News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Pozdrav svima dragi prijatelji :-)

Started by Senka, August 03, 2013, 04:22:15 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Senka

Davne godine prodjose...samo navratih da vas sve pozdravim .

*Svaki covek koji prodje kroz nas zivot je jedinstven;
*uvek ostavi nesto iza sebe, a ponese sobom nesto od nas."
Senka xyxy

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Jelence

I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Ivan_D

Ja te ne znam, ali dobrodosla u svakom slucaju. Za nekog sa imenom Ksenia uvek se nadje mesto   :)
If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

slawen

Quote from: Ivan_D on August 03, 2013, 06:23:13 PM
Ja te ne znam, ali dobrodosla u svakom slucaju. Za nekog sa imenom Ksenia uvek se nadje mesto   :)
Secas se epizode sa Dusanom u Amsterdamu? Hocu reci, ne brzaj sa zakljuchcima.
Mozda MU je Senka nadimak, sta mislis o tome?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

slawen

Ne, ne, Senka nije od tih.
On the other hand, August, boredom and so on... Sto ga ne pozovete? Meni Detlitj nikad nije smetao, al' ja sam nadaleko poznat kao tolerantan chovek.

Jelence

Ja se Senke secam iz epizode sa Charnom.

Doduse, izbledela mi je i ta epizoda (neko se sa nekim zamlacivao oko necega), ostao je samo recepat za vocni kolac sa visnjama koji je izdrzao test vremena.

RecepAt je zaveden u knjizi pod imenom "Vocni kolac od Charne".

Daisy

Quote from: ? on August 04, 2013, 07:08:23 AM

On the other hand, August, boredom and so on... Sto ga ne pozovete? Meni Detlitj nikad nije smetao, al' ja sam nadaleko poznat kao tolerantan chovek.

Nostalgija? Nedostaju ti stari klijenti, koji se parniče oko besmislenih stvari?  :mrgreen:
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Mirabella

Dobrodosao nazad, Senka!  :)

Jelence, daj recept!
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Senka

Ponekad treba biti po malo i vidovit..bez gledanja u sholju..
Godine prosle dosta prijatelja je ostalo a mnogi me se ne secaju :-)

Senka

Quote from: Jelence on August 04, 2013, 07:33:39 AM
Ja se Senke secam iz epizode sa Charnom.

Doduse, izbledela mi je i ta epizoda (neko se sa nekim zamlacivao oko necega), ostao je samo recepat za vocni kolac sa visnjama koji je izdrzao test vremena.

RecepAt je zaveden u knjizi pod imenom "Vocni kolac od Charne".

Charna je uvek bila sporedni igrac u borbi da dobije ono sto je gubila...po svaku cenu.Tarana bi mozda vise od toga znao ili njegovo pamcenje..Druzenje i pasuljijada su bili presudni o svim tim dogadjajima koje donosi virtualnost..
Mnogi su u mirovini...deca, muzevi ili ???

slawen

Kako pamtimo ljude i dogadjaje:
Vest da je Tarana umro, koju nam je poslala njegova zena, stigla je moj kompjuter noci kad sam sleteo u Phoenix (AZ), koji mi je pre toga, onako djuture, delovao sasvim solidno.

Ivan_D

Speaking of Ksenias.

Nudila mi ksn2 jos pre jedno pola godine da me upozna sa drugaricom, meni bilo neprijatno, kao zbog nje. Ne kazu kod nas za dzabe dobar i lud su braca.  :)
Elem, no more Mr. Nice Guy.

Dobar glas daleko su cuje:    8-)

If you dine with the devil bring a long spoon.

Jelence

Vocni kolac od Carne

3 jaja
1-2 solje secera
1 vanil secer
1 solja jogurta
1 prasak za pecivo
1/3 solje ulja
2 solje brasna
+/-   sezonsko voce (jagode, visnje, kajsije)
+/-   2-3 kasike kakaoa

Izmedju svakog dodavanja sastojaka mutiti kratko mixerom.

Kakao se stavlja u pola testa pa se onda alternativno sipa sa "belim" testom ili vec kako kome pa'ne naum da sipa u pleh. Ja stavljam kakao kad me mrzi da otvorim teglu sa visnjama. (Znaci ovaj kolac je odlican i "klot" - bez voca).

Pleh: 25x32 (cm).

Odozgo poredjati sezonsko voce .

180 C, classic bake, mlaka rerna, 40'

Kolac seci 10' po vadjenju iz rerne.

Jelence

PS. Za kolac bez voca treba manji pleh (uzmi jedan broj manji).

Mirabella

Quote from: INI on August 04, 2013, 10:41:46 AM
Quote from: ? on August 04, 2013, 07:08:23 AM

Nostalgija? Nedostaju ti stari klijenti, koji se parniče oko besmislenih stvari?  :mrgreen:

Tu je on vec, tu.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Jelence

Pijanista

Samo gledajte ko ima najvise smajlova utekstu, to je Danijetlich.