News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Meanwhile, in Mexico...

Started by Hate mail, September 28, 2011, 05:25:25 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hate mail

Vec zamisljam koja je muka tu preko veze dobiti posao...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pijanista

Hm, prvo sjebe curu u saobracajki pa onda posalje andjela da je spase. Bog je sadista.

Hate mail

He moves in mysterious ways.

Hate mail

Ivan_D

MW Switzerland:

http://edition.cnn.com/2013/08/09/world/oprah-winfrey-racism-switzerland/index.html

Ili kako Jonathan kaze: I don't think I could find one tear to shed if somebody dropped a bomb on Switzerland or Austria.
Germans, on the other hand, I like and respect.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Pijanista

QuoteI don't think I could find one tear to shed if somebody dropped a bomb on Switzerland or Austria.

Greota jadan, steta nolke cokolade.

Ivan_D

Gledao sad, dok sam bio na moru, posle mnogo godina opet Annie Hall   http://www.imdb.com/title/tt0075686/?ref_=sr_1

Identican Jonathan. Ali identican. I fizicki i nacin govora i manevrizam, akcenat, neuroza, sve.

Pijanista

A i ime je nekako.... vuce na tu stranu

Mirabella

Poor Oprah...

"...I didn't have my eyelashes on, but I was in full Oprah Winfrey gear. I had my little Donna Karan skirt and sandals, but obviously The Oprah Winfrey Show is not shown in Zurich."

Good for Zurich!  Get over yourself.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

baggio

Igra racizam karte u danasnje vreme je IN, makar to bila i Oprah. xrotaeye
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

baggio

Inace, potseti me ovo na nesto sto se odavno dogodilo mojoj ex-snajkici (kanadjanki i njenom prvom iskustvu sa Evropom) u Parizu, kada joj je prodavacica rekla da ne pipka (ejjjjjjj) proletnji mantil u jednom od butika na Shanza Lize-u, posto nece moci da ga kupi (bese nesto oko $800.00) i bukvalno je isterala napolje.  Onako, kao metlom pocistila xrofl

Inace, snajce se ispruzila sa $3,000.00 za skoro identican model u drugom kraju grada. U inat! xrofl
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Ivan_D

Arogancija (i najmanje) moci po zemljama kao sto su Kina, Rusija i sl. apsolutno nema granica.

Daisy

S druge strane tu je i druga ništa manje arogantna ekipa koja će bez da trepne ladno sve da mu sruši...

... mogao je da angažuje nekog arhitektu da mu napravi nešto skladnije,
da odvoji jedan deo na slobodno korišćenje stanarima... onda bi se stanari protivili bilo kakvom rušenju
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

...nego to nije fino.

Ozbiljno, ima jedno 10 mesta u toj vesti gde sam se zgadio u kakvom brlogu i tiraniji zive ti ljudi. I kako im i ne smeta puno uopste. Cloaca mundi...

Ivan_D

Mirabella

,,Gde će ova fotografija ovo ići?"

Mirabella

Quote from: Mirabella on August 09, 2013, 05:54:43 PM
Poor Oprah...

"...I didn't have my eyelashes on, but I was in full Oprah Winfrey gear. I had my little Donna Karan skirt and sandals, but obviously The Oprah Winfrey Show is not shown in Zurich."

Good for Zurich!  Get over yourself.

http://omg.yahoo.com/news/oprah-sorry-switzerlands-flap-092123697.html

:roll:

Mirabella

Daisy

Vratite srušeni hotel kakav je bio!

IZVOR: VIJESTI

Podgorica -- Podgorički hotel "Crna Gora" nezakonito je srušen, zvanično je potvrdila Uprava za inspekcijski nadzor.

Investitoru naloženo da "ruševinu vrati u prvobitno stanje", ali nikome još nije jasno kako to može biti izvedeno.

Investitor "Normal kompani", moraće ruševinu da vrati u prvobitno stanje ili, tačnije, da mu vrati autentičnost koja je projektom o rekonstrukciji i dogradnji i predviđena, ali kako će to uraditi nikome nije jasno, pišu podgoričke Vijesti.

"To znači da će investitor u skladu sa nepredviđenim okolnostima koje su se desile ispraviti sve nepravilnosti. Znači da će se zadržati autentičnost, da će ostati ono što je bilo predviđeno tim projektom. To znači i u delu kolonade stubova i u delu južne i zapadne fasade", rekla je Biljana Jakić iz Uprave za inspekcijski nadzor.

Priča o podizanju hotela Crna Gora iz pepela možda lepo zvuči, ali je relanost, ipak, drugačija, ukazuje list.

Stručnjaci, naime, kažu da su današnji navodi o kršenju zakona rušenjem krajnje čudni, ako se ima u vidu da su na terenu morali biti nadležni građevinski inspektori koji bi to sprečili.

"Priče da će biti izdat nalog investitoru da objekat vrati onakav kakav je bio verujte da mentalno vređaju, jer je to nemoguće", izjavio je arhitekta Ljubo Stijepčević.

Hotela "Crna Gora" nema, kaže Stijepčević i napominje da sada treba svako odgovara za ono što je učinio.

"Sada je neophodno ne držati onakvu ruševinu nego raditi ono što je potrebno gradu i ono što je namera da se tu na njegovom mestu napravi", kaže Stijepčević, koji je uveren da se znalo da će hotel biti srušen, samo se kaže, čekao momenat, a možda se nije imalo ni hrabrosti.

Smatra i da je čim je projekat započet, moralo da se zna može li postojeća konstrukcija da izdrži nadogradnju. Kada je i praktično video da ne može, investitor "Normal kompani" mora zbog toga da odgovara.

"Ukoliko investitor ne sprovede naložene mere, postoji prekršaj u određenom roku, postoji prekršajna kazna i krivična odgovornost", upozorava Jakićeva.

Ni bilo kakva kazna ni odgovornost, ipak, Podgorici neće vratiti hotel koji je bio jedan od simbola grada, piše list.
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

tempo

kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

E

Quote from: tempo on August 15, 2013, 11:57:39 PM
Kretenluk na kub.

Yes, yes  I see some merging of topics too  ;)

Hate mail

Ivan_D

Ivan_D

Ivan_D

Na Tajlandu to isto. Puno ljudi izbegava sunce da ne bi pocrneli. Zato ih puno ni ne zna da pliva. A kad imas svetliju kozu to je veliki plus.

Moj brat kupovao sunscreen i on kako ne obraca paznju ni na sta, samo video da pise factor 30, uzeo i otisao na kasu, a cashier mu kaze "sir, this is a whitening sunscreen... you're white already"    :)

Ivan_D

MW Serbia:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=08&dd=19&nav_category=12&nav_id=744228

odusevio me ovaj komentar   :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Nemojte ga pustati. Na aerodromu u Nemackoj obratio sam se malo ostrije sluzbenici, jer je nasu grupu 3 puta pomerala sa gejta na gejt. Sluzbenica je pokusala da objasni, ali cim je videla da je ne slusam i zelim da se svadjam, uzela je toki voki da zove aerodromsko obezbedjenje jer sam je ometao u radu. Bio sam zapanjen, toga kod nas nema. I jos nesto: vise ne galamim po aerodromima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)]  (aleksandar, 19. avgust 2013 19:30)

Daisy

недеља, 11. авг 2013, 18:23 -> 23:35

Албанско село "фабрика марихуане"

Абанско село Лазарат, које носи епитет "фабрике за марихуану", годишње "извезе" наркотика у висини од невероватних 4,5 милијарде евра.

Абанско село Лазарат годишње производи 900 тона марихуане и "извезе" наркотика у вредности од невероватних четири и по милијарде евра, изјавио је у Тирани директор италијанске полицијске авијације Стефано Бастани на заједничкој прес конференцији са генералним директором албанске полиције Хисни Бургајем, преноси Телевизија Црне Горе.

Поља марихуане у Лазарату

Италијанска полицијска авијације је укључена у акцији откривања парцела са насадима марихуане на територији Албанији. Фотографисање је потврдило да су реалне процене да се у селу Лазарату производе 900 тона марихуане годишње.

Килограм канабис сативе, купљен на велико у овом селу, просечно кошта око 350 евра по килограму.

Лица који продају дрогу у селу додају допунску таксу, па је нарко шверцерима нуде по 500 евра за килограм. Велике групе, које располажу чамцима и камионима, дрогу шверцују најчешће морским путевима у Грчку и Италију, где она достиже цену од око 800 евра за килограм.

Лазарат је село у региону Ђирокастро на југу Албаније и његовим становницима је узгајање дроге најважнија делатност. Од укупног посла са марихуаном у селу остаје близу пола милијарде евра.

tempo

utopija...

svi nasmijani, slusaju rege, puni para...
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Daisy

mw, Ita -> Pol

Dok su radnici bili na odmoru, fabrika izmeštena u Poljsku

| 24. 08. 2013. - 14:42h |

Rim - Vlasnik italijanske kompanije "Firem", Fabricio Pedroni, poslao je radnike na kolektivni odmor i tokom njihovog odsustva izmestio proizvodni pogon u Poljsku, izvestili su lokalni mediji.

Pedroni je 2. avgusta poželeo zaposlenima da uživaju na odmoru i rekao im da se vrate na posao za tri sedmice.

Iste noći je, ne obavestivši o tome radnike, počeo da rasklapa i priprema za transport u Poljsku mašine u fabrici za proizvodnju elektronskih komponenti, sa sedištem u mestu Formidjine, blizu Modene, na severu Italije.

- Da sam im rekao o planu za izmeštanje proizvodnje u inostranstvo, zauzeli bi fabriku i konfiskovali je. Prava istina je ta da sam želeo da moja fabrika opstane, za šta u Italiji više nije bilo uslova. Ne želim veći profit, želim samo da 'Firem' opstane - rekao je Pedroni (49).

Prema njegovim rečima, fabrika je od 2008. godine poslovala s gubitkom, bez izgleda na poboljšanje usled visokih poreza i doprinosa i skupe radne snage.

- Morao sam da donesem odluku. Naši konkurenti u Rumuniji i Poljskoj nude mnogo niže cene. Imao sam tri opcije - da zatvorim fabriku, da je izmestim, kao što su to mnogi uradili, ili da izvršim samoubistvo - kazao je Pedroni italijanskom radiju.

Premeštanje pogona u istočnu Evropu bila je, kako je istakao, jedina mogućnost za spas "Firema", koji je pre 50 godina osnovao Pedronijev deda.

Vest o zatvaranju pogona stigla je sa zakašnjenjem od desetak dana do 40 zaposlenih, koji su, razjareni, smesta razvalili fabričku kapiju i blokirali poslednjih 20 kamiona koji je trebalo da prevezu mašine u Poljsku. Najveći deo mašinerije je, međutim, dotad već bio prebačen.

Pedroni, koji se nalazi u Poljskoj, rekao je da je dobio pretnje smrću i da ne namerava da se u skorije vreme vrati u Italiju.

Fabrika u Poljskoj treba zvanično da bude otvorena 2. septembra, a sudbina italijanskih radnika još nije poznata. Pedroni je rekao da će petorici njih obezbediti posao u fabrici u Poljskoj, dok će u Italiji, na papiru, ostati 10 zaposlenih.

Tužilaštvo u Modeni najavilo je da će pokrenuti istragu oko zakonitosti zatvaranja fabrike, dok je lokalni političar Djankarlo Mucareli upozorio da radnici nisu "limun koji možete da cedite niti mašine koje možete da premeštate kako vam drago".

Afera je izazvala oprečna reagovanja u Italiji, podelila javnost i bacila svetlo na nisku stopu produktivnosti i visoku cenu radne snage u Italiji, pogodjenoj višegodišnjom ekonomskom krizom.

"Firem" je samo jedna od 27.000 italijanskih preduzeća, uključujući kompanije "Fijat" i "Indesit", koje su u poslednjih 10 godina premestile proizvodnju u inostranstvo, uglavnom u istočnu Evropu, radi smanjenja troškova proizvodnje.

Prema podacima italijanskog Instituta za spoljnu trgovinu, samo u Poljskoj posluje 737 kompanija koje kontrolišu Italijani i koje zapošljavaju 67.000 ljudi.

"Indesit" je u junu najavio zatvaranje 1.400 radnih mesta u Italiji zbog izmeštanja proizvodnje u Poljsku i Tursku, dok "Fijat" u Poljskoj ima više od 4.000 zaposlenih.

http://www.bloomberg.com/news/2013-08-22/italian-job-sneaks-factory-to-poland-under-cover-of-darkness.html

Hate mail

Fire'em...

:D

Znaci, samoupravljaci...

Pijanista

Kad smo vec kod Glasa Razuma:

Напад на Сирију крај Америке
novosadski_radikal
(Clan SRS)27. avgust 2013. u 13.00J

edna priča iz Sofije glasi otprilike ovako. Bugarski političar, blizak određenim zapadnim strukturama upozorio je svoje poznanike da budu oprezni u preduzimanju mera protiv Sirije. Zašto? Pa, negde tamo sredinom sedamdesetih, na nagovor sovjetskih kolega, bugarska obaveštajna služba je podmetnula svog operativca čuvenoj baba Vangi. Jedno od pitanja na koje je bugarska ,,proročica" trebalo da odgovori bilo je: kada će propasti Amerika? Odgovor je glasio: kada napadne Siriju! Kako se stanje u Siriji pogoršavalo poslednjih godinu i po dana, tako su se mnogi, koji su sa ovom akcijom bili upoznati, setili reči baba-Vange od pre četiri decenije. Šta više, izgleda nije ni mali broj onih koji su u ovo poverovali. U društvima u kojima nema vere, sujeverje jača.

Хопи индијанци су још пре више од 200 година рекли да: Последњи амерички председник ће бити црнац.

Па ако су знали да ће бити црнац, онда је сигурно и последњи.

Hate mail

Poslednji predsednik ali mozda ne i poslednji poglavica.

Animalnost. Always remember it!

Hate mail

slawen

QuoteVerovatno je bila opklada u pitanju. Ne, da to nesto menja stvar.

Priteralo choveka, nece valjda u gace. Gde tu ima besplatan higijenski javni toalet?
Ili je to obnovljen najstariji vid politickog protesta, performans pod nazivom "Poserem se na Srbiju"? Davno sam ja prichao...

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Daisy

Quoteza posao vredan 200 miliona evra u Singapuru, Alpine je morala da zaposli radnike iz Indije i Bangladeša koji nisu govorili engleski, a nisu znali ni da čitaju, zbog čega je koncern morao radnicima slikama da objašnjava šta treba da rade.

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2013&mm=08&dd=29&nav_id=747577

Daisy

TV pretplata mora pasti na sudu

Godišnji iznos pretplate je 6.000 dinara, a troškovi advokata, sudskog postupka i izvršitelja su daleko veći, pa bi korist od dobijenih sporova bila manja od naplaćenog duga. Osim toga, rok zastarelosti je godinu dana.

RTS nema ni pravnih mogućnosti da dobije spor. Jer da bi neko državno ili komunalno preduzeće naplatilo potraživanja, ono je do sada
- podnosilo sudu predlog za izvršenje na osnovu takozvane verodostojne isprave.
- RTS ne može imati verodostojnu ispravu jer naplaćuje novac preko trećeg lica - Elektrodistribucije.
- EPS pak ne može da tuži, zato što ne proizvodi TV program.

xrotaeye

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:451662-TV-pretplata-mora-pasti-na-sudu

Pijanista

Necemo se valjda drzati zakona kao pijan plota.