News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Masoni (wtf?!)

Started by Jelence, December 21, 2009, 03:28:26 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pareski do

Quote from: alan ford on December 23, 2009, 12:22:58 PM
pa nije pa sta. ja od duhovnog vodje ocekujem da me vodi svojim primerom a ne da mi preko dana prica jedno, kako je zivot tezak i pun iskusenja te kako ce me bog spasti a on da zivi u raskosnom dvoru.

Владика зворничко-тузлански није био духовни вођа твоје Цркве већ патријарх Павле. Опет некима није ваљао, иако је испуњавао тај (и многе друге) услове. Те није требало да се сахрањује, те су примитивци који су га отпратили, те зашто три дана жаљења, те због чега државне делегације, те ово, те оно.

Има ту истине у томе што мишкоп пише, ко је плитке вере правдаће се владичанским двором...

QuoteNije to kapitalizam pa da kazes on je sve to zaradio sa ovih deset prstiju...

Има и среће и још по нечега у капитализму, није баш све чиста заслуга десет прстију (и ума) ;) али нећемо више о томе да ВБО не почне

vbo man

The light at the end of the tunnel is the train.

alan ford

Quote from: vbo man on December 23, 2009, 12:28:06 PM
Nije zaradio al je mozda zasluzio...

i ovde bilo kakva normalna diskusija prestaje...

Pijanista

Quote from: vbo man on December 23, 2009, 07:51:58 AM
Pijanista a shta fali? Normalan dvor...Jel to njegov lichno? Nije?
Zivi chovek u njemu? A i da je njegov ...

To je novosagradjeni dvor u Bijeljini, gospodin se preselio iz Tuzle, ne sme tamo vise da proviri. Stvarno ne znam zasto. Sredjeno i uredjeno devedesetih kad mu je stado pravoslavno umiralo od gladi.

alan ford

to su te 'kapitalisticke nepravilnosti' i sreca o kojima Pareski nece da prica.

ono sto meni smeta, a mislim da nisam previse subjektivan, je sa jedne strane ta prica kako zastupaju svoj narod, kako su mucenici, kako zive skromno a opet grade se crkve na svakom uglu, pastva u nekim mestima zaista lose zivi ali po crkvi se to ne bi reklo.
Neko je nedavno, mozda bas vesna Pesic, pricala zasto vise ne voli Cedu i LDP - razlog je sto pricaju da su jedini ili poslednji koji odzavaju i bore se za Djindjicevu viziju da izmedju ostalog bavljenje politikom ne treba da rezultira u enormnom bogatsvtu, a onda sa druge strane zive po vilama, po Dedinju, voze besna kola, okruzeni su telohraniteljima, itd. Ne ide, ne mozes da si i Robin Hud i da se boris za siromasne a da kupas se u sampanjcu.

Hate mail

Ma vazno da smo (skoro) zavrsili Hram, jel tako Demo?
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pijanista

Sad se setih, popovi osvestavali poker aparate, onaj napravio javnu kucu i nazvao "Sveti Nikola"... Ljudi pa toga nema u Iranu.

Hate mail

This user is currently ignored.

xrofl

Pijanista

Hate mail

Pa ima njih par kad se nadju pa divane a meni samo "This user is currently ignored."  :|

Pijanista

Hate mail

Quote from: alan ford on December 23, 2009, 01:45:38 PM
Quote from: vbo man on December 23, 2009, 12:28:06 PM
Nije zaradio al je mozda zasluzio...

i ovde bilo kakva normalna diskusija prestaje...

Hehe, iz objektivnih razloga ne vidim o cemu se diskutira ali zvuci kao moja demented Serbian-American former landlady kada me je pitala, dok sam se iseljavao, da joj najzad posle 8 godina priznam koliko zaradjujem. Ja iz dzepa vijentamke izvadim paystub koji je bas tog dana stigao u posti i pokazem joj (tu ima kumulativna cifra isto do tog trenutka, bio kraj novembra 2007.). Ona kad to videla, otvorila usta i samo rekla: "Ti to ne zasluzujes".  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To rub it in, ja joj jos skrenem paznju da ima jos ceo jedan mesec pred nama.  :mrgreen:

Tromotorac

Jes vala kao u pravoj kafani, 100 tema u isto vreme, i svi u glas... nije to tako kod masona...masoni znaju red...
The bums will always loose.

Ivan_D

Quote from: Pareski do on December 23, 2009, 01:14:36 PM
Владика зворничко-тузлански није био духовни вођа твоје Цркве већ патријарх Павле.

Drugim recima tvoj duhovni vodja danas je zlocinac pukovnik Risto Radovic?
If you dine with the devil bring a long spoon.

vbo man

Kakve gluposti chovek ovde moze da prochita...poredjenja su...mislim...
Mrzi me da pishem bilo shta ...

tarana

vidim da je tema zastranila, pa da je naherim još malo...
pre par dana došli neki skauti da skupljeju dobrovoljni prilog za SPC.
valjda jašu na valu "umro pavle"...
oću da dam?
oću vrlo rado!
tol'ko ću vam dati da ćete me uzidati u temelje novog hrama!
*okice im zasijale*
....
....
čim čujem da je SPC u kikindskoj opštini organizovo bilo kakvu dobrotvornu akciju...
do tad...

iDemo

Pareski do

Quote from: alan ford on December 23, 2009, 05:19:16 PM
to su te 'kapitalisticke nepravilnosti' i sreca o kojima Pareski nece da prica.

Кај то?

Quoteono sto meni smeta, a mislim da nisam previse subjektivan, je sa jedne strane ta prica kako zastupaju svoj narod, kako su mucenici, kako zive skromno a opet grade se crkve na svakom uglu, pastva u nekim mestima zaista lose zivi ali po crkvi se to ne bi reklo.

Мислим да сам твоју и Бобанову субјективност већ доказао, број сакралних места по броју верника је најмањи што се православних богомоља у Србији тиче. Уосталом, због чега твоја влада субвенционише железнички превоз када има гладних црнаца? Мислим...

Уосталом Црква макар дозвољава да донатори намене у коју сврху желе да иде њихова донација:
- када дајеш на тас иде одржавању те парохије
- када остављаш код иконе то чини ми се иде попу и попадији
- када дајеш прилог у коверти можеш да одредиш сврху - сирочад, просјаци, изградња новог храма, реновација крова итд.

QuoteNeko je nedavno, mozda bas vesna Pesic, pricala zasto vise ne voli Cedu i LDP

Да, баш га не воли...  :roll:

http://www.parlament.gov.rs/content/cir/sastav/poslanici_detalji.asp?id=1199

Преко те странке је у Одбору за међународне послове, а то на основу тога што је била амбасадор СРЈ у Мексику а то на основу тога што не воли синекуре, углед, паре, Чеду, што се борила за доследно спровођење Ђинђићеве визије.

Pareski do

Quote from: Pijanista on December 23, 2009, 05:03:45 PM

gospodin se preselio iz Tuzle, ne sme tamo vise da proviri. Stvarno ne znam zasto.

Откуд ти то да не сме, зар не иде редовно с обзиром да је у оној међуверској комисији?

QuoteSredjeno i uredjeno devedesetih kad mu je stado pravoslavno umiralo od gladi.

Немам појма када је сређено али не знам када су то Семберци, на главној шверцерској траси, умирали од глади?

D(z)avid

QuoteDok je Srpska pravoslavna crkva u junu 1992. za logore govorila da su zapadnjačka propaganda: "U ime Božje istine i na osnovu svjedočenja naše braće episkopa iz Bosne i Hercegovine (Kacavenda, banjalucki episkop Jefrem - vidjeti nize u ovom postu; op. moja) i drugih povjerljivih svjedoka", i objavila "sa punom moralnom odgovornošću da takvi kampovi nikada nisu postojali u Srpskoj Republici BiH", vjerski poglavari u Banjoj Luci su zajedno upućivali apele i držali dove-molitve za mir.

...

U noći 7. maja, tačno u 03.05, iz drugog pokušaja srušena je Ferhadija (BL-dzamija, 500 god. star spomenik kulture, jedan od "gradskih simbola"; op. moja).

...

Episkop Jefrem se nije oglasio nakon rušenja džamija, niti je više kontaktirao muftiju Halilovića (tadasnji banjalucki muftija; op. moja. Zbog rušenja Ferhadije protestvovao je samo mladi banjalučki pjesnik Ljupko Račić, opštinski sekretar SDS-a. Napisao je poemu-nekrolog o Ferhadiji i zbog nečega samo njemu znanog, nedugo potom, izvršio samoubistvo.

http://www.e-novine.com/feljton/33526-Zato-sruite-damije.html

Ivan_D

http://video.google.com/videoplay?docid=7415898632278016197&ei=xxI1S6KqG42U2ALWmJyTDw&q=atheism&hl=en&view=3#

Vasi eseji i rezenovanje o davanju vekovima osvedocenim lopovima i barabama is soooo beyond me, pa necu ni da komentarisem.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Pareski do

Quote2009.
Cerić je naime ustvrdio kako bošnjačka Armija nije imala niti jedan logor za Hrvate.

Uz to, reis poziva Jovića da precizira gdje su se nalazili logori za Hrvate tijekom proteklog rata. Mustafa Cerić također je izjavio, ako je riječ o lažnoj izjavi, tada hrvatski član Predsjedništva mora odgovarati za širenje laži.

Poglavar Islamske zajednice u BiH reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić poručio je jučer u Mostaru građanima BiH, Bošnjacima, Srbima i Hrvatima, kako moraju doći do tog stupnja da kažu kako im je najvažnija država.

- U našoj BiH mi kao Bošnjaci moramo biti avangarda u artikuliranju i propagiranju ideje bosanskog državnog određenja. Nisu svi Bosanci Bošnjaci, ali su svi Bošnjaci Bosanci i zato što su i svi Srbi i Hrvati Bosanci, a ne obrnuto. To ne znači da se Srbima i Hrvatima negira njihova etnička, kulturna i svaka druga pripadnost. Ali nam je zajednička državna, bosanska nacionalnost odnosno državni bosanski identitet. Bosna ima šansu da stane na svoje noge samo sa ovim premisama. Jer, ne možemo ići u Evropu sa različitim imenima. Tamo možemo imati samo jedno ime i prezime, a to je Bosna i Hercegovina - istakao je reis Cerić pred brojnim auditorijem u Narodnom pozorištu u Mostaru.

vbo man

QuoteJer, ne možemo ići u Evropu sa različitim imenima. Tamo možemo imati samo jedno ime i prezime, a to je Bosna i Hercegovina - istakao je reis Cerić pred brojnim auditorijem u Narodnom pozorištu u Mostaru.
Shto da ne moze...gledaj kako moze Srbija u Evropu bez Kosova...Sve se moze kad se hoce / mora  :mrgreen:

Jelence

Inace, ako jos uvek nekoga zanima prica o masonima...
Jedan od ljudi koje sam skoro upoznala rekao mi je da je mason (drug clan, jbt). Pitala sam ga da mi kaze vise o masonima. I evo sta je rekao.

Masoni su neka vrsta dobrotvorne organizacije. Pomazu ljudima u nevolji. Ali su veoma fleksibilni - ne moras da ostavis veru da bi bio mason, kao sto legenda kaze da je pop bio primoravan da ostavi masone da bi bio i dalje katolicki svestenik (nije, odabrao je masone).

Znaci osnovni motiv njihovog postojanja je humanost i pomoc drugu u nevolji.

Imaju sastanke regularne, naravno ne moze mi reci o cemu pricaju.

Pitala sam ga ako su tako radi da pritrce svakome u pomoc zasto ih javnsot dozivljava kao tajnu organizaciju mracnih ciljeva. Nema on pojma, rekao je.

Kaze mozda je zbog pravila koja su imali da ocuvaju svoju tajnu (gde se skupljaju, koji su) posto su bili proganjani kroz vekove. Ko bi izdao kodeks bio bi ubijen strasnom smrcu... To nije bio samo metak u celo ili vesala, nego prvo malo dji-dji...

Ja kazem kakve su to tajne, kaze on ne moze da mi kaze ali recimo imaju tajne znakove kojima se raspoznaju. Kaze on u stanju su da se raspoznaju a da rec ne kazu. Kako je to moguce, ja sam pitala. Kaze on jednom je bio na putu i pukla mu je guma. Stao je kraj puta i ljudi su stajali sporazumevajuci se sa njim na nemustom masonskom jeziku. Ja kazem pa o cemu se tu radi, on kaze za odavanje bilo kog od tih znakova u srednjem veku su ubijali najstrasnijom smrcu. Ja kazem ajde ne moras da izgubis zivot zbog moje radoznalosti (na kraju mi je rekao jedan od znakova!!!) a da li si ovde dok stojimo i pricamo prepoznao nekoga od masona. Kaze on jeste...

I jos je rekao da je moguce da u bilo kom gradu i selu u celom svetu uz pomoc tih znakova prepoznas masona i da ti oni pomognu tu gde si se nasao (da ti nadju mesto da prespavas i da te nahrane - dzeparac nije pominjao).

Cool, a?
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

D(z)avid

Quote from: Mirabella on December 28, 2009, 02:24:26 PM
Ih, tajni...  ;)

http://www.ephesians5-11.org/handshakes.htm

Meni uvijek, sto se tice masonerije i njihovog kodiranja, na pamet padnu Montipajtonovci (i nadjoh im to na Jutjubu!):

The Freemasons

vbo man

Ma daleko im lepa kuca xtwak
Svi oni poooommmaaazzzuuu ljudima dok ih ne uvuku u sva ta govna. Nisam josh chula za neku sektu/organizaciju koja ne pomaze. Nas su na NZ chekali ispred Employment servisa ( znali su gde smo) i nudili pomoc svi redom.Posle ti udju u zivot i preuzmu kontrolu...Neka njih svih nek pomazu drugima.Bez mene ...shto bi rekao jedan nash prijatelj :mrgreen:

Pijanista

Quotea kazem pa o cemu se tu radi, on kaze za odavanje bilo kog od tih znakova u srednjem veku su ubijali najstrasnijom smrcu. Ja kazem ajde ne moras da izgubis zivot zbog moje radoznalosti

... a onda on kaze "moze, alil prvo malo dji dji".

Jelence

... a posle dji dji dodjem na 7K i Mirabella mi da link na sajt sa "tajnim" znakovima...

Ko je tu koga zagrebao, to je nagradno pitanje  :mrgreen:
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

alan ford

evo ja citam sve ovo, deci tajnim znakovima dajem do znanja da su na granici da dobiju batine a zeni drugim tajnim znakovima saopstavam da cim deca zaspu da ce biti svasta....Da ne pominjem da sam paralelno sa te dve konverzacije evo i ovde ovo pisao.
Sta na to kazu masoni?

Pareski do

Deda

i dođi na kanal  :mrgreen:

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

neprijateljska emigracija

Interesantno da se na crkvu najvise zale oni koji u crkvu ne idu.  A ovo o tome da ima lista po kojoj je se naredjuje uplata konkretnih cifri je tek bez mozga.

Ovo dobijem dvaput godisnje, za Uskrs i Bozic. Obicno uz cestitke za praznik ide i nekakv pasus o tome da je bogodugodno nekakav prilog poslati. Da li ces i koliko, zavisi od tebe.
sweetness, sweetness I was only joking
when I said by rights you should be bludgeoned in your bed

Hate mail

Ja od kako sam se demobilisao tj. od kako sam stupio na slobodnu teritoriju samo sam jednom bio i to u garnizonu tzv. SPC ovde u New Yorku; doduse, morao sam da obigravam oko zgrade komande i pritiskam zvona i cak zovem telefonom dok se dezurni oficir nije konacno pojavio i otvorio KPS ali samo da bi me poveo na postrojavanje sa ispitivanjem (u prisustvu jednog svedoka; verovatno nacelnika staba a mozda je bio i oficir bezbednosti, mladji covek, bio je u civilu ali sam ga kasnije video i u odori i punoj opremi) a tek posle je dosla na red moja muka sa paljenjem sveca za dvoje netom umrlih. Kasnije, zacijelo kao rezultat uvodjenja u evidenciju obveznika, sam dobio ukupno dva poziva na vezbu ali buduci da sam na slobodnoj teritoriji to je, jasno, out of the question.

Pareski do

Quote from: Hate mail on December 21, 2009, 04:49:41 PM
Da je Ivan Djuric+ zaseo te godine na TV i poceo da im prica umesto Milje Vujanovic - Regulus, Alana Chumka, Lava Gershmana, Tarabica ver 7.1.113, vidovite Zorke, Kleo Patre i onog "Deda Miloja" kojima su drzavna televizija i tisak sa drzavnih kanala emitovali prorocanstva - u stvari politicku nastavu - jedno 10 godina, sa sve vaskolikim srpskim, pravoslavnim i belomagijskim "twistom", mi bi vec najmanje 10 godina bili u Evropskoj Uniji.

Упознах му дете, Ђурићево, невиђено подсећа на њега, једини проблем је што га се Ђурић пре смрти одрекао, тј. оспоравао очинство.

Ценим да би нам тај Ђурић био гори од Милошевића да се дочепао најмањег комада власти. Тако неморални људи су још гори када им се пружа моћ над туђим животима...

Hate mail

Pffft, Mitterrand-lite ti strasniji od moralnosti jedne crnogorske aparatchik izdrkotine svikle na skidanje glava i njene paranormalne albeit legitimate familije. Budibogsnama.

Pareski do

Quote from: Hate mail on October 17, 2013, 11:45:57 PM
Pffft, Mitterrand-lite ti strasniji od moralnosti jedne crnogorske aparatchik izdrkotine svikle na skidanje glava i njene paranormalne albeit legitimate familije. Budibogsnama.

Одрицање од детета је нечувено чак и за Црногорце а није да они нису на свашта спремни...

Hate mail

Mozda covek nije bio cuo za ove moderne testove (Ivan_D comes to mind). Nisam tamo i odavno nisam u toku (i vec odavno neke druge, strane muke imam) ali pare bih dao da je i taj Djuric starinom otud, kao i sva centralna Srbija minus vecina Trece armijske oblasti. No svejedno, veceg glupog seljaka i wannabe genija te tako i veceg stetocine od R.I.P. Milosevica a po objektivnoj analizi dostupnih podataka ja ne mogu da zamislim. Ti izgleda mozes. A nisam siguran da si anywhere near my level of analysis and my level of life experience.

Pareski do

Ма шта причаш, образован човек, универзитетски професор, па није чуо, није него је бараба.

У међувремену сам чуо за причу о другој девојчици коју није хтео да призна, мајци тог детета која му је приговарала да није ни упознао то дете је одговорио у стилу "Бићу ту и тада, доведи је да је видим".

Рачунам да неко коме недостаје толико хуманости и емпатије према сопственој крви и месу је на вишој лествици социо/психо-патије од брачног пара Слобомире.

Mirabella

Quote from: Hate mail on June 02, 2014, 12:58:02 AM
Nisam tamo i odavno nisam u toku (i vec odavno neke druge, strane muke imam)

:mrgreen:
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Mirabella

Quote from: Hate mail on January 18, 2010, 04:25:40 AM
Ja od kako sam se demobilisao tj. od kako sam stupio na slobodnu teritoriju samo sam jednom bio i to u garnizonu tzv. SPC ovde u New Yorku; doduse, morao sam da obigravam oko zgrade komande i pritiskam zvona i cak zovem telefonom dok se dezurni oficir nije konacno pojavio i otvorio KPS ali samo da bi me poveo na postrojavanje sa ispitivanjem (u prisustvu jednog svedoka; verovatno nacelnika staba a mozda je bio i oficir bezbednosti, mladji covek, bio je u civilu ali sam ga kasnije video i u odori i punoj opremi) a tek posle je dosla na red moja muka sa paljenjem sveca za dvoje netom umrlih. Kasnije, zacijelo kao rezultat uvodjenja u evidenciju obveznika, sam dobio ukupno dva poziva na vezbu ali buduci da sam na slobodnoj teritoriji to je, jasno, out of the question.

Savrseno.

Pareski do

Каква паства, такви пастири