News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

turci se nesto uzjebali

Started by tempo, June 01, 2013, 09:17:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Daisy

Fiskalni savet: Mnogo je da otpustite 75.000 ljudi

Plan vlade da do 2017. bude otpušteno oko 75.000 zaposlenih u javnom sektoru je preambiciozan i najverovatnije neostvariv, ocenio je danas Fiskalni savet.

IZVOR: TANJUG PETAK, 2.10.2015. | 16:31

http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=1046622#rating

Ministarstvo je uspesno isplatilo otpremnine za 9,000 ljudi iz javne uprave po osnovu tehnoloskog viska, da bi istovremeno zaposlilo novih 9,000 na njihovim mestima!? Pa dobro ima li pilota u ovom avionu????
(Beogradjanin, 2. oktobar 2015 16:49)

Ma ne, najbolje da nikog ne otpuste, a da se svima još smanje plate i penzije. Ponovo se vraćamo u devedesete, da "svi" imaju radno mesto na kom ništa ne rade, al da plata bude 30 maraka.
(Mare, 2. oktobar 2015 16:47)

Hahahaha! Pred donosenje zakona o nezaposljavanju u drzavnom sektoru zaposleno preko noci 160.000 ljudi na vec prepunjena radna mesta, a sad ce da ih otpuste 75.000 i to tek kroz dve godine. Koja smo mi smejurija od drzave...
(nisam niciji bot, 2. oktobar 2015 17:06)

Kada se uporedimo sa evropskim drzavama slicne velicine koje imaju stabilan privredni rast i zivotni standard, Srbiji u celom javnom sektoru sa drzavnom upravom ne treba vise od 350.000 ljudi. To bi znacilo da oko 5% gradjana radi za drzavu.

U normalnim drzavama broj zaposlenih koji rade za drzavu se krece izmedju 8 i 17 odsto od ukupnog broja zaposlenih. Kod nas u Srbiji je taj broj trenutno 46 odsto, što je nenormalno i tera nas samo u dalje zaduživanje i siromaštvo.

Ako želimo da imamo zemlju koja ima razvijenu privredu treba da spustimo broj zaposlenih koji rade za državu za ispod 20 odsto i da onda smanjimo namete privatnim firmama, pa ce te privatne firme vremenom zaposliti viškove koji su radili za državu i onda ce oni biti zaposleni na produktivnim radnim mestima i nece ziveti od budzeta.

To je cela mudrost, ali svi ovi nasi pametnjakovici ili to ne znaju ili ne zele da primene, jer su u dusi komunjare i svi ti profesori i politicari ceo zivot zive na budžetskom hlebu.
(srpski ekonomista iz Beca, 2. oktobar 2015 17:14)

raspustiti pod hitno ovaj fiskalni savet, pa moja pokojna baba je, iduci svako jutro na pijacu, pet puta bolje poznavala ekonomiju od ovih drzavnih sluzbenika, tkz. savetnika, koji odlicno zaradjuju ali ih, na nasu srecu, niko ne slusa...
(cnn, 2. oktobar 2015 17:51)

Ovi su smesni. Fiskalni savet? Oni treba nekog da savetuju. Pre godinu dana ocenili da treba da se smanji broj zaposlenih u javnoj upravi izmedju 120-150 hiljada! Danas je 75 hiljada mnogo! Mozda se plase da nisu i oni u tih 75 hiljada, a plate im nisu tako male.
(Stanko, 2. oktobar 2015 18:10)
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Ovaj srpski ekonomista iz Beca je bas mnogo gledao americke filmove.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Hate mail

A iz cega ti je taj MBA, baker-boy?

Bakery Operations Management?

Daisy

Zagreb -- Dve i po hiljade radnika na benzinskim pumpama INA u Hrvatskoj ovih dana je dobilo ponudu – smanjenje plate za četvrtinu ili im sledi sporazumni otkaz.

http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=1047212#rating

Ne postoji "sporazumni otkaz". To mu dođe nešto kao suva voda.
(Oksimoron, 4. oktobar 2015 17:42)

Ako... nije im valjao samoupravni socijalizam, radnicki saveti, sindikati, zeleli su 'drzavu', 'naciju', 'religiju'...
(iivan, 4. oktobar 2015 19:22)
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Mnogo volim te komentatore-mudrice. Svi ti kojekakvi tzv. radnici bi masovno dobijali kurac u dupe i u hipotetickoj super-demokratizovanoj i super-trzisnoj Jugoslaviji.

Hate mail

Oh, wait: taj kreten lamentira nad (ne)umrlim samoupravljanjem.

My bad.

Daisy

Hundreds of employees storm airline board meeting in Paris after it announces 2,900 job losses, leading to clashes with company executives

Pierre Plissonnier, the director of Air France at Orly airport, is helped by security officers after protesters tear his shirt

A shirtless Xavier Broseta, the executive vice-president for human resources and labour relations at Air France, is evacuated by security

http://www.theguardian.com/world/gallery/2015/oct/05/air-france-protests-job-losses-charles-de-gaulle-airport-paris

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2015&mm=10&dd=05&nav_id=1047492

Neko od direktora dobio sina?
(Mickey Savage, 5. oktobar 2015 14:35)

Hate mail

Typische za kolektivizam.

"To svi rade a samo si mene nash'o" / "sto ja da izgubim pos'o a ti ne".

Jer svi su oni u tome zajedno: i u "radu" i u badavadzisanju i ostalim oloskim aktivnostima.

Otud i bes "medju jednakima" kad neki dobiju nogu u dupe naposletku; a neki ne...

Ovde se podvije rep i kapa-saka-vrata.

Pijanista

Toza

Toza

dobro da ih nisu na giljotinu

indie

*
Srpsko selo prelazi u islam? Ako im patrijarh Irinej ovo ne ispuni, celo selo će promeniti veru

Meštani sela Šopići, blizu Lazarevca, uputili su pismo patrijarhu Irineju kako bi sprečili lokalnog paroha da im sruši crkvu. Ukoliko se to desi, svi će kolektivno preći u islam.

Srpska posla | Bulevar | utorak, 6.10.2015. | 11:28
*

http://bulevar.b92.net/srpska-posla.php?yyyy=2015&mm=10&dd=06&nav_id=1047881

'на љуту рану - љуту траву..!'

Hate mail

Daisy

Izbeglice napadnute kod Železničke stanice

Izbeglice sa Bliskog istoka su se u utorak uveče u Beogradu našle na meti jednog ili više naoružanih napadača, pišu "Večernje novosti".

IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI SREDA, 7.10.2015. | 07:53

Kako beogradski list saznaje od očevidaca, trojica srpskih državljana pokušala su da opljačkaju grupu izbeglica ispred hostela "Central" u Beogradu.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su ispalili nekoliko hitaca iz pištolja i potom pobegli u pravcu Železničke stanice.

Ipak, prema drugoj verziji događaja, pljačku izbeglica je pokušao jedan napadač, zapucao je, ali su mu izbeglice potom otele pištolj, sustigle ga kod Železničke stanice i udarile ga ciglom u glavu.

Iz Urgentnog centra je potvređeno da je oko 19.00 primljen mladić star 20 godina sa povredama glave, ispred hostela "Central" se vidi razbijeno staklo.

Radnici su potvrdili za "Večernje novosti" da je ispaljeno nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=10&dd=07&nav_category=16&nav_id=1048280

Ivan_D

Lecio moj nesretni otac pre 20 godina jednog narkomana Sashu. I kad se Sasha jednom nije pojavio na terapiji moj otac nazove njegove roditelje, koji nisu znali gde je mladic.
Sasha je, ispostavilo se nedugo zatim, pre terapije pokusao da opljacka jednu zenu izbeglicu koja je prodavala benzin, plasticnim pistoljem. Zena hrabra medjutim izvadi pravi pistolj i jednim hicem prostreli Sashi vrat.
And Sasha was no more. 
If you dine with the devil bring a long spoon.

Daisy

"Jesam, dobila sam posao preko stranke"

Potpredsednica kraljevačkog Gradskog odbora SNS Maja Danilović rekla je pred TV kamerama da "jeste zaposlena preko stranke".

IZVOR: B92, TV KA SREDA, 7.10.2015. | 10:42

"Pretpostavljam u kom pravcu ide vaše pitanje... Sada biste me pitali 'pa vi ste zaposleni preko stranke'. Da, jesam, i o tome sam javno govorila, malo pre mog angažovanja u Elektrosrbiji Kraljevo", rekla je Danilovićeva.

"Što se tiče SNS i mog radnog angažovanja, sam ugovor je pokriven i mojom stručnom spremom", rekla je ona.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=10&dd=07&nav_category=11&nav_id=1048365

do sad su ih "krili" a sad ovako... samo pomeraju nivo bahatosti... samo klimne glavom u fazonu "i sta mi mozes!" "nesto je trulo u banana drzavi"
(Suboticanin, 7. oktobar 2015 11:10)

Neki ćemo da dobijemo posao preko stranke, a neki ćete da dobijete posao, nikad...
(Može biti samo je*an, 7. oktobar 2015 11:13)

Moj sin je završio fakultet 2009.god. i do danas nije dobio posao bilo u kojoj firmi a kamoli u Elektroprivredi a vi gospođice odmah iz klupe i dva mitinga i skandiranja gospodaru odmah u radno mesto bolje od lotoa.
Narodu Srbije ne treba demokratija niti bilo kakvi izbori samo diktatura.
(misko, 7. oktobar 2015 11:26)

Ništa naprednjaci nisu slagali - zabranjeno je drugim strankama da dovode svoje, dakle, nema stranačkog zapišljavanja ...
(Hoću 158 pluseva botova, 7. oktobar 2015 11:10)

Licno se divim ovoj devojci kako je javno izjavila da se stranacki zaposlila. I ja sam se preko SNS zaposlila u valjevskoj Distribuciji. Isla sam na stranacke skupove i nisam bila bot. Sada vise nemam vremena za skupove. Moja poruka Maji-Napred Majo, mogu samo da nas mrze!
(Ivana Gačić Ub, 7. oktobar 2015 15:35)

Hate mail

Daisy

07. 10. 2015. 13:09   >>  13:12 AUTOR: A.M.
Objavljena Uredba kojom su smanjene dnevnice

Uredba o naknadi troškova i otpremnini državnih službenika i nameštenika, kojom se propisuje da će dnevnice za putovanja u zemlji u buduće biti 150 dinara, a za putovanja u inostranstvo 15 evra, objavljena je u najnovijem broju "Službenom glasnika".

Tu uredbu je Vlada Srbije usvojila na jučerašnjoj sednici, a njom su državnim službenicima i nameštenicima smanjene dnevnice za službena putovanja u zemlji sa dosadašnjih 2.556 na 150 dinara, a dnevnice za putovanja u inostranstvo sa 65 evra na 15 evra.

http://www.prva.rs/vesti/info/83369/objavljena-uredba-kojom-su-smanjene-dnevnice.html

Ivan_D

Quote"Jesam, dobila sam posao preko stranke"

Globalno gledano (tj na nivou drzave Srbije) to nista nema veze. Tamo je ostalo vrlo malo kvalitetnih ljudi i oni uglavnom imaju poslove, nesto rade, doprinose. Ovi ostali nekvalitetni se bore izmedju sebe za ostatak kolaca i svejedno je da li ce to neko mesto dobiti neko nekvalitetan sa vezom ili neko nekvalitetan bez veze.

Secam se ranih godina u NL isao ja u neku skolu za programere i na kraju godine dosli neki likovi odrzali nam seminar kako da trazimo posao, kako da se ponasamo na job-interviews itd.
I ja pitao posle da li ih je skola platila, kazu ne, to je drzavni projekat i neko ministarstvo to platilo.
Ja onda pitao kakav je smisao toga, a ovaj moj instruktor zacudjeno kaze "pa da se bolje spremite za trazenje posla, drzavi je u interesu da sto vise ljudi nadje posao"    xrotaeye

Ja mu rekao to je istina, ali time sto cemo nauciti kako da prodjemo intervju se ne kreiraju nova radna mesta, necemo bolje obavljati svoj posao, necemo biti produktivniji, samo cemo (if that!) imati vece sanse da prodjemo od onih koji nisu pratili takav seminar.
"Pa da" kaze on i dalje ne razumeci moj point. Ja ga onda pitao "pa kakav je interes drzave da to finansira?"
Video sam po njegovom pogledu da misli da sam sam prolupao  :)

Hate mail

Pa interes tzv. drzave je da on i njegovi kolege i koleginice imaju taj training posao.

Daisy

"Ogorčen sam, neću da pričam sa Putinom"

Nakon što su ruski borbeni avioni dva puta narušili turski vazdušni prostor tokom vikenda, Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je ogorčen zbog svega što se dogodilo i trenutno ne planira da razgovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2015&mm=10&dd=08&nav_id=1048772

Sta vi radite tamo? Jel moguce da su ovo politicari u 21. veku? Nece da prica s nekim, cuj, kao da je 4. razred osnovne skole
(Vidigatamo, 8. oktobar 2015 11:01)

Hate mail

Daisy

"Ko ne plati TV pretplatu, da ne dobije platu"

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1048945#rating

Da ne primim platu, da mi dnevnica bude 150 dinara, da mi smanjite platu..... Šta još? Da skinem gaće??? Hoćete državu???? Imaćete izgleda koloniju???
(Pjer, 8. oktobar 2015 18:11)

Ljudi, sto sam gledao filmcinu pre neko vece na RTS-u, mislim da se zove "Uzicka republika". Toliko sam se zaneo da me je zena u jednom trenutku opomenula da ne sisam palac. Ovakvo iskustvo se moze meriti jedino putovanjem vremeplovom.
(Ciko,jesi li ti sav svoj?, 8. oktobar 2015 17:14)

Malo je 3,300 zaposlite jos svojih svalerki i rodjaka, platice narod!
(Pokondirena tikvica, 8. oktobar 2015 17:05)

Vi treba meni da platite, što moram Strajnica i Kovinjala da slušam, ostaće mi doživotne posledice, razmatran tužbu u Strazburu.
(spartanac, 8. oktobar 2015 21:13)

Hate mail

Daisy

Quote from: Ivan_D on December 08, 2009, 12:11:39 AM

Cesi su kulturan narod. Imaju kao narod svojih mana, ali su kulturni.

... pa da...

Strašno: Turisti iz Češke došli da uništavaju Beograd (VIDEO)

Nekolicina čeških turista odlučila je da pri poseti srpskoj prestonici ostavi trag i to ne na lep način, već iscrtavanjam brojnih grafita na zgradama, mostovima, spomenicima, gradskom prevozu, pa čak i policijskim vozilima.

Srpska posla | 24sata.rs | četvrtak, 8.10.2015. | 16:00

Svoju malu "avanturu" u Beogradu Česi su objavili na snimku na Jutjubu pod imenom "Loco motive" u trajanju od čak 29 minuta, bez srama prikazujući uništavanje gradskih objekata i vozila svojim potpisima.

Tako se, u gradu koji se ionako teško bori s vandalima koji žvrljaju po kulturnim spomenicima, sad mogu videti novi potpisi mladih čeških turista poput Mario, Avg i Breg.

Pored ispisivanja fasada po centru Beograda, vandali iz Češke se nisu ustručavali da se potpišu ni na potpuno nove izloge, tramvaje, vozove, pa čak ni na vozilo policije. Svojim potpisima ispisali su Brankov most, fasadu pozorišta "Boško Buha", nekoliko zgrada u Bulevaru despota Stefana, kao i mnoge druge zgrade, piše "24 sata".

Na polučasovnom snimku se može videti da mladići sve vreme piju alkohol, posle čega kreću u pohod na beogradske ulice. Fasade i vozila su najčešće iscrtavali noću, dok je nekolicina Beograđana podržavala njihovu "akciju".

http://www.youtube.com/watch?v=0YD1kQ2s0qY

http://bulevar.b92.net/srpska-posla.php?yyyy=2015&mm=10&dd=08&nav_id=1048979

Pijanista

Daisy

vido' sliku iz Elbasana na sajtu RTS...  :lol:

- Majstore, šta da radimo sa viškom farbe? ... Da vratimo u magacin?
- Ne be, kakvo vraćanje...

Daisy

Perm, Russia

Kansas city public library

Daisy

MUP MK: Za 48h 20.000 izbeglica ušlo iz Grčke

Makedonski MUP saopštio je da je u prethodna dva dana više od 20.000 migranata s Bliskog istoka ušlo iz Grčke u Makedoniju i da su oni upućeni u Srbiju.

IZVOR: BETA PETAK, 9.10.2015. | 13:16

Makedonski mediji javili su juče da je na nekim relacijama bio potpuno obustavljen putnički železnički saobraćaj zato što su svi vozovi preusmereni na prevoz izbeglica od Đevđelije do graničnog prelaza sa Srbijom Tabanovci.

Prema odluci makedonskog Centra za upravljanje krizom od 7. oktobra izbeglice od prihvatnog centra u Đevđeliji do granice sa Srbijom mogu da se prevoze isključivo vozom, a ne kao do tada i autobusima ili taksi prevozom.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=10&dd=09&nav_category=167&nav_id=1049324

Daisy

Navijači Čelsija slave povredu Baneta

Najvijači londonskog Čelsija sa zadovoljstvom su dočekali povredu Branislava Ivanovića u meču sa Albanijom u Elbasanu.

ĐN IZVOR: B92 PETAK, 9.10.2015. | 17:57

Oladayo @oladayo01
Ivanovic. Hamstring Injury. Wow. CFC fans heave a sigh of relief

Tom Denn @tommyyDenn
Ivanovic out injured, GREAT NEWSSSSS

Josh @joshxoldfield
IVANOVIC IS INJURED THANK YOU GOD

kojoHenry CFCfreak @Henryjackron
Ivanovic injured yaaaaaaaaaaaaaaaayyy!!!!

#cfc @Mr_Posi
Thank you Jesus 》@Henryjackron: Ivanovic injured yaaaaaaaaaaaaaaaayyy!!!!

. @DeanKhaled_
Ivanovic injured, hopefully we can stop being a shambles now 

Taiwo Oduwole @T_nightingale
Ivanovic's injury is more of a blessing for us, please make sure he is out for 2 months.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2015&mm=10&dd=09&nav_id=1049473

idem odmah na fb i unlike Chelsea fc.
(Spale, 9. oktobar 2015 19:46)

Daisy

"Uživaju po kafićima a država propada"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da će vlada nastaviti razgovore sa radnicima Fabrike stakla u Paraćinu, ali da država mora da naplati dug za energente.

"Neću da dozvolim da poslodavci, čelnici, rukovodioci lepo žive po vračarskim kafićima, da uživaju kao kraljevi, a da država propada", rekao je Vučić.

http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=1050355#rating

Ovaj covek je i lud i blesav!
(Dexter, 12. oktobar 2015 16:26)

E tako Premijeru. Uzmite im kafe sa Vracara da se naplati 20 miliona evra. Mada, VI ste previse blagi. Ja bih im i cinije sa kikirikijem konfiskovao, da se ubrza naplata... jelte...
(csc, 12. oktobar 2015 23:12)

Daisy

HAOS U SKUPŠTINI KOSOVA: suzavac

http://www.youtube.com/watch?v=6yCPrX1SGVI#ws

08.10.2015

Predstavniku EU Samuelu Žbogaru pozlilo! Poslanice Fljora Brovina i Blerta Kadriu su se zbog udisanja gasa onesvestile, a ranije je poslanica Samopredeljenja bacila punu čašu vode u lice potpredsedniku parlamenta u Prištini.

http://www.kurir.rs/vesti/politika/jaja-i-pistaljke-nisu-dovoljni-opozicija-suzavcem-prekinula-sednicu-skupstine-clanak-1967749

Hate mail

Daisy

Hteo da zimuje u zatvoru pa dojavio lažnu bombu

Prvi sneg zabrinuo je toliko jednog Poljaka bez krova nad glavom gde će provesti zimu da je danas lažno dojavio policiji da je na autobusku stanicu u Krakovu podmetnuo bombu a sada mu umesto jednog zimovanja u zagrejanoj ćeliji preti čak osam godina zatvora.

IZVOR: BETA UTORAK, 13.10.2015. | 20:17

Policija je primila dojavu danas pred podne, sa stanice je evakuisano 250 putnika i zaposlenih, prostor su pregledali pirotehničari, policija je odmah otkrila da je dojava stigla iz jedne telefonske govornice u gradu a blizu nje našla 34-godišnjeg Poljaka koji je odmah priznao da je on digao lažnu uzbunu.

"On nema stalno mesto boravka a zbog lošeg vremena odlučio je da provede zimu u zatvoru. Taj 34-godišnjak je za policiju stari poznanik, pošto je do sada nekoliko puta prijavljivao da je negde podmetnut eksploziv", kazala je za Gazetu viborču portparol lokalne policije Elžbjeta Znahovska.

Prema poljskim zakonima, boravak u zatvoru za lažnu dojavu da je podmetnuta bomba može da mu se produži umesto jedne zime koju je hteo, na čak osam godina zatvora.

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2015&mm=10&dd=13&nav_id=1050939

8-zima, pa to je i hteo :) hrana, posteljina, ves, tv, drugari....
(Misa Grobari Nis, 13. oktobar 2015 22:18)

Hate mail

indie

Hate mail

indie

*
Turci i Hrvati direktno na EP, BiH u baražu

*

Daisy

Daisy

Daisy

Ponovo masovna tuča Srba i Hrvata na Malti

Državljani Hrvatske i Srbije ponovo su se sukobili na Malti, a u tuči su povređene tri osobe, javljaju tamošnji mediji.

IZVOR: B92 SREDA, 14.10.2015. | 10:31

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1051074#rating

Iz ovog dokumentarnog filma o flori i fauni se jasno vidi da pripadnici ovih skupina imaju neopisivu averziju prema stolicama.
Oni u stolicama vide svog vjekovnog neprijatelja. Eno ona jedna stolica je letila kroz zrak bar pedeset puta, a kad bi je se koja jedinka iz ove skupine dočepala obavezno bi je tresnija od pod dva tri puta, a onda je opet zaitarija prema mrskom neprijatelju.
Posli bi mu se ta stolica uredno vratila nazad.
Vjerovatno je ovo neka vrsta balkanskog tenisa bez mrežice.
(miro split, 14. oktobar 2015 10:54)

pajser je pajser, bio na Malti ili u Japanu.
(cko, 14. oktobar 2015 11:13)

Momci sa IQom 150... u zbiru.
(Android 17, 14. oktobar 2015 10:57)

Nije to tuca Srba i Hrvata. To je tuca iskompleksiranih babuna.
(ante portas, 14. oktobar 2015 12:09)

Idioti se našli!
(Petar, 14. oktobar 2015 11:17)

Naterati ih da plivaju kuci, ali pre toga da plate inventar. Zgubidani!
(Filmofil, 14. oktobar 2015 11:52)

pohapsiti i zatvoriti sve ove divne ljude ..
(doubleN, 14. oktobar 2015 10:54)

Hate mail

Nije to tuca "Srba i Hrvata" nego tuca Hrvata-vandala i radnika obezbedjenja privatnog ugostiteljskog objekta.

Daisy

Studentu ocarinili gaće 23.000 dinara

A.L.   | 14. 10. 2015. - 09:42h

Aleksandar Đaković (23) za svoj paket polovnih ličnih stvari koji mu je stigao iz Amerike moraće da plati neverovatnih 23.000 dinara.

Ovaj student elektrotehnike iz Novog Sada vratio se hitno sa putovanja iz Amerike zbog smrtnog slučaja, a njegove lične stvari prijatelji su mu naknadno poslali u dva paketa.

Jedan je platio trista dinara, a drugi su mu ocarnili te će za to morati da izdvoji čak 23.000 dinara. Đaković kaže da je najvrednije što ima u tom paketu devet polovnih gaća koje po komadu kao nove koštaju 900 dinara. Tu su još i jedna stara jakna, torbica, kaiš, čarape, adapter i kupaće gaće.

- Oni su procenili da stvari vrede 100.000 dinara. Žalio sam se ravno 45 dana, konstantno ih zvao i dolazio u carinu, da bi mi javili kako se žalba odbija – izjavio je Đaković koji zbog hitnog leta nije stigao da ode do drugog stana po stvari, a poštarinu je već kaže platio 30.000 dinara.

Razlog zbog kojeg su mu odbili žalbu je dodaje još urnebesniji, u odgovoru se navodi da to nije njegov lični prtljag jer ju je poslao drugi čovek, odnosno nije robu poslao sam sebi.

- Ljudi u carini su mi se već smejali koliko sam dolazio tamo. Sa kim god sam pričao od radnika na carini rekli su mi da bi se i oni žalili na mom mestu, ali do šefa carine nisam uspeo da dođem, bio je stalno na godišnjem. Oni su država u državi. U kancelarijama jedna radnica leži na stolu a druga je masira, užas – nastavlja šokirani Đaković koji trenutno pohađa četvrtu godinu na Fakultetu tehničkih nauka. Kaže da svoje stvari nije video 50 dana i da će na kraju otići i platiti traženu cifru jer nema više snage da se bori.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/597795/PAPRENO-Studentu-ocarinili-gace-23000-dinara

MS Sreda, 14. 10. 2015. 09:53h
Nekad sam carinio robu i već me je spopala muka od čitanja teksta. Samo da napomenem, gospodin ne zna da će morati i da plati ležarinu za 50 dana, kao da su mu stvari bile u najskupljem hotelu. Preporučujem da se odrekne stvari i da ih kupi na javnoj licitaciji kad budu prodavane.

Dejan Sreda, 14. 10. 2015. 13:44h
Licno sam imao slicnu situaciju oko zalbe. Uputili su me na carinika, njegove reci su bile:
- Znas sta decko, da bi dobio paket ti moras da platis, mozes da uputis zalbu, ali ja od kad radim ovde, poslednjih 20 godina nikome pare nisu vracene.
Uputio sam zalbu, platio taksu carina je iznosila oko 100EUR, odbili su me. Taksa za sledecu zalbu je bila jos i veca. Rekli su mi da druga zalba ide na komisiju i da o zalbi vise nece odlucivati isto lice koje je radilo prvu carinsku obradu. Posle nedelju dana dobio sam jos jedno pismo na kojem pise da sam odbijen i da je zalba neosnovana, sa potpisom istog radnika koji je radio prvu obradu.

Hate mail

Ivan_D

Daisy

Komfor dok Štadler juri 160 km/h i do Niša

Novoformirano akcionarsko društvo "Srbija voz" predstavilo je u Nišu novi elektromotorni voz maksimalne brzine od 160 kilometara na sat.

IZVOR: TANJUG ČETVRTAK, 15.10.2015. | 12:19

To će omogućiti da se nakon dve godine ponovo vrati u redovan putnički saobraćaj voz "Inter Citi Srbija", koji polazi iz Niša u 6:45 i u Beograd dolazi po redu vožnje u 11:45, kao i voz koji polazi iz glavnog grada u 15:20 i u Niš stiže u 19:32, saopštile su Železnice Srbije.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=10&dd=15&nav_id=1051588

Ljudi, vidim da se ovde komentarise da putuje 4 sata Nis Beograd.
Nije 4 nego 5 sati! Krece po redu voznje u 06:45h a stize u Beograd u 11:45h
Za pet sati cu da odem iz Nisa u Bg zavrsim sastanak i vratim se u Nis!
Sta je ovde fantasticno? Sta je ovde divna vest? Kakav crni komfor da sedim 5 sati za 200km voznje?
(Cccc blagi uzas!, 15. oktobar 2015 12:59)

Komfor dok Štadler juri 160 km/h!
polazak 6.45 dolazak 11.45.
Distanca 220km, vreme putovanja 5 h, brzina kretanja 160 km/h...
Pitanje za 3 bambija glasi:
Gde gresim u kalkulaciji?
(sspi, 15. oktobar 2015 12:55)

Bravo lepa vest
(JeSuisCharlie, 15. oktobar 2015 12:43)
Za vas "u kancelariji" je sve lepa vest. Ne verujem ni da citate tekstove.200 km za 5 sata, pa toliko voze i sadasnji vozovi, po cemu je ovo "lepa vest", pa jos Bravo!? Stvarno revolucija u zeleznici, od Beograda do Skoplje za 11-12 sati. U normalnim zemljama se 450 km prolazi za maksimum 2 sata, kod nas na Balkanu 12. "Inter Citi" vazi za brze vozoveve-linije, a ne za kornjace. Ovaj voz moze da ide 160 km na sat, ali ce kod nas voziti 40-50 km na sat. I koja je onda poenta, cemu galama? Jos nas obavestavaju da ce voz imati WC? Ej, WC...
(Skopjanac-Balkanac, 15. oktobar 2015 13:23)

od beograda do nisa 160km/h za pet sati! Pa gde je taj nis? na peloponezu?
(baki, 15. oktobar 2015 13:43)

Unutrasnjost ovih vlakova, WC i sjediste barem, jaaako podsjeca na nase hrvatske, nesretne i jadne, Koncar vlakove. Sad, sumnjam da je kod vas hrvatski vlak, vjerojatnije je da je u nasim vlakovima svicarska oprema, nego nasi ti nesretni vlakovi (radi tek 1 od 8 proizvedenih) su valjda najneudobniji vlakovi ikad! Sjedala staticna, prakticki pod kutom od 90 stupnjeva, nemas gdje s nogama, sve nesto metalno i tvrdo. Slicno kao i kod vas, voznja Split-Zagreb traje 6 sati (420 km) i uzasno je iskustvo svaki put!
(Tuga zivi na Balkanu, 15. oktobar 2015 13:48)

Dužina železničke pruge od Beograda do Niša iznosi 243 kilometra (podatak iz 15. septembra 1884, kada je puštena u saobraćaj).
Red vožnje omogućava da se relacija BG-NI putničkim vozom prevali za nekih pet i po sati, što znači prosečnu brzinu od 44,18 km/h. Kada je ova pruga otvorena, pre 131 godinu, prosečna brzina bila je 35 km/h.
(9 km/h brže, 15. oktobar 2015 14:05)

Nije problem u vozu, već u putnicima. Velikom broju nije ni bitno da li će stići danas, sutra ili prekosutra.
(Darko, 15. oktobar 2015 14:01)

Daisy

U Stepi ipak grade crkvu, stanari besni

GDS pristupila izradi plana za novi pravoslavni hram na Voždovcu. Nezadovoljstvo stanara Stepe ne jenjava

IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI ČETVRTAK, 15.10.2015. | 08:30

Stanari naselja Stepa Stepanović ipak će dobiti crkvu-brvnaru, potvrdila je Građevinska direkcija Srbije na osnovu zaključka Vlade Srbije iz jula ove godine, pišu Večernje novosti.

Uprkos protivljenju građana ovog stambeno-poslovnog kompleksa, koji su 2013. sprečili navodno nelegalnu gradnju pravoslavnog hrama, GDS je predstavila detaljan situacioni prikaz planiranih sadržaja za parcelu na kojoj će ovaj objekat biti izgrađen.

Nezadovoljstvo stanara Stepe ne jenjava i čini se da se samo nižu razlozi za održavanje mitinga na Trgu republike.

"Obelodanjena je dokumentacija o ponovnom pristupanju izgradnji crkve u našem naselju, iako je 2013. doneta odluka da se ovaj objekat ne gradi bez referenduma sprovedenog u naselju, o čemu postoji i zapisnik sa sednice", tvrde iz Udruženja stanara naselja Stepa Stepanović.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=10&dd=15&nav_id=1051448

U Nemackoj, Holandiji drzava, grad nema prava bilo sta da radi na nekoj parceli bez pristanka okoline pa cak ni trafo stanicu i sl.
(Dragan, 15. oktobar 2015 08:54)

Da podsetim nadležne da u naselju još uvek ne postoji nijedan sexi shop!
(ne volim letnje slave jer nema pihtija, 15. oktobar 2015 08:46)

Botovi pisu, a ne razumeju sustinu. Nije problem crkva kao crkva, vec sto je u planu bilo obdaniste kog nema, razumete? Ne bi bilo sporno da ima obdanista, pa pored i hram da naprave, nego, nemaju ljudi gde decu da vode. Tupsoni..
(NemanjaBB, 15. oktobar 2015 10:16)

na primeru Stepe se vidi kako prodavac stanova GDS i opstina Vozdovac jedno pričaju dok ne prodaju stanove a rade drugo kada se prodaju stanovi, prvo je bilo naselje bez gradskog autobusa zatim je autobus 49 nametnut od opštine Vozdovac, ukinit Dom zdravlja od GDS, ukinit trzni centar od GDS ... Mislim da ovde niko nije protiv crkve nego da su ljudi ovde protiv NEPRAVDE.
(nepravda, 15. oktobar 2015 08:47)

Nemojte tako. Eno Gasic se izvezbao pravi odlicne crkve.
A Toma postavlja metalne krstove od 15 metara.
Sta fali da vam postave krst, i naprave brvnaru. ?
Samo nemojte da trazite Hrast da se posadi,
odmah ce da dodje gospodja da ga posece.
(bazilika, 15. oktobar 2015 08:49)

Poenta cele ove price jeste sto se ne postuje projekat po kom smo svi mi kupili stanove. Dom zdravlja, pijaca, manji trzni centar, bez GSP-a je bilo ono sto nam je nudjeno i zbog cega smo kupili stanove. Sad kad smo svi platili svjoje kvadrate oni menjaju namene parcela kako im se hoce i to nije sigurno po zakonu. Ja sam dosla iz ulice gde mi je svaki dan prolazio autobus ispod prozora. Ne zna sta je bilo gore tandrkanje autobusa u 2 ujutro ili smog. Kupila sam stan u ovom naselju a ne negde drugo zato sto su rekli da vozila GSP nece ulaziti u naselje. Nakon godinu dana lokalne vlasti su odlucile da na osnovu 'zelje' stanara, a u stvari zbog sticanja lakih poena, jer najlakse je reci majstoru da vozi dve stanice vise, ipak uvedu u naselje autobus.
Opet imam istu stuaciju i veoma sam razocrana i besna. Nema tu nikakvog referenduma, niti glasanja, projekat je bio dostupan svima koji su kupovali stan i trebali su da ga pogledaju na vreme. Ja koristim usluge gsp-a i svako jutro se prosetam do Trosarine, a za ovo protivpravno uvodjenje autobusa, cemo se suditi kad tad! Zato sto su mi narusili kvalitet zivota i umanjili cenu stana, kad tad!!!! Vidimo se na izborima!
(Sanja, 15. oktobar 2015 10:11)

Bio sam više puta u GDS kada su se prodavali stanovi, lomio sam se oko kupovine i nisam uspeo na kraju da se usudim da podignem kredit.
Sve vreme nam je predstavljan plan zaokruzenog naselja u okviru koga su dve škole, dva vrtića, dom zdravlja i tržni centar. Sada čujem da hoće da ima sagrade umesto jedne škole i vrtića, plinsku stanicu za pretakanje goriva i crkvu.
I ako nisam vlasnik, podržavam ove ljude u borbi za ono što im pripada jer su to pošteno platili, niko ne bi kupovao stanove da je na inicajalnom planu bila plinara i to jos umesto škole i vrtića.
KRIMINAL!
(Miki, 15. oktobar 2015 09:08)

Kakav medijski spin... Ovde se ne radi o protivljenju prema izgradnju verskog objekta, vec o tome da se ovim izuzima dom zdravlja, tj.crkva se gradi na mestu rezervisanom za dom zdravlja
(Vlada, 15. oktobar 2015 09:44)

Crkava i kladionica nikad previše.
(Marko, 15. oktobar 2015 09:45)

Sekularno, nema sta. Hocemo li i krstacu od 10m na kruzni tok bogoslovija? I svako da istetovira po Ostrog na ramenu.... da kada neko prodje u majici bez rukava kroz bus svi mogu da se prekrste tri puta po tri puta.
(Nikola., 15. oktobar 2015 09:07)

Naravno da treba crkva. Treba osvestati tolike stanove, a mozda posle toga i misevi pobegnu.
(mali, 15. oktobar 2015 09:00)

Stadione braco, stadione, a ne skole i bolnice.
(Silver Surfer, 15. oktobar 2015 11:41)

Jedva čekam da mi na uvce ujutru prvo oko pola 6 na svakih 15 minuta "zazvoni" najraspadnutiji autobus 49 koji proizvodi samo oko 85 decibela, pa onda u pola 8 zvona da me dodatno obraduju!
Ko to ne bi želeo za 1300 EUR po kvadratu?!
(djole, 15. oktobar 2015 11:27)

Hate mail

Daisy

SVET |16.10.2015. |10:50 >10:59

Putnici napali češku posadu aviona, tražili samo izraelsku

Izvor: Tanjug/AP/Oded Balilty

Putnici čarter leta iz Tel Aviva za Pariz napali su u četvrtak posadu aviona češke kompanije "Travel Servis", koja je trebalo da ih preveze. Putnici su tražili da se promeni avion i kompanija, zato što se plaše da lete sa Česima ili bilo kojom kompanijom osim izraelske.

Čarter let češkog aviona sa mešovitom posadom, češkim pilotima i stjuardesama uz dva izraelska stjuarda, unajmila je izraelska aviokompanija "Arkija". Međutim, još na aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu putnici su počeli da se svađaju, psuju i napadaju češke stjuardese i bučno zahtevaju da ih preuzme neka izraelska kompanija jer se plaše da lete sa Česima.

Putnike je smirila tek intervencija izraelske policije, ali neki od njih su odbili da uđu u češki avion.

"Platio sam da letim s izraelskom kompanijom, a ne sa Česima. Bezbedno se osećam samo s izraelskom aviokompanijom", objasnio je za lokalne medije jedan ogorčeni putnik.

"Arkija" je potvrdila incident i navela da je šokirana, posebno zato što češki avioprevoznik "Travel Servis" spada u najpouzdanije čarter kompanije u Evropi, a svoje putnike na njegove letove redovno šalje nekoliko izraelskih kompanija.

http://rs.n1info.com/a100846/Svet/Svet/Napad-na-ceske-stjuardese-u-Tel-Avivu.html

Hate mail