News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

sta citate?

Started by amans, November 25, 2009, 11:50:27 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

amans

Posle dugogodisnje post-literate faze, polako se vracam u stampanu rec. Ovih dana:

http://decclic.qc.ca/usagers/060895/iznogoud.jpg
We're lost, but we're making good time.

Paramecijum

iDemo

Po Bronson: Bombardiers | What should I do with my life? | NurtureShock

Mark Aarons: War criminals welcome Australia : a sanctuary for fugitive war criminals since 1945

Wiz

Quote from: amans on November 25, 2009, 11:50:27 PM
Posle dugogodisnje post-literate faze

Sve go intelektualac do intelektualca vođe... Elem, i ja sam se u poslednje vreme priučio da opet normalno čitam (to sam bio skoro sasvim zaboravio, čitajući "po dijagonali" na kompjuteru).

I ja se bavim visokointelektualnim štivom, trenutno sam na VII knjizi osmotomnog srpskog izdanja Šerloka Holmsa. Imam ko zna koliko različitih izdanja, uključujući i trotomno na engleskom.

Ponekad čitam "Marti Misteriju".

Paramecijum

evo, ja ću skrušeno priznati da su mnogo moja pisanija i stavovi od Novog Zelanda preko USD-a do sedmog kontinenta i dalje do beskonačnosti zapravo samo neka vrsta istraživanja i opipavanja iseljenika u cilju prikupljanja građe za roman u nastajanju, koji je pisan od 1996. godine do pre neki dan, kada je konačno izašao, svojevrsna iseljenička epopeja. Mnoge rečenice ispisane na raznim mestima, završile su ovde:

Wiz

Sa'će svi da te tužu zbog neovlašTenog korišćenja njihovijeh misli. Ima li i miskap u toj tvojoj kupusari?

Paramecijum

a ne, ako te ja isprovociram, tvoja misao postaje zajedničko dobro, a ja imam moralno pravo da je koristim. Ili bar ja to tako vidim.

Wiz

Elem, ostaje da čekamo ishod sudskog spora "podrum konzulata u Torontu" vs Paramecijum.

Jelence

Znaci Para, plagirao si me?  ;D
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Paramecijum

sve je tu, od reči do reči:

iDemo

Salji odma' pdf, da se i mi nesto ofajdimo.

Jelence

I ovom junosi sa desne i njegovom dedi sa leve strane korica nacisto popucala faca.
Jel to slucajno ili namerno?

Paramecijum

Kakav bre pdf, ovo se mora uzeti u ruke... 700 šlajfni, pisano 5000 dana.

A ti Jelenice se naprosto ne razumeš u problematiku... sad si ovo videla, a za pet godina ćeš možda da shvatiš.

Jelence

Ih, 5 najmanje!
Zvuci kao rocket science.

Jelence

nego, Para, sad imamo i materijalni dokaz da si naprso  ;D

Paramecijum

mislim da ti treba novi monitor... možda nove naočare... svakako novi mozak.

Jelence

Ihaaaa, da se spisak tu zaustavlja, ja bih pevala.

Nego... bas si onako markantan tip. Samo malo da je radila fotoshop pegla i mogli bismo se ponositi tobom.  ;D

Wiz

Hm, sećate li se kako je Šerlok Holms prepoznao potomka Huga Baskervila na osnovu portreta? E pa obratite pažnju koliko, kako godine protiču, Para sve više liči na Amfilohija Radovića. :o

iDemo

Pa bolje i na Amfilohija nego na Pahomija. Recimo.

Wiz

Vaistinu, pravo zboriš. Ali nije ovde poenta u lepoti, nego u karakternim crtama. :)

Jelence

Dobro je sve dok ne povuce na Pavla

Paramecijum

vidim ja da si ti svikla tu na ta glatka, mlada, žuta lica i da ti pojava jednog normalnoizgledajućeg srpskog bića izaziva nedoumice i žgaravicu.

tarana

10 godina skoro ništa čit'o nisam...i što sam na silu prob'o - mrljavio pa ostavljo.
pre godinu dana povadim sve dobitnike gonkurove i bukerove nagrade i krenem redom.
dosta dobro mi ide...

miskop

Citao skoro, ne znam kako se zvala knjiga, od Adlera.
Pre toga Majn Kampf od Hice.
Brkove jos ne puscam.

miskop

Sad videh Paru kako se usliko...hahaha
Prvo sto mi palo na pamet je sledeco :

Koliko je muceni fotoreporter MORAO da ispuca filmova da bi OVAJ licio na
duhovitog coveka ??

Paramecijum

Seansa je trajala 3 sata, dva fotografa i brdo pomoćnika, najbolji studio u gradu, bar 350 snimaka i dobismo jednu da valja.
Nije lako, ali šta da se radi; kažem im ja: "Lako je slikati te mlade lepojkice da ispadnu dobro, ajde da vas vidim sad."
http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=67971

tarana

Quote from: iDemo on November 26, 2009, 02:27:20 AM
Salji odma' pdf, da se i mi nesto ofajdimo.

pdf s posvetom!
npr.
najdražem jelenčetu, za sve divne sate provedene u prijateljskom ćaskanju.

Paramecijum

pa ne očekujete valjda od mene da lažem u ovim godinama...

D(z)avid

C.G.Jung, "Moj zivot", Jungova autobiografija (naziv je na svedskom, a njem. originalni ima u sebi rijec "san", tako da ne znam koji joj je na s-h):
"Please, kill me! (The Uncensored Oral History of Punk), Legs McNeil & Gillian McCain (novinari, prije urednici fanzina "Punk"; u formi monologa, vecina aktera ili statista USA, a najvise NYC-punka, od The Sooges i MC5 do Patti Smith ili Richard Hella/ex-Televison, pricaju svoju pricu o tim danima, jedni o drugima; knjiga je bila zabranjena u SveCkoj, zbog svoje "dekadentnosti"/ explicite prica o drugs&sex&punk): 

A Time Out and New York Daily News Top Ten Book of the Year upon its release, Please Kill Me brings the sound of the punk generation to life. Iggy Pop, Danny Fields, Dee Dee and Joey Ramone, Nico, Patti Smith, and scores of other famous and infamous punk figures lend their voices to this definitive account of that outrageous, explosive era. From its origins in the twilight years of Andy Warhol's New York reign to its last gasps as eighties corporate rock, the phenomenon that was known as punk is scrutinized, eulogized, and idealized by the people who were there and who made it happen.

http://www.amazon.com/Please-Kill-Me-Uncensored-Evergreen/dp/0802142648

plus dva "Marti Misterije", koje me cekaju a koje sam nedavno dobio iz Brdovitog...

E

Para gde da kupim ovu tvoju knjigu?

tarana

u svim boljim knjizarama.

Paramecijum

Ne znam gde si, ne znam kako rade prodaju van Srbije...
Ovde postoji ponuda da se naslov nabavi preko izdavaca ili interneta: http://www.knjigainfo.com/index.php?gde=@http%3A//www.knjigainfo.com/pls/sasa/bip.knjiga%3Fk_id%3D127024@

E

Quote from: tarana on November 26, 2009, 03:25:53 PM
u svim boljim knjizarama.

bas ti Fala tarano, nasla sam kako/gde je ima

E

Quote from: Paramecijum on November 26, 2009, 03:28:12 PM
Ne znam gde si, ne znam kako rade prodaju van Srbije...
Ovde postoji ponuda da se naslov nabavi preko izdavaca ili interneta: http://www.knjigainfo.com/index.php?gde=@http%3A//www.knjigainfo.com/pls/sasa/bip.knjiga%3Fk_id%3D127024@
Sad sam nasla na knjigaknjiga.com moze da se naruci , placanje preko westernuniona

Jelence

Izvini, Ana, to je bilo jace od mene.  ;D

Jelence

Quote from: Paramecijum on November 26, 2009, 03:57:17 AM
vidim ja da si ti svikla tu na ta glatka, mlada, žuta lica i da ti pojava jednog normalnoizgledajućeg srpskog bića izaziva nedoumice i žgaravicu.

Ih, ma sta samo "srpskog bica"! Markantnog spisatelja, muzevnog, neobrijanog, zbrckanog cela. Evo mi vec mile zmarci nuz kicmu.  ;D

Ivan_D

If you dine with the devil bring a long spoon.

Pijanista

Jelence

iDemo

The Kite Runner, k'o da slusham onog kolezu sto sam ga sreo pre par meseci sto je pric'o bajke o Srbiji (meni) a bio Pashtun...

baggio

Svaka cast Para!

Odoh da vidim kako da dodjem do ove knjige, a ti mi obecaj autogram jednoga dana...vazi?

Inace, u poslednje vreme ne postizem bilo sta da uzmem u ruke.  Poslednja stvar koju sam citala je Dragulj Medine- Seri Dzons.
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Monte

Недавно ишчитао све (добро-де, збирку поезије сам прескочио) од овог чике. Научна фантастика, али веома лијепо написано. Ко хоће ePUB формат (већина proof-read, боље од оног што има на мрежи), за електронске играчке за читање, PM.

Pareski do

Šta se čita po Srbiji

За дан распродат тираж

Готово  цео тираж од 15.000 примерака најновијег издања
Компаније "Новости", књиге "Будимо људи - живот и реч патријарха Павла" Јована Јањића, распродат је за само дан!
Са многих трафика широм Србије, Републике Српске и Црне Горе књига о једној од најцењенијих и најистакнутијих личности нашег времена, недавно преминулом патријарху Павлу, који је још за живота доживљаван као светац,
"испарила" је у раним преподневним сатима. Да би задовољила све заинтересоване читаоце, наша компанија наредних дана објавиће друго издање.

У четвртак у 14 часова у Медија центру на Теразијама одржаће се промоција овог дела. О књизи "Будимо људи", као и животу и делу поглавара Српске православне цркве говориће: епископ шабачки Лаврентије, дугогодишњи шеф патријарховог кабинета, протођакон Момир Лечић, Манојло Вукотић, генерални директор и главни уредник Компаније "Новости", и аутор.

"Патријарх Павле је радио тако да то буде у славу Бога, а на корист људима, свим људима - каже Јањић. - Људе је доживљавао као децу Божју. И за све се молио. Он је написао молитве и за непријатеље, и дао да се оне читају на свим богослужењима, у свим српским православним храмовима... Био је, слуга слугу Божјих! Сваког трена његове мисли биле су окренуте ка небу. Истовремено, никад га није напуштала брига за судбину народа. Онеспокоји се кад чује да се десила каква несрећа... Брине о свим људима, али пред собом види конкретног човека. За њега је сваки човек уникатна, непоновљива личност.

ТОПЛИНА

"У патријарховим речима увек се осећала родитељска топлина. Но, и у најопуштенијим тренуцима није било сувишне речи. Често се нашали, углавном на свој рачун, али и тада гледа да то буде корисно, поучно - каже Јањић.

Wiz

Quote from: Pareski do on December 03, 2009, 02:16:55 AM
Готово  цео тираж од 15.000 примерака најновијег издања
Компаније "Новости", књиге "Будимо људи - живот и реч патријарха Павла" Јована Јањића, распродат је за само дан!

Vaistinu je poseban feeling živeti u zemlji gde je Jova Janjić bestseler pisac. To je, otprilike, kao da živite u zemlji u kojoj je Sonja Liht izabrana za mis.

Jelence

Preporucujem je svakom roditelju.

Jelence

Takodje:

geneal purpose:

za majke decaka - ova knjiga je pod OBAVEZNO:

slawen

Јел' то значи да више не читаш "оне" књиге?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!