miloša je duga 3.300 m, i te kako ima tih tvojih famoznih 500 metara.

Pijanista

Da, znam, i nema drugih kola ni semafora. Vido sam i sam. Cuj vidio, vozio bolan!

slawen

Pijanista