News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Severnokorejanci, pokajtesja

Started by Pijanista, April 05, 2013, 07:53:01 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tempo

kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

E

ali komentari xrotaeye & nikovi i aFatari im  xfoht

"brate, ..."
"brate, ..."

Pijanista

Narod koji ima takvu omladinu ne moze da propadne:

http://www.kcna.co.jp/item/2013/201304/news04/20130404-17ee.html

Soldier Restored to Life from Jaws of Death

Pyongyang, April 4 (KCNA) -- It was surprising even to medical workers at the South Hwanghae Provincial People's Hospital that they have brought back to life a solider who was at a gate of death.

He was brought to the hospital in mid-February after suffering the third-degree burn in the 35 percent of his body.

He threw himself into the building in flames right after a fire broke out all of a sudden, safely retrieving portraits of the smiling great Generalissimos.

Hate mail

"Zivot stakora je to, to je vrlo zlo..."
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Daisy

27.06.2012

Umrla spašavajući sliku Il-sunga

IZVOR: TANJUG

Seul -- Severna Koreja je posthumo dodelila medalju 14-godišnjoj učenici koja se udavila u nabujaloj vodi, ne bi li spasila portrete bivših komunističkih vođe zemlje.

Pokazanim heroizmom Han Hjon-gjong je zaslužila "Medalju časti za mlade Kim Džong-il" i njena škola će ubuduće nositi njeno ime, objavio je partijski list "Rodong Šinmun".

Njeni roditelji, učitelji i četvoro druge dece, uključujući vođu organizacije mladih u kojoj je bila Han, takođe su dobili medalje, objavljeno je danas na sajtu lista.

Han se udavila 11. juna dok je pokušavala da spase portrete Kim Il-sunga i Kim Džong-ila iz poplavljene kuće u okrugu Sinhung u istočnoj provinciji Južni Hamkjong.

Nju je odnela nabujala voda dok je slike umotane u plastičnu kesu držala iznad vode da se ne pokvase, piše list. Partijski list je takođe pohvalio i obrazovni sistem "koji podiže takvu decu".

Dinastija porodice Kim koja vlada izolovanom zemljom još od 1948. godine je oličenje kulta ličnosti koji je prisutan u svakom segmentu društva, a vladavina Kimovih se slavi kao izvor života zemlje.

Propaganda u Severnoj Koreji je i ranije govorila o sličnim žrtvama, ali starijih ljudi koji su žrtvovali živote da bi spasli portrete vođa prilikom prirodnih katastrofa.

2007. zvanična agencija je objavila da je jedan seljak izgubio dete i ženu u klizištu zemlje, ali da je spasao portret vođe. Jedan radnik je takođe sačuvao portret, ali mu se udavila petogodišnja devojčica, podseća AFP.

Velike fotografije osnivača Severne Koreje, Kim Il-sunga i njegovog sina naslednika Džong-ila, prisutne su u skoro svim domovima, a obavezne su u kancelarijama i javnim zgradama. Njima se sada pridodaju slike novog vođe - unuka Kim Džong-una.
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Superhik

E

Kad sam videla stavku pod 3 stan   xrofl
Oh my

tempo

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pijanista

Quote from: tempo on April 19, 2013, 09:40:04 PM
i 13, i 13

13. Радничка Партија Кореје обезбеђује сваком Корејцу стан и посао.

Kuca poso, poso kuca....

tempo

ispod najbranjenijeg neba po kubnom kilometru.

Pareski do

Ivan_D

If you dine with the devil bring a long spoon.

Toza

I mi konja za trku imamo!

(navodno zaplak'o u Grachanici dok su pushtali himnu, mada izgleda kao da mu upao trun u oko; e, stvarno, jel' plakao i u Kini?)

Daisy

Quote from: Pijanista on November 27, 2015, 07:00:43 AM
Ko ne pusti suzu, taj je srca kamenoga:

http://www.youtube.com/watch?v=kIOK4RkpkE0
jbt, prazna dvorana, samo za Kima i ekipu...

Bryan Rodgers 6 months ago
The only reason he's crying is that he was told there will be NO CAKE after the concert.

Teh_MLG_Deadpool 2 months ago
His crying because he had to skip Lunch to go to the concert.
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Daisy

Počela dvomesečna "kampanja lojalnosti" Kim Džong Unu

Vlasti Severne Koreje apeluju ovih dana na svoje građane da rade požrtvovanije, u okviru 70-dnevne "kampanje lojalnosti" koja se završava proslavom Praznika rada u maju.

Kampanja lojalnosti počela je u utorak, a na trgu Kim Il Sung danas se okupilo hiljade građana, kako bi pokazali svoju lojalnost lideru Kim Džong Unu, navodi agencija Asošiejted pres.

Kampanja ima za cilj da radnici i radne organizacije sebi odrede ciljeve, kako bi pokazali da mogu da rade požrtvovanije i da više doprenesu razvoju države.

Početkom maja treba da bude održan sedmi Kongres Radničke partije Severne Koreje. Biće to prvi kongres vladajuće stranke za poslednjih 36 godina.

http://rs.n1info.com/a137881/Svet/Svet/Pocela-dvomesecna-kampanja-lojalnosti-Kim-Dzong-Unu.html