News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

turci se nesto uzjebali

Started by tempo, June 01, 2013, 09:17:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Pijanista

Current billing period
Aug 23 - Sep 21, 2016

Cost to date (16 days):
$20* or 208kWh*

Projected cost: $38*

Pijanista

Hate mail

Pa ono, ne naplacuju vam za 32 dana bas stalno.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Daisy

Quote from: Pijanista on September 08, 2016, 08:45:36 PM

Electric Charges  Jul 22 to Aug 22 ( Residential Conservation Rate 1101 )       
Basic Charge:      32 days @ $0.18350 /day          5.87   *
Energy charge:   
  Step 1: 361 kW.h @ $0.08290 /kW.h                 29.93   *
  Step 2: 0 kW.h    @ $0.12430 /kW.h                     0.00   
Rate Rider at 5.0%                                           1.79   *
Regional transit levy: 32 days @ $0.06240 /day   2.00   *
GST                                                                   1.98 *   

$41.57

Ovde su naravno veći lopovi, cena struje je slična i oko toga se naravno niko ne buni
ali postoji bogus fee koji se zove delivery
prošle godine je na taj (delivery + tax) išlo oko 20$ svakog meseca (na mom računu)
ove godine ide oko 30$ svakog meseca na (delivery + tax)

kod tebe su (bogus fees + tax) 10$
plus imaš 2$ za tranzit

a, sećam se da je ranije račun za struju dolazio na dva meseca i te fiktivne stavke sam plaćao 6 x godišnje,
ali su se eto setili da uvećaju profit pa račun stiže svakog meseca i fiktivne stavke sada plaćam 12 x godišnje

u Srbiji su te dodatne stavke zovu:
- obračunska snaga
- naknada za merno mesto

evo jedan primer sa neta:
struja 1,000 din
dodatne stavke 400 din
porez 300 din

ukupno 1,700 din

:lol: i plus tv 500 din, zajedno znači 2,200

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Pijanista

pedeve 20% ???

Jebo im ja pas mater

Toza

prosečni mesečni račun za struju mi je ovde oko 4.000 dindži, štoćereći nešto viši nego tebi
i što je zanimljivo, ne igra mnogo da li sam sam, ili nas je dvoje, troje...
što matematički znači da je
- "varijabilni" deo koji otpada na potrošnju relativno mali u odnosu na "fiksni" deo koji plaćaš (trošio - ne trošio: naknada po mestu isporuke, angažovana snaga, rezervisani kapaciteti - zovi to kako hoćeš, plus taksa, plus još neki nevidljivi kurac)
- da "osnovna" potrošnja po porodici do određenog nivoa ne zavisi od broja članova (za frižider, zamrzivač, tv, comp, osvetljenje, grejanje, klimatizaciju i sl. + zajednička potrošnja u zgradi za liftove, osvetljenje, pumpe), već je približno ista za sve stanove površine 45 - 70 m2 i da je njen nivo projektovano dimenzioniran u računima prema prosečnoj veličini srbskog stana (55 m2) i prosečnom broju članova domaćinstva (3,2), pri čemu ta osnovna potrošnja čini 70% ukupne potrošnje i moguće oscilacije u ukupnoj mesečnoj potrošnji prosečne srbske porodice iznose +/- 15%
- da je, stoga, relativni odnos fiksni/varijabilni deo računa za prosečnu srbsku porodicu isti, jer je cena srbskog kwh (fixni deo + varijabilni deo) / ukupna potrošnja = nešto
- sad, neko će se dosetiti, da to znači da je struja jevtinija za one mnogočlane porodice koje imaju veću potrošnju (specifična potrošnja svakog člana x broj članova), to jest, da počinješ da ih pobeđuješ ekonomski kada ti u ukupnom rezultatu opadne učešće fiksnih troškova i osnovne potrošnje; kurac, bato, dosetilo se da je struja skuplja što je više trošiš, pa je tako jedna do 350kwh mesečno po brojilu, tj. porodici, bez obzira na broj članova (npr. RSD4,00), druga od 350 - 500 (RSD7,20), treća od tih 500 - 1000 i tako dalje
- to dalje znači da ako prosečna tročlana porodica potroši mesečno 300 kwh i treba za to da plati RSD3.600, a petočlana porodica potroši mesečno 600 kwh (duplo više) i treba da plati za to RSD6.000, cena kwh po čoveku ostaje otprilike ista
- to dalje znači da kod nas struja nije roba, već socijalno - poreska kategorija, pri čemu se taj porez nekad zvao "glavarina" i raspisivan je po "glavi porodice", a uopšte ili vrlo malo je zavisio od ekonomske snage pojedinaca na koje se odnosio, odnosno njegovih prihoda i potrošnje (jer nije bio ni porez na prihod, ni porez na potrošnju, a ni na imovinu), zbog čega se i danas u literaturi smatra veoma nepravednim porezom
- pa je neko seo i ovo što sam ja ovde pisao uradio naopačke, da bi izračunao i stvorio tzv. "tarifni sistem" naše dične Serfie

that's life

Hate mail

Jelda je rat bio bolji od ovog sranja zvanog real life? Plata (na nivou proseka u republici) stize svakog meseca, 2 obroka dnevno (plus marenda) i smestaj dzabe u tudjim kucama plus ne radis nista (osim sto unistavas stecevine prethodnih 45 godina).

I tzv. zivote nekakvih rvata za koje si ionako cuo od malena da su tek pritesani ljudozderi i sadisti par excellence.

Imas si once in a couple generations zabavu, you're doing God's work pri tom a Tito casti.

You befriend for life guys who end up running some serious shit 10-20 years down the line.

You send scary photos home and your self-centered mom is proud of you for a while.

Inbetween buying some excess property.

Look at the crap you have to deal with now.

Pijanista

There is no crap for a lawyer. Borba za klijenta je izvor prihoda.

Daisy

pre neki dan u vestima...

tip ima vikendicu, al' prošle godine palo neko drvo i bio je bez struje 8 meseci
ovi mu svejedno naplatili gorepomenuti delivery fee i za taj period kad je bio bez struje

pošto nije uspeo da se nagodi, sada idu na sud, tuži ih za $7,500

http://www.ctvnews.ca/canada/ont-man-suing-over-electricity-charges-for-cottage-without-power-1.3061684
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Toza

Quote from: Hate mail on September 09, 2016, 02:53:48 AM

Look at the crap you have to deal with now.

yet
ti nemaš pojma šta sve propuštaš neživeći među srbljem i međ' snom

npr, jezikopatriocke bahanalije u vezi sa netom okončanom olimpijadom
kad im (tzv. novinarima) naredilo da veličaju neviđene uspehe naših sportista
jer su (tzv. novinari) prvih dana bili prilično malodušni & razočarani
pa se nešto i narod bio umusio

pa smo tako na kraju došli do najvećeg uspeha naših heroja od osamostaljenja srbije

eeeej!

osamostalila se tako što su od nje i iz nje pobegli svi koji su mogli
osamostalila se još dvaput toliko dabogda

svejedno, ka'cu se ti netom probuđeni domoljubni tzv. novinari vratili u osamostaljenu srbiju, dočekalo ih je polaganje računa za vožnju taksijem po riju, prebrojavanje burgera koje su tamo pojeli, vraćanje nepotrošenog džeparca od kojeg su planirali da ženu & decu vode na utešno jesenovanje u poplavljenu grčku (kad već nisu mogli u rio)
pa ako se nešto ne slaže za pet centi, picousti ima da smeni direktora rts-a bujketa dok si rek'o piksla
ma ima da ga smeni i ako se sve slaže

i na kraju ih je sve ispljuvao despić...

za to vreme, ja sam kupio još jedan stan  :mrgreen:
life's good

Toza

hoću reći, počeo sam da gradim case against your mom
kako si eksplicitno tražio ovde pred svedocima
pa sam rešio prvo da se malo uživim u njenu ulogu
d'upoznam neprijatelja, kako funkcioniše, kako misli.... kako je to kad kompulzivno kupuješ nekretnine

Hate mail

Hate mail

A pazi za kakav tzv. narod smo mi ratovali.

Ima li vecih budala?

J'accuse!

Toza

ma odakle tebi da sam ja ratovao, pogotovo za ove tejlese?

Hate mail

Hate mail

Inace, pripazi se sa tim stanovima. To tako pocne, rekreativno i sportski-zabavno, prvi pa drugi, jedan ovde, jedan onde, udivljenje okoline itd. ali kad u'vati ne pusta. Od baznog 1970s-style vikendasenja i brckanja po basti/blatu to owning whole towns.

Nisi valjda toliko dokon.

Meanwhile, afterlife:

https://macyafterlife.com/

Hate mail

Quote from: Pijanista on September 07, 2016, 09:34:01 PM
:mrgreen:

Glas Razuma

http://www.serbiancafe.com/lat/diskusije/new//read.php?num=15&id=16559201&thread=16558982

Sezanne
(profesor)
15. jun 2013. u 01.33

Misholovac, jedino ne mogu da dokucim koji su ti to ,,vlasnici duplog reda zuba" : )))))))))))))) Objasni to molim te, inače svi nazivi su ti super.

zikzak
(misholovac)
15. jun 2013. u 07.59

To su ti oni penzosi iz državnih sluzbi koji su imali pravo da preko socijanog svakih 10 godina dobiju novu vestacku vilicu (,,socijalce" ili ,,kastanjete") tako da oni koji su poziveli par decenija posle penzije imali po dva para vestaka! Lako su se prepoznavali u masi po kapama ,,Lenjinkama" i plehanim sivo-zutim mantilima...To su oni sto su se tukli za lebac kod terazijske cesme '93 u zimu.

:mrgreen:

Pijanista

:|
Vidim, spisak je jedna od kasnijih inkarnacija, kad si dodao i "shtafetashi" posle moje drugarske kritike

Hate mail

Ver 2.0.

Btw, zik zak je kralj.

Hate mail

Malo su ga upropastili bezbrojnim copy-paste radjevinama i to po SC-u koji je par puta menjao format (od neka doba SC je poceo da prepravlja "ruzne reci", na primer) pa tako imas spojene reci, necijom greskom umetnute nevezane reci i brojeve, non-standard karaktere.

Vecina ljudi su nemarna, aljkava goveda i to i pri vrlo prostim zadacima (kopiraj ovo integralno, pazi da ne editujes ili edituj ali da ne vidi/da ne bude devijacija, zalepi kopirano/editovano ovde).

Daj im da to urade 2-3 puta za redom preko par platformi i imas neprepoznatljiv tekst.

Daisy

Samsung: Odmah prestanite da koristite Galaxy Note 7

http://rs.n1info.com/a192408/Sci-Tech/Samsung-poziva-korisnike-da-ne-koriste-Note-7.html

VelikiBeliZec 13:28 11.09.2016.
Samsung Galaxy 7, model dzihadista. Nikada ne znas kada ce da eksplodira.

Daisy

Vučić: Odgovaraće krivci za rušenje u Savamali

http://rs.n1info.com/a192430/Vesti/Vesti/Vucic-o-odgovornima-za-Savamalu.html

Stevan 14:32 11.09.2016.
Naravno da ce odgovarati, sigurno ce im se odbiti od plate.

Lenjivica 12:35 11.09.2016.
Vučiću šećeru, nemoj da se nerviraš... Koga briga za fantomke koje noću ruše po Beogradu? A bageri brzi, pa policijske patrole nisu mogle da ih uhvate... Sve ti verujemo... One crvene tabletice su u donjoj ladli, probaj s njima... ;)

scoby 12:22 11.09.2016.
Dragi Veliki Vodja je dobio status bozanstva, poceo je o sebi da govori u trecem licu!

Daisy

Kusta i Depardje razmenjuju komplimente ovih dana...

Depardje: Kusturica je lažnjak, želi da bude Srbin, a nije

Kusturica je običan pervarant, šibicar. On je fikcija, lažov. On hoće da bude Ciganin, a on to nije, on je sin dobrostojećih roditelja... Isto tako, on hoće da bude Srbin, ali nije ni to. On je jedna mora od lika, sve je kod njega lažno.

http://rs.n1info.com/a192257/Showbiz/Showbiz/Depardje-napao-Kusturicu.html

Kusturica: Depardje nemoralna drtina i alkoholičar

Zamislite kada bih ja rekao za Depardjeu da je raspadnuti alkoholičar, prevarant koji je zbog poreskih olaškica, a ne iz ljubavi prema ruskoj kulturi, uzeo ruski pasoš, da je nemoralna drtina koja ne može da izdrži istinu kako Rusi vole moje filmove i muziku koju sviram, kao ostalom i Francuzi.

Zamislite kada bih ja za Depardjeu rekao da se od dopadljivog mladića pretvorio u bačvu i da nema pintera koji bi mogao da zapuši sve rupe na koje curi mešina jedna, da je umesto pišanja, u prvoj klasi ,,Air Francea" upravo iza sebe ostavio go*no, kleptoman jedan koji svoje radničko poreklo potvrđuje tako što glasa za Sarkozija, a kada završi reklamu za špagete krade posuđe od rekvizitera.

http://rs.n1info.com/a192506/Showbiz/Showbiz/Kusturica-odgovara-Depardje-nemoralna-drtina-i-alkoholicar.html

Hate mail

Toza

Vežbao je on puno sa Abdulahom Sidranom, Ademirom Kenovićem, Goranom Bregovićem, Perom Lukovićem, Biljanom Srbljanović...

Mislio sam da sam negde bio sačuvao prepičkavanje sa Sidranom, jedan internet-esej, gde je iznosio brojne lične momente radi ilustrovanja kakvo je taj njegov bivši najbolji prijatelj veliko govno; problem je jedino u tome što su im ti lični govnarski momenti zajednički, iz vremena kad su drugovali, a tada mu priroda, konzistencija i miris A.S. nije smetao, dapače...

Nego, gde nam je Pareski, da nam pobliže objasni uzroke ovog sukoba (verovatno sežu u vreme Anžujaca i islamizacije Bratonožića)... NIje mi ni dan-danas jasno što mu je smetao patrijarh na avataru, pa ga je zamenio ovim balijom? Da se nije Pareski poturčio, bre?

Daisy

MILF - Moro Islamic Liberation Front

Hate mail

Smrt, o, smrt (preferably in nuclear fireballs) svim tim zivotinjama.

Slava i vecna hvala kolegama iz 343. mtbr JNA / 43. Pmtbr VRS na unistenju tih dusevnih bolesnika. Cast je bilo, i ogromna sreca, sluziti sa vama i zahvaljujem Providjenju na casti sasluzenju sa vama.

Smrt svim muslimanima!

Pijanista

Kusta je nije nesto prepisivao sa Bregom, bilo je to jednostrano. Brega je to ignorisao

indie

'на љуту рану - љуту траву..!'

Daisy

šta zna dete šta je 120 miliona evra... uzme i nosi...

Ruski borac protiv korupcije uhapšen zbog korupcije

Više od 120 miliona evra u gotovini nađeno kod visokog zvaničnika za borbu protiv korupcije u Rusiji, kome je određen pritvor zbog "velike korupcije".

http://rs.n1info.com/a192789/Svet/Svet/Ruski-borac-protiv-korupcije-uhapsen-zbog-korupcije.html

Daisy

Čitalac iz Sombora poslao nam je na Fejsbuku fotografiju sa radne akcije lokalnog odbora SNS u Mesnoj zajednici Mlade u Somboru.

Na grupnoj fotografiji učesnici su se fotografisali sa portretom premijera i lidera SNS Aleksandra Vučića.

http://www.danas.rs/citaoci/foto_vesti.1145.html?news_id=327558&title=I%20Vu%C4%8Di%C4%87%20na%20radnoj%20akciji%20u%20Somboru

Hate mail

Ovi ljudi bi se poturcili za sendvic za 5 minuta. Pitam se da li je ikad bilo srpskog naroda.

Toza

vidi bre što su dobili lepe bluzone...

Hate mail

Dabogda i' sa'ranili u njima.

Daisy

Super-brzi voz u Španiji zaustavio se u jednom malom gradu na pola puta, a mašinovođa je saopštio putnicima da je njegova smena završena i odbio da vozi dalje.

Državna železnička kompanija Renfe saopštila je danas da je ekspresni voz koji od Santandera do Madrida ide i brzinom od 300 kilometara na sat, neplanirano stao sinoć oko 21 čas na stanici u Osornu, na manje od pola puta do glavnog grada Španije. Železnička kompanija organizovala je autobuse i taksije da preveze svih 109 putnika.

Kako je saopštila kompanija, železničkim propisima je iz bezbednosnih razloga ograničeno radno vreme mašinovođa.

http://rs.n1info.com/a193477/Lifestyle/Lifestyle/Masinovodja-ostavio-voz-na-pola-puta-jer-mu-je-gotova-smena.html

Hate mail

Ti propisi treba da se koriguju zdravom dozom zdravog razuma.

Toza

zdravim razumom (hmmm.... zvuči poznato?) služeći se, čovek bi se zapitao što ta kompanija nije taksijem dovezla drugog mašinoviđu da potera voz do kraja i mrdne ga tako sa puta drugim vozovima, umesto što je vozala putnike naokolo?

Hate mail

Ne znam na sta mislis (sta zvuci poznato?).

Hate mail

Quote from: Toza on September 15, 2016, 05:55:58 AM
zdravim razumom (hmmm.... zvuči poznato?) služeći se, čovek bi se zapitao što ta kompanija nije taksijem dovezla drugog mašinoviđu da potera voz do kraja i mrdne ga tako sa puta drugim vozovima, umesto što je vozala putnike naokolo?

Pa iz istih razloga iz kojih i u-grob-terajuci mediteraneri u nasoj napacenoj otadzbini nisu mogli ovo da oposle.

Toza

Hate mail

Insuficijencija i ono drugo...

indie

ste culi nekad za kolegijalnost
i kako prodju strajkbreheri..?
(u tihom ili glasnom strajku)

narocito u espanji...

Daisy

odavno je pekar upozoravao na te mediteranske narode...

indie

Toza

indie, nije bre bio štrajk... prošla čoveku smena, nisi pazio na času

nego, ove diskusije su postale nešto kao tora, sadrže odgovore na sve i komplet velike istine
pazi ovo (malko sam se podsetio):

Potpuno je nepotrebno da reklama traje duze i od fabrike a i od drzave u kojoj se ta fabrika nalazi(la)
znači, brate,

indie

brat i sestra mi zivu u spaniju
brat 18god., sveca malo manje...

indie

drugar i drugarica u portugalu
a dardaneli povezuju mediteran i krim
tj. crno more...

Toza

imam i ja neku familiju u australiji
nisam bio, ali da vidiš što imaju bazene u kućama, pamet da ti stane, to je standard
i u svaki mora da se sipa morska voda, jer ako trošiš česmušu, mogu da te oteraju u zatvor, kunem ti se
a tek što su ljubazni po kafanama....

Hate mail

Quote from: indie on September 15, 2016, 06:33:30 PM
drugar i drugarica u portugalu
a dardaneli povezuju mediteran i krim
tj. crno more...

Imam i ja neke rodjake u Lisabonu, sa mamine strane (i sa njima se, posredno, posvadjala, idiotkinja).

On je (bio?) sportski novinar, ona (tetka moja neka) nesto drugo, tamo su vec 35 godina, imaju dvoje dece tu negde kao moj brat i ja, 43-44-45.

Da nisu to isti?

Toza

a da mu šurnjaja ne radi na banjici?

i sad nešto razmišljam, referirajući na citiranu temu na koju mi je hate skrenuo pažnju, gde sam rekao: ... sa druge strane, (i) ovaj topic samo pokazuje zašto nam forum zamire: sve je već rečeno. , da sam možda pogrešio

možda zamire zato što je od svih koji su hteli da konstruktivno doprinesu diskusiji ovde opstao jedino indie, dok mi ostali samo prosipamo otrov cinizma