News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Master Reset

Started by neprijateljska emigracija, November 28, 2009, 03:30:19 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

neprijateljska emigracija

Sjetice se oni sto su dolazili tamo kod Aceta u SUR "Pisi Propalo", da sam tamo iznio "Postupke i mjere u slucaju slozenih politicko-bezbjednosnih prilika u SR Americi" i najavio izgedno priblizavanje Master Reset Event-a, iza kojeg slijedi Mad Max Scenario.

Stvari se manje-vise odvijaju kao i sto je predvidjeno ( sto bi rekao Demo: po planu i prije roka), svi nivoi vlasti pred finansijskim krahom, iza kojeg je samo korak do vec pomenutog MMS.

Evo ga i izvjesce sa prve crte bojisnice:

"..Crime weighs heavily on the minds of Detroit's middle class, although it's an issue few residents want to discuss. In some neighborhoods, armed guards stand watch outside houses of worship; in September a pastor shot a man trying to rob his church. In others, street barricades have been set up to help deter potential thieves..."

http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1931750,00.html

sweetness, sweetness I was only joking
when I said by rights you should be bludgeoned in your bed

Tromotorac

The bums will always loose.

Tebe boli ona stvar, vi cete se prisajediniti sa maticom. Uci spanski, ili se pripremaj na povlacenje u slobodarska brda Colorada. 8)

Tromotorac

Kolorado ce biti prepun, kad Kalifornija otpadne u more. Ja se dvoumim izmedju privatnog Idaha, ili Havajske kraljevine, ali otom potom. Bice jos miljaze do te raskrsnice...    :-\

Hey, when you get to a fork in the road, take it.

iDemo

Quote from: neprijateljska emigracija on November 28, 2009, 03:30:19 AM
Sjetice se oni sto su dolazili tamo kod Aceta u SUR "Pisi Propalo", da sam tamo iznio "Postupke i mjere u slucaju slozenih politicko-bezbjednosnih prilika u SR Americi" i najavio izgedno priblizavanje Master Reset Event-a, iza kojeg slijedi Mad Max Scenario.
Pokusavam to da nadjem al' mi vrlo slabo ide... U arhivi mislim...

Quote from: iDemo on November 28, 2009, 04:11:30 AM
Pokusavam to da nadjem al' mi vrlo slabo ide... U arhivi mislim...

Garant ti je tamo u fascikli izmedju mobilizacijskih spiskova i fascikle "Organizacijsko-formacijska struktura Plavog N.Zelanda". (u izdanju XII Uprave SSNO, 1976.g. odobrio Savezni sekretar admiral Branko Mamula).

Eto pitaj Hatea, on zna.

Zajebanciju na stranu, evo i frishki, seemingly unrelated statement:

----------------------------------------------------------------------------------
Fed's Bernanke-audit would hurt economic prospects
11.27.09, 09:22 PM EST
USA-FED/BERNANKE (UPDATE 2):UPDATE 2-Fed's Bernanke-audit would hurt economic prospects

WASHINGTON (Reuters) - U.S. Federal Reserve Chairman Ben Bernanke said Friday congressional proposals to audit the Fed and strip it of regulatory powers as part of post-crisis reforms could damage prospects for economic and financial health in the future.

"These measures are very much out of step with the global consensus on the appropriate role of central banks, and they would seriously impair the prospects for economic and financial stability in the United States," Bernanke wrote in a column posted on the Washington Post ( WPO - news - people )'s website.

The rare newspaper column by a Fed chairman comes shortly before Bernanke testifies before a Senate panel on his renomination to serve a second four-year term at the helm of the central bank and answers a series of steps on Capitol Hill that could diminish the central bank's role.

Lawmakers are angry with the Fed over its emergency bailouts of major financial firms and its failure to prevent the contagion of mortgage delinquencies that crashed the financial system. A proposal to audit the Fed's monetary policy deliberations won a committee vote recently over the objections of House Financial Services Committee Chairman Barney Frank.

-----------------------------------------------------------------------

Nadam se da ce i njega, a i ovog olinjalog pedera Franka  neko nataci na vile, kad se dignu kuka i motika.

Hate mail

Pa gde me nadje sa mobilizacijskim spiskovima, ratnim rasporedom i FED-om...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Hoces da kazes da ce "expansion of the FED balance sheet" proci bez posljedica? Da ce diletantski ( odbijam da vjerujem i izdajnicki) predsjednik znati da nas kroz ovo provede bezbolno?

Jedina razlika izmedju onog sto sam ja napisao prije 7-8 mjeseci i ovoga sto se desava sada je u tome sto su ovi "outsource"-vali trivijalnosti tipa strazarenja na barikadi i sto nisu rusili balvane, vec postavljali one betonske barijere. Zasad.

Mada je ohrabrujuce vidjeti da preduzetnicki duh i dalje zivi. Kao i da ovdje popovi vise vjeruju argumentima od 9mm nego gospelu.

Hate mail

Kao sto nije proslo bez posledica ni ono 1989. "upadanje u platni sistem SFRJ" iz Srbije. Sve je isto. Jasno, sledi i dobar rat kao master reset solucija, dok je infrastruktura idiotizacije masa i progona misljenja vec ionako in place.

Hate mail

Mislim i da se preterano lozic na "Franka" i celu tu so-called "Democrat" ekipu; ovo je posao drzave, u svim njenim vidovima (i rodovima).

vbo man

Please obaveshtavajte nas uredno o dogadjajima u "Rimu".Vrlo sam zainteresovana.Ovde kazu kad USA kine mi dobijemo upalu pluca.Nije chudo Americhki kapital ovde (posebno) u zadnje vreme njushish na svakom koraku.Valjda se vishe i ne kriju.Ne znam samo dal da ochekujem i reke izbeglica, haha.Pa da svi zajedno kupujemo flashiranu slanu vodu i placamo za vazduh koji dishemo.Ovde kod nas je lepo...Golaci kojima posao visi o koncu josh kupuju drugu, trecu , chetvrtu kucu i razmishljaju o petoj.Droge ne fali tu je TV da nas uredno obavesti kako nam super ide.Nije to Rim nego jebena provincija al kad se spashava glava ( i kapital) moze da prodje.
Zaista al zaista sam vrlo ljubopitljiva oko dogadjaja u USA i to sa terena , ne one rozikaste brojke koje ne znam vec gde nalaze.Ne znam shta vam Rupert Murdok tamo prezentira ali mene ovde ubi shto nam jedan dan kazu da smo evo super izashli iz krize a odmah sutradan da ochekujemo sve i svashta.A shto se tiche kamata to vec ide na pola sata...povecace ih...nece...ma ipak ce ih povecati...ma jok nece...potpuno ludilo.
Keep us posted please...
The light at the end of the tunnel is the train.

Hate mail

Pa missim gospodjo... kakva je razlika izmedju skidanja 3-4 nule sa dinarskih banknota, restrikcija struje i deterdzenta zasoljeno "albanskim iredentistima" i "kontrarevolucijom" i propascu svega izmedju NYC-a i LA-ja plus vi tamo, insolventnoscu manje-vise celog finansijskog a i sireg privrednog sistema a zasoljeno "Global Wars on _ _ _ _", "teroristima" i Homeland security State?

Hocu reci, sta ima da te keep posted, valjda vec imas iskustvo? Samo sedi i dekodiraj.

iDemo

Quote from: Hate mail on November 29, 2009, 04:54:45 AM
Pa missim gospodjo... kakva je razlika izmedju skidanja 3-4 nule sa dinarskih banknota, restrikcija struje i deterdzenta zasoljeno "albanskim iredentistima" i "kontrarevolucijom" i propascu svega izmedju NYC-a i LA-ja plus vi tamo, insolventnoscu manje-vise celog finansijskog a i sireg privrednog sistema a zasoljeno "Global Wars on _ _ _ _", "teroristima" i Homeland security State?
Sto bi rekli nasi stari - ne znam dal' da se radujem (smejem) ili da placem... A znam da ni jedno ni drugo nece da pomogne...

vbo man

Ma ja sam vec jednom ono kad proshlog septembra (?) pade Lehman Brothers skladishtila brashno, ulje, pirinach i mleko u prahu.Samo potroshilo se.Istina pishtolj nismo nabavljali ko onomad ( da nam ne pokradu zalihe, haha). Koga je zmija ujedala...I gde smo sad? Koja je ovo godina i mesec onako "komparatibilno" ?

Quote from: Hate mail on November 29, 2009, 04:54:45 AM
Pa missim gospodjo... kakva je razlika izmedju skidanja 3-4 nule sa dinarskih

Kako kakva, sad se to zove "Quantitative Easing".

Tromotorac

Jedno je sigurno - za vazduK se ne sekiraj, bice sve u redu. Ako se moze zavisno od lokalne regulacije, nemoj da ga placas. Ima ga dovoljno, i bice ga cistog bez obzira sta god ovi zli jezici govorili. Bivse komunjare, to su danas sve ekolozi.

iDemo

Quote from: Tromotorac on November 29, 2009, 05:16:24 AM
Bivse komunjare, to su danas sve ekolozi.
Al Gore prvi...  ;D
Sad sam bash uzeo onaj njegov 'film' da pogledam. Da nemam ni ja rupe u 'opstoj i popularnoj kulturi'.

Tromotorac

Quote from: iDemo on November 29, 2009, 05:19:39 AM
Quote from: Tromotorac on November 29, 2009, 05:16:24 AM
Bivse komunjare, to su danas sve ekolozi.
Al Gore prvi...  ;D
Sad sam bash uzeo onaj njegov 'film' da pogledam. Da nemam ni ja rupe u 'opstoj i popularnoj kulturi'.

Nakon toga pogledaj i counterpoint - "Not Evil, Just Wrong"

Not Evil Just Wrong

vbo man

Ma kako da se ne sekiram kad evo se donosi zakon o CO2 Emission Trade...Chuj chime su smislili josh i da trguju, majku im. E sad dok oni trguju to za mene znachi novi porez pa ce mi struja astronomski da skochi a vec je u nebesima a i sve drugo jer je sve je li vezano za struju.Tako da teshko da ce da prodishemo osim na shkrge,
Nisam climate change sceptic ...naprotiv vec na kozi osecam...vrucina cele godine, vodu ne daDu...kazu nemaju.Samo ove njihove trgovine mi smrde do neba..."Znam ja njih vec 16 godina...veliki su to banditi"

iDemo

Quote from: vbo man on November 29, 2009, 05:33:39 AM
...vodu ne daDu...kazu nemaju.
Al' su zato sacuvali zabe - i zelene i zute.

Tromotorac

Zato obnovi namirnice, nabavi tandzaru, i glasaj za one koji ce da ukinu taj zakon.... proci ce i ovo, mada ne brzo.

vbo man

Hahh...ti shto hoce da ukinu taj zakon su tek ekipa snova.Ti bi da svi rade na "On call" kad zatrebaju gazdi, da se plate ne povecavaju NIKAD, da se ukinu socijalna davanja te da drzava umesto toga  daje njima poslove u kojima ce da nas SVE zaposle ( on call sa minimalnim nadnicama) i da se ukine bilo kakav porez za bogate.Shta ima da placaju kad ce oni sa tim bogatstvom da otvore toliko novih radnih mesta ( u Kini i Indiji) a mi ovde treba samo da uzivamo prevrcuci hamburgere i dajuci im masaze da mogu da se opuste od tolikog stresa.
Tako da no way out!
Bash u nekom drushtvu vecheras prichalo se dal ce i kad ce da propadne USA? Svi su se slozili da ovako vishe ne moze.Par njih je svalilo svu krivicu na Kinu (oh Boze bash su zli ti Kinezi) par njih su veliki optimisti i fanovi USA i veruju da je Obama bash onomad  svraco u Kinu da im se najebe majke i ponudi neki "dil" (whatever)...i da ce "pametni ljudi " (obrati paznju) da sednu i da se dogovore kako ubuduce da rade za dobrobit ove (ili svake) drzave jerbo ovako vishe ne ide...Nas nekolicina smo pokushavali da im objasnimo KO je to drzava i kako to funkcionishe.Nije vredelo.Oni su negde iskopali u svojoj prichi neke pametne i dobronamerne ljude u politici ( budi Bog s nama).Naravno nas nekoliko pesimista u stvari mislimo da samo jedan onako oveci svetski rat moze da ponishti ovako veliko sranjeNo way out.Ova ekipa bila je naravno sastavljena od nasheg sveta.Nasha sabraca Oziji se ne bave ovako trivijalnim temama.Oni su ovih dana okupirani kriketom.

Tromotorac

To kad mi sa Balkana (ili 7 kontinenta?) imamo primordial instikte u politici/drustvu. Dok fin svet razmislja o kriketu ili golfu, mi gledamo kad ce ponovo ofanziva. 

iDemo

Quote from: vbo man on November 29, 2009, 02:14:31 PMOva ekipa bila je naravno sastavljena od nasheg sveta.
E sad me ubi u pojam... Auuuu...

Quote from: vbo man on November 29, 2009, 02:14:31 PM
Oni su ovih dana okupirani kriketom.
Ima neki mali WestIndie. Batsman - napravio 100 na debutu. Licno ga Brian Lara podizao od 12te godine... Ima smisla (sto su okupirani)...  ;D

vbo man

Pa kad smo onako dinamichan narod ::) a ne couch potato kao oni.Daj im piva da se nalochu i stavi najveci plazma TV ispred njih i ima da gledaju kriket mesecima ( ja dosadne igre!).
Neko je dodushe nakon shto smo iz bashte morali da udjemo unutra jer smo toliko vikali i govorili u glas spomenuo da bi mogli na veselije teme da ne pokvarimo party ali nije vredelo.
Kad smo kod plazma TV-a gledam neki dan kako hapse nekog glavnog bosa mafije na Siciliji i sad ga hapse u skuchenom stanu gde se vidi nekakav bedan nameshtaj i TV kakav mi vishe ne drzimo ni u shpajzu (naravno imamo ih svuKUDE).Ovde u ovoj Australiskoj provinciji ako provirish kroz prozor kuca u najbednijim naseljima naravno svi imaju plazmu.Naravno ne mozemo da se merimo sa Amerima koji imaju plazmu i u shpajzu ali neshto se mislim - ma mnogo nam je dobro ovde.Skeptichna sam samo dal ce da potraje...Gledam one reportaze iz USA kad chiste one napushtene velike kuce ( eto nove vrste biznisa koji odlicno kazu ide...dok jednom ne smrkne drugom ne svane, haha) i vidim da su oni muchenici kad su napushtali kuce ko pred poterom za sobom ostavljali kompjutere i Tv-e uz sve ostalo...valjda im pod shatorom nece trebati a nisu imali para da uzmu kamion i sve izbace na djubre...ili ih je bolelo bash.Tako se neshto pribojavam da i ove nashe plazme ne zavrshe tako.Bilo je mnogo dobro dok je trajalo...

Hate mail

Good times are just ahead...

tarana

Quote from: vbo man on November 29, 2009, 05:33:39 AM
Ma kako da se ne sekiram kad evo se donosi zakon o CO2 Emission Trade...Chuj chime su smislili josh i da trguju, majku im. E sad dok oni trguju to za mene znachi novi porez pa ce mi struja astronomski da skochi a vec je u nebesima a i sve drugo jer je sve je li vezano za struju.Tako da teshko da ce da prodishemo osim na shkrge,

nau ju ar toking!  ;)

vbo man

Evo gledam na TV ( neki mi sinoc kazu da se odviknem od toga , haha...kazu zivot je mnogo veseliji onda) kako u Dubaiu onaj grdan narod shto je doshao da proprati ekonomski bum napushta Dubai glavom bez obzira.Ne mogu da prodaju kola koja su tamo kupili pa ih ostavljaju na aerodromu.Na jednim kolima skroz vec pokrivenim prashinom pishe : $80 i ispod "Kriza? Kakva kriza?"
Sad chekamo da se otvori berza u Nju Jorku (jer je ovo da ne mogu da servisiraju kredite vishe je zgodno objavljeno u petak kad je valjda bio public holiday) pa da vidimo reakcije ...

Tromotorac

Da li moze neki finansijski strucnjak da mi objasni - kako to da Dubai World moze da uzima kredite, ako prema islamskom zakonu kreditiranje (u zapadnom smislu) nije dozvoljeno?

iDemo

Quote from: Tromotorac on November 30, 2009, 01:59:15 AM
Da li moze neki finansijski strucnjak da mi objasni - kako to da Dubai World moze da uzima kredite, ako prema islamskom zakonu kreditiranje (u zapadnom smislu) nije dozvoljeno?
Zar nisi cuo za 'islamske kredite'? Poceli su da uvode po Australiji i za obican narod. Onako pojednostavljeno - banka kupi kuci, obracuna i kamatu i resto i sve tako redom po islamski proda nekome tako da se kamata, kao, ne vidi... Nesto u tom smislu.

Tromotorac

Nisam znao kako funkcionise. Dakle placaju servis proksiju koji umesto njih krsi islamsku etiku... nice business model.

iDemo

Quote from: Tromotorac on November 30, 2009, 02:18:21 AM
Nisam znao kako funkcionise. Dakle placaju servis proksiju koji umesto njih krsi islamsku etiku... nice business model.
Pa to je sasvim ok. Skoro pa kosher, ne?

Tromotorac

Bilo bi zanimljivo da se vidi da li dobijaju equity sa svakom uplatom.

vbo man

Kako to mislish u "zapadnom smislu"? Kredit je kredit, interes je interes sveprisutan od postanja? Shta je to zapadno ili islamsko tu?
Da ne brinite se.Saudi Arabia obecala da plati za svoju bracu...Berza ovde jutros otishla gore.Kazu i nismo imali mnogo sa njima ...kad je prdno Lehman B. ni sa njima nismo imali mnogo.A s kim jesmo?

iDemo

Quote from: vbo man on November 30, 2009, 03:17:10 AM
...kad je prdno Lehman B. ni sa njima nismo imali mnogo.A s kim jesmo?
Mi nismo al' slucajno znam par opstina iz NSW koje su svu svoju 'ushtedjevinu' (i to ima a posle se ovi iz Pescanika pitaju kako je to moguce u zemlji Svrbiji) pustili u lokalne LB podruznice. A kad su iste pukle... To nisu bile neke pare - po par meleona... Tu i tamo. Sydney Metro opstine i poneke iz sireg kruga 202ojke...

iDemo

Quote from: vbo man on November 30, 2009, 03:17:10 AM
Kako to mislish u "zapadnom smislu"? Kredit je kredit, interes je interes sveprisutan od postanja? Shta je to zapadno ili islamsko tu?
Pogledaj onaj clanak - mozda ti nesto od toga bude jasno. Meni nije bas sve al' dobro - ja sam seljak.

vbo man

Ouu sad razumem...i jedno i drugo chovek se uchi dok je ziv, haha
E savakakvih "inovacija" ce da smisle samo da pograbe gde god se moze...

Che2

srbija je za hrvatsku rimsko carstvo u svakom pogledu... otud' i kompleksi stob'no rek'o moj drugar hatemi. o bosni ponosnoj sa njenim retardiranim ziteljima tipa tempo da i ne govorimo.     xdrinka
Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

Hate mail

Svi putevi sa kojih su pokradeni svi saobracajni znakovi vode u taj tvoj "Rim".