Pa dobro, kakve veze ima sto se ti hranis u prodavnici zdrave hrane. To nije pokazatelj zdravlja cele nacije. Vecina ljudi u Srbiji nema te navike. Najvise ih umire od zapusenih krvnih sudova (najvise na svetu posle Rusije valjda), mnogo nezdrave hrane i mnogo cigareta. Prosecan Srbin muskarac zivi u proseku citavih desetak godina manje nego prosecan muskarac u EU.
Kako moze napad na tvoju posranu drzavu da bude napad na tebe? Drzava Srbija je zlocinacko udruzenje. Ti si zrtva tog udruzenja. Mada vidim stokholmski sindrom na delu...
Mentalitet. Mentalitet nije nesto sto je izgravirano u kamenu pa ne moze da se menja. Mentalitet je skup ponasanja u odredjenim situacijama. Dakle nesto sto u Srbiji treba da se menja big time. U Srbiji su mnoge nenormalne stvari postale svakodnevne i normalne.
Da li sam Srbin? Ne znam kako definises Srbina.
Vaspitavan sam apsolutno anacionalno tako da osecanje pripadnosti nekoj naciji kao takvo apsolutno nemam. Niti sam ga ikad imao. Osecao sam se kao Jugosloven pre, isto kao sto se sad osecam Evropljaninom i Vojvodjanem.
Svako srbovanje, od dizanja 3 prsta, pa do glupog skandiranja, cirilicarenja i svega ostalog sto zaglupljuje taj narod me beskrajno nervira.
Jeste, u odnosu na Milosevica mnoge stvari su se u Srbiji poboljsale. Ali kad gledas sa strane, onda ti je vise nego jasno da ako je DS Borisa Tadica nesto najbolje sto Srbi mogu da ponude sebi i svetu; onda je to strasno nedovoljno.
-Poenta nije bila da pričam o svojoj ishrani već je akcenat bio na soku od zove i seljanki koja donosi domaća jaja i napravim paralelu sa bilo kojom drugom državom gde ovo nije uobičajeno. Ako nije jasno šta sam hteo da kažem - odustajem

- Da li je tebe sramota da kažeš šta si? Možeš ti Haskija da odvedeš u Afriku, ali njegovo poreklo, geni i potreba za hladnim je nešto što mu je usadjeno, to kuče je Haski, pripada svetskoj organizaciji džukela i piški i kaki kao svako dobro dresirano evropsko kuče ali je Haski, može da bude Haski sa izrazitim osećajem jugoslovenskog šarplaninca ali je Haski.

Ma šalim se mada je valjda jasno šta hoću da kažem.
- Dakle jesi li ti SRBIN ili nisi, jesi li ti to, makar bio Srbin sa greškom-mislim onaj što ne voli da kolje, nije četnik, pljuje, psuje... dodaj po želji sve najgore što ti padne prvo, ma nema problema, ali se izjasni, makar i sa: sramota me je ali eto desilo se.

Zar je to stvarno toliki problem reći koje ti je poreklo. Sad vidim dole da pominješ dedu jevrejina, pa šta je problem reći šta si? Kako si vaspitavan nema nikakve veze sa tim šta si po poreklu? Nije jasno?
- Nemoj samo sad da pucaš iz svih oružja koja pucaju kosmopolitske stavove i da vredjaš sa onim jadnim rečenicama: "zločinačka država...gde sam ja jadna žrtva...pa sindromi...ludilo..."
- Može Kinez da se oseća
"kao Jugosloven pre, isto kao sto se sad oseca Evropljaninom i Vojvodjanem" ali je
Nemam ja Ivane_D ništa protiv tebe, stvarno, ovde smo da malo razgovaramo,razmenjujemo misli, psujemo i tako...