News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

LATF

Started by Hate mail, October 17, 2011, 03:26:52 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Hate mail

I know this sort all too well!  :D

http://www.latfh.com/
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Ivan_D

Haha, da sjajni su. Ima ih i u Pragu, a bogami u nesto manjem broju i u Beogradu, pa i ovde u Lvovu.
Ipak, meni, za razliku od nekih drugih grupacija, nisu odvratni, samo su mi smesni.

If you dine with the devil bring a long spoon.

E

Mark Greif, a founder of n+1 and an assistant professor at The New School, in a New York Times editorial, states that "hipster" is often used by youth from disparate economic backgrounds to jockey for social position. He questions the contradictory nature of the label, and the way that no one thinks of themselves as a hipster: "Paradoxically, those who used the insult were themselves often said to resemble hipsters — they wore the skinny jeans and big eyeglasses, gathered in tiny enclaves in big cities, and looked down on mainstream fashions and 'tourists.' " He believes the much-cited difficulty in analyzing the term stems from the fact that any attempt to do so provokes universal anxiety, since it "calls everyone's bluff." Like Arsel and Thompson, he draws from Distinction: A Social Critique of the Judgement of Taste by Pierre Bourdieu to conclude:
You can see how hipster neighborhoods are crossroads where young people from different origins, all crammed together, jockey for social gain. One hipster subgroup's strategy is to disparage others as "liberal arts college grads with too much time on their hands"; the attack is leveled at the children of the upper middle class who move to cities after college with hopes of working in the "creative professions." These hipsters are instantly declassed, reservoired in abject internships and ignored in the urban hierarchy — but able to use college-taught skills of classification, collection and appreciation to generate a superior body of cultural "cool."

E

Btw gledam jutros na vestima neki intervju dole u Torontu sa nekom hipsterkom na occupy ovo/ono . Slatka devojka sa nekom nesrecnom vunenom kapom , home made , preskocen poneki klot ili frket , onako u svim bojama duge, anyways, vidi se da je skolovano dete i elokventno, ali uopste nije umela da odgovori reporterki zasto su se okupili eto bas u Kanadi, po cemu se kanadski protesti razlikuju od USA protesta. Pricala je od Grcke, preko Itajije, Egipta i New Yorka , onako nepovezano, jer sve to nema veze jedno sa drugim da na kraju nije ni odgovorila na pitanje :roll:.
Ne znam sta vi mislite o  ovim okupljanjima occupy this and that , ali mene pomalo brine to koliko okupljeni ustvari ne znaju ni zasto su se okupili, ni sta hoce.

Hate mail

"Aff'ka, whoeva'..."

Precisely.

Ej, idi na onaj slawenov forum pa postiraj ovde link na onu diskusiju (stranicu) gde sam opisivao tu ekipu koja visi po East Village-u ovde (znas ono, 11k a year jobs in "publishing", unpaid internships & the works) gde si se nesto ljutnula na mene jer si mislila da ti kvarim topic :).

E

Quote from: Hate mail on October 17, 2011, 05:19:23 PM
"Aff'ka, whoeva'..."

Precisely.

Ej, idi na onaj slawenov forum pa postiraj ovde link na onu diskusiju (stranicu) gde sam opisivao tu ekipu koja visi po East Village-u ovde (znas ono, 11k a year jobs in "publishing", unpaid internships & the works) gde si se nesto ljutnula na mene jer si mislila da ti kvarim topic :).

Znala sam da ces da me prozoves za to. I was talking about music. Budi dentleman/gentleboy (mali nevaljalce) pa postiraj link. Missim treba da mi se osusi lak za nokte, ne mogu sada da se deranziram ( trep , trep).

Hate mail

Ne mogu; firma mi blokira slawenov forum iz nekog razloga a blackberry mi je poluskrljan.

E

Quote from: Hate mail on October 17, 2011, 05:27:36 PM
Ne mogu; firma mi blokira slawenov forum iz nekog razloga a blackberry mi je poluskrljan.
A gde je to bese bilo? Cek sad cu da vidim.

E

Ok nasla sam . Auh kako je Paul Bank sladak , lepo sto si me podsetio. Dakle evE ga , uopste nije hipster

A evE je i nasa rasprava , uopste ne znam sto si se uzrujao sto se meni svidjaju umetnici?

Re: put another dime in the Jukebox, baby
 E taj Sub Jan 22, 2011 5:25 am

http://mp3.b92.fm/pub/Eva_Braun_-_U_izgnanstvu.mp3

E

Broj poruka: 33
Datum upisa: 12.01.2011

Re: put another dime in the Jukebox, baby
 Hate mail taj Sub Jan 22, 2011 6:37 am

Banks attended New York University where he studied English and Comparative Literature

and after graduating, he worked at magazines such as Gotham and Interview. $22,500/yr

Banks later took a job in data entry,$16,250/yr

and then in a café $11,050/yr

Nemam pojma ko je ovaj lik, andjeli s' njim, ali me podseti ovih par crtica na mase hipster wannabe klinaca i klinceza u svojim ranim dvadesetim koji imaju useless / liberal arts degrees, rade u "publishing", "design", "alternative media", "advertizing", "non-profit", "community", "teaching" i slicnim dead-end, perpetual entry-level pozicijama gde provode bar 12 sati svakog dana, zive po desetoro u malom stanu i jedu $1/pound ramen noodles da bi preziveli. Cesto ih zajebavaju da rade za dzabe, da bi, kao, "stekli iskustvo" ili tako neka neverovatna racionalizacija. Nije zabavno. U poslednje vreme, zadnjih nekoliko turbulentnih godina, masovno i odlaze iz Njujorka jer skoro sve te industrije (iz razlicitih razloga; ne samo zbog generalnog down trenda u domacoj i svetskoj ekonomiji) trpe zestoki pad revenues-a; vracaju se kod roditelja u Iowu, New Jersey i slicno. Uvek kada sa mojim investment banking/brokerage/law/technology ortacima idem u stetu po barovima i drugim establishmentima po East Village-u i drugde, a gde su ovi znani da konvergiraju, mozemo ih videti kako u grupicama setaju od jednog do drugog bara u totalno out-of-place second hand shop odeci, iskrivljenim 1980's modelima Adidas patika te sa obaveznim prljavim platnenim torbama preko ramena (ali i drugim emo/screamo detaljima) kako ocigledno na lakim droZama zickaju cigarete od prolaznika. Devojke mi se doimaju kao osobito desperantne.

Hate mail

Broj poruka: 1494
Datum upisa: 27.02.2010

I citava "bitka na Meljnici" re what you think hipster culture is, a sto se meni dojmilo kao nesto drugo.

http://unija.serbianforum.info/t9p450-put-another-dime-in-the-jukebox-baby

Hate mail

Hate mail

Meni je trigger event za komentar bilo to sto sam procitao o tome sta je studirao i kakve poslove je nakon toga imao (precisely downward-mobile: publishing, data entry (!) i najzad café); too stereotypical.

Hate mail

$-figure assesments are mine.  :mrgreen:

Hate mail

E da: obavezni rekvizit im je konzerva Pabst Blue Ribbon piva.

To pivo je inace vrlo popularno na stocnim vasarima u, recimo, Iowi.

Pijanista

Gomila ljudi ovde studira "komunikacije" ali ne ume da objasni sta je to.

Superhik

Sad nesto razmisljam..

Hate, onaj drugar o kom sam ti pricao, Brazilac, radi kao doorman, u hipsterskom kraju.

Radi od 22 do 02, i za to dobija 300$, cash.

Radi 6 dana nedeljno.

Nesto me yebe matematika, kol`ko to dodje godisnje?

(..a sasvim je moguce da ga hipsterice gledaju sa veeelike visine, kad ulaze u lokal..)

:mrgreen:

E

300 doloresa za tri sata svako vece  6 dana u nedelji je 1800 doloresa ,a u godini je 52 nedelje sto mu dodje  93 600 doloresa. Steta sto sam zensko sa 162 cm, da sam neki opasan tipus sa tetovazom ko hik ;) mogla bih da na lahk nacin zaradim lepe parice.

Hate mail

$93,600/year za 4 sata rada dnevno, 6 puta nedeljno, 52 nedelje, no benefits, no vacation. And no tax.

E

Setila sam se , ajde da nabildujemo slavujceta  :!: :D

Superhik

Hm... to mu dodje 9+ puta vise od 11,050..

..al, sta to vredi kad nisam lep ko Paul Bank.

Hate mail

Sumnjam da kolega radi u Dumbo ili grimy Village walk-ups ili Williamsburg Bridge eriji gde ova ekipa stanuje.

Pre ce biti Upper East/West Side ili tako nesto. TriBeCa, SoHo.

Superhik

Soho, zapravo.

Hipstere sam ubacio da, kao, ne off-topikujem..

;)

Hate mail

E

Evo ga i Paul ima neki sat  :o. Kako ga samo nosi  8-)

Interpol - C'mere

Hate mail

By the way, Hik, doorman je vratar (u stambenoj zgradi) a g. BOPE je "bouncer".

Superhik

Tako sam i ja kontao da bi trebalo da bude, ali upravo je on insistirao da nije 'bouncer' vec 'doorman'. On u lokal ne ulazi, osim posle posla, da popije pice.
Na vratima vrsi 'trijazu', proveri ID tu i tamo i to je to.
Reko' - aj dobro, valjda covek zna o cemu prica, mozda postoji neka razlika, te sam zato i upotrebio termin.

Hate mail

Superhik

Hmmm?

Vidi, nisam expert za strucnu terminologiju NY kafana.

Posto kupio - po to prodao.

:)

Hate mail

Ma kapiram te. Nego "hmmm" na ocigledno nekako posebnu "sistematizaciju radnih mesta" u tom lokalu.

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Superhik

Po njegovoj 'teoriji', koju sam prihvatio zdravo za gotovo, bounceri se muvaju unutar lokala i paze na Javni Red&Mir, i bouncuju koga treba ako treba, a doormani vrse gorepomenutu inicijalnu trijazu gostiju.
Sto je, po njemu, stepenica vise, jer ne zahteva samo muscle vec i brain power.
E, sad ne znam, mozda on voli da to tako predstavi.

Kakobilo, u 'njegovom' lokalu nema bouncera, a on ima obavezu da po potrebi intervenise i unutra (sto mu se za par godina koliko radi tu nikada nije zgodilo).

U par lokala, bas u Ist Vilidzu, sam uocio upravo to, te security guys od kojih neki stoje na vratima a neki diskretno nadgledaju sta se unutra desava, i jedni drugima se u 'resor' ne mesaju.

Interesantno, zapravo

:)

Superhik

Pretece me INI.. :)

Hate mail

That's why I like forums, the Internets.

Masa random korisnih ljudi iskopa stvarno svasta, kao nas INI!

Phew! Ko bi znao da je taj svet tako kompliciran!

Hate mail

Hate mail

Ah.

Nathan Barley 1.1 (1/3)

Pogledati sve od Nathan Barley 1.1 (1/3) do Nathan Barley 1.6 (3/3)

Hate mail

Ivan_D

Hate mail

Ivan_D

Hate mail

Latfh.com se izgleda ugasio ali neko je svukao sve na Tumblr:

http://lookatthisfuckinghipster.tumblr.com/

Ja kad vidim te debile sa tim debelim crnim naocarama iz momenta pozelim da ih sutnem u facu.

Nego to nije fino...

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!