News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Da ti jebeemve... I ostalo sve...

Started by Jelence, March 24, 2011, 07:03:30 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

E

Mirabella

Koja se to kola danas toliko kvare?!  Vozis i 10-12 godina, uz normalno odrzavanje, biz ikakvog kvara.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Ivan_D

Quote from: AFord on March 25, 2011, 06:21:07 PM
ja sam u pocetku kupovao 10+ godina stara kola. Onda sam presao na nova.
Znam ljude koji se kunu da su kola od 1-2 dana najbolji dilovi. Cena definitivno padne, kod nekih modela i znacajnije ali to je obicno u korelaciji sa popravkama koje te cekaju.
Medjutim, u tim slucajevima najcesce dobijas auto sa solidnom kilometrazom (nekoliko desetina hiljada minimum), auto u kome je neko prdeo i smrdeo, auto sa garancijom koja je pred istek. Nemas ni onaj miris novog auta.
Mozda da ga vozis 2-3 godine vredi ali ista duze zalazis u period kada ce se kvariti i kostati vise.

Nije ti bas najbolja ta matematika. Kao ni u vecini slucajeva, da se razumemo, nema apsolutnih istina. Dakle, da, ako imas skoro neograniceno para, svakako je bolje kupiti novi auto, leteti prvom klasom, ziveti pored obale mora gde je vazduh bolji itd. Ali predpostavljam da niko ovde ne zivi po tom scenariju.
Jelence je dotakla pravu temu. Da li je bolje kupiti novu Skodu Octaviu bez neke bolje opreme ili je bolje kupiti 3 godine stari Saab sa svom mogucom opremom? Zavisi naravno. Ja sam covek seljak, i meni vise odgovara polovan Saab. Puno ljudi ce radije uzeti oktavku.
Predpostavljam da i ti imas neki budget za auto koji nije neogranicen. Da li ces za X dolara da uzmes nekakvu novu Toyotu ili novi VW Passat ili recimo 1-2 godine star neki bolji auto zavisi od gomile, uglavnom tvojih subjektivnih, faktora.
Dalje, neki bolji auto je daleko less likely da se pokvari pod istim uslovima upotrebe nego neki jeftiniji. Da, delovi su posle skuplji, ali sansa da ce se pokvariti in the first place, je manje. itd.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Tromotorac

Mirabella, our friendly comedian :)
The bums will always loose.

Ivan_D

Quote from: Mirabella on March 25, 2011, 07:32:10 PM
Koja se to kola danas toliko kvare?!  Vozis i 10-12 godina, uz normalno odrzavanje, biz ikakvog kvara.

Jedan taksista pricao da taksira 30 godina. Prvih 20 godina imao jednog mercedesa, a poslednjih 10 godina ima vec treci.
Nekad ih pravili bolje.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Tromotorac

Jedan poznanik mi je priznao da mu novi Passat CC ima vise problema nego cetri poslednja automobila zajedno. Ja takodje, imao novu Jettu dve godine, i imao sam problema koliko i sa Jugom u Srbiji; jedina razlika je bila sto je Jetta bila pod garancijom, ali ono izgubljeno vreme, izostanci sa posla i visenje po servisu je nedozvoljivo.

Nova kola imaju nove vrste problema. Sveukupno komplikovaniji sistemi nego negdasnja vozila, sa mnogo vise points of failure. Kvalitet je sveukupno veci, ali gledajuci broj sistema koji mogu da otkazu je mnogo veci pa otud matematicki i potreba za popravkama.

E

Ja mislim da Jelencetov muz tacno zna sta hoce, sad sto ga ona j@be u zdrav mozak + joj vi pomazete , to je druga prica  :mrgreen:

Mirabella

Nije Jelence dosla ovde po savet sta ce familija da kupi ni kako da sabotira muza.  Tema za caskanje.

Glede kvara, mi imamo Hondu od 12 godina.  Osim necega sto se jednom pokvarilo i redovnih servisa, nista joj ne fali.  U tome definitivno podrzavam izlaganje drugarice Jelenceta da (mi) je dovoljno da preveze iz tacke A u tacku B, uz puni komfor.

E sad, ja znam da bi moj muz voleo da ima nesto bolje, ali se ne buni, plus sto imamo druge prioritete.  A i u mladjim danima je vozio kojekakve Camare, tako da mu ni "ludorija" ne fali.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

E

E

Samo da podelim sa vama trailer za dokumentarac. Ako neko nadje gde ima celi film da se pogleda neka mi javne.

YUGO Documentary

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Jelence

Quote from: Mirabella on March 25, 2011, 07:32:10 PM
Koja se to kola danas toliko kvare?!  Vozis i 10-12 godina, uz normalno odrzavanje, biz ikakvog kvara.

Ne mora da znaci. Mi smo kupovali i 1-2 godine stare automobile i starije, i jos starije (jedino novi auto nismo nikada kupili). Taktika je da cim pocne da se kvari uvaljujemo brigu drugome i kupimo noviji. Tako da su recimo Micubishi vozila bila OK, Nissan nije, Ford je bio fenomenalan. Kupili smo nekoliko malih starih Fordova (sa 2je vrata) za reklamu. Posle se ispostavilo da su sjajna kola (mala, pokretna, lako se parkiras) pa smo ih i vozili. Nisanovo putnicko vozilo je bilo raspadnuto tako da za bolje od reklame nije ni bio. Nisan 4WD je bio bolji, ali je crko a nije ni krenuo u skolu (mladji od 7 godina je bio kad je bio za uvaljivanje drugome). Imali smo takodje Tojotu neku prastaru koju su nam vandali totalno demolirali pa nismo ni stigli da je probamo i za voznju...

Enivej, po nasem nekom iskustvu uglavnom se tesko navuce do 10 godina da nema ozbiljnih kvarova, a o 12 nema ni govora. Fordici su bili izuzetak.

Sad cemo da vidimo kako stoje stvari sa BMW-om...  :x
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Tromotorac

Good luck, izvestavaj nas povremeno, ako nije tesko.

zagor te nej

ja uzeo ovo pre mesec dana, i jos nisam uhapsen. 2011 M3. 414 konjskih snaga. :| Kad das gas, znas kako se osecaju piloti lovci.

"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

slawen

Хммм... да му волан није на.... миссим, како шалтујеш левом руком? Ма шта те брига ако је аутоматик..

(ово што пишем је чиста завист)
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

AFord

ne bi me zacudilo da postoji i ta varijanta ali ovakve stvari se ne kupuju sa automatskim menjacima.

zagor te nej

ja bogami jesam. Dual clutch automatic sa paddle shifters-ima. Sacuvaj Boze. Kad ga prebacus u M mode...brzina kojom menja brzine je prsto neverovatna. kao da gledas formulu 1. bas sam se izivljavao kad sam vozio gore u kucu na planini...put nov, krivudav, i nikad preterano pun. Ijao.Ima da menjam gume jednom nedeljno.
Niels Bohr

Jelence

Quote from: zagor te nej
ja uzeo ovo pre mesec dana, i jos nisam uhapsen. 2011 M3. 414 konjskih snaga. :| Kad das gas, znas kako se osecaju piloti lovci.

(*ovde je bila slika besnog auta u brdima grozno sive boje*)

Znaci, nisam samo ja udata za ludaka, nego je i tvoja zena  :mrgreen:

QuoteDual clutch automatic sa paddle shifters-ima. Sacuvaj Boze. Kad ga prebacus u M mode...brzina kojom menja brzine je prsto neverovatna.

Jeeeeeeeli?  xrotaeye

zagor te nej

Niels Bohr

Tromotorac

Kako bre ludak, zar se nismo za ovo borili sve ovo vreme? :)

Pijanista

Tromotorac

Pijanisto, interesantno da je Camry u Tokiju upscale, veliki auto. Tamo direktori voze takva kola. Video sam i Mercedese, BMW, par Bentlija, ali generalno Camry je jedan od vecih/jacih/boljih auta.

AFord

Quote from: Pijanista on March 28, 2011, 03:53:52 PM
Sklon'te se stize prava makina:

prava direktorska. Ta se ne pravi bez automatskog menjaca.
koji direktor ima vremena pored telefona, bberija jos i brzine da menja?!

zagor te nej

Niels Bohr

Pijanista

Lako je Japancima, oni su mali i u Coroli mogu da se bashkare.
Mislim da ova (bar u Kanadi) ide u tri varijante: 4cyl auto i manual, i 6cyl auto. Ja vozim 4cyl auto i sjajno ide. Za ono sto meni treba. Dok ne dodje kriza srednjih godina, a onda cu vas pitati za savet  :evil:

AFord

meni se SUVjevi jako dopadaju. Imao sam Murano, sada FX.
ulazim i izlazim iz auta kao gospodin covek bez da se hvatam i pridrzavam za okvir.
nisu za trke ali svakako imaju snagu da povuku kada zatreba.

Tromotorac

Quote from: Pijanista on March 28, 2011, 04:02:23 PM
Lako je Japancima, oni su mali i u Coroli mogu da se bashkare.

Mali su ovi iz nase generacije. Ovi mladji narastaji su visoki.
Hej, imaju ponudu za turisticku turu kroz Tojotinu fabriku; ono samo mi je to jos falilo da obilazim na odmoru, pa rekoh Bridgestone muzej istorije gume i setnja po Tojotinom pogonu ce da saceka neki drugi put :)

Quote from: zagor te nej on March 28, 2011, 03:59:34 PM
Quote from: Tromotorac on March 28, 2011, 03:35:46 PM
Kako bre ludak, zar se nismo za ovo borili sve ovo vreme? :)

xjap

Ma da, treba nekako da naplatimo sto smo trpeli sve utripovane nastavnike, profesore, sefove. Ovo nam je nasa borba dala :)

Tromotorac

Quote from: AFord on March 28, 2011, 04:10:42 PM
ulazim i izlazim iz auta kao gospodin covek bez da se hvatam i pridrzavam za okvir.

Alane, kako si zadovoljan FX-om?

AFord

izuzetno. tih, lep, prostran, sa dobrom muzikom i dobrim funkcijama...
Iz mog ne tako malog iskustva Nissan zaista pravi odlicna vozila.

zagor te nej

Moja zena ima Ford Edge, i mogu vam reci da ga apsolutno obozava. Fino izgleda, sedi se carski, tih, brz, nije los sto se tice mpg, a imali su kad ga je uzela fenomenalne lease rates.
Niels Bohr

baggio

Zagore,
maKina ti je boli glava! xjap

A evo o cemu sam ja gore pisala:

:!:
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Superhik

Quote from: AFord on March 28, 2011, 04:10:42 PM

4 godine vozio Land Cruiser (4K ccm diesel), i skoro 4 godine Land Rover Discovery (4.6K ccm V8 gasoline).
Do jaja, ali dosadi.
Sad zvrndam u TrentaTre Imola Alfi iz 91e, u koju sam boga oca para ulozio u, prakticno, restauraciju.
1.5 ccm gasoline boxer, 125 BHP (na auto od nepunih 900 kila), zabavno skroz, ali me, valjda, godine stizu; postaje premalo i pretvrdo.
So, sledeci korak je Alfa Romeo 159.
Jelo, izguglaj pa pokazi muzu.
Sexy, trust me.

zagor te nej

Quote from: baggio on March 28, 2011, 05:16:10 PM
Zagore,
maKina ti je boli glava! xjap

A evo o cemu sam ja gore pisala:

:!:

:)

Jel' C63 voshtish? Strasan auto.Mislim, razlika izmedju toga i M3 je stvarno samo stvar ukusa. Svasta sam vozio, zaista sve zivo, i od serijski pravljenih automobila koje mogu da platim nista nema handling kao ovo. Sledeci target je ili Gran Turismo ili Vantage. Imam 3 godine da resim, sta je to, protrci k'o dve nedelje.  ;)
Niels Bohr

baggio

Zagore,

Jeste, bas taj.
Meni je ovo treci model u toj klasi u poslednjih 10 godina i ja nemam ama bas nikakve primedbe.
Ni na jednom od tri nisam imala ni jednu, jedinu popravku, a kada se uzme u obzir da jednom godisnje
ides na generalnu koja u proseku kosta oko $ 1000.00, to onda i nije tako strasno.

Kao sto rekoh, I LOVE IT!
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

zagor te nej

Da, da, cudo od automobila. BMW ovde daje free maintenance. Meni su na prolsom za 3 godine 3 puta menjali kocnice, sve za DZ :) Nije lose, to mu dodje $1,000 svaki put. Kad sam vracao auto, da uzmem M3, lik iz servisa, kad je video gume, mislio da sam se trkao negde :) A ja mu rekao, pa majstore, nisam ja ovo platio da se vozim kao penzioner ;)
Niels Bohr

Hate mail

I'll have to run all this by Victor. I'll let y'all know.  :mrgreen:
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pijanista

AFord

Quote from: Superhik on March 28, 2011, 05:17:38 PM
Do jaja, ali dosadi.

Moze biti. Moji su oduvek imali kola, najcesce dva komada i uvek neke prakticne da mogu da povuku prikolicu sa camcem, da spakujemo dzukca, da pebacimo par kanti sa benzinom u garazu i nikada nesto lepo ili sportsko.
Tako nekako i ja. Kola me slabo zanimaju, volim da 'lepo lice' da mogu da ih natrpam gomilom stvari, da su prostrana (za mojih 195cm) i da imaju finu muziku.

baggio

Zagore,

Pre neki dan vozim, a ispred mene ide brand new Volvo (zaboravih tacno koji ono model beshe).  Cim sam videla kako mili i u zoni od 50km ne vozi ni 30, znala sam da je neki matorac u pitanju.  Stignem ga tako paralelno, a za volanom stariji covek (100% u svojim kasnim osamdesetim).  Tada pomislih , kakva je steta na taj nacin muciti tako dobro vozilo xrotaeye

Inace, kod mene jako puno matoraca voze BMW, a velika vecina njih su zene. :lol:

AFord

Quote from: Hate mail on March 28, 2011, 05:51:17 PM
I'll have to run all this by Victor. I'll let y'all know.  :mrgreen:

mogao bi da mu kupis auto pa da te vozi u njemu.
kako ti ne dosadi 'lincoln' ili vec u cemu se vozis?!

zagor te nej

Aha, i ti si visok kao i ja. Meni je vecina japanskih automobila nekako kratka. Ne volim da mi od glave do krova nema ni 2 cm. Cisto zbog ne daj Boze varijanti.
Niels Bohr

zagor te nej

Quote from: baggio on March 28, 2011, 05:55:58 PM

Zagore,

Pre neki dan vozim, a ispred mene ide brand new Volvo (zaboravih tacno koji ono model beshe).  Cim sam videla kako mili i u zoni od 50km ne vozi ni 30, znala sam da je neki matorac u pitanju.  Stignem ga tako paralelno, a za volanom stariji covek (100% u svojim kasnim osamdesetim).  Tada pomislih , kakva je steta na taj nacin muciti tako dobro vozilo xrotaeye

Inace, kod mene jako puno matoraca voze BMW, a velika vecina njih su zene. :lol:

Ijaoooooooo.......ubi me. Idem odmah u bar, smesta   xdrinka

;)
Niels Bohr

baggio

Quote from: zagor te nej on March 28, 2011, 05:57:59 PM

Ijaoooooooo.......ubi me. Idem odmah u bar, smesta   xdrinka

;)

hahhaha...ako ti je i malo za utehu, to nije slucaj u Pijanistinom komsiluku.  ;)

Jelence

Quote from: zagor te nej on March 28, 2011, 05:46:26 PM
Da, da, cudo od automobila. BMW ovde daje free maintenance. Meni su na prolsom za 3 godine 3 puta menjali kocnice, sve za DZ :) Nije lose, to mu dodje $1,000 svaki put. Kad sam vracao auto, da uzmem M3, lik iz servisa, kad je video gume, mislio da sam se trkao negde :) A ja mu rekao, pa majstore, nisam ja ovo platio da se vozim kao penzioner ;)

Cuj, FREE maintenance... Jeboga ti, kad pljunes 150-200 iljada ako na racun kuce ne padne i BJ dok cekas negde su te zajebali  :mrgreen:

U prevodu: fala qrcu da je FREE maintenance...

Jelence

Quote from: AFord on March 28, 2011, 05:54:48 PM
(...)
Tako nekako i ja. Kola me slabo zanimaju, volim da 'lepo lice' da mogu da ih natrpam gomilom stvari, da su prostrana
(za mojih 19.5cm) i da imaju finu muziku.

xyxy   :!:

AFord

Quote from: zagor te nej on March 28, 2011, 05:57:06 PM
Aha, i ti si visok kao i ja. Meni je vecina japanskih automobila nekako kratka. Ne volim da mi od glave do krova nema ni 2 cm. Cisto zbog ne daj Boze varijanti.

vidis to mi nije palo na pamet. mislim da sam u poslednja dva auta imao dovoljno mesta mada mozda i gresim jer sam se vec navikao. Secam se da sam u dzeti pre toga malo-malo izlazio sa nalektrisanim cuperkom.

AFord

missim ...kazu da je prosek 12cm, pa ti vidi.

Jelence

Tromotorac

Quote from: Jelence on March 28, 2011, 06:06:45 PM
Quote from: zagor te nej on March 28, 2011, 05:46:26 PM

Cuj, FREE maintenance... Jeboga ti, kad pljunes 150-200 iljada ako na racun kuce ne padne i BJ dok cekas negde su te zajebali  :mrgreen:

U prevodu: fala qrcu da je FREE maintenance...

Unrelated - a jel' mozes malo lepse da prevedes? Pretpostavljam da tako ne razgovaras sa prijateljima/poznancima?

AFord