News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

turci se nesto uzjebali

Started by tempo, June 01, 2013, 09:17:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

E

Hate mail

Ej, sad sam se setio. Pa ta dala-bu je pred prve "visestranacke" izbore u Srbiji u jesen-zimu 1990. gostovala na televiziji u onim predstavljanjima "stranaka" (to je ono nepojamno vreme kada je i Seceroski predstavljao svoj "plan i program" na drzavnoj televiziji plus jos neki takvi ludaci koje je Sluzba nahvatala po carsiji) i isto je drvila o "drzavi Raskoj". Da, da, Milja Obradovic nacionale (svi Obradovici koje znam su sandzaklije, btw). Ja sam se u medjuvremenu ovde na Zapadu delimicno "kultivisao" (sto bi moja majka znala reci a u povodu tate...) pa na ludake ne gledam (samo) kao na izvor zacudne zabave vec mi je potpuno jasno i zbog toga mi je, sledstveno, i zao da su to vrlo bolesni ljudi.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Mirabella

Quote from: Hate mail on October 15, 2014, 02:10:53 AM
Ej, sad sam se setio. Pa ta dala-bu je pred prve "visestranacke" izbore u Srbiji u jesen-zimu 1990. gostovala na televiziji u onim predstavljanjima "stranaka" (to je ono nepojamno vreme kada je i Seceroski predstavljao svoj "plan i program" na drzavnoj televiziji plus jos neki takvi ludaci koje je Sluzba nahvatala po carsiji) i isto je drvila o "drzavi Raskoj". Da, da, Milja Obradovic nacionale (svi Obradovici koje znam su sandzaklije, btw). Ja sam se u medjuvremenu ovde na Zapadu delimicno "kultivisao" (sto bi moja majka znala reci a u povodu tate...) pa na ludake ne gledam (samo) kao na izvor zacudne zabave vec mi je potpuno jasno i zbog toga mi je, sledstveno, i zao da su to vrlo bolesni ljudi.

Milja Vujanovic.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Hate mail

Ne, ne: ta je druga Milja (tj. prva, i poznatija).

Ova Obradovic je garden variety opicena i 1990. su je dovukli i na televiziju da "predstavi svoj program"; pa demokratija je. :mrgreen:

Mirabella

I prva je bila opichena.  :mrgreen:

Hate mail

Mozda vise mistik nego raving mad opicena kao ova Vasojevka (ima u onim njenim sastavima i o tome, o tempora...)

Daisy

III. Bila sam predsednica politickog pokreta pod nazivom Univerzalisticki koji je bio registrovan

MAJKA DESANKA OBRADOVIC /devojacko VASOJEVIC/

VIse sile su mi rekla ,,da je moja majka DIREKTAN POTOMAK NEMANJICA."

http://univerzonka.wordpress.com/biografija/
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

A U.S. Air Force B-1B Lancer supersonic bomber flies over northern Iraq after conducting air strikes in Syria against ISIL targets September 27, 2014 (Reuters / HO)

http://rt.com/news/196256-inherent-resolve-campaign-isis/

Daisy

Nepoznate osobe zapalile su noćas dve pekare, čiji su vlasnici Albanci, u Somboru i u Staroj Pazovi, dok je jedna pekara u Novom Sadu kamenovana.

Napad u Somboru se dogodio noćas oko 2 sata. Gotovo u isto vreme bačena je bomba na pekaru u Staroj Pazovi.

Pekara u Somboru je potpuno izgorela, nakon što je na nju bačen molotovljev koktel. Na sreću nije bilo povređenih.

"Oko pola dva, kada sam kretao na posao u radionicu, čuo sam pucanje stakla, odmah sam pozvao policiju, u toku razgovora sa policijom dok sam izlazio na ulicu osetio sam dim i video da je plamen već zahvatio prodajni deo pekare. Odmah je došla policijska patrola koja me je savetovala da evakuišem porodicu i radnike iz objekta. Dok sam se vratio, požar je bio van svake kontrole, dok nije došla vatrogasna jedinica i počela da gasi vatru. Izgoreo je prodajni i ugostiteljski deo i izlozi, dim je napravio štetu i u hodnicima, ali tamo fizičke štete nema. Ovo je delo pojedinaca, puno mi znače moje mušterije, koje od jutros prilaze meni i upućuju mi izraze podrške. Sve ćemo to vremenom srediti i vremenom ćemo opet stati na noge", rekao je Albert Kerhani, vlasnik pekare, za SOinfo. Istraga je u toku, a uskoro se očekuje i zvanično saopštenje policije.

Ovo nije prvi napad na vlasnike pekare "Dva brata".

Nepoznate osobe su noćas između 1 i 2 časa posle ponoći iz automobila u pokretu pucali iz vatrenog oružja u izlog pekare "Milenium" u Svetosavskoj ulici u Staroj Pazovi. Nakon pucnjeva ubačena je i ručna bomba u isti lokal vlasnika Albon Balaja.

U trenutku napada u prostoriji gde se nalazi proizvodni pogon nalazile su se dve osobe. Kako nezvanično saznaje Radio televizija Stara Pazova, u drugi objekat u Ulici Ćirila i Metodija bačena su dva Molotovljeva koktela koja se nisu zapalila. U ovim incidentima nije bilo povređenih, pričinjena je materijalna šteta, a policija intenzivno traga za počiniocima, prenosi ova lokalna televizija.

Novosadski mediji su preneli da je pekara "Vojvđanka" u centru Novog Sada kamenovana, da je šteta minimalna i da je policija nakon uviđaja rekla radnicima da zbog toga neće pokretati postupak i da sami mogu da podnesu krivičnu prijavu tužilaštvu.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=10&dd=16&nav_category=16&nav_id=912194

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

E ovo je kretenizam, br. 1 i krivicno delo, br. 2.

Daisy

Albanija Srbiji uručila demarš

IZVOR: TANJUG

Beograd -- Ambasador Srbije u Tirani Miroljub Zarić rekao da mu je albansko Ministarstvo spoljnih poslova uručilo oštar protest u pisanoj formi zbog incidenta na utakmici.

"Prema našim procenama, oko 100 mladih osoba koje sebe nazivaju 'nove patriote' danas su u 11.15 održali demonstracije ispred zgrade ambasade Srbije u Tirani, koje su protekle mirno", rekao je Zarić Tanjugu.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=10&dd=16&nav_category=11&nav_id=912509

xrotaeye  xrofl

Izvini se Đuri, što te je tukao...

Pareski do

tempo

sto prije zavrse sa njima, to bolje.
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Daisy

komentar, Miro iz Splita

"Sinko Božji ovo šta ste napravili u Beogradu je dno dna, ja da san tvom mistu bi se pokrija ušima i ne bi pustija glasa od srama, a vi slavite. Šta slavite?

To šta je idiot svjesno stavija glave vaših sportaša na panj? To šta je ovo moglo završit krvoprolićen da nije bilo srpski nogometaša? Ma, šta slavite da mi je znat? Malicioznost i provokaciju u kojoj van nisu bitni ni sport ni moguće posljedice koje će izazvat ta provokacija.

Zamišljan šta bi se dogodilo na Maksimiru na utakmici između Hrvatske i Srbije da je ovakav avion ponija kartu velike Srbije. Ma, ne bi kume osta kamen na kamenu od srpske ambasade.

Samo šta ni mi Hrvati, a ni oni Srbi ne možemo ovako nešto blesavo i djetinasto smislit.

Sram vas može bit. Ne zbog provokacije, nego zbog reakcije vaših igrača i vaše nacije. Slavit to šta ste nekog uspili uvridit mogu samo jadni i mali ljudi.
Moja velika podrška srpskim nogometašima koji su se pokazali velikim ljudima i sportašima!"

http://sport.blic.rs/Fudbal/Evropski-fudbal/261237/Hit-na-internetu-Kako-je-hrvatski-ljubitelj-fudbala-ocitao-lekciju-Albancu

Daisy

:mrgreen:

lazaretstd:
- Zna li neko zašto danas na letu JU-8135 iz Moskve za Beograd umesto Air Serbia-e let obavlja Aeroflot,
znam da imaju kod ser, ali svejedno je Air Serbia-in let???

Rosko:
- To je Aeroflotov let SU 2092, JU ima samo kod ser na tom letu, tako da let normalno obavlja Aeroflot.

lazaretstd:
- Hvala puno, ja bio ubedjen da sam uzeo kartu za Air Serbia, cak i na elektronskoj karti stoji da let obavlja AS
pa i broj leta je prvo AS pa posle Aeroflot, sto obično znaci da je ovaj drugi kod ser. Ma sve mi je bilo cudno,
mada moram da priznam da sam duvao pre leta tako da ko zna sta sam ja video...

lazaretstd:
- Sleteo sam! Au ljudi koji trip ja ne verujem, bukvalno sam se zgranuo. Vozi ovaj autobus od zgrade aerodroma
do aviona ja ubedjen da letim AS, sve pratim kad će, kad ovaj staje uz Aeroflot, ja zinuo. Rek'o gde će sad
da me odvezu, u neki Bangladeš, još AS i Aeroflot stalno imaju vremenski veoma blizu letove, tako da sam bio
ubedjen da sam omanuo let.
Ja sam bukvalno seo u avion a nisam bio siguran da sam potrefio pravi, tad sam i napisao ovde post, rek'o valjda
ima neko trezven da mi razjasni situaciju, sreća pa je Rosko brzo odgovorio inače bi isparanoisao citav let.

Daisy

U državnoj upravi 11.134 savetnika

Svaki četvrti od 45.381 zaposlenog u organima javne uprave, bez vojske i policije, nekog nešto savetuje

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=10&dd=18&nav_id=913169

Hate mail

++++

Mladji savetnik
Savetnik
Samostalni savetnik
Visi savetnik

...Pantitj.

Upisatju se....

Superhik

E pa nije baš tako.

"Savetnik" je zvanje u državnoj upravi, i ne znači da neko nekog 'savetuje'.

Na primer, u policiji su pre nekoliko godina ukinuti činovi (osim u SAJ, PTJ i Zandarmeriji), a ono što su nekad bili major, potpukovnik i pukovnik, sada su "policijski savetnik", "viši policijski savetnik" i "glavni policijski savetnik".

Ali, eto zgodne žvake za tabloidnu stampu.

Drugačija ionako u Srbiji ne postoji.

Superhik

...a da je, sve skupa, za upišavanje - jeste..

:mrgreen:

Daisy

Kragujevčani više nemaju autobusku stanicu pa su primorani da prevoznike traže na takozvanom privremenom stajalištu ili obližnjim ulicama.

Dok građani jure prevoznike radnici "Autotsaobraćaja" vode međusobni rat ko je kriv za propast preduzeća, koje je zbog ogromnih dugova ostalo bez voznog parka.

Do potpunog prekida rada došlo je zbog duga od 700.000 dinara za struju koja je sada isključena.

Autoprevoznik "Janjušević" je pre nekoliko meseci preuzeo deo linija i radnika kako bi se spasilo poslovanje Autosaobraćaja. To je izazvalo ogroman razdor između sindikata i radnika koji kriveći jedni druge optužuju i rukovodstvo, koje se inače u poslednjih godinu dana često smenjivalo.

Zbog neizmirenih dugovanja svi autobusi su prodati na licitaciji.

"Autosaobraćaj je ili pod hipotekom ili potražuju preko suda radnici. Sada nam je ukinuto restruktuiranje sada će verovatno i dobavljači da potražuju svoje tako da blokada ce biti mnogo veća", kaže Ivan Luković predsednik Slobodnog sindikata.

Iz Slobodnog sindikata tvrde da je izvor problema oragnizovani kriminal pripadnika Samostalnog sindikata.

Rukovodstvo delimično krivi i radnike koji su podneli tužbu zbog dvadeset neisplaćenih zarada i tako blokirali račun firme.

"U ovom trenutku osim nekog čarobnog štapića ne postoji drugi način da preduzeće izađje iz krize u kojoj se nalazi", kaže Srecko Aleksic, direktor "Autosaobracaja"

Ukupna dugovanja "Autosaobraćaja" iznose 19 miliona evra. Sa svim problemima ovo preduzece je na dobrom putu ka stečaju. Oko 160 radnika bi tako ostalo bez posla.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=10&dd=18&nav_id=913162

Hate mail

Srbi se probudili u tranziciji... Upish.

Daisy

Nikolić: Saša Mirković izbačen iz SNS.
Mirković: Ne može to tako!

Agencija Beta je jutros prenela izjavu Radomira Nikolića, predsednika Izvršnog odbora SNS, da je Mirković isključen iz Srpske napredne stranke na sednici Izvršnog odbora te partije.

- Mirković je isključen jer nije ispunio odluku Glavnog odbora stranke i nije podneo ostavku na jednu od funkcija.
Pošto je isključen iz stranke, naši odbornici će dobiti instrukcije da ga smene sa mesta predsednika Skupštine grada Zaječara - rekao je Nikolić, a prenela Beta.

Nikolić je dodao da je iz istih razloga isključen i zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/504257/Nikolic-Sasa-Mirkovic-izbacen-iz-SNS-Mirkovic-Ne-moze-to-tako

ex-sns, Utorak, 21. 10. 2014. 10:11h
Pa nije lud, keš je keš. Fotelja je fotelja.

mix, Utorak, 21. 10. 2014. 12:14h
Ko god da je poslovao sa njim napustio ga je (Šerifovićka, Lukas), a ni u politici nije bolje. Ni u politici ništa bolje-isteran iz SO Bor, iz agencija za saobraćaj, sad će i iz Zaječara... Ako nekog izbace iz SNS-a, onda mo'š misliti kakva je osoba...

SNS-strip-junaci, Utorak, 21. 10. 2014. 10:38h
MIRKOvic i SLAVKOvic!

brza-strela, Utorak, 21. 10. 2014. 10:37h
sve deblji I deblji, puci ce na kraju

blackadder, Utorak, 21. 10. 2014. 12:59h
Ovaj nije bio stručan ni za jednu funkciju, a vukao se u ministarstvu, po SNS-ovoj televiziji, dobio mesto gradonačelnika. I umesto da bude smenjen jer je nesposoban oni ga smenjuju zbog unutarstranačkih trvenja. Ali, dobro, jedan bahati manje. Bolje išta nego ništa.

Daisy

Poreska uprava Srbije objavila je spisak najvećih poreskih dužnika...

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=10&dd=21&nav_id=914149

IZNOS DUGA   NAZIV MESTO

7,394,179,200   ZASTAVA ORUŽJE AD Kragujevac
2,445,693,564   KRUŠIK AD VALJEVO Valjevo
2,020,556,180   PPT-NAMENSKA AD Trstenik
1,806,649,548   KOMPANIJA BORBA AD Beograd (Stari Grad)

IZNOS DUGA   NAZIV MESTO

549,445,736   KONCERN FARMAKOM M.B. - RUDNICI I TOPIONICA AD Loznica
  480,692,389   KONCERN FARMAKOM M.B. - RUDNIK LECE Medveđa
  304,045,580   KONCERN FARMAKOM M.B. - AD MLEKARA ŠABAC Šabac
  283,498,654   KONCERN FARMAKOM M.B. - FABRIKA AKUMULATORA AD Sombor
   72,496,694   KONCERN FARMAKOM M.B. - RETAIL GROUP DOO Šabac
   26,643,703   КОNCERN FARMAKOM M.B. - ŠABAC - LIVNICA POŽEGA AD Požega
1,716,822,756   

Hate mail

Platice kad prodaju kokoske...

Hate mail

Btw., onaj Vulin (da, onaj bolid iz devedesetih) vidim sad, izjavio kako ce primaoci socijalne pomoci morati nesto da rade ili da se obrazuju ako misle da to i dalje primaju.

I sad, naravno, digla se kuka i motika na njega zato sto je TO rekao/porucio (a ne sto je bolid). Vidim i neka "Comic", "politicarka" tzv. Demokratske tzv. stranke polaze ozbiljnu artiljerijsku vatru na siroma Vulina koji je rekao nesto sto retki preostali pametni svet i ovde pokusava da kaze rastucim masama glupog, lenjog i kriminalnog olosa koji, pored povremenog taksiranja i slicnog sitnog kriminala, zivi od drzavne pomoci a zauzvrat isto glasa za neke demokrate koji razumeju tu situaciju i rado dreshe moju kesu...

Dam ti - das mi; znas me - znam te.

Gledam komentare: "drzava nije omogucila ljudima da rade", "drzava da stvori radna mesta", "sram ga bilo a drzava nista ne cini", drzava, drzava, drzava...

Kakvi idioti.

i to sve neki "gradjanski" svet, iz finih roditeljskih stanova, iz finih stranaka, sa finim diplomama, sa opozicionim iskustvom iz devedesetih a i posle, umiven, itd.

Tako isto razmisljaju i moji bivsi drugovi, neiskusni u bilo cemu osim u nasledjivanju roditeljskih sinekura, opstinskih i eventualno okruznih pozicija po institucijama sistema koje je uspostavio Tito i koje ovi nikad nece sto promeniti, sto ukinuti a sto izmisliti neke nove a po realnim potrebama drustva, u pretvaranju kvadratura iz centra u duplo toliko na nekom od "naselja" (zero sum game) i slicno.  

Sanse nisu imali i ja sam to znao dok jos za Ameriku nisam znao.

Ebolo, o, Ebolo, zaustavi ovaj sve veci, rastuci globalni kancer kretena koji nude svoj glas materi Partiji u zamenu za mlako pivo, hladan batak, dopune za telefon i free internet...

Hate mail

You don't make this stuff up.

"Da je drzava obezbedila omladini i svima koji hoce da rade radna mesta sigurno nebi [sic] bilo socijalne pomoci."

Daisy

za celu priču nije nebitno kolika je ta socijalna pomoć...

Osnovni iznos novčane socijalne pomoći, dakle,

- za pojedince, odnosno nosioce prava na pomoć bez ikakvih drugih prihoda, krajem 2011. iznosio je 6.598 dinara.
55 €

- Ovaj iznos se za svaku sledeću odraslu osobu u porodici uvećava za 50 odsto (3.299 dinara),
28 €

- za maloletnika za 30 odsto (1.979 dinara).
17 €

- To znači da za bračni par bez dece pomoć iznosi 9.897 dinara,
83 €

- a za bračni par sa dvoje dece 13.855 dinara.
116 €

Porodica sa više od šest članova ima pravo na pomoć za samo šest osoba.
U stvari, korisnicima se mesečno isplaćuje razlika između ovog iznosa i drugih prihoda koje ostvaruju (računa se prosek iz tri meseca pred početak dobijanja pomoći). Na našem primeru bračnog para sa dvoje dece, ako bi njihovi ukupni prihodi bili 10.000 dinara, njima bi na ime novčane pomoći mesečno pripadalo ukupno 3.855 dinara.

http://blog.b92.net/text/24778/Socijalna-sramota/

Hate mail

Mala bara a mnogo krokodila, brate.

Daisy

brate, bila mala, sad je presušila

Jelence

Quote from: Hate mail on October 22, 2014, 01:20:41 AM

Gledam komentare: "drzava nije omogucila ljudima da rade", "drzava da stvori radna mesta", "sram ga bilo a drzava nista ne cini", drzava, drzava, drzava...

Kakvi idioti.

Ovako moje dete prica u ovoj fazi razvoja. Ja ga cesto pitam "da li hoces da razumes ljude ili hoces da budes u pravu" sto ga jos vise razjari. Sa 17 godina mozak jos uvek nije zavrsio razvoj sto je njegovo opravdanje. A koje je tvoje??

Materijalno stanje veoma je blisko sa mentalnim stanjem. Sto su ljudi siromasniji to su im sve vise i vise drugi krivi za situaciju u kojoj su se nasli. Ako na to jos dodas komunisticko mozdano ispiranje generacija te izostanak temeljnog tusiranja od tog mentalnog blata - da li je alternativa uopste moguca?!

Tako isto razmisljaju i moji bivsi drugovi, neiskusni u bilo cemu osim u nasledjivanju roditeljskih sinekura, opstinskih i eventualno okruznih pozicija po institucijama sistema koje je uspostavio Tito i koje ovi nikad nece sto promeniti, sto ukinuti a sto izmisliti neke nove a po realnim potrebama drustva, u pretvaranju kvadratura iz centra u duplo toliko na nekom od "naselja" (zero sum game) i slicno. 

Poredjenje je veoma nefer sa tvoje strane. Ljudi koji nisu videli sveta ne mogu da uzmu u obzir ono sto ne znaju.

Sanse nisu imali i ja sam to znao dok jos za Ameriku nisam znao.

Good for you...
Samo... Target je drugaciji ali je bezumlje ko jaje i jaje.

Drugim recima nemoj da mislis da si se ti potpuno okupao.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Hate mail

Ma ova bre ekipa samo po svetu i putuje od kako su pobedili petog oktobra ali cannot be bothered da se po tom svetu, nesto radeci, i zadrzava (mada ima i toga); pa treba se vratiti sa puta i udariti u pederajku/fenseraj po malenome gradu gde je veci gusht biti u dobrim krugovima, snobizam (onaj Facebook ih je totalno sjeb'o; pamet im pomerio), u mahanje diplomama (o stvarima koje su od silna puta i krcmljenja samoupravnih viskova vrednosti koje su roditelji-direktori namakli sedamdesetih i osamdesetih vec zaboravili), pomodna angazovanja tipa: feminizam, LGBT (tako li se vika?), zatim revijalno politika/kultura/mediji, sve bre...

Te ih tako ja i "razumem" (tj. poimam iliti razumem im porive) i u pravu sam (jerbo iz prvog sledi drugo).

Na ovo ostalo domacicko ti ne odgovaram jerbo se ne razmem.

Osim sto vidim da ti je dete inteligentno (i to vrlo) a verovatno vec za red velicine inteligentnije od tebe.

Goodspeed.

Daisy

- SVE što radim to činim javno, a ne kao moji dojučerašnji prijatelji meni - iza leđa.
Danas, kada su mi najodgovorniji ljudi sela bez razloga natovarili na leđa opštinsku inspekciju,
a ovi potvrdili da su njihove prijave pucanj uprazno, javno sam im se zahvalio. Neka ljudi znaju.

Tako Tomislav Petrović, iz homoljskog sela Ćovdin, povratnik iz Austrije, poznat po nadimku Bankrot,
objašnjava zagonetni napis na bilbordu koji je postavio ispred svoje kuće, na prometnoj seoskoj ulici
na putu od Svilajnca prema Gornjačkoj klisuri.

- ,,Stojadine, hvala ti što si me tužio", napisao sam uvređen zato što je on nepravedno podržao mog komšiju
kada sam betonskim zidom onemogućio da kanal sa otpadnom vodom iz komšijinog dvorišta prolazi preko moje parcele - kaže Tomislav.

I na staklu automobila zalepio je ovu ,,izjavu zahvalnosti", upućenu ne samo predsedniku Stojadinu Milivojeviću
već i ljudima iz uprave Mesne zajednice koji su pozvali inspekciju tvrdeći da Tomislav nije u pravu.

Gest ovih ljudi, među kojima su i oni koji su, dok je bio na radu u Austriji, tražili da pomogne izgradnju seoske crkve,
a on donirao 15.000 evra, Petrović nikako nije mogao da razume.

http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:515857-Stojadine-hvala-ti-sto-si-me-tuzio

Hate mail

Stoka, ne da postenom svetu da pustaju svoja govna preko tamo neke njegove parcele.

Nego, druga neka gamad...

http://www.foxnews.com/world/2014/10/22/soldier-shot-at-war-memorial-near-canadian-parliament/#

Daisy

Kipar protiv članstva Turske u EU
IZVOR: TANJUG

Atina -- Kipar je saopštio da će blokirati svaki napredak Turske u pregovorima o članstvu u EU, preneo je danas atinski dnevni list "Katimerini".

Kipar na taj način reaguje na kršenje Kiparske ekskluzivne ekonomske zone (EEZ) u koju je pre dva dana ušao turski istraživački brod.

"Mi ne možemo da pristanemo na otvaranje novih poglavlja pod sadašnjim uslovima", rekao je portparol vlade u Nikoziji Nikos Hristodulides nakon sednice Kiparskog nacionalnog saveta.

Turski istraživački brod ušao je pre dva dana u Kiparsku ekskluzivnu ekonomsku zonu (EEZ), saopštila je tada vlada u Nikoziji, javio je "Katimerini".

Brod "Barbaros" ušao je u tu zonu u pratnji dva plovila i to nekoliko dana pošto je Turska izdala pomorsko naredjenje (NAVTEX) za tu oblast.

Zbog toga je predsednik kiparskih Grka Nikos Anastasijades nedavno zamrzao razgovore o ujedinjenju sa kiparskim Turcima.

U oblasti EEZ Rusija obavlja vojne vežbe, ali uz odobrenje Kipra. Te vežbe ruskih brodova trajaće do 23. oktobra.

Kiparski Grci suspendovali su 7. oktobra mirovne pregovore sa turskom stranom, u znak protesta zbog, kako su naveli, pokušaja Turske da ugrozi eksploataciju gasa u blizini tog ostrva.

Lideri kiparskih Grka Nikos Anastasijades i vodja kiparskih Turaka Derviš Eroglu trebalo je da se sastanu u okviru mirovnih pregovora pod pokroviteljstvom UN, preneo je Rojters.

Ovi pregovori traju sa prekidima već decenijama, ali bez uspeha, dok je na snazi primirje koje nadgledaju UN, navodi britanska agencija.

Kiparski Grci, koji predstavljaju medjunarodno priznatu kiparsku vladu, tvrde da turske vlasti od 20. oktobra istražuju nalazišta gasa u moru južno od obala Kipra što pretstavlja, kako navode, mešanje u oblast koju su njihove vlasti već odredile za istraživanje, preneo je Rojters.

To je "provokativno"ponašanje Turske, naveo je predstavnik kiparskih Grka u saopštenju dostavljenom medijima, izvestio je Rojters.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=10&dd=22&nav_category=78&nav_id=914805

Jelence

Pareski do

Quote from: Daisy Duke on October 22, 2014, 01:49:38 AM
za celu priču nije nebitno kolika je ta socijalna pomoć...

Osnovni iznos novčane socijalne pomoći, dakle,

- za pojedince, odnosno nosioce prava na pomoć bez ikakvih drugih prihoda, krajem 2011. iznosio je 6.598 dinara.
55 €

- Ovaj iznos se za svaku sledeću odraslu osobu u porodici uvećava za 50 odsto (3.299 dinara),
28 €

- za maloletnika za 30 odsto (1.979 dinara).
17 €

- To znači da za bračni par bez dece pomoć iznosi 9.897 dinara,
83 €

- a za bračni par sa dvoje dece 13.855 dinara.
116 €

Porodica sa više od šest članova ima pravo na pomoć za samo šest osoba.
U stvari, korisnicima se mesečno isplaćuje razlika između ovog iznosa i drugih prihoda koje ostvaruju (računa se prosek iz tri meseca pred početak dobijanja pomoći). Na našem primeru bračnog para sa dvoje dece, ako bi njihovi ukupni prihodi bili 10.000 dinara, njima bi na ime novčane pomoći mesečno pripadalo ukupno 3.855 dinara.

http://blog.b92.net/text/24778/Socijalna-sramota/

То ти је само тај програм али додај дечији додатак, па једнократну социјалну помоћ и низ других програма и цака које не познајем.

Знам да сам једном сабирао и схватио да буџет бившег Љајићевог министарства рада и социјалне политике је већи од збира буџета Војске, Мин. одбране, ВОА, ВБА и БИА (значи свих органа државне принуде минус самог МУП-а) па ти види...

Вулину су дали да говори те непопуларне ствари, јеби га, рехабилитација код Вучка има своју цену. Задивљује ме како се менталитет људи постепено мења, овако нешто беше табу пре само коју годину, сад су не само смањили пензије и плате у јавном сектору него ће и социјалне бенефиције, ако, ако, само нека крешу...

Jelence

Ja mislim da je obavezan rad zapravo usluga onima koji primaju socijalnu pomoc. Nema goreg nego kada se covek zaparlozi.

Pre neku godinu je prijateljica izgubila posao. Bila je blizu penzije, racunovodja sa iskustvom ali ipak starija zena. Ni kuceta ni maceta. Podstanar. Imala neku ustedjevinu ali je neki dripac preveslao za neku investiciju i te pare je izgubila. Kad je izgubila posao trazila je soc pomoc.

Da bi dobila socijalnu pomoc morala je aktivno da trazi posao. Morala je da dokaze da se prijavljivala na oglase. Takodje su joj nakon par meseci ponudili da se dokvalifikuje. Kao, ako toliko dugo ne dobijas posao mora da si zardjala.

Smatram da je takav pristup odlican jer bi ona, da je mogla, poslednjih nekoliko godina do penzije provela na socijali. Kako ona, tako i stotine hiljada drugih.

Nema leba bez motike. Ako je ikome potrebno da to uklavire to su onda ex-komunisticka drustva. Ovde je program "Work for dole" prihvacen bez mnogo talasanja. Uveden je oko 2000-te, koju godinu 'vamo ili tamo. Jedino Aboridzinima sve prastaju i sve im je dozvoljeno, cime ih dodatno razaraju. Generacije Aboridzina s kolena na koleno prenosili isti attitude da im pripada socijala. Svaka sledeca generacija nije ni za turac. Strasno je sta nerad napravi od coveka.

Daisy

Hate mail

Mirabella

Daisy

Daisy

Russia will turn back its clocks for the last time on Sunday to permanently adopt winter hours.

It will also increase its time zones from nine to 11, from the Pacific to the borders of the European Union.

For the last three years, Russia experimented with keeping permanent summer time, but it proved to be highly unpopular with many Russians.

The Soviet Union introduced Daylight Saving Time in 1981.

In 2011, then President Dmitry Medvedev introduced measures to reduce Russia's time zones to nine, and to keep summer time all year round.

Russians put their clocks forward one hour but did not put them back in winter time.

Changing times in the seasons disrupted people's biorhythms and even upset cows, Mr Medvedev said.

However, during winter many Russians in the north complained about living in darkness, where there are fewer hours of sunlight closer to the Arctic circle.

At a news conference in Moscow, representatives of the Russian Academy of Sciences said that Europe would now be closer as the difference between the capital and Greenwich Mean Time would only be three hours.

The deputy director of the Geography Institute, Arkady Tishkov, said he was against the latest change because he believed it was carried out to please advertisers as it would result in, he believes, more people watching television.

When Crimea was annexed by Russia from Ukraine in March, Crimea's time was adjusted to match Moscow time (GMT +4).

http://www.bbc.com/news/world-europe-29773559

Odlicno, tamo je vreme i onako stalo, od staljina pa do danas...
(realno 100%, 25. oktobar 2014 17:29)

Hate mail

Hit piece after hit piece in the western media (BBC is not even a private enterprize).

Daisy

Italijan bio na lažnom bolovanju punih 35 godina!

Novosti online | 26. oktobar 2014. 23:17 | Komentara: 0

Karlo Kani je još od davne 1980. godine, pa sve do momenta kada je stekao sve potrebne uslove za penzionisanje, bio navodno bolestan

Karlo Kani po zanimanju rudar iz Italije je uspeo uz pomoć lekara da prevari državu Italiju! Pitate se kako? Karlo je još od davne 1980. godine, pa sve do momenta kada je stekao sve potrebne uslove za penzionisanje, bio navodno bolestan!

Tako je Karlo Kani, još od 1980. godine, i to zbog klaustrofobije otišao na bolovanje znači punih 35 godina! Sa "bolovanja" se nikad nije ni vratio na posao, prenosi portal "zanimljivostidana.com".

Promoćurni rudar Karlo je direktno s bolovanja otišao u penziju, 2006. godine. Što je još bizarnije i otkačenije, Karlo jedva da je radio u rudniku nekoliko dana pre nego što je otišao kod doktora da se žali kako mu je teško na poslu.

"Rudarstvo mi se nikad nije svidelo. Priznajem, došao sam do penzije ne radeći nikad ništa. Uvek sam radio sve što sam mogao samo da ne bih sišao u jamu. U tome su mi dosta pomogli ovi naši doktori" izjavio je Karlo.

Karlo je, tokom 35 godina, na razno razne načine se izvlačio kako bi produžio bolovanje – počev prvo od klaustrofobije, pa preko hemoroida, amnezije, a kada mu je ponestalo bolesti, utrljao bi ugljenu prašinu u oči kako bi izgledao bolesno.

"Uglavnom sam ostajao kod kuće i slušao džez. Mnogo volim tu muziku. Ipak u poslednjih nekoliko godina uživao sam sedeći na fotelji i ne radeći baš ništa" priča Karlo.

Mediji u Italiji su jedva dočekali ovaj slučaj, kako bi ukazali na mnoge rupe u zakonu o radu, koje Italijani veoma rado koriste, ne bi li se nekako nakačili na "grbaču države".

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/zanimljivosti/aktuelno.288.html:516618-Italijan-bio-na-laznom-bolovanju-punih-35-godina

Daisy

U kamionu pronađen 81 Sirijac

Rekordan broj emigranata u jednom vozilu otkriven je oko 10 časova, na magistralnom putu Niš - Leskovac, u teretnom vozilu marke "turbo zeta" stranih registarskih oznaka.

Svi strani državljani su ilegalno ušli na teritoriju Republike Srbije iz pravca Makedonije.

Pre desetak dana, niška policija je u kombiju "reno trafik", na nekategorisanom putu na području opštine Merošina, otkrila 54 državljana Sirije i jednog državljanina Palestine.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=10&dd=26&nav_category=16&nav_id=916305

slika turbo zete sa sajta za prodaju vozila...

http://www.polovniautomobili.com/oglas2483509/zastava_turbo_zeta_8514/

slika reno trafic sa sajta za prodaju vozila...

http://www.polovniautomobili.com/oglas5108326/renault_trafic/

Ovi ako se sudare može da nastrada 130-140 ljudi...

Daisy

"Privreda - čovek sa nogom u gipsu"

Ministar finansija Dušan Vujović poručio je da privreda sa polomljenom industrijom, javnim preduzećima pred kolapsom, ne može da odgovara na tražnju.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=10&dd=26&nav_id=916276

ovaj smestio zenu i decu u Washington a nama ovde sa praznim dzepovima i bez posla soli pamet!!!
(barakauda, 26. oktobar 2014 22:24)

KAKVA Taktika! TIKA-TAKA! Rekonstruises vladu ili menjas ministre na par meseci i oni svaki put ispocetka ubujaju vreme pricom koju i vrapci znaju da je privreda unistena, javna preduzeca pred kolapsom itd.... Onda malo okrive one prosle i sve u krug..
(Perko, 26. oktobar 2014 21:50)

Pa ste vi rešili, umesto medicinske terapije da primenite: Uzmi mu štaku, da vidš kako će da prohoda.
Ceo svet lud, samo smo mi pametni. Teramo uz nos svim zakonima ekonomije, a ljudi se po sahranama snalaze za jedini obrok u toku dana.
(Dosta je bilo - Restart, 26. oktobar 2014 20:37)

Za dve godine ce biti mnogo bolje, bez obe noge.
(bot istine, 26. oktobar 2014 21:33)