News: SMF - Just Installed!

Author Topic: "Prica sestra sa VMA"  (Read 16196 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hate mail

• 7k
    • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: "Prica sestra sa VMA"
« Reply #50 on: January 18, 2010, 08:53:12 PM »
Protivoklopnih ceta ima i u MPOAD-ima a moja jeste bila u pesadijskom bataljonu i u bootcampu i u zonama b/d (sto bih krio taj element?), pa otud okvirno i znam o "cistoj" pesadiji. Imaju i oni dedicated protivoklopna odeljenja sa "Osama" a "Zolju" vec (bar u ratnim uslovima) na ledjima ne nosi samo ko nece. Meni u knjizici stoji "Artiljerija" a VES je 11217, operator POLO 9K11. Okvirno, jer bismo ih na pisti pitali koliko je sta tesko, pa kad je jedan odgovorio "ovo 12, a ovo 9 kila" tako sam ja i preneo. Municijski sanduk je od zajednicke 7.62mmx39 municije, mada je to preciznije 26.5kg (kad je u kartonskim kutijicama od 15 komada unutra, recimo M67 ali ni druga dva nisu daleko). Ja sam bio rocnik obicni, nisam pohadjao SRO niti je u tih 85 dana obuke bilo vremena za lelemud nasiroko i nadugacko o sredstvima van VES-a + osnovna pesadisjka obuka pred odlazak na borbeni zadatak (od 5 meseci). BsT M60 - nisam pominjao jer, opet, nije moj delokrug. Masu smo stvari kasnije njima obavili (tos' fakat mogo cut svaki dan) :mrgreen: no uz ljudske ruke tu su i kamioni. Again, to je posao BsT voda. U ratu sam se osposobio i za POLO 9K111, popularni "Fagot" a i za (Mastikosinu) snajpersku pusku M-76. Za divno cudo, zbog pozicije koju smo imali, dat nam je i minobacac od 60mm i nekoliko sanduka municije.   
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #51 on: January 18, 2010, 08:57:53 PM »
...preko kojih je jedne noci Stojko/Ljubo? onim zarobitim tenkom presao i gusenicom umrvio i drvo i mine. Srecom promasili su minobacac ili su bese videli fosforni nisan (i pikete) u mraku pa su skrenuli da ga ne ugaze ali su smrvili municiju, tako nesto je bilo sutra ujutru.

Offline slawen

• 7k
  • Ja se nechavam vykourit
« Reply #52 on: January 18, 2010, 09:17:29 PM »
Јесте ли ви људи били нека војна лица кад све то памтите?
Миссим, јел' вас неко плаћао за то, или се љубав родила из "стокхолмског синдрома"?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #53 on: January 18, 2010, 09:22:42 PM »
Jesi i ti bio cata (muzicar)?...

Offline slawen

• 7k
« Reply #54 on: January 18, 2010, 09:27:54 PM »
Свашта...
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #55 on: January 18, 2010, 09:58:02 PM »
Jes' naucio (jednom) da vozis bicikl?

Offline slawen

• 7k
« Reply #56 on: January 18, 2010, 09:59:40 PM »
И то је то?
К'о секс?

Гузило вас једном, па се памти цео живот?

« Reply #57 on: January 18, 2010, 10:13:14 PM »
К'о секс?

једном,

Vintage Slawen. :)

sweetness, sweetness I was only joking
when I said by rights you should be bludgeoned in your bed

« Reply #58 on: January 18, 2010, 10:14:27 PM »
Гузило вас једном, па се памти цео живот?

Prilicno binarno razmisljanje.

Pod jedan, iskljucujes mogucnost dobrovoljnog ucesca u sistemu.

Pod dva, podcijenjujes genetsku predodredjenost prosjecnog dinaroida glede obozavanja oruzja i vojne sile. To je fetish koji se tamo generacijama gaji.

Pod tri, znas ti to i sam, jer si isti kao i mi.
sweetness, sweetness I was only joking
when I said by rights you should be bludgeoned in your bed

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #59 on: January 18, 2010, 10:19:34 PM »
Haha!

Onaj gore je godinu dana od mene stariji i verovatno je bio u SRO Bileca, nek sam kaze. Covek ucio to mesecima, jebi ga, za rezervnog oficira.

Ja, rekoh vec gore, bejah obicni rocnik.

Obojica zaglavili u rat - a tu brate nema guzenja.

Ko sme tebi nesto da sere a ti imas high-powered assault rifle i 500 komada raznorazne municije sto uz pusku, sto u rancu na ledjima, 2-3 bombe, nekolike tromblonske mine u dzepovima na pantalonama (ono sa strane, maskirne sve to imaju) plus zolju na ledjima?
 Noz?

Znas li ti da su se citave pesadijske cete mesecima borile bez "nadzora" jer su prvom prilikom kada je komandni kadar pokusao nesto da sere bili vezani i strpani u kamion ili im se ispalli rafal iz mitraljeza (konkretno onog gore, M84) ispred nogu u blato (da ga svog zasere)?
 ovaj slucaj se desio upravo tamo gde sam ja bio angaziran.

Testosteron, agresija, alkohol, low IQ, muskarci u late teen/early 20's, stres, shok, oni povezani sindromi...

Dal' ti shvatas koji je to environment?

Everything is pretty please with sugar on top.

Offline slawen

• 7k
« Reply #60 on: January 18, 2010, 10:33:24 PM »
Ипак ми нисте јасни.
Паметни сте људи, а тако се понашате.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #61 on: January 18, 2010, 10:36:18 PM »
I jos, sva "sreca" te sam vojni rok ili bar njegov ogromni deo proveo zbog opste situacije van domasaja kretena tzv. staresina tzv. JNA.

Sve je to bio ogromni rush (ovo sam jednom negde napisao pa me Monte kritikovao kao ludaka koji "voli rat" a ne shvata da je rat bolji od 1 godine zatvora tokom koje se polupismena brdsko-planinska goveda izivljavaju nad tobom).

Ko uopste pomenu vojsku na ovom topiku prvi? Treba ga streljat (i snimit video kamerom pa posle iznajmljivat)...

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #62 on: January 18, 2010, 10:48:31 PM »
Slanjene, ok si lik, ali nemoj se naseravati bez potrebe.

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #63 on: January 18, 2010, 10:58:26 PM »
jbt kad se setim ONOiDSZ iz srednje skole.

Kako se puca u ratu? Tako sto komandir izda komandu "Pravo po pesadiji u pojas, sa pet metaka pojedinacno pocinji". Znaci, oni stoje i cekaju sa sve izlozenim trbusima, ti pripremis pusku, ispucas 5 metaka i stanes. Onda ide ili "prekini" ili "prekini isprazni". Uvek se odusevim mastovitosti nasih oficira kad ovo cujem.

kako se na frontu daje znak da si ranjen? uzmes asovcic i pomeras ga gore-dole. Onda bolnicar sa veeeeeeeeelikim crvenim krstom na torbi dodje po tebe, i neprijatelj ne puca u vas jer je to protivno Zenevskoj konvenciji.

Sta kad padne atomska bobma? K-dir komanduje "Atomski s leva" 9ili sa desna, bomba nikad ne pada ispred ili iza, ne daj boze u nekoj dijagonali). A ti se pokrijes, sacekas da talas prodje, nabacis masku i teraj dalje.

Sta kad napadaju avioni? Legnes an ledja, tandzaru u ruke  pucaj. Ali pazi na 'preticanje" inace pucas iza aviona.

jebemti, nije ni cudo sto izgubise rat...

Offline slawen

• 7k
« Reply #64 on: January 18, 2010, 11:06:06 PM »
Slanjene, ok si lik, ali nemoj se naseravati bez potrebe.

Ма добро је, болан, само ја ту војску (и не само ту) баш не.... Лични став.
Ето, не замери.

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #65 on: January 18, 2010, 11:08:36 PM »
A kad sam sluzio JNA, odemo u nekom januaru na -20C blizu nekakvog Negotina (ako se secam) pored neke reke Timoka na neke manevre. Prica nam jedan zastavnik posle, pukovnik postrojio oficire-poltrone i nesto ih delje oko strategije, a jedan mlad i kocoperan potporucnik izlozi svoj genijalan plan da napadne neprijatelja mucki, s ledja.
(Puk) - Sjajan plan, samo sto je izmedju tvog sadasnjeg i zeljenog polozaja Timok.
(PP) - Pa presao bih ga.
(Puk) -A kako?
(PP, sav kurchevit) -Gazom!
(Puk) - jebem ti mater, idiote jedan, pobices mi vosjku, ko ce posle ratovati konju jedan, ko ti dade chin vole jedan, picka ti materina.....

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #66 on: January 18, 2010, 11:22:32 PM »
Ni ja nisam bas neki fan. Ne znam za ovog gore ali kapiram da on tek, posle svega, nije.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #67 on: January 19, 2010, 12:16:49 AM »

Ruski kamion "Gaz"? Svejedno, sasvim je moguce prevesti efektive preko nekakve rijeke i napadno djelovati.

Sjajan primer "brige za coveka".

Nego, svaka struka ima svoje simpozijume, izgleda. :mrgreen:

Samo sto ovi verovatno ne uzimaju dnevnice (osobito ne devizne, zbog prirode struke)...

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #68 on: January 19, 2010, 12:18:00 AM »
Gaz = prelazak reke peske, iliti pusku u ruke iznad glave, pa onako go preko vode. Kao iz ratnih filmova. Da covek ne poveruje...

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #69 on: January 19, 2010, 12:21:24 AM »
Nije ni onaj popizdeo zbog prelaska, vec predlozenog nacina.

Offline iDemo

• 7k
« Reply #70 on: January 19, 2010, 02:55:44 AM »
Ko sme tebi nesto da sere a ti imas high-powered assault rifle i 500 komada raznorazne municije sto uz pusku, sto u rancu na ledjima, 2-3 bombe, nekolike tromblonske mine u dzepovima na pantalonama (ono sa strane, maskirne sve to imaju) plus zolju na ledjima?

Da su to davali na vratima kasarne u MMLugu i ja bi zaglavio negde sa vama al' kad sam cuo da ne daju a hoce da voze u pm sve pod friendly vatrom rodjene avijacije - rekoh sebi - zajebi...

Offline iDemo

• 7k
« Reply #71 on: January 19, 2010, 02:57:55 AM »
A kad sam sluzio JNA, odemo u nekom januaru na -20C blizu nekakvog Negotina (ako se secam) pored neke reke Timoka na neke manevre.
'84a ili '85a?

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #72 on: January 19, 2010, 03:19:37 AM »
Steta. Bas bi nam dobro dosao jedan javni pravobranilac pa jos samoupravljanja... :mrgreen:

Offline iDemo

• 7k
« Reply #73 on: January 19, 2010, 03:27:33 AM »
Bez zezanja - ono kako je to sranje izgledalo posto su kreteni pustili onaj snimak sa Spegeljom ja sam mislio da ce prvo da ih pohapse a potom da pripuste vojsku. Kad sam video da od toga nema nista a cuo da pripushtaju avijaciju na friendly vezbanje shvatio sam da tu nema 'leba...

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #74 on: January 19, 2010, 03:37:49 AM »
Ono jes'...

Izgleda da su I'm u Moskvi ostali duzni odgovor/direktivu ili su I'm rekli "snalazite se kako znate" a kako znaju to valjda znamo. :mrgreen:

Offline iDemo

• 7k
« Reply #75 on: January 19, 2010, 03:41:37 AM »
Goveda. Najgore sto niko od onih pedera sto si sedeli u Generalshtabu nije nikada i nigde odgovarao. Shetaju se onako penzionisano sto po Beogradu sto po Moskvi ( jel' beshe neko trazio Kadijevica a on kao u Moskvi? ). A dileje nashle da sude i Trifunovicu i Perishicu - pa ti je@i ga - ako nisi bio negde 'izmedju' njih (a rukovodio s nekim kur@em) onda nigde nisi bio...

alan ford

• Guest
« Reply #76 on: January 19, 2010, 03:58:10 AM »
Kadijevic se mislim. krije od hrvata, kao da ga srbi ne skomataju.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #77 on: January 19, 2010, 03:59:50 AM »
Ne razumem ti onu poslednju recenicu.

By the way, pilot koji je ubio tih 80-tak rezervista ubijen je u po bela dana u jednoj basti kafica u Beogradu, 1993. Izasao covek iz kola, prisao, ispalio mu metak ili dva u glavu, zene vrisnule, drugari vojnici sto su sedeli sa njim se gistro ogradili od citave scene, shooter se vratio u kola i nestao.

Offline iDemo

• 7k
« Reply #78 on: January 19, 2010, 05:11:16 AM »
Ne razumem ti onu poslednju recenicu.

By the way, pilot koji je ubio tih 80-tak rezervista ubijen je u po bela dana u jednoj basti kafica u Beogradu, 1993. Izasao covek iz kola, prisao, ispalio mu metak ili dva u glavu, zene vrisnule, drugari vojnici sto su sedeli sa njim se gistro ogradili od citave scene, shooter se vratio u kola i nestao.
Koju? Moju?
Pa hocu da kazem da je lepeza na jednom kraju imala Perishica a na drugom Trifunovica - valjda kao nisi mogao ni 'gore' ni 'bolje' u tom smislu... A sto se tice tog lika - najgore sto je on mozda dobio instrukcije da roka ne znajuci (ne bi me cudilo) po kome roka. Taj 'instruktor' se sklonio a ovaj u Zemunu zavrsio na plocniku. Ja sam cuo da su Hrvati, navodno, ubili nekoga koji je roknuo nesto njihovo - dal' neki grdan magacin sa naoruzanjem ili nesto u tom smislu. Nemam pojma dal' ima veze sa zivotom.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #79 on: January 19, 2010, 05:30:58 AM »
Ako se dobro secam, taj decko je bio (posteni) Hrvat.

Covece, ako si ti pilot, i imas sav sa tim zvanjem povezani training, sav situacioni instrumentarijum u kabini (elevacija, azimut, magnetski sever, u svakom trenutku si obavestavan u kom stvarnom smeru nos tvog aviona gleda), vidis jasno gde je koja strana sveta, instrumenti vide ako ti ne vidis, dnevna je akcija i znas tacno vreme i vidis gde je Sunce i ti poubijas konvoj SMB vozila koji, po PS-u i uz pratnju vozila organa bezbednosti po zatvorenom putu ide sa istoka na zapad.

Missim...

Ne sumnjam, doduse, da je ubica isto vec odavno mrtav; ono, sledeci "zadatak" mu je bio da postavi eksplozivnu napravu koja se aktivira na temperaturu pod neciji netom parkirani auto ( a rekli mu, a mozda mu i dali "fake" radio, da se aktivira na poziv)...

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #80 on: January 19, 2010, 05:43:53 AM »
A kad sam sluzio JNA, odemo u nekom januaru na -20C blizu nekakvog Negotina (ako se secam) pored neke reke Timoka na neke manevre.
'84a ili '85a?

Sep/86-sep/87  mislim da je vedzba bila neki jan/87

Offline iDemo

• 7k
« Reply #81 on: January 19, 2010, 05:53:17 AM »
Ja sam zapamtio da su '84a i 85a bile opake zime, nisam 87u... Ja sam zaglavio 84e -19 C u Kiseljaku sa Vuckom i Perishicem.