News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Za Miska p HITNO!!!

Started by Pijanista, September 22, 2010, 04:30:57 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pijanista

Jelence

Eeeeeeeeee pa ne moze tako. Daj u detalje stas' jeo i kako je bilo.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Jelence

Ja rucala sushi.
Juce pravila sa avokadom, skampima i dimljenim lososom. Za razliku od proslih puta kad bih napravila sushi od pirinca preostalog od vecere, sad sam skuvala pirinac koji je lepljiv ko djavo i predvidjen je samo za sushi. (Ne bih ni sad, nego dete me udavilo mama sto stalno stavljas ovaj piiriinaaaac...)

I sta jos...

Za veceru pravim musaku od pohovanog plavog patlidzana i skuvala sam puding za dezert.

Jednom prilikom je jedan Turcin probao moju gorepomenutu musaku i rekao je da njegova mati to isto pravi ali "nikad ne ispadne ovako lepo". Pazi, ne samo da ja volim tu musaku, nego je voli i Turcin (ispostavilo da njegova mama ne pohuje patlidzan).

Nesto mislim da kuvam pasulj ovih dana, a i prijela mi se ruska salata samo sto mi taj majonez ne prija bas nesto u poslednje vreme. Donela sam iz tog vrazijeg Liverpula kad sam onomad isla u pohod na ajvar i parce dimljenog mesista koje bi dobro islo u rusku salatu... Kobaje su bile dobre, malo opaljene dimom a sveze za przenje. Pravila sam ih sa povrcem, pravo smo se nabokali.

Kazem kuvala bih pasulj al me mrzi da skidam slow cooker sa gornje police, uvek moram da gnjavim muza da ga doFati. Mozda se na kraju odlucim za podvarak, sa pire krompirom, mnogo dobra stvar.

Eto, Pijanisto, esi vido? Misko voli detalje, a ne tako suvoparno.  :|

E

Oooo Jelence pravis rusku salatu :lol:, ako ne znas kako se pravi znas kome da se obratis za recept mislim znas ko je najbolje pravi ( nije da se hvalim).
Kako to da te mrzi da zoves muza da ti dohvati slow cooker, ja najvise obozavam kad tako nesto ne mogu da dohvatim sa visokih polica, popnem se na onaj stepenik pa " bespomocno" kukam da dodje da mi pomogne. Tu onda padne pridrzavanje :oops:. Nego zar nisi znala da se suljpa ne kuva u slow cookeru.   

Jelence

Jelence

PS. Ne pravim rusku salatu nego kontempliram na tu temu. Pa ko velim da obavestim miska, on voli prvi da sazna sta mi se jede  :mrgreen:

Mirabella

Dakle, luda si sto gradi!  :mrgreen:

Pasulj moze da se kuva u slow cookeru, al' ne vidim poseban razlog za to.  Kad si ga jednom ugodila (sto bi rekla moja baba), on se sam kuva 2-3 sata i to je to.

To k'o moja mama kad se docepala pretis lonca, pa sve kuvala u njemu, i sve joj ispadalo uvek isto, dal' pasulj, dal' djuvec, dal' paprikas...

Ne bi' da se kacim sa odredjenima oko ruske salata.  :twisted:  Ja majonez (koji je tezak k'o djavo) razblazim sokom od limuna.  Jos nisam probala, ali kazu da majonez moze da se zameni kiselom pavlakom (bRezmasnom).
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Jelence

Quote from: Mirabella
Dakle, luda si sto gradi!  :mrgreen:

xyxy

Pasulj moze da se kuva u slow cookeru, al' ne vidim poseban razlog za to.

E, pa ne vidis, jasta da ne vidis kad mislis da ja volim da ugadjam pasulju dvasata.

Slow cooker je najbolji sto ga setujes sabajle i nema nista da se mesa, doliva, smanjuje vatra, ladi, dogreva,... Ujutru pobacam sve u lonac i do uvece gotova klopa. A u izmedjuvremenu pajam.

Jos nisam probala, ali kazu da majonez moze da se zameni kiselom pavlakom (bRezmasnom).

Ja tako i pravim RS... Na vanglu salate (pa kad volemo :mrgreen:) ide dve pavlake (2x250gr) i pola tegle Tommy majmuneza. Pa pocrkali bi samo sa majmunezom... Jer se tu ruska salata onda doruckuje, ruca, vecera, a budimo se i nocu :)

AFord

kod pasulje se ona 'prva voda' baca. Kako to izvodis sa slow cookerom?

Jelence

Ne izvodim. Pootpadale nam sve tapete po kuci pogodi zasto  :mrgreen:

(A sad ozbiljno  :D )
Pa bacim, to je deo pripreme. A onda stavim u cooker. Sto?

AFord

i ja koristim slow cooker ali samo ako mogu sve da poubacam unutra i ukljucim makinu. Ako moram da pripremam i prljam sudove onda ga i zavrsim u tome.

Mirabella

Delim AF-ov pristup.  Na to je moja baba i mislila kad ugadja pasulj (prokuva, pobaca sve sto treba da se pobaca, nalije, doda ostale sastojke) i kad je sve spremno, onda mu stvarno nema razlike dal' ga kuvas u SC ili u loncu u kome si sve pripreme vec i izveo/la.  Drugo je kad nema nista da bacas, dodajes, nego citav proces od A do Z obavis u SC-u.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Jelence

Pa zavisi koji deo kuvanja ti SC odradjuje...

Ja ga ne koristim da bi koristila sto manje sudova te da bi preskocila neki dao u pripremi hrane za kuvanje nego zbog onoga sto ide posle: setovanje i forgetovanje.

Jos ga stavim napolje tako da jedemo pasulj ili podvarak a komsiluk kandi na kis'o kupus :)

slawen

Након што смо проверили шта је то слоу кукер (и за мрвицу поправили претходно оформљено мишљење о појединим учесницима ове расправе):

Raw kidney beans, and some other beans, contain the toxin phytohaemagglutinin, which is destroyed by boiling for at least ten minutes, but not by the lower temperatures of a slow cooker, so dry beans must be boiled prior to slow cooking to avoid poisoning. Even a few beans can be toxic, and beans can be as much as five times more toxic if cooked at 175°F (80°C) than if eaten raw, so adequate pre-boiling is vital. Cases of poisoning by slow-cooked beans have been published in the UK; poisoning has occurred in the USA but has not been formally reported.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Mirabella

:mrgreen:

Uzgred, ja bacam dve pasuljove vode.

slawen

А јел' мећеш босиљак, спроћу гасови?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Mirabella

Ne mecem, ova dva puta obicno regulisu i to (osim toksikologije za koju, priznajem, nisam ni znala).

AFord

kazu da pola kasikice sode bikarboone obicno regulise problem.

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Mirabella

Koliko god malo sode bikarbone stavis u jelo (a da nije testo) se nekako oseca na sodu.

E

Quote from: slawen on September 23, 2010, 04:50:14 PM
Након што смо проверили шта је то слоу кукер (и за мрвицу поправили претходно оформљено мишљење о појединим учесницима ове расправе):

Raw kidney beans, and some other beans, contain the toxin phytohaemagglutinin, which is destroyed by boiling for at least ten minutes, but not by the lower temperatures of a slow cooker, so dry beans must be boiled prior to slow cooking to avoid poisoning. Even a few beans can be toxic, and beans can be as much as five times more toxic if cooked at 175°F (80°C) than if eaten raw, so adequate pre-boiling is vital. Cases of poisoning by slow-cooked beans have been published in the UK; poisoning has occurred in the USA but has not been formally reported.

Hvala slavujko, hvala

Inace iz slow cookera najvise volEm piletinu u marokanskom stilu. Evo u ponedeljak cu da vam ostavim recept i slicice.

Jelence

Sta u ponedeljak, turaj sad, imam pile u friDZideru nece izdurati do ponedeljka.
Stavise, sutra (subota) cu ceo dan da budem na putu tako da cu morati nesto da turim u SC, el moze recepat O'MA?

E

Sorry Jelence ne mogu da stignem  xremyb

miskop

Nece piletu nista biti ako odstoji jos koji mesec u frizideru.

I onako je "doslo" posle 7 godina ladjenja u ratnoj rezervi
Republike Kongo, pa mu nece nista biti kad odstoji jos koji
mesec i fino se izfermentira.

Tamo.

miskop

Zatvoris nos dok ga devoriras, i nema da se cuje nikakav
smrad.

Sa stipaljkom za ves il komadom fate.

Jelence

De bre misko ti bi mogao da budes koristan i da das neki recept a ne ovako.

miskop

Recept ?

Za klopu ?

Pa....samo nadjes zenu i nista ne diras.