News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

MARKO MILOŠEVIĆ: Nemoj da si pisao o meni!!!

Started by Nocobdija, January 14, 2010, 05:41:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nocobdija

Ubijeni bugarski novinar imao susret sa sinom predsednika SRJ
MARKO: Nemoj da si pisao o meni!!!
Četvrtak - 14.01.2010
Bobi Cankov (30), bugarski novinar koji je 5. januara ove godine ubijen u ,,sačekuši" u centru Sofije,...

...u jednom od svojih poslednjih intervjua za bugarsku ,,Nova" televiziju rekao je da je imao razgovor ,,oči u oči" sa Markom Miloševićem, sinom nekadašnjeg predsednika Srbije i Jugoslavije.

Do susreta Miloševića i Cankova je došlo 2003. godine, neposredno posle prvog pokušaja ubistva Ivana Todorova zvanog Doktor, bugarskog kriminalca. Cankov je novinarima rekao da ga je Milošević upozorio da ne iznosi detalje o švercu duvana između Bugarske i Srbije.
Ubijeni novinar se sa Todorovim susreo u isto vreme kada i sa Kosjom (Konstantin Dimitrov, mafijaški bos), koji je od njega zahtevao da ,,manje piše" o Bojku Borisovu, tadašnjem ministru unutrašnjih poslova, a sadašnjem premijeru Bugarske. Pretpostavlja se da je Dimitrov želeo da ucenjuje Borisova. Cankov je to odbio. Nekoliko dana kasnije, pošto je Doktorov ,,mercedes" raznet eksplozivom, što je ovaj nekim čudom preživeo, Cankov je primio telefonski poziv. Nepoznati muškarac ga je pozvao da se sastane sa ,,osobom koja ima da mu kaže nešto zanimljivo". U to vreme, Cankovu su stalno pretili, ali je ovaj poziv na sastanak prihvatio. Dva sata kasnije, ispred kuće Cankova zaustavio se ,,mercedes" sa diplomatskim tablicama. Iz automobila je izvirio Marko Milošević.
- Razgovarao si nedavno sa jednim ,,medicinskim radnikom", na koga sam ja naleteo juče - rekao je Milošević novinaru aludirajući na nadimak Ivana Todorova.

Prema intervjuu koji je Cankov dao bugarskoj televiziji ,,Nova", Milošević se ubijenom novinaru požalio na probleme u Burgasu i ometanje uvoza i izvoza cigarete. Prema pisanju ,,Njujork tajmsa", dan posle ubistva bugarskog novinara, Marko Milošević je prvo pokušao da kupi Cankova, a zatim ga i ,,lepo zamolio" da ne piše o švercu cigareta iz Bugarske u Srbiju. Pretpostavlja se da je hrabri novinar i pored stalnog odbijanja ovakvih predloga ozbiljno shvatio Miloševića, zbog čega ga je i izostavio iz obe knjige mafijaške kanale u Bugarskoj.
Osim Marka Miloševića, koji se nalazi u Rusiji, svi akteri ove priče su mrtvi. Konstantin Dimitrov poznatiji kao ,,kralj krompira", ubijen je u Amsterdamu 2003. godine, dok je tri godine kasnije u Sofiji izrešetan i Ivan Todorov. Oba ubistva, prema bugarskim medijima, pripisuju se Sretenu Jociću poznatijem pod nadimkom Joca Amsterdam.

Bugarska ruta cigareta
Preduzeće ,,Ineks global" sa Kipra, čiji je vlasnik Marko Milošević, upućivalo je u bugarsku luku Burgas cigarete koje su zavođene kao tranzit, dok su papiri pokazivali da su namenjene preduzeću ,,Tref" iz Beograda. Kada su ove cigarete kamionima stizale na granicu sa Srbijom, carinskim papirima su se ,,pretvarale" u nameštaj i proizvode od drveta koji navodno putuju za Mađarsku. Međutim, cigarete stižu u Srbiju, a proverama je utvrđeno da nameštaj o kom govore carinski papiri nikada nije ušao u Mađarsku.

B. Radović

http://www.alo.rs/vesti/23277/MARKO_Nemoj_da_si_pisao_o_meni

Nocobdija

"Osim Marka Miloševića, koji se nalazi u Rusiji, svi akteri ove priče su mrtvi."

Ovo ko onaj dokumentarac: "Vidimo se u čitulji"!

Ivan_D

QuotePrema pisanju ,,Njujork tajmsa", dan posle ubistva bugarskog novinara, Marko Milošević je prvo pokušao da kupi Cankova, a zatim ga i ,,lepo zamolio" da ne piše o švercu cigareta iz Bugarske u Srbiju.

voleo bih da vidim taj clanak. Licno mislim da je Marko niko i nista i da ne moze nista da izorganizuje, kamoli ne neki ozbiljniji sverc. Mada mozda gresim.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Nocobdija

Quote from: Ivan_D on January 14, 2010, 05:52:43 PM
QuotePrema pisanju ,,Njujork tajmsa", dan posle ubistva bugarskog novinara, Marko Milošević je prvo pokušao da kupi Cankova, a zatim ga i ,,lepo zamolio" da ne piše o švercu cigareta iz Bugarske u Srbiju.

voleo bih da vidim taj clanak. Licno mislim da je Marko niko i nista i da ne moze nista da izorganizuje, kamoli ne neki ozbiljniji sverc. Mada mozda gresim.
Koji članak? Za ovaj imaš link, mada je prenet u kompletu, sa sve fotkom, a ako misliš na bugarske, to se verovatno da naći vrlo jednostavno, kao i ovaj iz "Njujork Tajmsa".

Ivan_D

Clanak New York Times-a koji se pominje u tekstu.

Nocobdija

Quote from: Ivan_D on January 14, 2010, 05:55:42 PM
Clanak New York Times-a koji se pominje u tekstu.
Dopisao sam u ispravci i za New York Times.

Ivan_D

Ivan_D

ok, gde ima dima moze da ima i vatre. videcemo.

Hate mail

Sve ce to resiti americki nuklearni udar na tzv. Moskvu.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

alan ford

Quote from: Ivan_D on January 14, 2010, 05:52:43 PM
Licno mislim da je Marko niko i nista i da ne moze nista da izorganizuje, kamoli ne neki ozbiljniji sverc. Mada mozda gresim.

i meni je prosto tesko da poverujem da je Marko neko mudo. Ma koliko love on maknuo na sigurno pre 2000. ne verujem da moze da je ima dovoljno jer zivi na tudjoj teritoriji, nema prednost domaceg terena, DB, Tate itd. Nema sanse da je on tamo stigao i postao nekakav Boss; u Moskvi su samo njega cekali do tada su zvonili na vrata i bezali...

Ivan_D

Quote from: alan ford on January 14, 2010, 07:02:37 PM
u Moskvi su samo njega cekali do tada su zvonili na vrata i bezali...

Uh covece, gde me nadje. Nedavno sam pricao nekom kako je kod nas negde 1988 godine kruzila fora "sta rade ruski mafijasi" i onda odgovor "pozovu lift i pobegnu" (ili zazvone nekom na vrata, pa pobegnu).

Nepune 3 godine kasnije smo svi vec bili svesni kako je super-glupa fora to bila.

Pareski do

југословенски национализам (југословенство) је зло непроцењивих размера

Ivan_D

Quote from: Pareski do on January 14, 2010, 09:02:39 PM
југословенски национализам (југословенство) је зло непроцењивих размера

"Jugoslovenski nacionalizam" je oxymoron.

Ja sam Jugosloven i poserem se na sve vas nacionaliste. Najvise na srpske, pa onda hrvatske i tako redom.

Pareski do

Quote from: Ivan_D on January 14, 2010, 09:09:28 PM
"Jugoslovenski nacionalizam" je oxymoron.

Ja sam Jugosloven i poserem se na sve vas nacionaliste. Najvise na srpske, pa onda hrvatske i tako redom.

То је зато што си ти (окси)морон Иване.

Узми речник  :roll:

iDemo

Meni sve to izgleda kao zvaka za seljaka al' dobro - mozda gresim.

Tata Mirche

Ma pregledajte malo one stenograme Milosevicevih telefonskih razgovora sredinom devedesetih i videcete da je mali Marko brzo shvatio kako se u Srbiji uspesno "posluje".

Naravno da nije mogao da se svercom bavi u Rusiji, ali da je mogao da nastavi da nesto mulja u Srbiji i Bugarskoj, to mi uopste ne izgleda nemoguce.