News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Што сте се сударали - сударали

Started by slawen, December 10, 2009, 09:53:16 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

slawen

Заборавих да кажем за који је ово разред физика: за седми.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

slawen

Док је то твоје неко убрзање које се код нас не учи.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Wiz

Quote from: Pijanista on December 11, 2009, 10:28:08 PM
Da, znam, i nema drugih kola ni semafora. Vido sam i sam. Cuj vidio, vozio bolan!

Pa semafore čovek ignoriše, to je i bio povod za ovu priču. Drugih kola noću nema mnogo a ima mesta za obilaženje u spoljnjim trakama. Ako mu je tokom dobrog dela vožnje bio zeleni talas (ne verujem ni da je taj baš toliko lud da non-stop ide kroz crveno), razume se da kad je najzad naleteo na crveno nije mogao da koči, pod pretpostavkom da je uopšte video crveno svetlo (u šta sumnjam).

slawen

А да ауто није био бели?

Кад је то тачно било?

Wiz

Pijanista

To moje ubrzanje se uci u sestom razredu.

Zeleni talas koji prati 100+kmh?

Beli je bio, zar nisi video kad sam ti mahao?

slawen

Зато што су снимали филм о Лудом Ђолету, па да није то...

slawen

Quote from: Pijanista on December 11, 2009, 10:35:57 PM
s=(v0+v1)/2*t za linearno ubrzanje.
To moje ubrzanje se uci u sestom razredu.

Кад ти кажеш. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Wiz

Quote from: Pijanista on December 11, 2009, 10:35:57 PM
Zeleni talas koji prati 100+kmh?

Ako je zeleni talas tempiran na 60 automobil koji ide 120-130 može, sva je prilika, da uhvati dva uzastopna zelena svetla.

Pijanista

Pa da, tama se uklopi, raspored svetala, sinhronizacija sa semaforima, GPS i taj rad...

slawen

Ух, сад креће рачун.
Одох ја да гледам РТС.

Wiz

Ne znam čemu se čudiš, u Kn. Miloša je nekih 90% vremena zeleno svetlo, mnogo je veća verovatnoća da ako juriš naletiš na zeleno nego na crveno. A da bi ovo trebalo sračunavati, trebalo bi. Što kaže slawen, evo vežbe za veče.

Pijanista

Ma ne pada mi na pamet, ionako svaki racun pada u vodu pred tvojim ostrim okom sokolovim. Odoh da gledam Pink TV.

Wiz

Pametno. E da je sreće da sam i ja pametan pa odavno otišao da gledam TV Palma iz JagodinU.

Paramecijum

Ja sam mnogo puta u Kneza Miloša vozio preko 140, a ponekad i 170... to je otprilike maksimum za date okolnosti i to na potezu od Nemanjine do autoputa... gore prema Skupštini ne može jer je ulica izlomljena nekoliko puta i pri brzini od 200 auto bi poleteo kod Londona. Već je i ovih 140 problem kada se naleti na Nemanjinu jer je tu negli uspon, tramvajske šine i neravno.

Ono što treba imati u vidu su odnosi brzine i spoljašnjih uticaja... teorija kaže da do 50 ne utiče kolovoz, do 80 ne utiče bočni vetar, preko 140 sve naglo drastično postaje opasnije, sledeći skok je na 220 kada se sasvim menjaju pravila. To je brzina posle koje je mnogo teže kontrolisati sve.
Lično verujem da je moguće postići preko 200 u Kneza Miloša, recimo od Beograđanske se sjuriš sa 120 i onda ima prostora i načina da se to kontroliše. Ne lako, ali ludilo, pijanstvo, adrenalin, droga... ljudi voze kroz tunel u surotnom smeru, pa što ne bi i ovde ovako?

miskop

miskop

Moze, vrlo brzo da se dostigne preko 200 na sat, posebno
zbog toga sto je nizbrdo a i zbog toga sto onaj nije poceo od
nule.
Gledao sam letos tipa na motoru u Marsala Tita koji je sigurno
pravio preko 200.
Prepo me 2x :(

taki

E Para, moguce je dostici.... kad ti policija skloni sve pred tobom, kad bukvalno nema semafora, kad ti se obezbede idealni uslovi od skupstine do mostara... a to u praksi nikada nije tako. Tamo ima po neki ludak i u 3 ujutro.

pijanistin racun je sasvim na mestu, ali i tu je ukljucena teorija idealnog puta, sto Kneza Milosa sasvim sigurno nije. Niti je ravna, niti je pregledna, nit' pri takvim brzinama mozes da hvatas bilo kakav talas. Ti u toj brzini ne stizes da vidis semafor jer cim ga vidis, vec si ga proleteo... tako da je smesno i diskutovati da li bi neko ko tako vozi ukocio na crveno :mrgreen:

Tebe bar ne moram da uveravam da znam sta je 250 km/h, da znam i koliko ti treba da ubrzas i koliko sebi moras da ostavis prostora za zaustavljanje jer tom brzinom taj put predjes prilicno brzo. Ne znam bas u broj, ali se secam da je u Monaku najveca postignuta brzina na trkama Formule 1 bila oko 280 km/h. A tamo definitivno niko ne mora da hvata zeleni talas.

Uostalom, ako Wizard zeli da veruje da je stvarno video auto koji vozi 250 km/h kroz Kneza Milosa neka veruje  :|

Pijanista

... i onda naidjes na saht sto je Nedjo Vukojeb ukro jer mu treba za vikendicu na Fruskoj Gori, jebemu krua nesoljena.

miskop

Saftove kradu Tarzani Jovanovici a Palikuce maznjavau pemzije
i stanove.

Svaki ima njegov poso i specijalu.

Pareski do

Pijanista

Paramecijum

Vrlo je malo automobila u Beogradu koji mogu da razviju 250 na sat.
Ali nebitno, i 200 je već veliki problem.

Ja upotrebljivost automobila određujem na putu Beograd-Niš, rampa-rampa (Bubanj Potok - Najs - ima 205 km)... samo sam jednom uspeo da budem ispod 1.12 (sat i 12 minuta) i to je bilo 1.05, ali su uslovi bili idealni, malo vozila, sve suvo i pregledno.
Obično sam ipak oko 1.20, plus minus 2-3 minuta.

Vrlo retko mi se dešava da me na autoputu neko pretekne, jednom u 1000 pređenih kilometara, dakle, brže od 200 se retko vozi u realnim uslovima.

Pijanista

Jbt, pa kakvim kolima si to isao? Ja sam jednom isao 160, da probam, na autoputu 300m ispred i iza nikoga. Uglavnom 130-140 van grada na a-putu

Wiz

Quote from: taki on December 11, 2009, 11:50:57 PM
Uostalom, ako Wizard zeli da veruje da je stvarno video auto koji vozi 250 km/h kroz Kneza Milosa neka veruje  :|

O jebemu lebac više. Pa neka je vozio i 180, menja li to šta bitno u poenti cele priče? Sasvim izvesno je moguće voziti 250, ja nisam imao radar pri sebi pa da mogu da sa izvesnošću tvrdim da li je išao 230 ili 280 ili već koliko.

Suština priče je da imaš morona koji po centru grada vozi sumanutom brzinom i boli ga kurac za semafore i sve ostalo, a izgleda i da policiju boli kurac za njega.

Ali, umesto da se priča o suštini, ovde je jedino bitno da se na 16 strana Wizard iznapušava. Ne, ovde definitivno nije moguće voditi bilo kakvu normalnu diskusiju. Neću više ni pokušavati, nemam ja vremena za gluposti.

taki

Quote from: Wiz on December 12, 2009, 01:54:36 AM
Quote from: taki on December 11, 2009, 11:50:57 PM
Uostalom, ako Wizard zeli da veruje da je stvarno video auto koji vozi 250 km/h kroz Kneza Milosa neka veruje  :|

O jebemu lebac više. Pa neka je vozio i 180, menja li to šta bitno u poenti cele priče? Sasvim izvesno je moguće voziti 250, ja nisam imao radar pri sebi pa da mogu da sa izvesnošću tvrdim da li je išao 230 ili 280 ili već koliko.

Suština priče je da imaš morona koji po centru grada vozi sumanutom brzinom i boli ga kurac za semafore i sve ostalo, a izgleda i da policiju boli kurac za njega.

Ali, umesto da se priča o suštini, ovde je jedino bitno da se na 16 strana Wizard iznapušava. Ne, ovde definitivno nije moguće voditi bilo kakvu normalnu diskusiju. Neću više ni pokušavati, nemam ja vremena za gluposti.

Sustina bi ostala ista i da si odmah stavio 180, al' je sladje naduvati... zvuci mocnije.

Pijanista

Jebote wiz, sa tobom je nemoguce pricati. Svaki razgovor ide ovako:
(Wiz) - Posto se sunce okrece oko zemlje zakljucujemo...
(Astronom) - Ne okrece se sunce oko zemlje vec obrnuto
(Wiz) - Poserem se Dedi na glavu, a Peri Lukovicu popusim u stavu mirno. A vi ste svi nenormalni. I ja jesam bio na zapadu.

----------
Da mi deda oprosti, trebalo mi je zbog slikovitosti.

miskop

U Srbiji se masovno preuvelicava.
To svi rade i pobune se kada ih opomenes.

Onaj gore madjaron-fasista prica o tome kako Srbi pobise
SVE Madjare a konkretno je nasao jedan slucaj gde su se 2
seljaka pobila i ovaj ovome osovo mater gembesku..

Onaj dileja Hajte (familija mu javlja) da se MASOVNO palu
neka burad i bacaju kasikare a to je cuo od svog oca i brata
koji zive u nekoj cigan-mahali u Pancevu i sasvim mu je
normalno da ih citira, iako bi morao da zna da i oni lazu.

Masovno se laze, do besmisla.

Daisy

http://www.danas.rs/vesti/drustvo/cestitamo_danas_ste_bili_najbrzi_.55.html?news_id=178998

(1 € ≈ 100 rsd, op. INI)

11/12/2009 19:52 | Beograd | I pešaci na udaru zakona: Kazna za telefoniranje prilikom prelaska ulice od 3.000 do 20.000 dinara

NA LICU MESTA - Reporter Danasa u patroli sa saobraćajnom policijom prvog dana primene novog Zakona o bezbednosti saobraćaja

Čestitamo, danas ste bili najbrži

Autor: R. V. Bibić

Beograd - Dobar dan, gospodine, čestitamo, danas ste najbrži - obratio se policajac Marko Matić vozaču ,,pasata" pančevačkih tablica, koji je na mestu gde je brzina ograničena na 60 vozio čak 93 kilometra na sat.

- Za to vam je predviđena kazna od 5.000 dinara po novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja, koji je od danas počeo da se primenjuje, ali eto, rešili smo prvi dan da vas samo opomenemo, a od sutra spremite novčanik - nastavlja iskusni policajac u radar patroli na ukrštanju starog i novog pančevačkog puta.

Ubrzo potom pojavljuje se i ,,oktavia" vršačkih oznaka. Kreće se 90 na sat, ali čim je vozač primetio policijski džip pritisnuo je kočnicu i brzina je pala na dozvoljenih 60 kilometara na čas.

- Jeste, požurio sam, priznajem, vozim decu pozadi, a imam i neke obaveze da završim u Beogradu - pravda se sredovečni vozač.

Policajac Matić na znak kolege koji upravlja najsavremenijim laserskim radarom još jednom istrčava iz automobila i zaustavlja ,,golf 2", a iz njega izlazi mladić ne stariji od 30 godina.

- Gde si krenuo, dok policajac ne kaže, iz automobila se ne izlazi. Vrati se u auto i pronađi obrazloženje zašto si vozio 82 kilometra na čas i zbog čega nisi imao pojas - kroz osmeh kaže Matić.

Mladić se pravda da je to nemoguće i da nije išao toliko brzo.

- Ne valja vam taj radar. A pojas sam imao, stavio sam ga kad sam vas ugledao - ozbiljno objašnjava mladić. Nakon toga mu policajac objašnjava da je radar star godinu dana i da je plaćen 15.000 evra, da je pre dva dana baždaren, dok ,,nepogrešivi brzinomer golfa" radi pune dve decenije i sigurno nikada nije testiran. Takođe, kaže mu da se pojas stavlja čim se uđe u vozilo, radi bezbednosti, a ne kad se primeti policija zbog izbegavanja kazne.

U razgovoru sa našim novinarem policajac Zoran Karaklić objašnjava da je prvi dan primene zakona, bar na njihovom punktu, dao potpuno suprotne rezultate od očekivanih.

- Proteklih dana smo za osmočasovnu smenu ,,hvatali" oko 30 vozača zbog prekoračenja brzine, a danas smo isti broj prestupnika registrovali za samo 90 minuta. Tako nešto nismo očekivali nakon obuke koju smo prošli, gde je pretpostavljeno da će građani više poštovati propise. Šta bi bilo da smo osam sati kažnjavali sve koji prekorače brzinu od 60 kilometara na čas, što ćemo početi od sutra, a ne samo one koji prekoračuju brzinu od 105 kilometara na čas, što je direktno za sudiju za prekršaje - pita se Karaklić. Za to vreme njegov kolega zaustavlja i vozače koji voze bez upaljenih svetala.

- Upalio sam svetla, kako da nisam. Ovo je dovoljno, tako mi rekao komšija - pravda se stariji gospodin za volanom popularnog ,,stojadina" i pokazuje na upaljena ,,poziciona svetla". Saobraćajac mu na to objašnjava da nije važno šta kaže dobronamerni sused već zakon koji propisuje da moraju biti uključena ,,oborena" svetla, ali da je sada edukovan i da će se ,,izvući" bez kazne.

Ubrzo na znak palice ,,stop policija" zaustavlja se i jedna dama. Policajac od nje traži da pokaže obaveznu sigurnosnu opremu. Žena otvara prtljažnik u kojem panično počinje da traži sigurnosni prsluk.

- Gospođo, dok nađete prsluk vas bi već milion puta udario auto. Prsluk se drži na dohvat ruke i stavlja se pre nego što napustite automobil - savetuje policajac ovu Pančevku i pušta je bez napisane kazne.

=============

Komentari (1)

Marko Markovic | 11/12/2009 21:47

Broj preporuka: 2

Inace, kod nas se svi problemi u saobracaju resavaju ogranicenjem brzine. Taj isti put do Panceva ima po 2 i plus zaustavnu traku, sa svake strane, a ogranicenje je 60km/h. Ne znam samo sto smo bacali pare na toliki put, ako cemo svi da se razvlacimo po njemu. A ogranicenje su postavili kada su se budale, zaletale sa 150.
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

slawen

"... најсавременији ласерски радар..." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Србија.

Daisy

Član 91. - Vozač i putnik motocikla, mopeda, tricikla i četvorocikla moraju za vreme vožnje nositi na glavi zakopčanu homologovanu zaštitnu kacigu, na način propisan deklaracijom proizvođača kacige (kazna od 5.000 dinara).

Član 96. - Prilikom prelaska preko kolovoza pešak ne sme da upotrebljava mobilni telefon niti da koristi slušalice na oba uha (3.000 dinara).
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

slawen

Чл. 107. ст. 1. ЗОБС (стари):

Pešak je dužan da preko kolovoza i biciklističke staze ili trake prelazi pažljivo i najkraćim putem, pošto se pre stupanja na kolovoz uveri da to može učiniti na bezbedan način.

Чл. 99. ст.3. ЗОБС (стари)

Vozač motocikla ili bicikla sa motorom i lica koja se prevoze na tim vozilima moraju da nose zaštitnu kacigu za vreme vožnje na putu.

"Пажљиво", "да носе заштитну кацигу"..

То су тзв. правни стандарди, који нису подложни слободном тумачењу.
Правници то знају, осталима је узалуд доказивати.

Е, сад, кад се ти остали маше писања закона, па држања семинара за обуку судија, туилаца & полиције ради примене тог закона.... Кинта звечи.

Daisy

eh, objasni ti to arogantnom priglupom sudiji sa 30+ godina iskustva ... lakse je izgleda promeniti zakon

a ispred bandere prestaje isprekidana i pocinje puna linija

"nagradno" pitanje: sta se desava sa ovim sto drzi prikolicu u slucaju naglog kocenja?

Tužni Grad

Quote from: INI on December 12, 2009, 08:12:04 AM
"nagradno" pitanje: sta se desava sa ovim sto drzi prikolicu u slucaju naglog kocenja?

Tko leti vrijedi ...

Ali ova Škoda je legendarna.

slawen

Људи погрешно верују да у тзв. Србији судска пракса није извор права, већ да је то само по Америкама & Енглескама.
Међутим, у стварности је став ВСС био мал'не изнад закона, без обзира да ли је приопћен циркуларним писмом, на неком саветовању или на седници одељења нижег суда на којој гостује изасланик ВСС.
Дакле, тумачење одређених прописа највиших судова није било правно обавезујуће (сада јесте), али је имало изузетан ауторитет.
Тако да су ове "опште норме", "каучук појмови" и "правни стандарди" имали своју конкретизацију, не само кад је саобраћај у питању, већ и у свим другим областима.

Навешћу ти само један пример баш из саобраћаја: До пре десет година кажњаван је возач у кривичном поступку ако би прегазио пешака "у зони пешачког прелаза", што је значило до 5 метара испред пешачког прелаза, посматрано у правцу кретања возила, јер је "био дужан да своје возило заустави пре пешачког прелаза". То зато, јер на једном другом месту у ЗОБСу пише да је забрањено заустављање возила на растојању краћем од 5м од зебре. Касније се та судска пракса променила једним чланком у Зборнику судске праксе ВСС, где је појам "зоне пешачког прелаза" укинут, па сад кажњавају возаче само ако ударе пешака на или иза пешачког прелаза.
Зашто иза?
Зато што се у праву користи логичка конструкција по којој ако возач није био у стању да заустави возило иза пешачког прелаза, тим пре га не би могао зауставити ни пре...
И тако даље, у свим областима права, то јест у свим областима живота.

Овде је до сада било питање правнополитичке воље, а не закона.
И од сад ће, тако стоје ствари увек и свуда.

slawen

Види га генијА из комитета за саобраћај:

4. Kako ne smeš da pričaš mobilnim dok voziš, a smeš da pušiš? Pa isto koristiš jednu ruku?
Zakonom se ne mogu predvideti svi posebni slučajevi kojim se može ometati upravljanje vozilom (šminkanje tokom vožnje, doručkovanje za volanom i sl.) pa zato zakon načelno zabranjuje ponašanje na način kojim se mogu ometati, ugroziti ili povrediti drugi učesnici u saobraćaju.

Али је битно да сте предвидели да не сме да прича мобилним и да кацигу треба да држи на глави, а не на курцу.
Јебо вас отац глупави.

Преузето одавде

Daisy

Quote from: Tužni Grad on December 12, 2009, 08:50:49 AM

Tko leti vrijedi ...

Ali ova Škoda je legendarna.

da, ... nek izbuse gume na grunfmobilu!

lm, slike su sa rts sajta:
http://www.rts.rs/page/stories/sr/news/257/Gledaoci+reporteri.html

kolliko sam malo pregladao unazad izgleda da svaki dan uleti po neka fotka iz saobracaja
a ima i zanimljivih komentara (za promenu od teranja maka na konac i drugog smaranja na 7k)

npr:

(utorak, 01. dec 2009, 10:13), besan [neregistrovani]

saltersko odeljenje, da se stidi: Dati coveku ovakvo radno mesto a ustedeti na zavesama!

(utorak, 01. dec 2009, 13:11) anonymous [neregistrovani]    

Šalter

A zato su šalterski radnici neljubazni. I vi biste bili neljubazni da vas neko probudi!

Daisy

uh ... grunfcrossover renault4johndeere

(četvrtak, 26. nov 2009, 23:50) Драагооољуб [neregistrovani]    
Славија - је трг за славље и прославе! Додуше ови на слици прослављају крај радног времена!

Paramecijum

Najveći horor će biti put Pančevo-Beograd... ravan kao strela 5-6 kilometra, tri trake, pregledno do horizonta, u suštini van grada, ali se vodi kao grad i ograničenje je 50.

U Italiji i Francuskoj ograničenje u gradu je 70, a na autoputevima koji prolaze kroz grad 90. I U hrvatskoj je ograničenje 70.
Potpuno je besmisleno da isto ograničenje bude na Terazijama i na pančevačkom putu ili obrenovačkom koji su zapravo putevi rezervisani za saobraćaj motornih vozila i po starom zakonu bi trebalo da je max brzina 100 na sat, što je otprilike i realno za okolnosti.

slawen

Jebote kakve kretene uposljava ovo govno od drzave.
Bezocni lazovi i stoka bezrepa aka tejlesi.

SUSJ!

(gledam "Utisak nedelje", ako niste pogodili)

Hate mail

"najmoderniji laserski radar"

HAHAHA!

HAHAHA!

HAHAHA!

HAHAHA!
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

slawen

Треб'о си да чујеш кретена који је тај закон писао, неки помоћник у министарству инфраструктуре, кад причао како ће сваки километар свих путева у Србији ускоро да снима помоћу тајних камера. Феномен шведских ТВ детектора.
Па кад га напали да по закону који је сам написао камере морају да буду јавне и видне, он рекао да ће да буде видан стуб и кутија за камеру, али нико неће знати да ли је унутра стварно камера, па ће морати да се понаша као да јесте.

Какав дегенерик, најављује преко телевизије да неће да стави све камере (које ће уредно да наплати из буџета).

За све је крив Клинтон.

Hate mail

Ajd to, to ce narod ionako da im poskida i odnese na bastu, kao sto im pajaju ostala materijalno-tehnicka sredstva sa puteva i pruga ali "laserski radar" jebote! HAHAHA! Pa jos na obuku isli! Za najmoderniji! HAHAHA!

slawen

Ти си бре геније.
Како сам то могао да заборавим.
Хајде да пишемо амандман за облик саобраћајних знакова - тамо нико није узео у обзир специфичности паприке шиље приликом димензионисања истих.

Hate mail

Pa kako ti ocekujes da neko pise jasnu specifikaciju koju bi proizvodjac "jasno" rastumacio i preneo na papir i izradio proizvod u zemlji sa 60% funkcioJonalno nepismenih?

slawen

Hate mail

"Welcome to Vojvodina", na engleskom, nemackom, jezicima naroda i narodnosti Vojvodine - latinicni. To bi moglo.

Hate mail