News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

napolju ima -100

Started by E, January 24, 2011, 06:20:41 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pijanista

Daisy

Klimatske promene i u Zvezdi

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Pijanista

Hate mail

* peak heat index values into early this evening... 105 to 113
  degrees.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Daisy

Quote from: Hate mail on August 13, 2016, 08:11:20 PM
* peak heat index values into early this evening... 105 to 113
  degrees.

jbt, kao kad pekar daje cene u krunama / guldenima...  :lol:

New York, NY
33 °C
FEELS LIKE 46 °C

https://www.theweathernetwork.com/us/weather/new-york/new-york

Hate mail

Kako ja mrzim leto to ne umem da vam opisem.

Hate mail

A taj sajt mi se ne otvara. Go figure.

Hate mail

Pijanista

Daisy

Hate mail

Btw, danas je Preobrazenje.

Moj otac je uvek znao reci da je to pravi kraj leta.

Pijanista

Qrac kraj leta, ovde danas ocekuju 29 a sutra 31, p... im materina meteoroloska.

Daisy

QuoteU narodu se smatra da je Preobraženje dan kada se posljednji put kupa u rekama, jer se za ovaj praznik vezuje i smena godišnjih doba.
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/danas-je-preobrazenje-gospodnje-na-dan-kada-se-menja-i-voda-i-gora-evo-sta-treba-da/hpwdr18

Hate mail

Unazad mozda 10 godina sam pomno to pratio i uvek bih primetio kraci dan, prestanak vrucina, hladnije veceri, manje svetla odmah posle 19. avgusta.

Pijanista

Kakva su leta u Њујорку, podnosljiva?

Hate mail

Leta 2013., 2014. i donekle 2015. su bila zaista podnosljiva.

2013. i 2014. leta kao da nije ni bilo.

Ali uglavnom je to stravicna vrucina plus ogromna vlaznost vazduha i to traje od sredine jula do sredine avgusta. Retko pocinje pre i retko traje duze od tog raspona.

Pijanista

Au jebote, ja se zalim kad krene preko 25, psujem premijera i guvernera. Vankuver stvarno ima super klimu.

indie

kraj smo raspusta znali provoditi u selu
ujak nam je zabrnjivao da se posle preobrazenja kupamo u ponjavici
mi svi stapove ujutru i na pecanje
kad se vratimo na rucak
on samo blago kaziprstom svakom zagrebe podlakticu
kome ostane beli trag - čvrga!
'на љуту рану - љуту траву..!'

Pijanista

Kad smo kod kraja raspusta, u davna vremena 70-ih, kad sam bio u nizim razredima osnovne skole, Beograd je bio daleko a o inostranstvu da ne pricam (Bosna se nije racunala). I bio jedan klinac u razredu, proveo leto u Libiji posto mu matori tamo radio, takoreci pravo sa aerodroma u klupu. I prica o dalekoj zemlji, pukovniku (to je tad bila prijateljska, slobodarska i prkosna zemlja), pokazuje plasticni escajg iz  DC-9 a mi zinuli od zavisti, avion videli samo na nebu sa 10km ozdo. I dodje nekako kraj godine, pricamo gde ce ko, vecina "kod babe i dede na selo" (eufemizam za "nema se para za more") a on kaze "u Libiju" i pocinje da place. Nikako nam nije bilo jasno zasto place neko ko ide u raj.

Hate mail

Nije ni meni. Jeste li razjasnili to nekako ili ce to da ostane misterija za sve nas za sva vremena?

Pijanista

Nismo, na zalost. Znam samo da je navodno u kuci imao 30+ parfema.

Toza

Quote from: Pijanista on August 19, 2016, 06:42:20 PM
Au jebote, ja se zalim kad krene preko 25, psujem premijera i guvernera. Vankuver stvarno ima super klimu.
ja sam se u toj tamo virdžiniji smrzavao jer su bolesnici držali klime na 60F
cele zime nije pala temperatura napolju ispod 8C
pao čak i sneg, manje od inča, kacam se vraćao kući uz Jefferson Davis poprečili se kamioni, tu policija, tu vatrogasci, ja proteram džipa po bankini pored, nisu stigli ni da se zabezeknu, a gume mi bile k'o slikovi
potkraj februara krenuli oni kamiončići što prodaju sladoled i sviraju cing - cingili - cing
u maju i junu je, kažu ovi što su se doselili iz pitsburga i ostalih merilendova - najgore, temperatura gura dobro preko 108F, ali je zato vlažnost podnošljiva iako svakog dana pada kiša, a zna da grune i tornado, pa sam izazivao opšte zgražanje što sam sate provodio napolju, na suncu
a magnolije rastu velike kao onaj naš hrast što je jebao velju za autoput, cvetovi im isto glavice kupusa (za sarmu)
septembar i oktobar su zajebani zbog ogromne vlažnosti u vazduhu, ko ne podnosi, ja sam uživao
ne znam kako je u toj libiji, ali je ovo definitivno bilo najbliže raju po nekim mojim merilima

Pijanista

Hate mail

31° C, feels like 35° C (65% vlaznost vazduha, 23° C Dew Point).

Od 18-19. jula je ovako (osim mozda 2-3 dana u agvustu i 2-3 dana pocetkom ovog meseca).

Poludecu.

Daisy

juče bio prenos (Đoković) iz NYC, bilo feels like 40° C

ispustiše dušu...

a mogli su da zatvore krov i uključe A/C
zašto nisu, nikako mi ne ide u glavu

Hate mail

Daisy

Hate mail

Jebote brate, jutros bilo prijatnih 20C a sada je 33C. WTF happened?? Ja cu umreti ovde, missim od ovog vremena.

Toza

a šta, nemaš klimatizaciju?

Hate mail

Imam ali idem ja i napolje a to zna da boli.

Zanimljivo je da, kada ceo mesec gorim struju na klimatizaciju, kao ovo sad ovog leta, to me izadje samo $15 vise (!) nego kad nisam kuci uopste.

God Bless America.

Toza

visoki fiksni troškovi
godemit

Hate mail

Ja ne kuvam, frizider sam iz zida iskopcao jos pre skoro 9 godina i nikad vise od 22-23 dolara mesecno ne platim "struju". Jeste, od toga je $20 fiksno (troskovi dostave, odrzavanje mreze i - cak pretezito - porezi za NY i federalnu welfare drzavu). Kada AC (granted, a very efficient / star appliance one) radi mesec dana non-stop to doda samo $15. Go figure.

Hate mail

Inace, i danas je 31-32 C ovde.

Missim ovo leto, brate... pogoresmo.

Toza

ovde ladno u pičku materinu
već oko sedam uveče moraš da obučeš duge rukave

Hate mail

Ko te bio po usima da se vracas.

Toza

Hate mail

Daisy

Daisy

Hate mail

Pijanista

Da se opet lomatam po kanackim vrletima produzenim (samonapravljenim) vikendima. Uf, kako je gore lepo. Menjam vilu na Havajima (kad bih je imao) za garsonjeru na Whistleru.

Hate mail

A sta, ti si jedan od onih backpacking, mountain trail hiking tipova?

Niste se naratovali u zivotu, to je to.

Hate mail

A pazi kako si vesto uglavio tematiku kvadrature u izlaganje...  xrofl

Pijanista

Skijanje. Cekam sneg, mada volim i da setam 'nako, samo se plasim domacih zivotinja (medjeda)

Pijanista

Quote from: Hate mail on October 28, 2016, 08:40:20 PM
A pazi kako si vesto uglavio tematiku kvadrature u izlaganje...  xrofl

:lol: