News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

U vojsku me majka salje

Started by Pijanista, September 30, 2010, 05:57:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

E

Ja sam u osnovnoj skoli imala nastavnika istorije. On nas je leti vodio "preko skole" na more. Svako jutro je nasa grupa morala da pesaci od Budve do Becica sto i nije tako daleko, da bi nas nastavnik mogao da gleda toples Nemice xrofl. Jos je nesrecko pokusavo stalno da se sporazumeva sa njima na ruskom. Upish.

slawen

Ја сам у основној иш'о у Батаљон.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Ivan_D

Ovde, pre desetak godina, bivsa devojka predavala u jednoj srednjoj skoli jedno 20-30km od Praga. Bio tamo nastavnik fizickog na kog su se klinke lozile, ja ga video na nekoj igranci, srednjovecan covek, stomacic, nista posebno, ali nije ni vazno.
Neke casove su imali posebno devojcice i decaci i kad je bio red na devojcice on im kaze da ce prekosutra biti lepo vreme, da ponesu kupace kostime, pa ce preplivati do ostrva na sred jednog okolnog jezera i tamo ce da igraju odbojku.
Dos'o taj dan, preplivali oni do ostrva, poceli da igraju odbojku, on i 12-13 devojcica, kad odjednom dve od skinule gornji deo kupaceg kostima. On ih ignorisao, pravio se da ih ne vidi, kad za par minuta jos par njih skinulo gornji deo. On im rekao "devojke, ovo nije nudisticka plaza, obucite se", na sta mu one objasnile da ih zulja dok skacu za loptom i da je bolje ovako. I jos insistirale i da se ostale skinu i na kraju se skinule sve osim 3 devojke. A deca 16-17 godina.

Razmisljam, negde na midwestu bi verovatno za to dobio dozivotnu, ni kriv ni duzan, ako bi preziveo lincovanje. Zivela Ceska!
If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Ivan_D

Quote from: Hate mail on October 01, 2010, 03:34:06 PM
Kakav kralj, a? Secam se kad smo se "upoznali" na SC-u, tamo negde oktobra-novembra 1999.

Ovo si sasvim u pravu. Ja sam u Prag dosao Oktobra 1999 i od tada se secam tebe i Zagora. Gagarina se secam od kraja 1998, takodje Zeke, miskap, Olenjina kao i kretene Nikolju, Polipa,  i jos par.

Secam se da nisam imao pristup ceskom internetu pa sam dobrih 5-6 nedelja koristio dial-up Amsterdam. Takodje se secam da sam u tom stanu u centru ziveo 4 meseca, a firma je za isti platila 1 rent + 1 month deposit. Posle nisu placali i samo su mi rekli u jednom momentu da ili platim sam ili da se iselim. "iselim do kada?" pitao sam. "do sutra" rekli su   :mrgreen:
3 meseca zaostatka za totalno precenjen stan u kombinaciji sa nevidjenim telefonskim racunom odlucilo je samo za sebe.
Devojka je bila nevidjeno sokirana i skoro se tresla za vreme naseg speed-selenja. Detalji kasnije ako bude zainteresovanih   ;)  

Hate mail

Kad stignes, brate, al' gledaj da stignes.

Che2

'de da ucis hatemi od ovih sto su kod dzuveja tzv. zanat karanja ucili. 'ajde da je naucio nesto o bizMisu, ali o ovom drugom ovi vezu's'vezom niti cuku's'mozgom nemaju. cice se zale da im pincetom obrezanu cunu traze...    :mrgreen:
Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

Hate mail

Quote from: Superhik on October 01, 2010, 09:51:23 AM
Takodje, JNA je na raspolaganju imala i H&K G3 i FN FAL, u ozbiljnoj snajperskoj varijanti.

Cuvaj pare..

http://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-11832312

Superhik

A, pa da, ne cudi me da je i BOPE koriste.
Mislim, da ne davim, al kod sprava iz, recimo, game AR15 do M4 jos mozes i da se, remotely doduse, nadas da ce lagani 5.56 da odluci da rikosetira o, sta znam, krivinu na panciru, ili da se rasprsne na relativno laganom zaklonu. Malo ozbiljnijoj tarabi, naprimer.
Kod 7.62x51 takvih akrobacija nema. A ni nade.

Ostaje mi samo nepoznanica - kako su Belgijanci odlucili da tandzaru od 5 kila zive vage nazovu 'Lèger' (light)??

Hate mail

Pa kad im pivo ima 9-10% alkohola (a oni to i dalje zovu pivom) onda nije cudno ni to.

Hate mail

Superhik

33%?
Nepismen sam na nemackom, jel' se to odnosi na alkohol??
Jel' me zezas???

:shock:

Hate mail

Pijanista

Quote from: Superhik on November 26, 2010, 09:28:28 PM
33%?
Nepismen sam na nemackom, jel' se to odnosi na alkohol??
Jel' me zezas???

:shock:

Post kupio, po to i prod'o. Ali zvuci privlacno. hik!

Che2

"u rukama mandusica vuka svaka puska bice ubojita...".      xjap

Hate mail

Che2

hatemi, jesi li pickica zato sto ti je i miladin takav ili si se pak sam ti rodiJo pedercina u porodici?!     xbaby2

Hate mail

Neka bi ti se svi dzukci lutalice i taksisti kod JAT-a zarazili na materi.

Che2

Quote from: Hate mail on November 26, 2010, 09:44:10 PM
Pale, jun 1995.:

VBA batice... budno motri na bezbijednost srbije i srBskog naroda.      8-)

Hate mail

Pijanista

Metak 7.61mm:   0.4$
Gastarbajterski ispracaj u Armiju: 30,000$
Pogled na facu gastarbajtera koji je upravo spucao $30k na ispracaj, a sad cita vest o ukidanju sluzenja: ....ma znate vec

Hate mail

Quote from: Superhik on October 01, 2010, 09:51:23 AMTakodje, JNA je na raspolaganju imala i H&K G3 i FN FAL, u ozbiljnoj snajperskoj varijanti.

Cuvaj pare..

Kud se ne setih pre (vreme pocinje da uzima danak, biva); evo pokojni Shuca se slaze s tobom:

]

Superhik

Pa, poslednje dve slike potvrdjuju ono sto sam rekao, sto me ne cudi, jer nikad ne pricam tek da bih nesto, eto, rekao.
Dakle, moj iskaz je da je te robe na ovim prostorima bilo. Dal' to dokazuju Shuca, F. , Zveki - bas me briga, meni dokaz za nesto sto znam ne treba.

Samo sam pokusao da Ivana upozorim da se sa parama/okom ne igra. Ni jedno ni drugo nije za bacanje.

Hate mail

Brate, ja to radi laicke javnosti.

Hate mail

Quote from: Hate mail on October 03, 2010, 01:10:46 AM
Kad stignes, brate, al' gledaj da stignes.

Ivane, ovo nikako da docekamo.

What gives?

Hate mail

Hate mail

Hate mail

Ivane_D, nije lepo da ja na ovu cifru od tebe 3+ godine ne dobijam ni ASCII karakter na ovu okolnost.

What gives?

Hate mail

Pocinjem da mislim da me iz nekog razloga ignorises. Bar na ovu temu. What gives?...

Hate mail

Ovo stvarno nije u redu. Posle ja cudak.

Ivan_D

Ah, nekako sam propustio ovaj topic i uz sva tvoja podsecanja. Morao sam sad da procitam od pocetka da bih se setio o cemu se radi.

Pa kad sam dosao u Prag nasli mi ovi iz firme dosta fin stan u centru, jedno 70-80m2 privremeno dok kasnije ne nadjem nesto sam sto ce mi se svidjati. Bio jako skup stan, jer su te u to doba (pa i sada, ali u puno manjoj meri) kao stranca obavezno odrali. Taj stan je u apsolutnim iznosima tada kostao 1.7 x vise nego ovaj gde sam sad a ovaj je duplo veci. A u relativnim iznosima (inflacija itd) verovatno 2.5 x skuplji za duplo manji stan.
Ali kao sto vec znate sve je kasnije doslo na svoje. It all evened out  :mrgreen:
Zgradu kupili i renovirali neki Italijani, poizbacivali stare stanare osim jedne stare bake od 80+ godina koja je bila na mom spratu, napravili tamo lift koji pre nije bio, a o to im se brinuo jedan Ceh.
Za lift je trebao kljuc i ja sam narucio dva za devojku i za sebe. Inace devojku sam bio upoznao u vozu vec prvi dan kad sam dosao u Prag (iz kog sam dosao iz Budimpeste jer sam pre toga morao tamo nesto da sredim).
Onda smo jednom dole videli tu staru baku i ona nas je pitala da li moze da ide liftom sa mnom. Ja sam rekao naravno i ona nam se pozalila da jedina nema kljuc od lifta u toj zgradi i da joj je jedna Amerikanka koja je pre zivela u mom stanu dala kljuc, ali da joj ga je pan Kubes (taj sto se brinuo o zgradi za ove Italijane) uzeo.
Ja joj dao moj kljuc, nazvao pana Kubesa i rekao mu da mi treba jos jedan kljuc. On mi odmah doneo i uopste bio je stalno extra-usluzan, cak na nivou slihtanja.
E, onda je moja firma ubrzo (tj. odmah) prestala da placa racune, ja sam napravio ogroman racun za telefon koristeci ga internet preko Amsterdama.
Taj telefonski racun sam stvarno bio hteo da platim, bilo mozda par hiljada dolara, but I never got around to it jer su me dogadjaji koji su sledili sprecili u tome.
Nekoliko puta me je tokom tih par meseci pan Kubes pitao za placanje kirije, a ja bih ga uputio na firmu koja je potpisala ugovor i koja je trebala to da plati.
Firma je imala veliku kancelariju na 2 sprata u samom centru i turns out nisu placali ni kiriju za kancelariju. I don't want to judge them now and here, bila su drugacija vremena, maybe they had their own reasons. Sta ja znam.
Uglavnom krajem 4-tog meseca pan Kubes dosao u firmu, pricao sa menadzerom oko moje kirije i ovaj mu rekao da dodje u ponedeljak po novac. Bio je cetvrtak cini mi se.
Onda je meni rekao, kad je Kubes otisao da ili platim sam (sto nije bio deal) ili da se otselim ODMAH.
Bio sam zbunjen i pitao dobro i da se odselim, sta ces reci kad pan Kubes dodje ovde u ponedeljak. Rekao mi je da se i kancelarija seli preko vikenda jer vise ne mogu da podnesu da placaju (tj. da ne placaju).
Pomogao mi je (taj menadzer) da nadjem i novi privremeni stan a dvojica iz kancelarije su dosli kolima da mi pomognu da se iselimo u subotu ujutru.
Devojka i ja smo sve spakovali u petak uvece, nije bilo preterano putno stvari i sve je stalo u 2 automobila. Bilo mi je zabavno da je gledam kako je nervozna i kako je povremeno pocela da se trese iako ni ona ni ja nismo imali nista sa tim jer nit smo stan mi iznajmili, niti je bio na nase ime, niti smo trebali mi da ga placamo.
Sve proslo dobro, kljuc sam ubacio u postansko sanduce, nazvao pana Kubesa, nije se javljao i ostavio poruku na voice mail da je kompanija rekla da moram da se otselim, da smo sve spremili, usisali, pocistili i da smo mu ostavili kljuc u postanskom sanducetu.
Nije mi se javljao do utorka kad me je nazvao i rekao da je pregledao stan, da je sve u redu i da bi hteo da mi vrati kauciju te da treba da se nadjemo.
Haha, right. Nice try. Rekao sam mu da kaucija nije moja, da ju je firma dala i da ne mogu ja da je uzmem jer to nije moj novac.
Posle toga me je zvao jos dobrih 6-7 puta sledeca 3-4 meseca i pokusavao na razne nacine ili da se vidi sa mnom ili da mi trazi novac koji mu je firma dugovala. Jednom je cak zvao da mi ponudi neki drugi stan i da li sam zainteresovan da dodjem da ga vidim. Right.
Na kraju sam mu rekao (sto je bila istina u tom momentu) da ni sam nisam dobio platu 5 meseci i da od njega ne trazim da mi da moju platu jer znam da on s tim nista nema. Te da prestane da me zove u vezi para koje mu duguje neko drugi.
Od tada me vise nije zvao.

Zadovoljan?   ;)

Hate mail

Jelence

Ne znam za HM-a, ali ja sam prezadovoljna. Bas me zanima da li ce kolega G-nazi da dodje da prekopava, kad vec ti nisi bio u stanju da pises ko co'ek (koji - o, tragikomike - popuje drugima o pravopisu i gramatici).
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Pareski do

Не могу да верујем да сам морао сам да откријем овај YT канал, стварно сте невероватни...

http://www.youtube.com/watch?v=BFrgopaTvpA

Hate mail

Ivane, stvarno si neverovatan (i grozan). Pa ti si bio (i) vojni pekar a coveku nisi ovo potrazio.

Pareski do

и ти си ми неки Лазањски...

Pijanista

indie

'n' a ne 'w' to je teo da ti kaze
(mora opisno0
'на љуту рану - љуту траву..!'

Pijanista

Hate mail

Stvarno, Parezo, o lazanjama i ostalom provijantu popricaj sa ovim zenama i Ivanom_D.

Ja sam bio u borbenom sastavu. Prva linija, uvek prazna cinija.

U tom nasem ratu oslabio sam 15 kila.

Toza

Meni je tvoja priča zaista fascinantna.

Hate mail

Tvoja je tu negde, if not more fascinating. Podeli sa ovim svetom ovde.

Toza

Čemu ta lažna skromnost, kad bi svojim dogodovštinama zasenio i Nikoletinu Bursaća.
Rečju - nema ti ravna. For real.

Hate mail

Toza

Nemoj bre sad, upravo se borim sa nekom hladnom jagnjetinom (mlado, nema - vratić mu ovolicki!) i Nikšićkim, uz to mi pederi iz mt:s oborili brzinu protoka na minimum jer mi neko upao u sistem, nije trenutak...

E

Quote from: Toza on December 14, 2015, 05:44:04 PM
Nemoj bre sad, upravo se borim sa nekom hladnom jagnjetinom (mlado, nema - vratić mu ovolicki!) i Nikšićkim, uz to mi pederi iz mt:s oborili brzinu protoka na minimum jer mi neko upao u sistem, nije trenutak...

:o

E

Toza

I ja kažem. Da viš' samo kako je bilo kad je bilo vrućO.... Metio sam gi u zemljani djuveč/pekač (glaziran iznutra, kupljen specijalno za priliku) sa sve šanpinjoni i suve šljive (bez košicu), te praziluk (ovlaš propržen na puteru) tek pošto je provelo dva dana u marinadi, baziranoj na menti peperiti i jogurtu... ne mogu da ti odajem ovdi tajne, ali razumi me ženska glavo, ja koji ne podnosim loj (sem ako nisam vaisted, ooops, tedo' reći waisted, to me naučio majstor Baki na svadbi kod Krleta Badnjevca), kad JA jedem hladnu jagnjetinu, ima tu nečeg...!