News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Era OTAN-Tiranije Zavrsena

Started by Che2, December 16, 2010, 08:02:19 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Che2

Tadić i Medvedev u aprilu ugovaraju stratešku saradnju
nebojsa - 16. decembar 2010. u 14.16

Predsednici Srbije i Rusije Boris Tadić i Dmitrij Medvedev srešće se u aprilu sledeće godine u Moskvi da bi potpisali deklaraciju o strateškom partnerstvu dve zemlje. Tekst deklaracije je usaglašen na jučerašnjem sastanku šefova diplomatije Srbije i Rusije Vuka Jeremića i Sergeja Lavrova.

Lavrov je juče rekao da sa Jeremićem radi na pripremi deklaracije o strateškom partnerstvu koju će naredne godine potpisati predsednici dve zemlje.

,,Moramo da pripremimo novi paket sporazuma za naredni susret naših lidera sledeće godine", rekao je Lavrov na konferenciji za štampu posle susreta sa Jeremićem i precizirao da postoji saglasnost da predsednicima dve države treba da bude predata deklaracija o strateškom partnerstvu.

Kako ,,Blic" saznaje, poseta je iskorišćena za dogovor o pripremi Tadićeve posete Moskvi sledeće godine. Uoči Jeremićeve posete, predstavnik ruskog ministarstva spoljnih poslova rekao je da odnose Srbije i Rusije karakteriše produktivan politički dijalog, intenzivni kontakti na visokom nivou - između vlada, parlamenata, ministarstava - što ukazuje na tendenciju da bilateralni odnosi budu podignuti na nivo strateškog partnerstva.

Susreti dva predsednika su učestali u poslednje dve godine. Medvedev je u Beogradu bio prošle godine na obeležavanju 65 godina oslobođenja. Tada je dogovoren ruski kredit od milijardu dolara, od koga je do danas realizovano svega 200 miliona pomoći srpskom budžetu. Godinu dana pre toga, predsednik Tadić je bio u Moskvi i tada je ugovorena prodaja NIS, potpisan krovni politički sporazum koji je garant za izgradnju gasovoda ,,Južni tok" kroz Srbiju i skladišta gasa u Banatskom Dvoru. Tada su dva predsednika potpisala zajedničku izjavu u kojoj je naglašen strateški značaj energetike u međusobnoj saradnji dve zemlje. (Blic)

srbija konacno dobija adekvatnu zastitu i mjesto koje joj pripada na medjunarodnoj sceni. ovakav scenario je bio samo pitanje vremena... ne rekoh li vam jos onomad drugovi da sluzba marljivo radi iza sjene?!      xjap
Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

nobody_

Kakav sam dan danas imao na poslu, ni protivniku ne bi pozeleo...  :x

11+ sati rada, na poslu na kome je bio 20% ljudi poslao sam 50+ emailova... Morao sam da podelim nekoliko kontri na piku, kada ljudi blefiraju i qpuju na nevidjeno...  Posebno je bio interesantan ping/pong @ova izmedju mene i mog direktora, koji je mLogo pametan lik... Ali ipak limitirano pametan! xrotaeye

Texas Instruments su sasvim druga prica... Oni kupuju na licitaciji "moja 3", pa igraju pika... Yebiga, moze im se, imaju mLogo keshevine... I guess!  xjap
_______

A ovo, ovo od Che-a, ovaj dogovor mi lici na dogovor slona i misa o uzajamnoj saradnji i medjusobnoj pomoci...  xrofl

_nobody_

Che2

neka nobody, najvaznije da tutnjimo...      :)
Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!