Author Topic: turci se nesto uzjebali  (Read 620150 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2050 on: December 23, 2015, 06:48:46 PM »
Russia issues 100 ruble Crimea banknote

Published time: 23 Dec, 2015 09:18 Edited time: 23 Dec, 2015 09:22The Central Bank of Russia is issuing a commemorative 100 ruble banknote dedicated to Sevastopol and Crimea.
The front of the note features a Crimean landmark called the Swallow’s Nest Castle.

The back of the note is devoted to the Russian federal city of Sevastopol and features the Sunken Ships Monument in Sevastopol Bay and a patch of Ivan Aivazovsky’s painting ‘The Russian Squadron on the Sebastopol Roads’.

https://www.rt.com/business/326854-russia-crimea-banknote-central-bank/
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2051 on: December 23, 2015, 07:14:16 PM »
Bivši pripadnik Islamske države Mahmut Gazi Tatar govorio je za Sputnjik o vezama između džihadističke organizacije i Turske.

IZVOR: SPUTNJIK SREDA, 23.12.2015. | 15:03

On je imao 24 godine kada je iz rodnog grada u Turskoj Adijamana otišao u Siriju i kaže da je video sve i svašta, od šverca nafte do zatočeništva.

"Ja sam Kurd, imam dva brata. Moj otac je automehaničar. U Adijamanu sam upisao fakultet, ali sam ga u aprilu 2015. godine napustio“, kaže Tatar.

Volontirao je u izbegličkom kampu u svom gradu kada je, po sopstvenom priznanju, upoznao izvesnog Ahmeta K.

”Pod njegovim uticajem sam počeo da obavljam namaze. Nakon što je naš posao u kampu bio završen, dugo se nismo videli. Onda smo se slučajno sreli u centru grada, počeo sam da pohađam časove Kurana u njegovoj kući. Ahmet mi je pet meseci predavao osnove muslimanske vere. Na obuku smo uvek dolazili odvojeno, nismo se sretali sa drugim članovima grupe van ove kuće. Ahmet je pričao da je Islamska država jedinstvena prava organizacija, da ona formira islamsku državu širom sveta i da će uskoro sve zemlje postati kalifat.“

Policija je za njegovim „profesorom“ uskoro raspisala poternicu i zato je, kako kaže, odlučio da napusti grad i pridruži se Islamskoj državi u Siriji.

I pristao je da ode. U tome mu je pomogao čovek pod nadimkom Švercer, koji ga je odvezao na tursko-sirijsku granicu.

”Sa još sedamnaest muškaraca (od 17 do 50 godina starosti) prešli smo granicu, na kilometar od turskog prelaza Karkamiš. Nismo sreli nijednog turskog vojnika. U Siriji nas je dočekao član Islamske države Abu Bakr. Posle nekoliko dana pridružilo nam se još desetak ljudi, a onda smo otišli u kamp za obuku koji se nalazio pet kilometara od granice. U kampu smo pohađali vojnu obuku i časove Kurana. Članovi Islamske države su nas pitali da li želimo da postanemo šehidi, ali ja sam odbio“, kaže on.

Oni koji pristaju, za pola godine prolaze intenzivnu versku obuku, a pošto je on odbio, njegova obuka je trajala 70 dana.

”Nekoliko puta su dolazili ljudi iz Turske da nas provere. Oni nisu imali brade i nisu bili članovi Islamske države“, dodaje on.

Kada je obuka bila završena, dobio je dozvolu da telefonira majci, a ona ga je zamolila da se vrati kući.

”Tada sam počeo da plačem. Ali Islamska država nikome ne dozvoljava da se vidi sa porodicom prvih šest meseci nakon učlanjivanja u ovu grupu“, napominje on.

Seća se da su komandanti govorili da Islamska država nema nameru da napadne Tursku.

”Ako sam dobro shvatio, u redovima ove organizacije ratuje oko hiljadu turskih građana.Tokom obuke, u maju 2015. godine, jedan od naših komandanata, Abu Talha, ispričao nam je da njegova organizacija Turskoj prodaje naftu. Prema njegovim rečima, ove pare su pomogle da se reše mnoge finansijske poteškoće. Abu Talha je, takođe, rekao da se nafta prodaje uz posredovanje turskih biznismena, mada nije pominjao imena“, priča on.

Islamska država je svakodnevno slala u Tursku naftu, lož-ulje i benzin u cisternama. A zauzvrat iz Turske i arapskih zemalja redovno su primali raznovrsnu robu, tvrdi on.

Njegovi komandanti nikada nisu pridavali značaj činjenici da Amerika bombarduje njihove položaje, jer su smatrali da to rade kako bi se stvorio privid vazdušne kampanje. Mahmut kaže da su komandanti govorili da spremaju teroristički napad koji bi bio razorniji od onog 11. septembra 2001. godine.

U junu su Mahmuta zarobile Kurdske narodne zaštitne jedinice i on se trenutno nalazi u zatvoru na teritoriji koju kontrolišu ove snage.

„Žao mi je što sam pristupio Islamskoj državi, ali za žaljenje je sada kasno. Ukoliko me Zaštitne jedinice budu izručile u zamenu za svoje zarobljenike, pripadnici Islamske države će me ubiti zbog toga što sam pričao o njima. S druge strane, ne mogu da se vratim u Tursku — završiću u zatvoru jer sam postao član Islamske države. Nadam se da niko više neće praviti greške poput one koju sam ja napravio. Neka razmisle još jednom, dok ne bude kasno“, poručuje Mahmut.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=12&dd=23&nav_category=78&nav_id=1077900
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2052 on: December 25, 2015, 07:27:04 PM »
Vranjanski gradonačelnik Zoran Antić (SPS) i čelnik lokalnog PUPS Gradimir Jovanović razmenili su za skupštinskom govornicom pošalice na račun ministarke Zorane Mihajlović.

Gradimir Jovanović (PUPS) je u toku rasprave o budžetu prvo predložio Zoranu Antiću (SPS), visokom funkcioneru socijalista da se "nekako približi zgodnoj ministarki, da pomogne da se više odreše republičke bisage za nerazvijeno i privredno posrnulo Vranje".

Zorana Antića nije zbunio čudan predlog Jovanovića, naprotiv, on mu se pridružio.

- Gradonačelnik je mlad i energičan. Može tu još svašta da bude - rekao je Antić za govornicom o sebi i Mihajlovićevoj.

http://www.espreso.rs/vesti/politika/19842-seksom-na-zoranu-gradonacelnik-vranja-upucivao-lascivne-komentare-na-racun-ministarke.htmlmlad i energičan, Vranjanski gradonačelnik Zoran Antić (SPS)
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2053 on: December 27, 2015, 01:22:29 PM »
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline indie

 • 7k
 • Posts: 5474
 • 144/233
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2054 on: December 29, 2015, 01:02:01 AM »
*
Srbija glavna na Balkanu; Rusija da ne zaboravi...

Beograd -- Premijer Turske Ahmet Davutoglu izjavio je da je Srbija glavna zemlja na Balkanu i da je bez pozitivnog doprinosa Srbije teško imati mir u regionu."Srbi žive u pet, šest različitih zemalja i to shvatamo jer i mi Turci imamo rođake koji žive u inostranstvu. Zato nam je Srbija jedan od glavnih strateških partnera za regionalni mir i stabilnost", rekao je Davutoglu u intervjuu za RTS.

On je istakao i da Turska podržava dijalog Beograda i Prištine, i da je taj dijalog jedan od faktora za ublažavanje napetosti u regionu, kao i faktor koji otvara vrata Srbiji na putu ka EU.

Poručio je da je premijeru Aleksandru Vučiću čestitao na otvaranju poglavlja u pregovorima sa EU i na uspešnom predsedavanju OEBS-om.

"Sa takvim učinkom i rezultatima Srbija može da predvodi procese. Saradnja između Srbije i Turska je na simboličan i diplomatski način prava poruka svima na Balkanu da će budućnost Balkana biti mirnija i prosperitetnija", istakao je turski premijer.

Davutoglu je podsetio da je nedavno došlo i do pozitivnog dijaloga Turske i EU.

"Imali smo zajednički samit u Briselu u novembru i tako je počelo novo doba u odnosima Turske i EU. Po pitanju izbeglica radimo zajedno i imamo akcioni plan. Turska će pomagati Evropu i Evropa će pomagati Tursku. To nije kriza za koju Turska, odnosno Evropa snosi odgovornost ali ćemo zajedno raditi da bismo rešili probleme", ističe turski premijer.

Kada je reč o obaranju ruskog aviona "su-24", Davutoglu je rekao da njegova zemlja ne želi da se tenzija poveća i eskalira.

"Spremni smo da pregovaramo, međutim, Rusi nisu prihvatili naše pozive za zajedničku komisiju koja će proučiti taj slučaj. Za sada, ruska strana nije pozitivno odgovorila na naše predloge. Međutim, imamo pravo i odgovornost da zaštitimo svoj vazdušni prostor i zbog toga nećemo ništa tražiti. Rusi imaju svoje pravo i odgovornost za svoj vazdušni prostor", poručuje Davutoglu i ističe da to nije problem između Turske i Rusije, već problem koji se javio zbog krize u Siriji.

"Naši ruski prijatelji ne treba da zaborave da, kada su sve zemlje uvele sankcije Rusiji, Turska nije. Mi smo rekli, Rusija je naš sused i zbog toga nećemo uvesti sankcije protiv njih. Međutim, danas Rusi, koji su se žalili na sankcije protiv njih, nama uvode sankcije, Turska je velika zemlja i mi se ne bojimo nikakvih sankcija. Međutim, obe zemlje će biti na gubitku ako se sankcije nastave", kazao je turski premijer.

Komentari 0 Čitajte
*
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2055 on: December 29, 2015, 06:53:26 PM »
Davutoglu traži od Nikolića pomoć za spor sa Rusijom

Tanjug | 29. decembar 2015. 15:32

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prihvatio je danas poziv premijera Turske Ahmeta Davutoglua da pomogne njegovoj zemlji u sporu sa Rusijom

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:583751-Davutoglu-trazi-od-Nikolica-pomoc-za-spor-sa-RusijomERDOGAN OPTUŽIO RUSIJU "Podržavate režim koji je nemilosrdno ubio 400.000 ljudi"

Tanjug , Beta - AP , p , | 29. 12. 2015 - 11:02h  izmena vesti 11:56h

http://www.blic.rs/vesti/svet/erdogan-optuzio-rusiju-podrzavate-rezim-koji-je-nemilosrdno-ubio-400000-ljudi/s0dt055
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Toza

 • 7k
 • Posts: 6512
 • Найдём и покараем
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2056 on: December 29, 2015, 07:18:42 PM »
Davutoglu traži od Nikolića pomoć za spor sa Rusijom

Tanjug | 29. decembar 2015. 15:32

Šta sve nije u redu ovde - pronađite što više nenormalnosti za deset sekundi!

Offline indie

 • 7k
 • Posts: 5474
 • 144/233
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2057 on: December 29, 2015, 07:25:07 PM »
demokratija na balkanu.
'на љуту рану - љуту траву..!'


Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2059 on: December 30, 2015, 04:26:51 AM »
Davutoglu traži od Nikolića pomoć za spor sa Rusijom
Šta sve nije u redu ovde - pronađite što više nenormalnosti za deset sekundi!
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2060 on: December 30, 2015, 05:49:04 AM »
Ova cuskija je sef drzave... Neverovatno.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2061 on: December 30, 2015, 05:53:03 AM »
SEKS SKANDAL U KONTROLI LETA
"Nisam jedina koju je direktor napao"

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/seks-skandal-u-kontroli-leta-nisam-jedina-koju-je-direktor-napao/6s75tq9
ODLETEO IZ KONTROLE LETA
Smenjen seks predator


Slađana Vukašinović | 29. 12. 2015 - 22:30h

Nadzorni odbor Kontrole leta Srbije i Crne Gore (SMATSA) smenio je Radojicu Rovčanina (63) sa mesta direktora te institucije, saznaje „Blic“.

Rovčanin je smenjen na predlog Vlade Srbije posle pisanja „Blica“ o tome da je vremešni direktor seksualno nasrnuo na članicu organa upravljanja SMATSA.

Nakon što je Rovčaninova žrtva, službenica Vlade A. D. Ž. podnela krivičnu prijavu protiv Rovčanina, a tužilaštvo naložilo njegovo saslušanje, iz kabineta premijera Aleksandra Vučića i nadležnog Ministarstva saobraćaja nadzornom odboru je naloženo da razreši Rovčanina.

nalog iz kabineta

- Do smene Rovčanina nije se došlo ni lako ni brzo jer je sve pokušalo da se zataška kako se ne bi rušio ugled kuće. Međutim, pošto je sve izbilo u javnost i nakon što je tužilaštvo naložilo njegovo saslušanje, pre nego što je i saslušan iz kabineta premijera je naloženo da se Rovčanin skloni. To njegovo sklanjanje sa funkcije skupo ćemo platiti, jer je on sam sebi potpisao menadžerski ugovor koji mu omogućava da bude obeštećen za godišnju zaradu koja iznosi 12.324.000 dinara, odnosno više od 101.000 evra. Tako ispada da će Rovčanin biti nagrađen zbog seks-skandala, a ne kažnjen - kaže naš sagovornik.

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/odleteo-iz-kontrole-leta-smenjen-seks-predator/qpmtxkheto, sada keramičar i Radojica, mogu da zamene radna mesta
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2062 on: December 30, 2015, 06:05:03 AM »
Ne samo da ce da inkasira taj golden parachute koji su mu pustili da sam sebi razreze nego bi trebalo i da ih tuzi za uvredu lika i dela/defamation i unlawful termination i sasvim utemeljeno zatrazi jos para od besmislenu srBsku drzavu na te okolnosti.

A tko je keramicar?
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Toza

 • 7k
 • Posts: 6512
 • Найдём и покараем
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2063 on: December 30, 2015, 06:26:42 AM »


A tko je keramicar?

Онај што могу да му пуше.

А то са тужбама из радног спора и душевним боловима због повреде лика & дела је тако пилићарски... Радојица је so изнад тога, смислиће он културнији начин да се обештети.

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2064 on: December 30, 2015, 02:08:54 PM »
A tko je keramicar?
tkeramićar je ovaj što tkleći na tkolenima...Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2065 on: December 30, 2015, 03:55:41 PM »
Švajcarci daju 2.300 EUR svima

Bern -- Švajcarska bi mogla da postane prva zemlja na svetu koja će svojim građanima davati "platu" bez obzira na to rade li ili ne.

IZVOR: VEČERNJI LIST SREDA, 30.12.2015. | 09:30

Švajcarski građani bi za šest meseci trebali da izađu na birališta i na referendumu glasaju da li su saglasni s predlogom da svaki odrasli građanin, zaposleni i nezaposleni, od države dobije temeljni fiksni mesečni dohodak.

Predlog je da osnovni prihod iznosi 2.500 franaka za odrasle (2.300 evra svaki mesec), dok bi penzioneri i deca dobijali manje.

Istom idejom vodi se i vlada u Finskoj koja je najavila uvođenje temeljnog dohotka za sve građane od 800 evra. Finci su najavili da će pilot-projekt početi 2017. godine.

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2015&mm=12&dd=30&nav_id=1080233

Где ја живим
(ИБАРСКИ МРМОТ, 30. decembar 2015 16:04)

Samo nervirate sa ovakvim tekstom.
(Slaviša, 30. decembar 2015 16:00)

Jbt... Neki ljudi "žive" njuz.net....
(Kaligula, 30. decembar 2015 13:02)

Isto kao kod nas,..Preslikan zakon!
(Copy/Paste, 30. decembar 2015 10:01)
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2066 on: December 30, 2015, 04:16:44 PM »
"500L promašaj godine, mesto mu je uz trabanta"

Fijatov model 500L proglašen je za jedan od najvećih promašaja u 2015. godini na listi magazina Forbs.

IZVOR: FORBES SREDA, 30.12.2015. | 15:28

Kritičar automobila Volstrit džornala Den Nil ga je sa pravom nazvao "klovnovskim automobilom". Što se mene tiče, voziti 500L je kao da vozite veliki akvarijum koji je stavljen na kombi za razvoz putnika na aerodromima", piše u listi Forbsa.

Dodaje se da tokom upravljanja modelom 500L deluje kao da je volan prikačen za automobil konopcem za dečje zmajeve, a da je menjanje brzina kao da pomerate pileći batak u čaši punoj klikera.

http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2015&mm=12&nav_id=1080407

Smederevac na 4 tocka bez ringli i rerne.
(Mile, 30. decembar 2015 16:01)
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline indie

 • 7k
 • Posts: 5474
 • 144/233
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2067 on: December 30, 2015, 04:49:03 PM »
menjanje brzina kao da pomerate pileći batak

mmmmmmmmmm...
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12152
  • hahahaha
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2068 on: December 30, 2015, 05:11:46 PM »
Ova cuskija je sef drzave... Neverovatno.

Kakva drzava...

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12152
  • hahahaha
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2070 on: December 31, 2015, 06:57:06 PM »

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2071 on: January 01, 2016, 09:53:58 AM »
... dva tvita jedan za drugim na RT...


Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2072 on: January 01, 2016, 10:05:51 AM »
Mačete, dobijaju na popularnosti... juče dva napada, pre nedelju dana treći napad...

Two teens injured in separate Toronto machete attacks
Posted: Dec 31, 2015 10:27 PM
http://www.cbc.ca/news/canada/toronto/machete-attacks-1.3386653

Man charged with attempted murder after machete attack near Eaton Centre
Posted: Dec 23, 2015 5:08 PM
http://www.cbc.ca/news/canada/toronto/machete-attack-near-eaton-centre-1.3379060
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Superhik

 • 7k
 • Posts: 3062
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2073 on: January 01, 2016, 10:41:48 AM »
Pa, u Ruandi su se pokazale kao prilicno...handy, tako da..

Offline Toza

 • 7k
 • Posts: 6512
 • Найдём и покараем
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2074 on: January 01, 2016, 12:55:03 PM »

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2075 on: January 06, 2016, 05:25:49 AM »
Zbog konstantnog povećanja akciza za tečni naftni gas poslednje tri godine, za trećinu je opao broj korisnika ovog goriva. Najnovije povećanje nameta za 1,2 dinara po litru, se očekuje od narednog meseca.

“Došlo je do paradoksa, a to je da se u budžet Republike ulilo manje novca po osnovu povećane akcize nego što je taj priliv bio pre povećanja akcize na TNG”, kaže Danijela Vojnić Purčar iz "Euro-gasa".

“Uzrok je što je potrošnja toliko pala da je zbog pada u korišćenju TNG očekivani efekat na budžet bio manji. Neophodno je istaći da je akciza na ovo gorivo najveća među 12 zemalja iz okruženja, u kojem se ona kreće od nula pa do 200 evra po toni, a kod nas je 330 evra po toni”, objašnjava ona.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2016&mm=01&dd=05&nav_id=1082194

Pazi sada logiku.
Prvo su nam da li ateste na 10 godina a onda skratili na 5.
Dolazio mi na red atest na autu.
Pri tome sam morao da menjam bocu od 150 eura, isparivač, multiventil i našlo bi se još štotšta što su GENIJALCI izmislili.
+ Atest
+ montiranje nove opreme.
Znači na svakih 5 godina moram po njihovom da dam cirka 400 eura ako ne i više. Naravno sve sam poskidao sam sa auta, ostavio žice i kablove, uradio atest da nemam više gas, vratio sve na svoje mesto i vozi mile. Pa ne mogu oni biti toliko strogi koliko mi možemo da VARAMO DRŽAVU!
Kako ona sa nama tako i mi sa njima. Pri tome sam sasvim regularno pokrio sve vodove, kablove i slično, napajanje boce prebacio u prostor od rezervoara... Savetujem svima da to urade jer je ova država postala BEZOBRAZNA DO TE MERE DA SE OVAKO MORA!
(crko pejdžer, 5. januar 2016 18:06)

Ima u ekonomiji fenomen koji se zove laferova kriva za koju ocigledno niko u vladi nije cuo. Sustina je da postoji odredjena tacka dokle mozes da dizes cene ili poreze a da pritom uvecavas i prihode. Kada se ta tacka predje imas vecu cenu ali manje prihode zbog manje prodaje. To je svugde u svetu ekonomsko pravilo a kod nas se je paradoks.
(sasa, 5. januar 2016 19:22)
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2076 on: January 09, 2016, 03:31:32 PM »
plate u regionu

1.004 Slovenija
748 Hrvatska

482 Crna Gora
422 Bosna i Hercegovina

365 Makedonija
361 Srbija

http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2016&mm=01&dd=08&nav_id=1083090

Za 2-3 godine prestizemo Sloveniju lagano. Ja verujem političarima da smo lideri u regionu. Ja sam ovca.
(scholes, 8. januar 2016 15:40)

Znate sta je problem. Sto imam 30 godina i 5 posto ljudi koje poznajem (a poznajem ih dosta) imaju platu u visini proseka. Ostali od 200 do 250 evra.
(Nislija, 8. januar 2016 17:45)

Ja sam 1994 godiste,od kad sam poceo da budem svestan, nista pozitivno za ovu nasu zemlju nisam cuo, osim da ima dobar rostilj.
(Toki, 8. januar 2016 20:03)

bilo bi lepo da je prosek 40 hiljada plata. radim u gsp prosek plate 26 hiljada
ekstra za pet dana zivota
i plus dete i racuni super.
bez odmora na pp ugovor.
(jordan, 8. januar 2016 21:35)

Fredo jarane dodji ti u Bosnu pa vidi da je svjetlosnim godinama ispred Srbije, ne racunajuci Bg. Ako si malo kvalifikovan ispod 400€ neces imati placu. Profesori ucitelji svi su placeniji i u Federaciji i u Srpskoj nego u Srbiji plus sve je jeftinije. Ali vama su vase elite rekle da ste lider u regionu samo nezz cega.
Svi su se izvukli iz udbinih ralja samo vi jos zivite u svom svijetu.
(kazem.samo, 8. januar 2016 20:15)

ja imam 650eur i ljudi mi zavide, a podstanar sam i jedva prezivljavam.
Neka mi neko objasni kako kupiti stan, neki pristojan auto, obuci nesto normalno i ici bar na letovanje jednom godisnje, zimovanje ne mora...
Za to je u kuci potrebno bar 2,000 eur prihoda! Ko to ima? 2% ljudi koji rade, i 99% ljudi koji diluju i daju na kamatu.
(loki, 8. januar 2016 19:46)

Odkud ovaj podatak za BiH? U administraciji možda, u realnom sektoru nemoguće!
(Milojko, 8. januar 2016 19:01)

Sada će nam Vučić Sveznajući objasniti, da njihove prosečne plate nisu iz realnih prihoda, već su iz kredita i napumpane su, a naše su realno zaradjene, i naravno, nama je u stvari bolje nego njima!
Svi koji imaju IQ veličine svog broja cipela, oduševljeno će pojesti sendvič nazvan po italijanskom predsedniku Mortadeli, i zadovoljni Vučićevim objašnjenjem, pogledaće u nebo i mahaće vazduplohovima, koji svemirskom brzinom iznose narodni novac na egzotične destinacije!
(Vučić krotitelj botova, 9. januar 2016 10:32)

braco srbi, ako vam je neka uteha znajte je u MK 250 evra - neki prifarljiv prosek. Kakvih bre 370 evra, to kod ne ne zimaju ni doktori ni profesori.
(Darko, 8. januar 2016 17:00)

Mislim da je jos veci problem koliko nas je Vucic dodatno zaduzio. Sredinom 2012. kada je Vucic dosao na vlast, spoljni dug je bio 15,3 milijarde evra. Danas je to 24,7 milijarde, ili ti 9,4 dodatne milijarde duga!!!!
Ako se secate predizborne kampanje 2012, glavna krilatica im je bila - mi smo na rubu bankrota. Sta je onda ovo sada!! Plasim se da za dve godine necemo da imamo za leba a on prica o 500e.
(Diksi, 9. januar 2016 09:12)

sto je najgore ne gledaju politicari svoj dzep
nego su nesposobni i neobrazovani
(vladimir savic, 9. januar 2016 01:22)

Drugari, imam jedno pitanje.
Zanima me kako mogu da napustim Srbiju, zavrsio sam ne tako dobru skolu (da ne kazem losu) Visu poslovnu, bukvalno mi se zgadio zivot u ovoj drzavi. Razmisljao sam cak ozbiljno i o Legiji stranaca, ali kaze mi majka "bolje odma ja da te ubijem, nego da te posalju oni bilo gde kod onih talibana".
Ne znam sta da radim, obrazovanje mi je smesno, perspektiva nikakva (za to sam samo ja kriv). Ako ima neko neku sugestiju, slobodno nek kaze. Poz
(Malisa, 9. januar 2016 11:17)

Uzmimo jedan interesantan primer...
Vas poslodavac vama uplati 100 hiljada dinara bruto platu.
Drzava od toga za porez i osiguranja uzima oko 30% i vi dobijate nekih 70 hiljada.
Od tih 70 hiljada koje potrosite na proizvode i usluge odvajate 20% na ime PDV sto znaci vi u stvari imate 55 hiljada.
Od tih 55 hiljada morate da odvojite deo za akcize, razne dodatne poreze, registraciju itd... Sto bi realno bilo jos barem 20%.
Sve u svemu... Vi na zaradjenih 100 hiljada dinara imate svojih 40 hiljada maksimalno na raspolaganju. Ostatak ide drzavi.
Sada je pitanje, zasto drzava nema novca?
(Panman, 9. januar 2016 13:09)
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2077 on: January 12, 2016, 10:47:03 PM »
Polemika Vučića i novinara: Ko su "vaši" i ko koga etiketira

http://rs.n1info.com/a125537/Vesti/Polemika-Vucica-i-novinarke-RTS.html

Pele 18:34 12.01.2016.
Kad će premijer da izađe iz puberteta... Deluje sve jadnije i nemoćnije.

Beogradjanin 18:57 12.01.2016.
Ovaj je oblajznuo ko šraf...

Dragan 18:17 12.01.2016.
Ponovo plače. Na BHS-u se to kaže plačip..... Nema veze.

Perje 18:13 12.01.2016.
Vucic ima ponasanje razmazenog petogodisnjeg nevaspitanog derista, a spucao 46 godina u...farmerke. Nimalo mudrosti i razboritosti nema.Tuzno, ali vidi se da nikad nije radio neki posao gde je morao da uvazava misljenja drugih.

MJ 18:22 12.01.2016.
Uf, ovom ciki nije dobro. Sto se toliko ljuti? Sto je toliko besan? Sta ga je toliko pogodilo?

Sp 20:26 12.01.2016.
- Jel imaš člansku kartu?
- Nemam.
- Pa, vaši!

Stanisa 18:36 12.01.2016.
Nije lepo da ovakve komentare pišete o ovom čoveku. Sprdate se sa bolesnim ljudima. De vam je kućno vaspistanje. Ostavite ga više na miru.

Milan 18:06 12.01.2016.
AV, AV.

Morgensen 21:32 12.01.2016.
Što bi rekli zidari "nije u vnklu"

Sanjar 19:00 12.01.2016.
pilule za lilule.

Peki 21:41 12.01.2016.
Nije baždaren.
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2078 on: January 12, 2016, 11:23:39 PM »
Upset at his mug shot, a wanted Ohio man sends police a selfie

After police posted his mug shot to Facebook last week, Donald “Chip” Pugh — who is wanted for allegedly failing to appear in court — sent in a replacement. “Here is a better photo that one is terrible,” he wrote.

http://www.thestar.com/news/world/2016/01/12/upset-at-his-mug-shot-a-wanted-ohio-man-sends-police-a-selfie.html
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2079 on: January 13, 2016, 03:20:20 AM »
Majstor.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline matador

 • 7k7
 • Posts: 1079
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2080 on: January 13, 2016, 10:40:59 AM »
Zingaro

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2081 on: January 13, 2016, 06:55:36 PM »
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Toza

 • 7k
 • Posts: 6512
 • Найдём и покараем
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2082 on: January 13, 2016, 08:45:07 PM »
Tako ti je to pod okupacijom.
Nisam našao neku oštriju sliku Beograda 1944-te, ali probaj ovako da mi kažeš da li ti ono liči na ćirilicu?


Offline Toza

 • 7k
 • Posts: 6512
 • Найдём и покараем
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2083 on: January 13, 2016, 08:46:35 PM »
Doduše, bilo je tu demokratije, uvažavanaj razlika, dvojezičnosti...


Offline Toza

 • 7k
 • Posts: 6512
 • Найдём и покараем
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2084 on: January 13, 2016, 08:52:08 PM »


Al' zipa naš narod kako piči Terazijama, više bi se iznenadili da su Nemci okačili novogodišnje ukrase.

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2085 on: January 13, 2016, 09:16:47 PM »
Tako ti je to pod okupacijom.
Nisam našao neku oštriju sliku Beograda 1944-te, ali probaj ovako da mi kažeš da li ti ono liči na ćirilicu?Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2086 on: January 13, 2016, 09:24:38 PM »
... kod o.k. korala...

Police were called after a driver said he saw 2 cars shooting at each other

http://www.cbc.ca/news/canada/toronto/northbound-allen-road-ramp-closed-for-reports-of-gunshots-1.3402556
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Toza

 • 7k
 • Posts: 6512
 • Найдём и покараем
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2087 on: January 13, 2016, 09:27:28 PM »
... kod o.k. korala...

Police were called after a driver said he saw 2 cars shooting at each other

http://www.cbc.ca/news/canada/toronto/northbound-allen-road-ramp-closed-for-reports-of-gunshots-1.3402556

Које су друкаре ти Канађани, гори су од Американаца.
Одма' морао да зове полицију... тц, тц, тц...

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2088 on: January 13, 2016, 09:41:18 PM »
Upset at his mug shot, a wanted Ohio man sends police a selfie

After police posted his mug shot to Facebook last week, Donald “Chip” Pugh — who is wanted for allegedly failing to appear in court — sent in a replacement. “Here is a better photo that one is terrible,” he wrote.http://www.thestar.com/news/world/2016/01/12/upset-at-his-mug-shot-a-wanted-ohio-man-sends-police-a-selfie.html

Wanted man, who sent selfie to cops to replace mug shot, arrested

LIMA, Ohio -- A man Ohio police say sent them a selfie because he didn't like the mug shot they were using has been arrested in the Florida panhandle.

Lima, Ohio, police say Donald "Chip" Pugh was arrested Tuesday in Century, Fla., and is being held on another warrant out of Georgia.

Police in Ohio say Pugh also is wanted for failing to appear in court and is a person of interest in several other cases.

Lima police say Pugh sent them a picture of himself in a sport coat and sunglasses along with a message stating, "Here is a better photo that one is terrible."

The police department has posted on its Facebook page a new mugshot of a smiling Pugh after his arrest in Florida.

Pugh can't be reached for comment while he's in custody.

http://www.torontosun.com/2016/01/13/wanted-man-who-sent-selfie-to-cops-to-replace-mug-shot-arrested
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2089 on: January 13, 2016, 10:44:27 PM »
The Kudatah...

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12152
  • hahahaha
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2090 on: January 13, 2016, 11:16:31 PM »
Ne mora кудата moze jednostavno da se plati:


Offline indie

 • 7k
 • Posts: 5474
 • 144/233
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2091 on: January 13, 2016, 11:21:31 PM »
'na usću dveju reka beograd naš se svio
ljubavlju zemlje cele
voljen je, drag i mio...'

sng
 xuzi
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline Pareski do

 • 7k
 • Posts: 2505
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2092 on: January 14, 2016, 03:14:23 PM »
Tako ti je to pod okupacijom.

Не лапрдај Тозо.

1) Није их нико окупирао
2) Није нико забрањивао латиницу 1918-1941, напротив Аустријанци су је забранили у окупираној Србији и ЦГ.

Offline Pareski do

 • 7k
 • Posts: 2505
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2093 on: January 14, 2016, 03:22:02 PM »
"500L promašaj godine, mesto mu je uz trabanta"

Fijatov model 500L proglašen je za jedan od najvećih promašaja u 2015. godini na listi magazina Forbs.

IZVOR: FORBES SREDA, 30.12.2015. | 15:28

Kritičar automobila Volstrit džornala Den Nil ga je sa pravom nazvao "klovnovskim automobilom". Što se mene tiče, voziti 500L je kao da vozite veliki akvarijum koji je stavljen na kombi za razvoz putnika na aerodromima", piše u listi Forbsa.

Dodaje se da tokom upravljanja modelom 500L deluje kao da je volan prikačen za automobil konopcem za dečje zmajeve, a da je menjanje brzina kao da pomerate pileći batak u čaši punoj klikera.

http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2015&mm=12&nav_id=1080407

Smederevac na 4 tocka bez ringli i rerne.
(Mile, 30. decembar 2015 16:01)


Oпала му продаја како се појавио 500X на истом тржишту  лета 2015.

http://left-lane.com/us-car-sales-data/fiat/fiat-500x/

У Европи се и даље купује и вози

Offline Toza

 • 7k
 • Posts: 6512
 • Найдём и покараем
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2094 on: January 14, 2016, 04:56:36 PM »
Pa jes, vala, okupirali se sami...

Ti si baš ušao u lik tog tvog na avataru. To je njegov tip silogizama. Šta je bre falilo patrijarhu?

2) Није нико забрањивао латиницу 1918-1941, напротив Аустријанци су је забранили у окупираној Србији и ЦГ.

A šta kažeš, Austrijanci zabranili latinicu u SER i CG? Znao sam ja da nas oni mrze, al' toliko...

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2095 on: January 15, 2016, 12:34:31 AM »
Građani prijavljuju aktiviste SNS-a zbog uznemiravanja

http://rs.n1info.com/a126161/Vesti/Gradjani-prijavljuju-aktiviste-SNS-a-zbog-uznemiravanja.html

vrbas 19:46 14.01.2016.
Skoro smo seli u nedelju da rucamo, kad neko zvoni, izadje tata i kaze, otvoreno je, prvo probaj... Onda dve devojke sns, bez ikakvog obelezja ali sa kompletnim spiskom pitaju: a niko iz kuce ne podrzava vucica? Rucak mi preseo, a one odmah u spisak.

Luta 20:44 14.01.2016.
1.Odmah uključi kameru 2.Otmi spisak 3.Zovi policiju

Sofronije 19:28 14.01.2016.
Koji blam da te neko vidi u ovoj majici...

Ara 19:31 14.01.2016.
poceli sendvice i po kucama da nose

Sasa 19:14 14.01.2016.
Jedva cekam da mi dodju na vrata, zazalice za ceo zivot.

Paja 19:25 14.01.2016.
Od kako sam zalepio logo DS-a na ulazna vrata, vise mi ne dolaze.

Ozloglaseni. 19:17 14.01.2016.
MOJU SUPRUGU KOJA SE UCLANILA U SNS SU ZVALI TELEFONOM DA SATRO PITAJU KO OD UKUCANA NIJE ZAPOSLEN. BEDNO I JADNO.

DAVOR 19:27 14.01.2016.
Ja se tako lepo zabavim kada svrate da je to za pricu.

kojot 19:14 14.01.2016.
umesto prijavljivanja motke u ruke!

clan elite 20:45 14.01.2016.
Spremio sam pitanja za sendvicare: lazni dr nauka, arapski jeftini stanovi po obodima gradova, porast javnog duga, sakrivanje ugovora sa Etihadom, koliko je kostala parada za Putina, istraga o helikopteru, krsenje Ustava da se Arapima obezbedi BG na vodi... pa da cujem odgovore!!!

nezaiteresovan 21:03 14.01.2016.
Kad uđu u dvorište zovem policiju i prijavljujem da imam lopove pa nek objašnjavaju u stanici šta su radili

Mašinovođa 19:40 14.01.2016.
Šta sendviče, sad dele ćevape. Videli od vođe.

mimi 22:02 14.01.2016.
Bili su i kod mene i kad sam ih otkačila čujem kako jedan kaže onom drugom da piše kako neće da sarađuje, to me razbesnelo pitam ih šta to pišu u spisak a on meni a za koga onda glasate ... sram ih bilo hoće i kuće da nam obeležavaju kao nemci jevreje.

Xaxaxa 22:06 14.01.2016.
Kako je bilo dobro videti face SNS aktivistima kada sam im rekao da necu glasati za njih. Neprocenjivo :D

Пелопида 20:32 14.01.2016.
Долазили су и код мене, ја их, забезекнуто, упитах:
- "Драга господо, зар ја вама личим на неког ко гласа за СНС?"
А они ће:
- "Значи, уопште не гласате?"
На то ја њима:
- "Не, ја увек гласам, али никад за СНС. Довиђења на изборима."
Бог зна колико су се извињавали, и да знате, нису били клинци, зашли људи у шестдесете.

MARGITAjeMRTVA 21:43 14.01.2016.
Pre 2-3 nedelje u mom mestu, isto u Vojvodini, srećem lepo obučene ljude koji idu od kuće do kuće. Pomislim opet neki "Jehovini svedoci",ili tako nešto (ovde su česta pojava). Sutradan kod mene dolaze dve žene i predstavljaju se da su iz SNS-a. Drže neke gomile papira i započinju razgovor samnom:
- Vi ste upisani na birački spisak SNS-a.
- Ne ja sigurno nisam na tom spisku!
- Razočarani ste?
- Nisam razočaran, samo nisam ni a tom spisku.
- Onda je greška, izvinite.
Posmatram ih i vidim da idu redom po kućama i ulaze u svaku. Jbt, ladno idu i popisuju ko će sve glasati za njih.

domicilna nistarija 21:45 14.01.2016.
Kod mene su bili. Na "Dobar dan, mi smo iz SNS", zatvorio sam vrata.

Pripravnik 00:22 15.01.2016.
Drug dobio pripravnicki u opstini, po struci suvisno je reci da nije diplomirani bot. Medjutim, kao jedan od zadataka na poslu - tokom radnog vremena- za koje mu plata ide iz budzeta je bila da zove redom ljude i pita da li ce glasati za njih i da ih ubedjuje...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2096 on: January 15, 2016, 03:34:47 AM »
Eto. A da nije raspustena, mozda bi Jedinici dunulo da i tu gamad poubijaju.

Nego to ne bi bilo fino...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2097 on: January 15, 2016, 03:35:37 AM »
Docim se u tzv. Hilari ne ufam uopce.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Toza

 • 7k
 • Posts: 6512
 • Найдём и покараем
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2098 on: January 15, 2016, 04:08:35 AM »
Ah, Hilari...Ne bih opet o mestu & ulozi ironije u prosečnom srbskom životu... Al' znači mnogo, to mogu da kažem.

Ovi su tu da ostanu. Ma koliko idiotski to izgledalo, rade ovo bolje od prethodnih ekipa (Siguran glas kampanja DEPOSa, DOSa, DSa...), što uopšte, i to je najcrnje, nije tako teško, valjda zato i izazivaju ovakve reakcije - naime, ništa nam nije toliko odvratno kod drugih kao što je kad prepoznamo svoje sopstvene gadosti koje smo činili ranije, uz to amaterski...


Ovo sa vanrednim izborima je logičan i očekivan politički potez - u trenutku kad su došli do ivice održivosti, a kada alternative još uvek nema. Skoro da bih mogao da poverujem da je sve ovo (uključiv i poslednje "afere" raznih ministara) što se dešava unazad pet-šest meseci delo thinktanka Blerovih junita, jer savršeno ide na ruku picoustom (znači, brate, njegovim gazdama), pa umesto da lagano bidne sa'ranjen počev od Tome, pa na dalje, daju mu jošte četir' godinice, a za to vreme će da smisle već nešto.

Upotreba prilagodljivih morona koji čine vojsku SNS na ovakav način neodoljivo me podseća na USU: pričao mom malom ja pre odlaska kako su tamo ljudi kodža ako ne pametniji, onda svakako sposobniji nego u Srbiji zbog raznih stvari (mentalitet, izloženost savremenim tehnologijam...), da znaju više nego ovi ovde, pa da se ne iznenadi; kad'li mi posle nekog vremena tamo kaže dete znaš šta tata, nisu oni ti koji su pametniji, nego je genije onaj koji je smislio ovakav sistem u kome svi ti neviđeni idioti mogu da daju takve performanse...

Tako da tu JSO sigurno ne pomaže. Oni postižu rezultate samo kod ljudi "od integriteta".  :mrgreen:

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: turci se nesto uzjebali
« Reply #2099 on: January 15, 2016, 04:52:26 PM »
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.