News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Cini mi se...

Started by baggio, March 29, 2011, 04:50:09 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

baggio

da smo vec jednom ranije razgovarali o kafi, ali ja sam nabavila novu masinicu za kafu :) i odusevljena sam.

We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Pijanista

Sjajno izlgeda, verovatno je ukus na nivou. I naravno, manje su sanse da se desi ovo:

Ivan_D

se kaze djezva ili dzezva? dzezva, je l' da?
If you dine with the devil bring a long spoon.

Pijanista

ekavski = dzezva
ijekavski = dzjezva  :evil:

Ivan_D

Moja zena koristi te kapsule od nescaffe vec vise od godinu dana i vrlo je zadovoljna. Svako malo joj posalju i neki katalog sa accessories pa je obavezno urade za jos neke pare, neke soljice za 20 eura komad, duga kasikica za 5 eura i taj rad.

Jelence

Prijateljica oce da kupi neki od ovih sa tim kapsulama. Sta da joj kazem? Stari joj se pokvario i eno ga u garazi, muz reko da ce da popravi (oce, zato i kupuje novi).

Ja sam ocajnik nisam kafe tip... Stvar je tako poprimila razmere da sam sa izvesnim Metom u T2 (tako se zove radnja sa najboljim cajevima koje sam ikad probala) jednim zgodjusnim studentom na prs' u bulju  :!:

Bez zajebavanja, kad me nema covek se zabrine, kaze pa gdesijebemtimater sto te nema?? Moram da se pravdam sto me nije bilo :)
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Ivan_D

Ah, pa onda te stvarno ne razumem. 'osh vise vremena provoditi sa Mattom u Tea Too, a nesh muzu kupit bavoraka.
Kod nas se to zove "i ovce i novce" as opposed to "i vuk sit i ovce na broju"   ;)

AFord

nisi provalio da se jelence samo femka.
jedva ceka da dobije 'novo auto' pa malo da pali tog klinca

Jelence

Nije mi ni palo num da ga palim... autom...  :mrgreen:

zagor te nej

"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Jelence

Pa jos crveni!  :lol:

Tromotorac

The bums will always loose.

AFord

ja sam se dvoumio izmedju ove Zagorove i Nespresso makine i Nespresso je pobedila.
Licno sam super zadovoljan investicijom. Posebno kako pravi 'produzeni' espreso i penu za capucino.

http://www.amazon.com/Nespresso-Automatic-programmable-quantity-Espresso/dp/B00457KDRE/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1301512742&sr=8-2

slawen

А тамо се не седи по кафанама?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Tromotorac

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

zagor te nej

Quote from: Jelence on March 30, 2011, 06:59:49 PM
Pa jos crveni!  :lol:

Moj je crn. Mislim, cappuccino maker.  8-)

Tromotorac, moja je stara dve godine, napravila je jedno 3,000 kafa, platio sam je na rasprodaji $275 i radi kao sat.
Plus, illy ubija sve ostale kafe koje sam probao. To je doduse stvar ukusa.

Uvek imas dobre dilove na illy usa
Niels Bohr

Tromotorac

Ako ima dobar pressurized, onda verujem da je super.

Ja sam presao na elektricni cajnik. Pijem green tea, kafu kad mi neko spremi.

zagor te nej

Ja popijem jendu dnevno, al' mora da valja. Ove splacine sto prodaju po Starbucksu nisu kafe ni videle. Jebesh kiseo espresso.
Niels Bohr

AFord

Quote from: Tromotorac on March 30, 2011, 07:59:49 PM
Ako ima dobar pressurized, onda verujem da je super.

Ja sam presao na elektricni cajnik. Pijem green tea, kafu kad mi neko spremi.

negde sam citao da za pravi espreso pritisak mora da je 21bar. A manje vise sve bolje masine imaju isti pritisak. Razlika je u kafi, i da Stabaksov espresso je hit or miss (najcesce prepeku losu kafu da dobije jaci ukus) ili ti sunu litar mleka u kapucino.
Ovako napravis sta i kako volis.

A zeleni caj se kod nas puno pije, u raznoraznim varijantama, jedino je meni malo bezukusan (u stvari ima ukus duvana). Od zelenog caja volim samo sladoled.

baggio

ja za kapucino i espreso koristim sledece:

Odlicna masinica.
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

slawen

Ivan_D

Quoteja sam se dvoumio izmedju ove Zagorove i Nespresso makine i Nespresso je pobedila.
Licno sam super zadovoljan investicijom. Posebno kako pravi 'produzeni' espreso i penu za capucino.

Mi imamo identican. Pravis penu? Zena to napravila jednom, (as in 1 time) posle je mrzelo pa samo sipa mleko u solju i zove to latte.

Puno kosta i tamo. Mislim ovde je naravno jos skuplji kao i svi drugi proizvodi, a pogotovo evropski.
Najvise sam voleo kad sam prosle godine kupio u Holandiji waterpik za 100 eura, cenjkao sam se sa prodavacicom 10 minuta nije htela da mi spusti ni euro, borila se kao o goli zivot i na kraju mi je dala neku cetkicu za zube od 4.95 uz to dzabe.
Posle slucajno nadjem na amazonu isti model za 39$, free shipping. Gotta love that.

Pijanista

Evo sta mene odrzava u zivotu:

AFord

Quote from: Ivan_D on March 30, 2011, 09:03:11 PM
Quoteja sam se dvoumio izmedju ove Zagorove i Nespresso makine i Nespresso je pobedila.

Mi imamo identican. Pravis penu? Zena to napravila jednom, (as in 1 time) posle je mrzelo pa samo sipa mleko u solju i zove to latte.

Puno kosta i tamo. Mislim ovde je naravno jos skuplji kao i svi drugi proizvodi, a pogotovo evropski.
Najvise sam voleo kad sam prosle godine kupio u Holandiji waterpik za 100 eura, cenjkao sam se sa prodavacicom 10 minuta nije htela da mi spusti ni euro, borila se kao o goli zivot i na kraju mi je dala neku cetkicu za zube od 4.95 uz to dzabe.
Posle slucajno nadjem na amazonu isti model za 39$, free shipping. Gotta love that.

that's a spirit.

Ja volim produzeni espreso a zena najcesce pravi kapucino sa nekim mlekom sa vanilom (pa ne dodaje secera). Nije lose, jedino se deca navade pa posle i njima pravim taj slag.

AFord

inace ovdasnji prijatelj me je ubedjivao da je najbolje kupiti pravu espreso masinu. On je tako krenuo, iscitao sve i svasta i kupio masinu od 1200 dolara. Onda je na njoj momentalno promenio pokazivac pritiska nekim boljim i mislim nekakav ventil za 200-300, a onda je kupio za 400 dolara mlin za kafu jer navodno sustina je u kafi. Za kraj je kupio ono cudo kojim se utapka kafa. Kod njega se zaista pije odlicna kafa ali ova moja nije losija a kosta deo onoga sto je on platio.

Pijanista

Nisam znao da se druzis sa Abramovichem....

tarana

a ja se mislim dal da uzmem novu kreku.
ova stara dimi, al' fercera.

Jelence

Quote from: Pijanista on March 30, 2011, 09:08:10 PM

E, super. Moram da te pitam pitanje koje me muci godinama. Jel se stvarno u ovom aparatu drzi vruca kafa danima? Ili je to samo jos jedna od izmisljotina Holivuda?

Mirabella

Ja sam te espresso i capucino masine koristila pre jedno 30 godina.  :shock:  Odavno me ta "moda" prosla, sad koristim ovu sto melje i kuva kafu.   Namontiras uvece, ujutru te probudi miris sveze mlevene i kuvane kafe.

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

AFord

mi imamo i ovu cusinart ali nasa ne melje.
Ja volim da 'mesam' - vikendima uvek volim da sednem uz espresso/kapucino radnim danima volim ovu filter. Predvece ako pijem, sto je retko, je nacesce nescafa.

Pijanista

QuoteJel se stvarno u ovom aparatu drzi vruca kafa danima?

Kod mene izdrzi maksimalno 5 minuta:)  Salu na stranu, kad skuva (nema tajmer) onda je drzi toplu, ispod one tegle je grejac koji odrzava temperaturu. Ne gasi se nikad, verovatno moze i danima, ali nisam siguran na sta bi to licilo. Verovatno na smolu sto rece neki kauboj u jednom filmu.

Ivan_D

Quote from: Jelence on March 31, 2011, 08:16:44 AM
Quote from: Pijanista on March 30, 2011, 09:08:10 PM

E, super. Moram da te pitam pitanje koje me muci godinama. Jel se stvarno u ovom aparatu drzi vruca kafa danima? Ili je to samo jos jedna od izmisljotina Holivuda?

Tako nesto imali kad sam radio u pekari. Jedini period u mom zivotu kad sam pio kafu.

indie

napokon jedna ozbiljna, muzevna tema...
pun mi je ocin onih iz opusa like 'niti pusi, niti pije i ne voli da se bije...
'на љуту рану - љуту траву..!'

indie

... pa kako da mu verujem na rec..!'
'на љуту рану - љуту траву..!'

Jelence

Poslednji put sam videla u "No country for old man" na samom kraju filma kad onaj policajac odlazi kod prijatelja u nekoj p materini. On mator, u kolicima, sa 100 macaka oko njega. Kaze koliko je stara kafa ovaj rece nesto week ili two weeks or something. Reko jbt pa nije moguce.

Znaci, niste probali da skuvate kafu za nedelju-dve unapred? A kacete?  :mrgreen:

E

injaoooo od kada nisam jednu ovako zameracila

slawen