News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Banking...hmmm

Started by vbo man, December 14, 2009, 02:46:50 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

vbo man

QuoteDrug money saved banks in global crisis, claims UN advisor | World news | The Observer

Drugs money worth billions of dollars kept the financial system afloat at the height of the global crisis, the United Nations' drugs and crime tsar has told the Observer.

Antonio Maria Costa, head of the UN Office on Drugs and Crime, said he has seen evidence that the proceeds of organised crime were "the only liquid investment capital" available to some banks on the brink of collapse last year. He said that a majority of the $352bn (£216bn) of drugs profits was absorbed into the economic system as a result.

This will raise questions about crime's influence on the economic system at times of crisis. It will also prompt further examination of the banking sector as world leaders, including Barack Obama and Gordon Brown, call for new International Monetary Fund regulations. Speaking from his office in Vienna, Costa said evidence that illegal money was being absorbed into the financial system was first drawn to his attention by intelligence agencies and prosecutors around 18 months ago. "In many instances, the money from drugs was the only liquid investment capital. In the second half of 2008, liquidity was the banking system's main problem and hence liquid capital became an important factor," he said.

Some of the evidence put before his office indicated that gang money was used to save some banks from collapse when lending seized up, he said.

"Inter-bank loans were funded by money that originated from the drugs trade and other illegal activities... There were signs that some banks were rescued that way." Costa declined to identify countries or banks that may have received any drugs money, saying that would be inappropriate because his office is supposed to address the problem, not apportion blame. But he said the money is now a part of the official system and had been effectively laundered.
The light at the end of the tunnel is the train.

vbo man

Costa: The is injected into the legitimate economy through money laundering cycle. We do not know how much, but the volume is impressive. Considered per se, the macroeconomic impact is thus introduced just investment capital. There is evidence that this money ends up in the financial sector, which is obvious since the second half of last year under pressure.

profil: In what way does this happen?
Costa: It looks as though interbank lending has been financed by money coming from drug trafficking and other illegal activities. It is of course difficult to prove this, but there are indications that some banks have been saved in this way.

profil: As one may imagine that? The drug boss is indeed difficult to march to his office and then pay cash to avoid bank bankruptcy.
Costa: No, but in many cases drug money is currently the only available liquid capital investment - for example, to buy real estate. In the second half of 2008, liquidity was again the biggest problem of the banking system, and thus liquid capital has become an important factor.

Jelence

Prijatelj iznajmio kucu narko dleru... kaze u jednom trenutku samo prestade on da placa a i nestade sa lica zemlje. Raspitao se kod komsija, rekose mu da je jedno vece milicija upala u kucu i sve ih pohapsila. Kuca ostade otkljucana.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Hate mail

Pa kad ne gleda kome izdaVa. Da je Dr Dabic ili drug general u pitanjE, neb milicija dolazila nikako. Osim da smeni strazu.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

vbo man

QuoteSummers to Bankers: 'They've Got Obligations' - George's Bottom Line

When I asked top White House economic advisor Larry Summers if the President needs to encourage banks to do more lending, he told me that bankers "need to recognize that they've got obligations to the country after all that's been done for them, and there is a lot more they can do."

Tomorrow, the President will meet with heads of the country's biggest banks and Summers told me the White House has a blunt message: "President Obama is going to be talking with them about what they can do to support enhanced lending to customers across the country.

"We were there for them. And the banks need to do everything they can to be sure they're there for customers across this country."

Ako ne lenduju pare shta rade s njimI :idea:
Investiraju direktno u narko - poslove xdrinka?

vbo man

QuotePrijatelj iznajmio kucu narko dleru... kaze u jednom trenutku samo prestade on da placa a i nestade sa lica zemlje. Raspitao se kod komsija, rekose mu da je jedno vece milicija upala u kucu i sve ih pohapsila. Kuca ostade otkljucana.
Jedan nash chovek kupio kucu u dosta pristojnom kraju i posle nekog vremena otishao da se upozna sa komshijom.Kaze " ja sam taj i taj imam zenu i dvoje dece..."
Komshija na to njemu " ja sam taj i taj drzim bordel ovde , imam pravo na 4 kurve ali imam ih malo vishe...".Chovek se shokirao.
Bordeli su ovde legalni :x
Mene je ipak najvishe shokiralo kad je zena jednog zubara ( on nash chovek ali rodjen u Americi) inache chistokrvna Amerikanka doshla kod ovih nashih prijatelja zubara i prijavila da hoce cerki da otvori bordel.Kaze "to je dobar biznis"...i onda onako usput preporuchila njihovom sinu njegovoj braci od strica  koji su se tu nashli ( deca bila iz Beograda u poseti) da dodju malo da "jashu". Naravno ne njenu cerku.Ona ce da bude " madam"...tj da organizuje poso :mrgreen:
Mogu samo da zamislim shta su ona deca iz Beograda pomislila.
Nije da muchena Amerikanka nema para ( muz joj ima dve privatne prakse) a niti je muchi shta ce cerka sutra da stavi u CV...ali biznis je biznis...para vuche  xuss
Pa nek mi neko kaze da moral nije pao na najnize grane xtwak

Hate mail

Was she white trash? I mean, could you (not) tell?

Jelence

Quote from: vbo man
Jedan nash chovek kupio kucu u dosta pristojnom kraju i posle nekog vremena otishao da se upozna sa komshijom.Kaze " ja sam taj i taj imam zenu i dvoje dece..."
Komshija na to njemu " ja sam taj i taj drzim bordel ovde , imam pravo na 4 kurve ali imam ih malo vishe...".Chovek se shokirao.

Jel se taj uselio i otvorio bordel u tih 6 nedelja koliko traje od potpisanog ugovora o prodaji kuce do settlement-a?

Bordeli su ovde legalni :x

Znaci - nenormalni svet i dekadencija. Pa dabome, deca/potomci osudjenika, sta drugo da ocekujes.

Mene je ipak najvishe shokiralo kad je zena jednog zubara ( on nash chovek ali rodjen u Americi) inache chistokrvna Amerikanka doshla kod ovih nashih prijatelja zubara i prijavila da hoce cerki da otvori bordel.Kaze "to je dobar biznis"...i onda onako usput preporuchila njihovom sinu njegovoj braci od strica  koji su se tu nashli ( deca bila iz Beograda u poseti) da dodju malo da "jashu". Naravno ne njenu cerku.Ona ce da bude " madam"...tj da organizuje poso :mrgreen:

A sta te je tu sokiralo?

Mogu samo da zamislim shta su ona deca iz Beograda pomislila.

let me guess...
"Pitam se ima li nacina tamo da jebem a da ne platim?"  :mrgreen:

vbo man

Dal je trash ili ne ne znam ( sad je gospodja "zubarica" i zivi ki bubreg u loju).Izgleda kao prava Amerikanka ( plava i pegava :mrgreen: ) .Kad udje na kakav parti nas doseljenika ne troshi poglede , slabo pricha i uglavnom gleda shta ima lepo da se pojede (poshto nikad nije probala da kuva xrofl ). Al kad je izashla sa ovom idejom sve je bacila s nogu.
QuoteA sta te je tu sokiralo?
:? :idea:
Za klince iz Beograda ne znam shta su pomislili...zgodni momci , studentarija ...sumnjam da imaju problema da nadju za dzabe pa im treba dromfulje da placaju...Mislim da im je bilo shokantno ( mozda) shto je u pitanju zena strichevog kolege zubara a videli su kako fino zivi njihov stric i da mu ne fali para.Plus ideja da CERKI otvori TAJ biznis.Priznacesh malo je shokantno.

QuoteJel se taj uselio i otvorio bordel u tih 6 nedelja koliko traje od potpisanog ugovora o prodaji kuce do settlement-a?
Ne znam kad se uselio taj s bordelom. Ovaj nash chovek nije bash imao nachina da sazna ko mu zivi ( ili ko ce mu u buducnosti ziveti) u kuci do njega.Jedino da je zvonio na vrata komshija pa pitao.Nije mu palo na pamet.Mislio chovek kraj nije losh...

Hate mail

Maybe you just can't tell. There could be tons of tell-tale signs about her but without seeing and/or hearing the lady I guess we'll never know (ko je ubio Anu Lind...).

Jelence

Kad udje na kakav parti nas doseljenika ne troshi poglede , slabo pricha i uglavnom gleda shta ima lepo da se pojede

Jel govori sta srpskog?

Za klince iz Beograda ne znam shta su pomislili...zgodni momci , studentarija ...sumnjam da imaju problema da nadju za dzabe pa im treba dromfulje da placaju...

Sta musko trazi u bordelu...

Rekoh pre neki dan svojoj materi... Ona je spominjala kako ju je sestra od ujaka htela da vodi u "onu" radnju da vide vestackog djoku. Ne mogu ti opisati koliko je moja mama bila shokirana takvom idejom i na kraju kaze "sta cu ja tamo, ja sam normalna zena, nisam ja perverzna". E moja mama, rekoh joj ja, upravo si zaradila svih svojih 60 i kusur godina.

Ako tebi nije jasno sta musko trazi u bordelu ja ti ne mogu objasnjavati. Pitaj svog muza, uostalom, sta bi rekao na takvu ponudu. Ili ce ti reci da masta o tome od momackih dana, ili ce da slaze.

Mislim da im je bilo shokantno ( mozda) shto je u pitanju zena strichevog kolege zubara a videli su kako fino zivi
njihov stric i da mu ne fali para.Plus ideja da CERKI otvori TAJ biznis.Priznacesh malo je shokantno.

Znaci, ovakva pitanja runs in the family? Valjda tako treba...

Ne znam kad se uselio taj s bordelom. Ovaj nash chovek nije bash imao nachina da sazna ko mu zivi ( ili ko ce mu u buducnosti ziveti) u kuci do njega.Jedino da je zvonio na vrata komshija pa pitao.

Buduci da je saznao od komsije da drzi bordel, ne bih rekla da je to strogo cuvana tajna.
Bas me zanima koja je njegova prica ko mu je smestio bordel do vrata.

Hate mail

Sloppy seconds is not everyone's idea of fun. I know it never was for me.

vbo man

QuoteJel govori sta srpskog?
Ma kakvi...jedva da joj i muz govori...decu da ne pominjem.
QuoteAko tebi nije jasno sta musko trazi u bordelu ja ti ne mogu objasnjavati. Pitaj svog muza, uostalom, sta bi rekao na takvu ponudu. Ili ce ti reci da masta o tome od momackih dana, ili ce da slaze.
Moze samo da mashta :mrgreen: ( u sebi xrofl ). Moj muz je takva cicija da on ne bi bash baco pare na to...pre bi dao za pivo xdrinka xrofl
QuoteBas me zanima koja je njegova prica ko mu je smestio bordel do vrata.
Pa normalno zla imperija :mrgreen: Ko bi drugi xrofl

Jelence

Quote from: vbo
QuoteJel govori sta srpskog?
Ma kakvi...jedva da joj i muz govori...decu da ne pominjem.

Pa kako onda mislis da prica kad dodje na zabavu "kod nasih"?? Mogu misliti nase zenetine, jedva cekaju da pricaju engleski, dok ih ostale slusaju. Posle da ih ove druge sto cute na engleskom ogovaraju do kraja zivota kako su brkale padeze.

vbo man

QuoteMogu misliti nase zenetine, jedva cekaju da pricaju engleski, dok ih ostale slusaju. Posle da ih ove druge sto cute na engleskom ogovaraju do kraja zivota kako su brkale padeze.
Prvo mi nismo ZENETINE nego fini svet.Ja ne idem na partije gde dolaze zenetine xjap
Drugo , mi prichamo solidan engleski i ako nas razumeju Oziji sigurna sam da moze i ona.
Trece mi prichamo engleski kad su medju nama (istina retko) oni koji ne znaju srpski.Trudimo se da ih ne izolujemo.Ili se bar zaduzi neko da pricha i zabavlja tog "engleza" da se ostali ne muche :mrgreen:

zagor te nej

Quote from: vbo man on December 14, 2009, 02:46:50 AM
QuoteDrug money saved banks in global crisis, claims UN advisor | World news | The Observer

Drugs money worth billions of dollars kept the financial system afloat at the height of the global crisis, the United Nations' drugs and crime tsar has told the Observer.

Antonio Maria Costa, head of the UN Office on Drugs and Crime, said he has seen evidence that the proceeds of organised crime were "the only liquid investment capital" available to some banks on the brink of collapse last year. He said that a majority of the $352bn (£216bn) of drugs profits was absorbed into the economic system as a result.

This will raise questions about crime's influence on the economic system at times of crisis. It will also prompt further examination of the banking sector as world leaders, including Barack Obama and Gordon Brown, call for new International Monetary Fund regulations. Speaking from his office in Vienna, Costa said evidence that illegal money was being absorbed into the financial system was first drawn to his attention by intelligence agencies and prosecutors around 18 months ago. "In many instances, the money from drugs was the only liquid investment capital. In the second half of 2008, liquidity was the banking system's main problem and hence liquid capital became an important factor," he said.

Some of the evidence put before his office indicated that gang money was used to save some banks from collapse when lending seized up, he said.

"Inter-bank loans were funded by money that originated from the drugs trade and other illegal activities... There were signs that some banks were rescued that way." Costa declined to identify countries or banks that may have received any drugs money, saying that would be inappropriate because his office is supposed to address the problem, not apportion blame. But he said the money is now a part of the official system and had been effectively laundered.
Ah, good to know. Dakle, bankarski sistem nije stabilizovala zajednicka akcija bitnih centralnih bana,  seca kamatnih stopa, asset guarantees, TARP i inostrani ekvivalenti, sve to vredno nekoliko triliona dolara, nego Kali kartel?
Zanimljivo.
Tesko da sam kad procitao nesto gluplje.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

vbo man

QuoteTesko da sam kad procitao nesto gluplje.
The Observer...

Jelence

Quote from: zagor te nej
Ah, good to know. Dakle, bankarski sistem nije stabilizovala zajednicka akcija bitnih centralnih bana,  seca kamatnih stopa, asset guarantees, TARP i inostrani ekvivalenti, sve to vredno nekoliko triliona dolara, nego Kali kartel?
Zanimljivo.

Good to know, you bet.

(idu prvi taktovi muzike, neko u dnu kafane vec razbija prvu casu.)

PA KAZE:

Bio si slep kod ociju
Bio si slep kod ociju,
BIO SI SLEEEP KOD OCIJU
Verovao ili ne
vbo ti rece sve
sto treba da znaaaas

Hate mail

Pareski do

Quote from: zagor te nej link=topic=134.msg6206#msg6206
Ah, good to know. Dakle, bankarski sistem nije stabilizovala zajednicka akcija bitnih centralnih bana,  seca kamatnih stopa, asset guarantees, TARP i inostrani ekvivalenti, sve to vredno nekoliko triliona dolara, nego Kali kartel?
Zanimljivo.

Доза глупости дотичне тврдње зависи од значаја сиве/црне економије у датој земљи. У неким балканским земљама та тврдња уопште није далеко од истине...

vbo man

Ma ja...ja bash valjam gluposti :lol:
Vazno da se vi dobro zabavljate... xrotaeye

neprijateljska emigracija

Quote from: Pareski do on December 15, 2009, 02:05:28 AM
Доза глупости дотичне тврдње зависи од значаја сиве/црне економије у датој земљи. У неким балканским земљама та тврдња уопште није далеко од истине...
I ne samo na Balkanu, tu je i slobodarska Latinska Amerika. Ako se ne varam, Citi je prije par godina ( ono kad su se bili nameracili da postanu najveca svjetska banka) pokupovao neke banke po Meksiku koje su bili na glasu kao laundering banks.
sweetness, sweetness I was only joking
when I said by rights you should be bludgeoned in your bed

vbo man

QuoteGoldman faces lawsuit over anticipated bonuses | Reuters

The lawsuit, filed with the New York Supreme Court by the Security Police and Fire Professionals of America Retirement Fund, names chief executive Lloyd Blankfein and other executives and board members as defendants.

Goldman has faced a maelstrom of criticism for setting aside billions for year-end payouts soon after the firm paid back its $10 billion taxpayer bailout.

Goldman is accused in the lawsuit of "blindly" rewarding executives "for corporate performance that has absolutely nothing to do with the skill of the company's employees." The lawsuit states that Goldman is estimated to issue payouts in excess of $22 billion.

vbo man

QuoteAs Goldman Thrives, Some Say an Ethos Has Faded - NYTimes.com

The gathering, held at the venerable New York Athletic Club, both celebrated Goldman's past and looked toward its future. What, Mr. Blankfein was asked, did he want his legacy to be?

Mr. Blankfein replied that like his predecessors, he hoped to position Goldman Sachs to capitalize on whatever opportunities might arise during his tenure. As bland as that might sound, few on or off Wall Street have seized opportunities in these troubled economic times as skillfully as Mr. Blankfein.

...

Interviews with nearly 20 current and former Goldman partners paint a portrait of a bank driven by hard-charging traders like Mr. Blankfein, who wager vast sums in world markets in hopes of quick profits. Discreet bankers who give advice to corporate clients and help them raise capital -- once a major source of earnings for Goldman -- have been eclipsed, these people said.

Hate mail

Mislim da se drugovi vatrogasci i "security policajci" (mall cops?) Mogu ubrisati svojoj stupidnom tuzbom. Cenim da ce neki (svaki) iole trezan sudija da ih istera iz svoje sudnice. Glupa radnicka klasa ne shvata da ono sto se njoj ne svidja nije obavezno i protivzakonito.

Jelence

Quote from: vbo man on December 15, 2009, 02:25:35 AM
Ma ja...ja bash valjam gluposti :lol:
Vazno da se vi dobro zabavljate... xrotaeye

Znaci, nije slucajno? Ono, mozes da pritisnes dugme i isklljucis?
Dobro je da znamo.

vbo man

QuoteOno, mozes da pritisnes dugme i isklljucis?
Mohu al necu xfrog

slawen

Quote from: Hate mail on December 17, 2009, 05:11:55 AM
Mislim da se drugovi vatrogasci i "security policajci" (mall cops?) Mogu ubrisati svojoj stupidnom tuzbom. Cenim da ce neki (svaki) iole trezan sudija da ih istera iz svoje sudnice. Glupa radnicka klasa ne shvata da ono sto se njoj ne svidja nije obavezno i protivzakonito.

Не мора ни да буде ако нађу згодну железничку пругу да малко поседе на њојзи.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

Ma ti sto sede merkaju pragove, zice, sljunak, gvozdje, signalizaciju (ovo osobito)...

Pijanista

Pragovi (oni stari-novi) poslagani proed pruge su bili vrlo popularni. Jebiga, jeftino, shodno tome potraznja skocila. Ko kaze da nema trzisne ekonomije u socijalizmu.

Hate mail

Ma ono je domacinizam, srbizam, pravoslavizam brate.

I najvaznije od svega: zavist.

"Ti bi da se obogatis", cuo je to svako ko je probao da se necim bavi. Kao, ti bi da se izdignes iznad njega, a on se nasao pogodjen. Kao, kako te nije sramota (Velja Ilic cesto to kaze: 'Kako ga/ih/jU nije sramota?" kad ga intervjuisu nakon nekog ispada).

A ovamo kad se padne u skripac jer eto tako svi izigravaju svece iz naseg srednjeg veka i kao fol askete sto zive iskljucivo od plate koja kao mana pada s neba pa nema ko da nesto stvarno radi (pa moraju najnesposobniji ili najgori medju njima) - niko od njih se ne stidi da besni, strajkuje po ulicama, blokira saobracajnice i gradske avenije danima, krade iz firme ili sedi po pruzi.

Tejles, 'bes mu mater.

vbo man

Ima tu naravno nasledja komunizma i teshko je ochekivati da se ljudima u glavi odjednom preokrene chitav sistem vrednosti...ima naravno i toga na koji nachin se bogate ljudi u Srbiji u ovakvom jednom naglom preokretu.Ipak ako je on taj koji se bogati chovek lako prevazidje sva svoja moralna nachela :mrgreen:
S druge strane shta danas znachi biti bogat u kojoj sredini :?:
Ja neshto mislim da se ni dobar deo trulo bogate ekipe na zapadu nije obogatio ako ne legalnim ( jer zakone donose po svojoj meri) a no moralnim nachinom. Skoro je ovde postavljeno pitanje na TV oko ovog sina najbogatijeg choveka u Australiji ( Paker se valjda preziva).Otac mu je ostavio milijarde  ( a bavio se svim i svachim u biznisu) a on sve procerdava praveci kasine. Dakle postavilo se pitanje njegovog morala jer dakle koristi slabost ( bolest praktichno) ljudi koji se kockaju. Komentar nekog od ljudi iz biznisa koji ga zna je " Eto njemu to ne smeta".Ochito nema moralnih dilema chovek. Naravno naplatice mu se to na nekoj drugoj strani ( ja chvrsto verujem) i vec se naplacuje.
Ja lichno nemam nishta protiv da se ljudi bogate ( ako im se tako otvorile karte i ako to zele) ali vrlo imam moralnih dilema oko toga kako i na chemu i na chiji rachun se bogate.

Jelence

Imala sam srecu da upoznam coveka, divna dusa jedna, a milioner, ima firmu i bavi se raznorznim biznisima.

Ljudi uspevaju na svoje nacine, ovaj covek recimo strogo vodi racuna koga prima da radi za njega.

Elem, covek mi je pricao kako bira svoje zaposlene. Kaze one iz komunistickih zemalja, ili u braku sa komunjarama, zatim one sto rade u drzavnom sektoru (pa hoce da se prebace u privatni) kao ni one u baku sa drzavnim cinovnicima ne zeli da zaposli ni pod razno. Razlog: svi do jednog ama bez greske pre ili kasnije ne mogu da gledaju bogacenje, pravljenje profita, kaze neverovatno kakve stvari takvi ljudi govore cak i na samom intervjuu. Neki se prosvercuju (kako mozes da trazis potrvdu ko im je bracni drug, je li) ali kaze pre il kasnije izbije bas ovakva prica: pare se gomilaju na neposten nacin i ne postoji ni jedan drugi nacin da tebi firma raste 20% godisnje. Fakat da od toga i oni leba jedu nema nikakve veze. Ti si prljav, tvoj posao je prljav, Izrabljivacu, kapitalisto, ser ser ser...

Ovde postoji samo jedan ispravan odgovor: "Mars napolje."

Nema ni jednog Kineza u svom timu. I wonder why that is  :mrgreen:

vbo man

Teshko je biti milioner...pa josh biti i fin (moralan) chovek...ja ga razumem :mrgreen:
Ovde je jedan milioner inache Madjar iz Vojvodine teshko najebavao primajuci u fabriku na rad nashe ljude...pravili shtrajkove, tuzakali ga...on ih opet i dalje primao...sentimentalan chovek.Nije mu propalo bogatstvo...naprotiv. Sad je zatvorio fabriku ( i shta ce mu vishe) i ostalo mnogo "nashih" bez posla...zivot, shta cesh.
Kad mu je neki rodjak ( verovatno zenin, zena mu Srpkinja)  trazio pare na zajam on mu reko : " Ako ti trebaju pare, pare su u banci a ako hocesh da radish ( drugi, treci posao) dodji kod mene u fabriku u trecu smenu...Nije njega niko zajebao...zato i jeste milioner.
Prichao nam je kako je kad je doshao ovamo sekao trsku , pa ga opljachkao partner kad su zajedno doshli u Brizbejn i zbrisao sa tim parama od trske...Onda je nashao taj posao i radio tu godinama u toj fabrichici.Desi se te umre gazda a zena bila nesnadjena i proda njemu fabrichicu ( na rate)...On napravio bogatstvo...nije neshto pismen bio...stolar ili tapetar , tako neshto ...kad te zivot odredi da se obogatish nemoz da pobegnesh. Al gledam mu sina, ozenio sponzorushu iz Srbije...sve ima da procerdaju :mrgreen:.Ne kazu dzabe ovde da se u tri generacije stize od " kratkih rukava do kratkih rukava"> Shta sam mudrosti nauchila ovde od Engleza,... :| 

Jelence

Ja zbog moje dece i dece njihove dece, a i njihove dece ne zelim da verujem u te kratke rukave.
Smislila gologuzija razlog zasto da sedi i nista ne radi, eto. Nego da zajmi gde sta moze da drpi. Cvrc.

Upropasticu praunuke?? Gluposti.

QuoteTeshko je biti milioner...pa josh biti i fin (moralan) chovek...ja ga razumem

Sumnjam.
Takes one to understand one.

alan ford

Quote from: vbo man on December 18, 2009, 08:06:04 AM
Otac mu je ostavio milijarde  ( a bavio se svim i svachim u biznisu) a on sve procerdava praveci kasine. Dakle postavilo se pitanje njegovog morala jer dakle koristi slabost ( bolest praktichno) ljudi koji se kockaju. Komentar nekog od ljudi iz biznisa koji ga zna je " Eto njemu to ne smeta".Ochito nema moralnih dilema chovek.

jasta, jednako su nemoralne farmaceutske kompanije koje ne daju lekove besplatno bolesnima koji ne mogu da plate, ili fabrike duvana, alkohola jer vidi samo koliko ih umire od raka ili koliko je nasilja zbog alkohola, a zamisli tek nemoralnost tamo nekog sto je otvorio trafiku pa prodaje cigarete a zna da su stetne...

Jelence

Kechingujes drift?  :mrgreen:

Jelence

ps. To ti je ta logika - ja sam malo dete, pojma nemam i serem u gace, a ti poslodavac i ti bankar i ti landlord, svi ste duzni da igrate oko mene i da pazite da ne padnem.
Ko se izmakne bice ono "sto ste me pustili da padnem", "namerno ste me ispustili" i taj rad.
Ja za svoje postupke i za svoj zivot apsolutno nisam odgovoran.

zagor te nej

Ja bi samo da kazem da je kapitalizam do jaja. Osobito od prekjuce.
Niels Bohr

Jelence

Sta se desilo prekjuce? Opet si mesetario na burzi?

zagor te nej

I'm not at liberty to talk about it :)
But it sure makes me happy, how's that?    8-)
Niels Bohr

tarana

pa ne moras direktno...
aj' recimo:
moja baba kad je bila mala, sedela na berzi i zamisli sta joj se desi...

Pijanista

Krismas bonus stigo   :) zagore?

tarana

krismas bonus?
to je 13-ta palata?

Pijanista

tarana

plate su zamrznute u ameriku.

Hate mail

Quote from: zagor te nej on December 18, 2009, 04:48:03 PM
Ja bi samo da kazem da je kapitalizam do jaja. Osobito od prekjuce.

:|

Rock on, brother.

vbo man

Zagore enjoy while you can :|

Jelence

Ova dvojica su mi jako sumnjivi.
Ajd kazite sta ima novo, da i JA jednom zasolim: nemoguce, nemoze, neide, pricasgluposti, tonikonijeuspeo, totakonemoze, kakosereeeeeeeees, datomozesvibitako...

Hate mail

Zaboravljas "prodaosise".