News: SMF - Just Installed!

Author Topic: ganbei  (Read 1303 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Daisy

  • 7k
  • Posts: 8111
ganbei
« on: December 15, 2009, 11:10:48 PM »
http://www.blic.rs/zanimljivosti.php?id=125638

Policajac koji je umro zbog pijanstva proglašen mučenikom

Autor: Tanjug | 15.12.2009. - 18:53

Jedan kineski policajac koji je preminuo posle opijanja sa grupom lokalnih zvaničnika proglašen je mučenikom koji je "umro na dužnosti", piše danas list "Čajna dejli".


U članku posvećenom ovom događaju list osuđuje široko rasprostranjen kineski običaj ispijanja velikih količina alkohola na poslovnim ručkovima i zabavama, na kojima učesnici pokušavaju da jedni druge "obore sa stolice" kako bi dobili neku pogodbu ili posao.

Saobraćajni policajac Čen Lušeng iz Šendžena, na jugu zemlje, nije bio na zadatku kada je krajem oktobra pozvan na zabavu koju su organizovale vlasti jednog obližnjeg sela. Posle serije zdravica, tokom kojih učesnici uz povike "ganbei" ispijaju na iskap i po nekoliko čaša alkohola, policajac se onesvestio i ubrzo preminuo od gušenja u sopstvenoj povraćki.

Policija je objasnila da ga je proglasila mučenikom kako bi njegova porodica mogla da dobije odštetu od 650.000 juana (95.190 dolara).

U zvaničnom policijskom izveštaju piše da je Čen preminuo "dok je razgovarao o poslu sa vlastima sela Mabu", navodi list.
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.