News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Mogu samo da skinem kapu ovom coveku

Started by Ivan_D, July 14, 2011, 10:31:47 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hate mail

Quote from: slawen on July 29, 2011, 04:50:43 PM
Quote from: Pijanista on July 29, 2011, 04:41:06 PM
http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-tema/49458-Dok-imamo-hrane-svet-nam-moe-nita.html

Па ово сам тражио годинама:

Očekujem da će i SAD, kao najdosledniji branilac sankcija, promeniti svoju politiku, jer bi u protivnom oni došli u položaj koji su namenili nama i oni bi mogli biti izolovani od međunarodne zajednice.
Vladislav Jovanović, ministar inostranih poslova Srbije, 6. mart 1994.

"Glas Razuma":

jojaj
(chater)
28. jul 2011. u 12.04
Žuri im se Amerika samo što nije pukla.Ako izdržimo duže od njih ...
+++
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Hate mail

Ibid.

djolenolovic
28. jul 2011. u 16.55

BOJIM SE JOS JEDNA IZBEGLICKA KOLONA PREMA BEOGRADU...OSIM AKO NOVAK DJOKOVIC I NJEGOVA FAMILIJA Nešto NE PREDUZMU.

Hate mail

Yahoo Boards (americki "Glas Razuma"):

ousted tom
39 minutes ago

when will the world trade mosque be finished so i can stone my wife ?

Pareski do

Quote from: AFord on July 29, 2011, 03:51:24 PM
Quote from: Ivan_D on July 29, 2011, 03:39:53 PM
Pa Kosovo nije normalna drzava niti ima uslova da ce jos dugo biti.
Mene samo jedi sto je Srbija imala uslova da bude normalna, a nije. Mada, mozda je to samo iluzija da je mogla da bude normalna. Mozda u stvari nije mogla. Sta ja znam.

ja sam to mislio, poslednji put poredeci recimo J.Koreju koja je bukvalno potpuno sravnjena 1950-tih i sada je 11. ekonomija na svetu. Onda sam shvatio da to nije tako jednostavno, da su narodi, kulture, verovanja, istorije itd. veoma drugaciji pa shodno tome i rezultat evolucije.

Без намере да омаловажим радну етику корејског мислим да би без ова три услова били далеко сиромашнији и неразвијенији:
- политичка подршка САД због борбе против комунизма (који се преводи у инвестиције)
- јака (ауторитарна) јединствена политичка власт
- економске слободе

Југославија после 1948. је имала онај први услов, онај други није негде од 1960-их (а по некима ни од 1945.) а о оном трећем се могло сањати, макар у НР/СР Србији где је законом било забрањено да као приватник запослиш више од 3 (или 5) запослених док је рецимо у Словенији било дозвољено запошљавање мањих фабрика до 50 људи за прекограничну трговину (што је био пропуст наших комуниста мада је било тешко да зарадимо на Мађарима, Румунима и Бугарима што су они на Италијанима и Аустријанцима...).

С друге стране било је мера које су биле ван наше контроле као што је нпр. било одређење Љубљанске, Загребачке и Сплитске банке као повлашћених за спољну трговину са Западом, разарање Србије у бомбардовању 1944-45, пресељење тешке индустрије из Србије дубље у државу даље од Гвоздене завесе и диспропорционално високе привредне инвестиције у НР Словенију и Хрватску (бродоградња, туризам итд.).

Данашња Република Србија данас нема ниједан од та три услова што није никаква апологија већ пука констатација, тиме више поражавајућа што је трећа тачка, у нашем домашају, најпресуднија.

Daisy

Krst visok sedam metara na barikadi kod Rudara

Na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Raška u mestu Rudare opština Zvečan, Srbi su večeras postavili krst visok sedam metara. Srbi koji već devetu noć provode na barikadama postavili krst metalne konstrukcije na sredini magistrale, a prekosutra bi trebalo, kako kažu, krst da osvešta episkop Raško-prizrenski Teodosije. I večeras su Srbi okupljeni na barikadama u tom mestu kao i na drugim barkadama na severu Kosova i odlučni su, kako kažu, da se sa njih ne sklone dok se situacija na vrati na stanje od pre 25. jula i nasilnog pokušaja kosovskih specijalaca da zauzmu administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

slawen

Нешто озбиљно није у реду са тим народом.
Ево шта каже наука:

Tutankamon, koji ne prestaje da intrigira javnost, otkako je njegov grob otkriven, kao i njegov otac Ehnaton i deda Amenhotep, pripada haplogrupi Y hromozoma nazvanoj R1b1a2 ili R-M269, odnosno grupi sličnih haplotipova (kombinacije sekvenci DNK koje se zajedno prenose). R1b1a2 se prenosi sa oca na sina.
Toj haplogrupi pripada više od polovine zapadnoevropskih muškaraca, ali i veliki broj stanovništva ostatka Evrope i Azije.
Haplogrupi R1b1a2 pripada i oko deset procenata stanovnika Srbije i oko šest procenata Srba iz BiH.
Među današnjim Egipćanima procenat stanovništva koje pripadaju haplogrupi R1b1a2 je manji od jedan, navode iz švajcarskog centra "iGENEA-e".

... илити тамо где су Турци остали или се задржали дуже.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Pareski do

генетски-еволутивно гледано сви смо ми потомци инцеста

Pijanista

Jedino ako si ucio genetiku iz biblije

Ivan_D

genetski-evolutivno    xrotaeye
Volim kako se uvode nove naucne kategorije na ovom forumu.

Meni kakogod jedna stvar nije jasna, pa cu da pitam makar ispao glup u drustvu. Verujem da postoji jednostavno objasnjenje, ali eto moj mozak nije dorastao tome, pa ako moze neko od vas inzinjera ili bilo ko ostalih da mi pojasni - bio bih zahvalan.

Uzmimo na primer Pareskog (ili bilo kog drugog). Pareski ima 2 roditelja, 4 babe/dede, 8 prababa/pradeda itd. Ako uzmemo da je generacija 25 godina, Pareski je samo 300 godina unazad imao 4096 direktnih predaka, samo 500 godina preko milion direktnih predaka i tako dalje. Taj broj se progresivno siri sto dalje u proslost idemo. I svako od nas ima bilione i bilione direktnih predaka ako idemo samo nekoliko hiljada godina unazad.
Ono sto ja ne mogu sasvim da razumem je kad i kako taj broj pocinje da se smanjuje pa da stignemo do Pracelije (ili do Adama i Eve za kreacioniste) sto dalje u proslost idemo.
Crtao sam sebi dijagrame, razmisljao, nista. A pri tom verujem da postoji sasvim jednsotavno objasnjenje.

Help, anyone?
If you dine with the devil bring a long spoon.

slawen

Јеси ли ти уопште читао Постање?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Ivan_D

Da, celu Bibliju preslusao - 70+ sati worth of listening. One boring book.

Kakogod, Genesis mi nije dao odgovor na ovo gore.

slawen

Ствар је елементарно проста: што је више људи на планети, то њих више имају заједничке претке, чак и нтергенерацијски.
Ниси ти то добро цртао.

Али нисам на то мислио кад сам поменуо Постање.

Ivan_D

ma to znam. ti i ja smo verovatno imali zajednickog pretka manje od 500 godina unazad. Simpanza iz beogradskog ZOO i ja verovatno manje od 5,000,000 godina unazad.

Ali nije to sto me buni. Predpsotavi da ljudi zive vecno, sve je isto, samo da zive vecno i svi nasi direktni preci bi bili zivi. Samo deset generacija unazad, to je vec 1024 ljudi.  20 generacija unazad - preko milion ljudi koji su direktni preci, to je sve jasno. Mnogi od njih zajednciki direktni preci svima nama ovde.
Ali kako od tog razgranatog stambla opet dobiti opet samo jedan par/jednu celiju, icuci unazad u vreme.

I naravno da nisam dobro crtao, inace bi mi valjda bilo jasno. Moze neko da mi nacrta?

Daisy

Razgranatost stabla je prividna, tj. da bi se jedno porodično stablo razgranalo mora da se "kalemi" sa grančicom sa nekog drugog stabla ...

Npr. ako teoretski u nekom selu dodje da živi 10 porodica sa po dvoje dece, po 1 muško i 1 žensko, znači selo sa 40 ljudi.

I ako teoretski svi oni nastave da tu žive kombinujući se tih početnih 10 porodica i ako uvek (teoretski) imaju po 1 muško i 1 žensko dete.

I tako sledećih desetak generacija. Selo uvek broji 40 ljudi + neki skoro novorođeni + neki spreman za u večna lovišta.

Dakle posle 200 godina broj porodica/stanovnika se ne menja - konstantan, 10 porodica / 40 stanovnika, a selo "bogatije" za 10 generacija. I porodicno stablo se "razgranalo" do 1,024 ljudi (što je naravno nemoguće u ovom primeru).
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Ivan_D

da, vidis, to je vec nesto bolje objasnjenje. Mada ja imam mentalnu blokadu (ili sam jednostavno glup) pa mi ni dalje nije sasvim jasno. Ali objasnjenje je u dobrom pravcu.  xjap

Pijanista

Quote20 generacija unazad - preko milion ljudi koji su direktni preci, to je sve jasno.

Nije uopste jasno. Npr, ako brati sestra dobiju decu, ona imaju jednu babu i jednog djeda. Vec posle 10-ak generacija (ili manje, u ruralnim sredinama) preci su zajednicki, dakle oceva i majcina linija se ukrstaju, porodicno "stablo" je stablo sa granama samo u nekoliko generacija, inace je u stvari mreza.

Jelence

Quote from: Ivan_D on August 14, 2011, 07:28:31 AM
genetski-evolutivno    xrotaeye
Volim kako se uvode nove naucne kategorije na ovom forumu.

Meni kakogod jedna stvar nije jasna, pa cu da pitam makar ispao glup u drustvu. Verujem da postoji jednostavno objasnjenje, ali eto moj mozak nije dorastao tome, pa ako moze neko od vas inzinjera ili bilo ko ostalih da mi pojasni - bio bih zahvalan.

Uzmimo na primer Pareskog (ili bilo kog drugog). Pareski ima 2 roditelja, 4 babe/dede, 8 prababa/pradeda itd. Ako uzmemo da je generacija 25 godina, Pareski je samo 300 godina unazad imao 4096 direktnih predaka, samo 500 godina preko milion direktnih predaka i tako dalje. Taj broj se progresivno siri sto dalje u proslost idemo. I svako od nas ima bilione i bilione direktnih predaka ako idemo samo nekoliko hiljada godina unazad.
Ono sto ja ne mogu sasvim da razumem je kad i kako taj broj pocinje da se smanjuje pa da stignemo do Pracelije (ili do Adama i Eve za kreacioniste) sto dalje u proslost idemo.
Crtao sam sebi dijagrame, razmisljao, nista. A pri tom verujem da postoji sasvim jednsotavno objasnjenje.

Help, anyone?

Znas u cemu je problem? U tome sto ne znas sta si prebrojao. Izjednacio si "broj predaka" sa "brojem stnovnistva".

Odnosno, cinjenica je da se drvo predaka grana kad se idu generacije unazad, ali je takodje cinjenica da se grane poklapaju.

Evo recimo da su moji prababa i pradeda sa mamine strane bili Adam i Eva. Imali su 3 dece, 13 unucadi, 35 praunucadi (ovde ja visim). Znaci deo mog stabla od prababe i pradede pa na dole ja delim sa 35 ljudi. Ispod njih verovatno delim sa 87. Ispod njih recimo sa 280. Pa sa 1045. Povecava se broj mojih predaka ali se i povecava broj ljudi sa kojima delim te pretke.

Verujem da je razlog zasto se broj smanjuje zato sto sto dublje ides u istoriju sve veci broj potomaka deli pretke.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Ivan_D

Da, ima i tu nesto, mada mi je ovaj INIjev primer nesto blizi. Mada opet, da zanemarimo ostale i cinjenicu da delimo zajednicke pretke; da uzmemo samo Pareskog recimo, njegovih predaka ima na trilijarde i trilijarde i stalno taj broj progresivno raste sto dalje idemo u proslost, kako ondaK...
Ah, never mind. Kad covek ima mentalni blok, najbolje je da ne razmislja vise o problemu   :)  xrotaeye