News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Osama Bin Laden

Started by Tromotorac, May 02, 2011, 03:24:31 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jelence

Quote from: zagor te nej
Da, nazalost. Za smrt tog nesretnog deteta je kriv ludak koji je doveo drzavu do toga da je jedini nacin da Arkani, legije i slicna ekipa prestane do bombarduje tudju decu u okruzenju, kolja i pljacka -  pacifikacija sa deset kilometara visine.

Isn't that interesting... Za smrt male Milice na nosi kriv je ludak koji je do te situacije doveo, a za smrt male Marry kriv je Osama.

Hmmm...
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Jelence

Quote from: zagor
Nije isto kad Bin Laden posalje bombase samoubice da se detoniraju na decijem igralistu gde vojnici dele keks i bombone, ili u vozu u Londonu sa jedinim ciljem da pobije sto vise neduznog naroda,  sa naredjenjem da se takva stoka zatre, pa neko uzgredno najebe jer se nasao na pogresnom mestu u pogresno vreme.

Ono sto ti kazes ovde Zagore je da postoje nevine zrtve koje je ubio Osama za koje treba pocinitelj da bude ubijen i izgazen tenkovima te zapaljen, a postoje nevine zrtve koje su stradale od necije druge ruke, koje su eto morale da se dese jer su sluzile visem cilju.

Jel to tvoj point?

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

slawen

Рат је, иначе, много глупа ствар јер у њему гину деца.
I couldn't remember did I said this before?

П.С. Сори абаут мај фани инглиш. Плиз, корект ми, донт би а стренџерз.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

Napose, nitko ne pita niti umije domjetnut do tamo a kako to da je idiotska jugovojska svoje vojarne locirala u gradska jezgra (ili iste naslijedila od srbijanske 200 godina stare drzave), svoje piste sagradila uz ograde obiteljskih kuca a skladista streljiva i goriva nabila tik uz stale i zadruzne mlinove. Za peticu treba pitati i zasto se je jugovojska 1999. izlezavala po zabavistima i skolama (video).

slawen

Вел, има ту места дилеми што је било старије, ткока или јаје, војарне или куће поред војарни; ако би пажљиви проматрач кренуо тим трагом, бојим се да би коначно одговорност у многим случајевима пала на г-ђу Марију Терезију.
Питање No2
Тзв. војска се излежавала по набројаним објектима из више разлога:
1) то су државни објекти увезани у систем друштвене самозаштите; ништа природније од тога нема да држава своја службена лица распоређена по мирнодопској формацији отале повуче и замени их припадницима "А" ешалона у време рата/непосредне ратне опасности
2) по тим школама и обдаништима се деца и онако ничему не уче, само им пуне главе неким глупостима
3) није имао ко да их отале истера
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

Job interview? I'm all ears!

slawen

Ivan_D

Quote from: Hate mail on May 04, 2011, 05:34:10 AM
Job interview? I'm all ears!

Verovatno si pogresno shvatio. Dolaze kod njega na job interview, ne ide on.

Neka stazerka? Obavezno ih sve slikaj za file, pa onda mozda mogu da ti pomognem u odluci koja je dobra za posao mlade advokatice.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Ivan_D

Quote from: Jelence on May 04, 2011, 04:53:37 AM
Quote from: zagor
Nije isto kad Bin Laden posalje bombase samoubice da se detoniraju na decijem igralistu gde vojnici dele keks i bombone, ili u vozu u Londonu sa jedinim ciljem da pobije sto vise neduznog naroda,  sa naredjenjem da se takva stoka zatre, pa neko uzgredno najebe jer se nasao na pogresnom mestu u pogresno vreme.

Ono sto ti kazes ovde Zagore je da postoje nevine zrtve koje je ubio Osama za koje treba pocinitelj da bude ubijen i izgazen tenkovima te zapaljen, a postoje nevine zrtve koje su stradale od necije druge ruke, koje su eto morale da se dese jer su sluzile visem cilju.

Jel to tvoj point?

Wow Jelence. Mislim stvarno!!! Je l' ti isto i kad ti neko zapali kucu i kad udari grom pa ti kucu spali - u oba slucaja nemas kucu. Ali to nije isto. Nije ni ovo. Nije isto ciljano ubijati nevine ljude i kad ti isti ljudi poginu u nastojanjima da se spreci jos vece zlo.
U automobilskim nesrecama pogine jos vise ljudi, pa cemo sad i to da ubacujemo u jednacinu? Necemo.
Mala Milica je poginula od posledica srbijanskog ludila od kasnih osamdesetih pa sve do sada. To srbijansko ludilo je kulminiralo sredinom i krajem devedesetih i mnogo ljudi je to platilo zivotima ili unistenim godinama.

Dalje, sto se tice Avganistana, Iraka i okupacije istih, vazno je uzeti u obzir pre nego sto pocnes da kritikujes (mada to niko ne uzima u obzir), cinjenicu da su ti ljudi tamo navikli na hardship i u proseku im nije nista losije pod americkom okupacijom nego sto im je bilo pod lokalnim diktatorima. Naprotiv, u proseku im je mnogo bolje, ali ljudi u Srbiji to odbijaju da vide. Srbi jedino vide kako je par americkih vojnika maltretiralo par irackih zarobljenika, a zaboravljaju torture pod Huseinom gde su ljudima sekli jezike, izbijali oci, udarali ruke palicimo dok im nisu polomili sve kosti, silovali zene i jos svasta.
Nemoj sebi da dozvolis da podpadnes pod taj srbijanski frame of mind.

Dalje, budi vrlo srecna sto zivis u vremenu kad je zemlja kao Amerika gospodar sveta. Nedao ti bog da je to Rusija, Kina ili neka druga manje civilizovana tvorevina.

Daisy

Quote from: slawen on May 04, 2011, 04:59:50 AM
I couldn't remember did I said this before?

П.С. Сори абаут мај фани инглиш. Плиз, корект ми, донт би а стренџерз.

malo grebe uši ... ako se turi tačkica саундз бедер ...

I couldn't remember. Did I said this before?

ај вуд сеј:

I couldn't remember if I said this before?

... енивеј, еврибади андрстендз вот ју вер трајинг то сеј ...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Ivan_D

I couldn't remember if I had said this before

ili, verovatno bolje u ovom slucaju:

I can't remember if I said this before.

tarana

Quote from: Ivan_D on May 04, 2011, 06:07:37 AM

1) Nije isto ciljano ubijati nevine ljude i kad ti isti ljudi poginu u nastojanjima da se spreci jos vece zlo.

2) Mala Milica je poginula od posledica srbijanskog ludila od kasnih osamdesetih pa sve do sada.

3) Dalje, sto se tice Avganistana, Iraka i okupacije istih, vazno je uzeti u obzir pre nego sto pocnes da kritikujes (mada to niko ne uzima u obzir), cinjenicu da su ti ljudi tamo navikli na hardship i u proseku im nije nista losije pod americkom okupacijom nego sto im je bilo pod lokalnim diktatorima. Naprotiv, u proseku im je mnogo bolje,

1. krajnji rezultat je isti. tih ljudi više nema.
2. aj' samo za sekund zamisli da ja mala milica bila tvoje dete.
3. mani se više proseka, statistike i verovatnoće.
ti zdravo znaš na šta su "u proseku" avganistanci navikli i dal im je bolje ili gore. i šta te bole qratz dal' je meni bolje ili gore, nestani iz moje države!
QuoteAbout 303 times as many people have been killed in Afghanistan and Iraq than in the ghastly attacks of September 11, 2001.

More than 130 times as many people have been killed in these wars and occupations than in all terrorist attacks in the world from 1993-2004, according to data compiled by the US State Department. More recent figures are un-available — after the 2004 report showed terrorism at an all-time high, numerous experts suggested that the wars in Afghanistan and Iraq were fueling an increase in terrorism, and subsequent State Dept terror tallies have remained classified.

AFord

Quote from: Jelence on May 04, 2011, 04:30:18 AM

Jebiga, ali ovih nema tri hiljade ko u WTC pa da se za neki kurac racunaju. Americka zrtva je zrtva, a sve ostalo je relativno.
jelence o cemu ti pricas? 'el ovo iz edicije otkud ti znas da je Obama bio terorista osim sto si cuo od lazljivih medija?

slawen

Quote from: INI on May 04, 2011, 07:21:24 AM
I couldn't remember if I said this before?
Quote from: Ivan_D on May 04, 2011, 07:25:54 AM
I couldn't remember if I had said this before

Ух! Које сад? Са или без had?

E

Slawene sto lazes i izmisljas opet? Nisam rekla da nije ok sto su uhvatili i ubili Osamu,bas naprotiv I'm glad that there's no more Osama.

Ivan_D

I can't remember if I said this before = Ne mogu da se setim da li sam to (vec) rekao pre.

I couldn't remember if I had said that before = Nisam mogao da se setim da li sam to (vec) bio rekao pre.

Predpostavljam da si hteo da kazes da ne mozes da se setis da li si to vec rekao pre, dakle ta prva varijanta je bolje   ;)

E

Zasto uopste koristis to mogu/ ne mogu . Sto ne kazes lepo da se ne secas da li si to pre rekao?

E

E da I ono sto si iseckao ko luk od prosle godine zvuci isto ko ona voditeljka Rada ili kako se vec zove.

Ivan_D

Quote1. krajnji rezultat je isti. tih ljudi više nema.
2. aj' samo za sekund zamisli da ja mala milica bila tvoje dete.
3. mani se više proseka, statistike i verovatnoće.
ti zdravo znaš na šta su "u proseku" avganistanci navikli i dal im je bolje ili gore. i šta te bole qratz dal' je meni bolje ili gore, nestani iz moje države!

1.) o tome i pricam. Nije isto! Nije isto kad ti neko zapali kucu i kad ti u kucu udari grom i ista izgori.

2.) da je moje dete tako poginulo kao ta nesrecna Milica, ja bih jos vise i grdje mrzeo Milosevica i sve oko njega - nikog drugog.

3.) drzave su slozene tvorevine i nista nije ugravirano u kamenu, kako su Srbi imali prilike da se uvere u poslednje 2 decenije.
Po tvome znaci Sadam Husein moze da radi u "svojoj" drzavi sta hoce, ali kad dodje neko sa strane onda to vise nije OK?

tarana

za ovo pod 2) masno lažeš.
za pod 3), zamenjuješ teze.
a ako zaista veruješ da je usa svrgnula sadama i okupirala irak, zarad uvođenja demokracije i boljitka iračkog plebsa, onda je dalja diskusija bespredmetna.

slawen

Quote from: E on May 04, 2011, 10:16:15 AM
Zasto uopste koristis to mogu/ ne mogu . Sto ne kazes lepo da se ne secas da li si to pre rekao?
Зато што ако кажем да нисам мог'о нечега да се сетим, то значи да сам покушавао, ал' узаман, нешто ме спречавало у томе, нпр. нисам се довољно трудио, или ми је нешто друго одвукло пажњу, углавном, резултат - подсећање у облику јасно дефинисане свести да се нешто десило је изостало - али ми се јавља да сам можда и рекао тако нешто некад, само не могу да нађем и потврду за то.
А ако кажем I can't то изражава моју објективну неспособност да се нечега сетим, што је сасвим друга категорија и имплицира да хоћу да кажем да такво нешто никад нисам изговорио.
И шта кажеш, к'о Рада? Није лоше, онда.

Jelence

Quote from: Ivan_D
2.) da je moje dete tako poginulo kao ta nesrecna Milica, ja bih jos vise i grdje mrzeo Milosevica i sve oko njega - nikog drugog.

Ovo nije razmisljanje, ovo je onanija na zadatu temu. Razmisljanje koristi cinjenice a onanija zamislja.

Kako bi se ti osecao da ti ubiju dete - postoji samo jedan nacin (nedaj Boze) da to saznas. Prema tome zajebi ove price.

Znas sta mene zanima? Eto skenjase Osamu, jebase mu kevu. Zasto? Ubijao je nevine zrtve. OK, fair enough.

Eto, Milice vise nema. Da li je ona nevina zrtva? Jeste. Da li je odgovarao onaj koji je nju ubio na nacin na koji se ocigledno postupa sa ubicama nevinih?

Jelence

Quote from: tarana
a ako zaista veruješ da je usa svrgnula sadama i okupirala irak, zarad uvođenja demokracije i boljitka iračkog plebsa, onda je dalja diskusija bespredmetna.

E, ovo je bila sledeca stvar koju sam htela da pitam. Zasto je bese napadnut Irak? Da li ti ZAISTA verujes da su americke trupe tamo da sade cvece i karaju zapecene babadevojke?

Ivan_D

Quote from: tarana on May 04, 2011, 10:32:15 AM
za ovo pod 2) masno lažeš.
za pod 3), zamenjuješ teze.

huh, ne znam zasto tako grube reci.... Lazem vrlo malo, uglavnom kad moram ili kad mogu da imam velike koristi od toga a ne kosi se mnogo sa mojim moralnim nacelima. Ubedjivanje vas ovde u nesto/bilo sta, nikako ne spada ni u jednu od tih kategorija.

Da ti dam dete na cuvanje i ti ga odvedes da igrate lopte blizu auto-puta, i onda sutnes loptu na autoput a ne sprecis dete da pojuri za njom i udari ga auto, ne bih krivio tog vozaca, to bi bilo primitivno - krivio bih tebe.
Slicno i sa tom Milicom i ostalim zrtvama srbijanskog zlocina i srbijanske gluposti.

Jelence

Wow Jelence. Mislim stvarno!!! Je l' ti isto i kad ti neko zapali kucu i kad udari grom pa ti kucu spali - u oba slucaja nemas kucu.

Kuce su paljene na obe strane... Got that?

Ali to nije isto. Nije ni ovo. Nije isto ciljano ubijati nevine ljude i kad ti isti ljudi poginu u nastojanjima da se spreci jos vece zlo.

KOJE je to jos vece zlo? Da Ameri ostanu bez nafte? Ono jes, to bi bilo bas cupavo...

Mala Milica je poginula od posledica srbijanskog ludila od kasnih osamdesetih pa sve do sada. To srbijansko ludilo je kulminiralo sredinom i krajem devedesetih i mnogo ljudi je to platilo zivotima ili unistenim godinama.

Ne bih mnogo na ovu temu, ima mnogo strucnijih ovde medju nama da nam kazu dal je odgovoran onaj sto povuce oroz ili onaj sto inspirise da se oroz povuce.

Pri cemu ne impliciram da Milosevic nije bio zlo za Srbiju. Jeste, bio je. Ali nije on pritisnuo dugme.

Dalje, sto se tice Avganistana, Iraka i okupacije istih, vazno je uzeti u obzir pre nego sto pocnes da kritikujes (mada to niko ne uzima u obzir), cinjenicu da su ti ljudi tamo navikli na hardship i u proseku im nije nista losije pod americkom okupacijom nego sto im je bilo pod lokalnim diktatorima. Naprotiv, u proseku im je mnogo bolje, ali ljudi u Srbiji to odbijaju da vide. Srbi jedino vide kako je par americkih vojnika maltretiralo par irackih zarobljenika, a zaboravljaju torture pod Huseinom gde su ljudima sekli jezike, izbijali oci, udarali ruke palicimo dok im nisu polomili sve kosti, silovali zene i jos svasta.
Nemoj sebi da dozvolis da podpadnes pod taj srbijanski frame of mind.

Kad je Amerika spremala napad na Avganistan na Tvu su isle price BAS o ovome. Secam se da sam na poslu imala nekog Ugljesu koji se palio ko slika na ove price. Cak mi je rekao da je Amerika nekoliko puta spasla svet od sigurne propasti. Mati milia koja je ovo budala, mislila sam. Kako je moguce da ljudima nije ocigledno da se priprema javno mnjenje za upad u tudju zemlju? Ti si svestan da se to ne radi, zar ne? Da ne mozes tek tako da se naoruzas i upadnes u tudju zemlju samo zato sto su im zene obespravljene.

A drugo, ako verujes da Ameri po Iraku spasavaju njihove zene od silovanja onda stvarno ne znam koji kurac ja ovde kuckam.

Dalje, budi vrlo srecna sto zivis u vremenu kad je zemlja kao Amerika gospodar sveta.

:x

slawen

M-даааа: није могуће, верујем, ни у ком случају ставити се мислима у положај некога коме је погинуло дете. Тако да су и питања која такво шта траже исто толико некоректна као и хипотетисање на ту тему.
Кад се такво што потегне, на памет ми дође један случај од прошле, претпрошле године, кад је неки дечак возећи веспу погинуо у Београду, а кад је за то чуо, његов отац је извршио самоубиство. Надам се само да бих и ја, НЕ ДАЈ БОЖЕ ДА ДО ТОГА ДОЂЕ НИКАД, нашао довољно снаге и људске пристојности да урадим исто, али то је све што могу да кажем.
Толико о аргументацији са том девојчицом.
Понављам, у рату гину деца.
It's that kind of business.

П.С. Јесам ли сад потрефио?

tarana

Quote from: Ivan_D on May 04, 2011, 10:50:10 AM

Da ti dam dete na cuvanje i ti ga odvedes da igrate lopte blizu auto-puta, i onda sutnes loptu na autoput a ne sprecis dete da pojuri za njom i udari ga auto, ne bih krivio tog vozaca, to bi bilo primitivno - krivio bih tebe.
a vozač je vozio 150 na sat gde je ograničenje 40.

poređenje ubistva osame i milice je u principu glupo, da se razumemo. ali sad me intrigira i iritira sigurnost sa kojom si saopštio da bi ti za sve krivio miloševića.
da je meni to pitanje postavljeno, u najmanju ruku bih rekao ne znam kako bih reagovao.
a ti, čini mi se nisi ni pokušao da razmisliš o pitanju.
kuba, vijetnam, granada, koreja, avganistan, irak i koliko još "anonimno" promenjenih režima...
gde je bre kraj?
gde je crta?
ko ti je dozvolio da ulećeš u vazdušni prostor suverene zemlje i vršljaš po avliji?
i šta bi bilo da kinezi ulete u tvoj vazdušnji prostor i ubiju nekog disidenta-teroristu?

Ivan_D

Ja ne znam zasto mnogi iz Srbije koji su sa debelim zakasnjenjem provalili zlo, lazi i glupost srbijanskih politicara i RTS, sada to projektuju na sve vlade sveta (pogotovo Zapadne) i sve (pogotovo Zapadne) medije i sredstva informisanja.

Zapad nije idealan, ali bogami ne moze se ni porediti sa nekakvom Svrbijom, Rusijom, Kinom itd. Kolac nije govno. I tacka! Ako bi ti radije videla jednu Rusiju ili Kinu na pozicijama na kojim je Amerika danas, onda ja stvarno ne znam.

Da li Amerika ima svoje interese u ratovima, intervencijama itd? Ima, naravno. Ali byproducts tih njihovih interesa su cesto bolji, a nikad losiji za narod u zemljama gde se intervenise, nego interesi lokalnih diktatora, ili interesi Rusije ili Kine.

tarana

Quote from: Ivan_D on May 04, 2011, 11:27:43 AM
Da li Amerika ima svoje interese u ratovima, intervencijama itd? Ima, naravno. Ali byproducts tih njihovih interesa su cesto bolji, a nikad losiji za narod u zemljama gde se intervenise, nego interesi lokalnih diktatora, ili interesi Rusije ili Kine.
pa da napravimo neku anketu po zemljama gde su "intervenisali"?
gde god su se pojavili, zasuli ih cvećem..
u proseku...

Ivan_D

Quoteније могуће, верујем, ни у ком случају ставити се мислима у положај некога коме је погинуло дете.

Ja stalno, vec ceo zivot, razmisljam o raznim scenarijima i stalno sebi postavljam hipoteticka pitanja. Predpostavljam da ovo ne rade svi, jer se neki ljudi bas zacude kad im postavim hipoteticko pitanje.

I ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim sta bih osecao kad bi mi na takav nacin poginulo dete, ali hipotetisanje je u mnogim drugim situacijama validno, cak i dobro mislim.
Sta bih uradio kad bih ostao bez prihoda na koje sam navikao ili bas naopak, sta bih radio ako bi mi se prihodi povecali? Sta bih radio da, ne daj boze, imam saobracajnu nesrecu i izgubim nogu kao jedna moja drugarica. Sta bih radio da se Bar Rafaeli zaljubi u mene? Za koliko bih novca pristao da do kraja zivota svoje dete vidjam samo 2 x nedeljno? Za koliko 4 x nedeljno?

Jednom sam pitao zenu za koliko novca bi htela da ne piski 24 sata. Ona mi je rekla za milion eura. Morao sam da joj pojasnim pitanje jer ocigledno nije navikla na ovakva pitanja, za koliko bi "najmanje" novca htela da ne piski 24 sata. Odgovor je bio 200 eura.

Elem, reakcije na neke stvari je tesko predvideti, na neke druge nesto lakse, ali to ne znaci da je lose hipotetisati sta bismo uradili u odredjenim situacijama.

Ivan_D

Sad se setih onog coveka kome je sin za vreme NATO intervencije mobilisan i kasnije poginuo. Momku je posmrtno udeljen neki orden od strane vrlog srbijanskog predsednika i otac tog momka je na dodeli ordena odbio da ga primi i jos izjavio da je za smrt njegovog sina kriv Milosevic, a ne NATO i pitao kako to da se Marko Milosevic setao po Pozarevcu u to vreme, a nije bio mobilisan kao njegov sin i puno drugih.
I umesto da ostave coveka na miru, tuzna prica se nastavlja, srbijanska zgadija na kvarno vrbuje dedu pokojnog vojnika, da on dodje i primi orden kad vec otac nije hteo.

Jelence

Ja stalno, vec ceo zivot, razmisljam o raznim scenarijima i stalno sebi postavljam hipoteticka pitanja. Predpostavljam da ovo ne rade svi, jer se neki ljudi bas zacude kad im postavim hipoteticko pitanje.

I ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim sta bih osecao kad bi mi na takav nacin poginulo dete, ali hipotetisanje je u mnogim drugim situacijama validno, cak i dobro mislim.

Ono sto je naucna cinjenica je da odredjeni dogadjaji iniciraju ispaljivanje odrednjene hemije u tvoj krvotok. Organizam ima nacina da se izbori sa mnogim situacijama a cega mi nismo uopste svesni. Mnoge odluke, koje nam se cini da smo doneli "zdravom pamecu" zapravo je hemija izvukla iz nas, a kasnije smo logikom nadomestili pricu oko celog dogadjaja. KASNIJE, ne ranije.

Na primer, kad nas napadne copor pasa u mracnoj ulici reakcija koju smo imali cini nam se logicna i jedina moguca, ali to je zakljucak koji imamo NAKON dogadjaja. U mracnoj ulici smo obicno prezauzeti ispitivanjem mogucnosti i odlucivanjem za jednu.

Radjeni su cak i testovi na ovu temu kada su pitali medicinske sestre kako bi se ponasale u odredjenoj situaciji, a onda su ih stavili u tu situaciju. Sta mislis, koliko ih je radilo ono sto su rekle da bi radile? Zapanjujuce mali %.

Sto je i logicno. To je kao da kazes "da se napijem ja bi se skinuo go" a nikad se nisi napio. KAKO ZNAS??? Ne znas. Treba da se napijes pa da znas kako ce alkohol da utice na tvoj organizam. I to ne malo da jos uvek imas kontrolu nad sobom, nego ko dupe da neznas za sebe.

Obaska da postoji i faktor koji uopste nije pod nasim uticajem a to je okolina. Kao da kazes "ja da se napijem skocio bih u ledenu reku" a napijes se u Podgorici u Julu.

Istina, desava se da ljudi potrefe sta bi radili u datoj situaciji ali c'mon, koliko opcija uopste postoje kada je u pitanju Bar Rafaeli? I druga stvar, tebi je pogadjanje way of living, prema tome u tom kontekstu ti nisi reprezentativni uzorak.

Jelence

Zapad nije idealan, ali bogami ne moze se ni porediti sa nekakvom Svrbijom, Rusijom, Kinom itd.

A zasto bi ih poredili? KO ih poredi?

Ako bi ti radije videla jednu Rusiju ili Kinu na pozicijama na kojim je Amerika danas, onda ja stvarno ne znam.

To kako bi bilo sa Rusijom ili Kinom na USA mestu to mi u ovom trenutku ne znamo. Jedini nacin da to saznamo je - znas dobro koji.
Ali ono sto ZNAMO je da se Amerika ponasa kao vodeca sila. Jaci tlaci. Da koristi sva moguca sredstva da se domogne onoga sto zeli da ima i da koristi svoj polozaj da ne odgovara za sredstva koja koristi da bis e domogla svojih ciljeva.

Amerika ti je Srbija u malom...  Znas zasto otima naftu, bombarduje osiromasenim uranijumom gde hoce, lovi po svetu i ubija koga hoce? Moze joj se. Klasican srpski kabadahija.

Aha. Deder kazi mi koliko je Amerika pomogla bombardovanjem Srbije narodu Srbije? Sta je zapravo postignuto i koliko je to placeno?

slawen

О.К. је ментално проигравање којекаквих замишљених сценарија, или увежбавање реакције на неке замисливе ситуације. То нпр. раде све нормалне војске или полиције света, управо зато да би спречили тзв. спонтану реакцију на стрес и заменили је пожељном (која је од те аутоматске, инстиктивне реакције обичног човека обично управо супротна и стога ефективна). Део моје скромне праксе је предвиђање акција противника и припремање реакције на то, на пример.
Али
По дефиницији је немогуће увежбати или симулирати емотивну реакцију. Зато је убацивање тог елемента у рационалан разговор о колективној и појединачној одговорности исто што и дељење нулом - једноставан трик у рукама онога ко зна шта ради и чудесна магија плус одговор на све сумње за онога ко не зна (или неће да зна) за тај јадац.

Jelence

Pazi dokle to ide, jebote patak: navodno je OBL bio nenaoruzan i sa zenom u sobi. I sad, mora da se zna sto ga ubise ko psa ako je bio nenaoruzan. Reporter jasno kaze (1:20): "To naravno nije bio jadnicak koji ne moze da se brani, nego masovni ubica koji kao sto svi znaju moze da nosi samoubilacki prsluk".

Osama Bin Laden Raid: 40 Fatal Minutes

Dokle to ide jebote patak... DOKLE TO IDE...

Naravno, ljudi sto su upali u kucu kazu da im je zivot bio ugrozen. Pa ono jes, mora da je OBL uzeo vijagru pa je usukao pistoljcinu na napadace... Ko se nebi osecao ugrozenim... Ko i ona dvojica kakosezvase sto ih upucase u kukuruzu za vreme Sablje... I oni su se opirali pri hapsenju pa su ih odveli u kukuruze i likvidirali zbog opiranja.

Cime li im je zena pretila da mi je znati. Sisama?

zagor te nej

Quote from: Jelence on May 04, 2011, 10:45:41 AM

Ovo nije razmisljanje, ovo je onanija na zadatu temu. Razmisljanje koristi cinjenice a onanija zamislja.

Kako bi se ti osecao da ti ubiju dete - postoji samo jedan nacin (nedaj Boze) da to saznas. Prema tome zajebi ove price.

Znas sta mene zanima? Eto skenjase Osamu, jebase mu kevu. Zasto? Ubijao je nevine zrtve. OK, fair enough.

Eto, Milice vise nema. Da li je ona nevina zrtva? Jeste. Da li je odgovarao onaj koji je nju ubio na nacin na koji se ocigledno postupa sa ubicama nevinih?

Jeste, al' je umro pre karaja sudjenja.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Jelence

BTW, lingo koji koriste u ovim izvestajima o OBL je strasan... Ljudi moji imate li vi usi? "Monster", "Mass murderer", bla bla bla.

Isto to su radili i mediji u Srbiji kada su hteli da satanizuju nekoga ili nesto. Ama u dlaku.

slawen

Tromotorac

Jebote koliko se vi uzrujavate zbog ubistva OBL i svetske pravde.

Jeste li vi ljudizene normalne?
The bums will always loose.

Pijanista

QuoteI sad, mora da se zna sto ga ubise ko psa ako je bio nenaoruzan.

Sreca da je bio nenaoruzan, inace bi neko mogao da nastrada. I sta sad, da kukamo sto ga nisu izazvali na viteski dvoboj?

zagor te nej

Jok, trebali su da krenu da ga hapse, pa da se juncaki samo-eksplodira, recimo, i pobije najelitniju specijalnu jedinicu u americkoj vojsci. Ovako, spalish mu par komada u ludu glavu, i vratis se kuci zeni i deci ziv i zdrav.Sua je sporno? Uostalom, hteo je da crkne, sam je rekao "You love life, we love death".
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Tromotorac

Pijanista

Svako ima svoje Budjanovce

slawen

Да не будем погрешно схваћен, "Ју стјупид вумен" је савршена илустрација за оно што рече неко овде како се понашају Американци у Ираку, Авганистану, јунејмит - па неће ваљда да кажу јесте, ту смо због нафте/хорса/геостратешких играрија, к'о што Рене не каже ето, затечен сам док ватам келнерицу. Да га којим случајем ухвати напад истинољубивости, жена би га одмах оставила, са њом и њојзина мајка, па месје Леклерк који тесличи стару госпоџу и - пропаде серија. Зато нико не диже превелику фрку око тих ситних провидних лажи које чине свет подношљивим местом.

Tromotorac

Slawene, jel' se ti to selis u Indiju ili SAD?

Jelence

Quote from: zagor te nej
Jok, trebali su da krenu da ga hapse, pa da se juncaki samo-eksplodira, recimo, i pobije najelitniju specijalnu jedinicu u americkoj vojsci. Ovako, spalish mu par komada u ludu glavu, i vratis se kuci zeni i deci ziv i zdrav.Sua je sporno? Uostalom, hteo je da crkne, sam je rekao "You love life, we love death".

Znaci, svakom dobronamernom gradjaninu je jasno da teroristi nose dinamit u zubima?

Ja sam rekla da ljudi koji zive u usa mogu slobodno da imaju postedu po ovom pitanju. Sasvim je razumljiv stav koji imate. I nema ljutis.

slawen

Quote from: Tromotorac on May 04, 2011, 05:35:00 PM
Slawene, jel' se ti to selis u Indiju ili SAD?
:mrgreen:
The way things stand....

Jelence

QuoteBin Laden was captured during the first moments of the 40-minute raid - and then shot dead in front of relatives, including his daughter.

Sve lepse od lepseg...

Tromotorac

Quote from: Jelence on May 04, 2011, 06:06:38 PM
QuoteBin Laden was captured during the first moments of the 40-minute raid - and then shot dead in front of relatives, including his daughter.

Sve lepse od lepseg...

Ona je i dalje ziva; thats quite something. Njen otac ne bi bio toliko milosrdan prema amerikancima - kill any american, anywhere.

Ja sam odavno rekao da USA is pussyfooting too much sa ovim teroristima. Moze to i mnogo odlucnije.