News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Ako ste se pitali gde ce (srpski) preCednik da bude

Started by Mirabella, September 12, 2013, 12:53:07 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mirabella

23. septembra, eve gde:

The Light of Tesla's Genius
Unveiling of the Tesla Monument by
H.E. Mr. Tomislav Nikolic
President of the Republic of Serbia
Monday, September 23 2013
Tesla's Wardenclyffe Laboratory
5 Randall Road at Route 25A, Shoreham, NY

http://www.teslasciencecenter.org/

http://en.wikipedia.org/wiki/Wardenclyffe_Tower

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Ivan_D

U medjuvremenu:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=09&dd=12&nav_category=1262&nav_id=752694

Usvojen mehanizam za vraćanje viza

Popizdeo sam. Ne na EU naravno, njima nista ne zameram, vec na tzv drzavu Srbiju koja je toliko jedna bezveze ogranizacija da joj opet pominju vize.
A u medjuvremnu imaju (i elita i pucanstvo) predstave o licnoj/kolektivnoj/drzavnoj velicini i vaznosti. Strasno nesto.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Pijanista

Sta na ovo kazu predsednik kosmosa Jeremic i devojka novog ministra Krstica?

Mirabella

Barem ce ovaj prvi da nam se skine s' istog kad pocne novo zasedanje GS i istekne mu mandat.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

tempo

kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Superhik

Budalastina Srbije se zove Kosovo.

Jer, debelo preko 90 posto `laznih azilanata` su Albanci sa Kosova i Presevske doline, i Romi.

Kosovarima je Srbija izdavala pasose na angro, jer su, boze moj, `gradjani R Srbije`.

Ovima iz Presevske doline i Romima su pasosi morali biti izdavani, jer bi u suprotnom to bio rasizam, pa bi nam Evropa opet jebala majku.

E, sad, imala bi i Evropa mehanizme da spreci pojavu `laznog azilanstva` - poostravanje rezima dobijanja azila, skracivanje procedure, itd. (neke drzave su upravo to napravile, i sve ok).

Ali, pretpostavljam da ih boli uvo da se bakcu time, a verujem da nije lose ni imati polugu politickog pritiska pri ruci, kad se posluje sa Balkanom.

I tako..

tempo

kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Hate mail

Meni ne ide u glavu da budalasti tzv. Srbi nisu tih 90% azilanata koji dolaze iz Gornje Mezije, buduci u stanju potpunoga roblja koje zivi u nadzidanim stanovima sto bazde na kiseli kupus ili tavore na bodovnoj listi... Uvek su to neki drugi, pametniji.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Ivan_D

QuoteJer, debelo preko 90 posto `laznih azilanata` su Albanci sa Kosova i Presevske doline, i Romi.

Nije toliko u tome stvar. Kod nas se kaze "sreca prati hrabre", ovde u CZ se kaze "sreca prati sprmene" i meni se obe izreke podjednako svidjaju i cesto ih koristim. Ovde bih upotrebio tu cesku.

Mene srpski stav po ovom pitanju podseca na mog prijatelja Jonathana. Znam ga deset godina i on je deset godina flat-broke. Imao je restoran koji je prosle godine morao da proda, roditelji mu svih ovih godina salju novac (recimo od 20K do 50K godisnje) da bi ga izvukli iz dugova i problema. A covek ima 55 godina.
Sve sto moze da uradi lose sto se tice novca - uradi lose. Kocka se i stalno gubi, napravi je jako los deal sa bivsom zenom, bivsi partneri u poslu ga prevarili, pozajmljuje novac i placa stvarno ogromne kamate itd. itsl.
Znaci stalno, bez izuzetaka, radi sve u korist svoje stete od kad ga znam.
I pre par nedelja vozio auto na tehnicki i planirao da ce ga to kostati 40 eura. Tamo mu medjutim rekli da mora da promeni zadnje gume jer su izlizane. On sa tim nije racunao i ceo dan me je gnjavio kako stalno ima peh i bas sad kad je planirao da vodi cerku u neki zabavni park jer joj dugo nije nista priustio, bas sad se desilo to sa gumama.
A radi se o 80 eura za dve gume jer je kupio neke polovne.

Tako i Srbija, 25 godina rade Srbi i srbijanska drzava sve u korist svoje stete i onda kad se desi nesto za sta mozda i nisu direktno "krivi", ali nesto na sta se moglo racunati i ocekivati, onda je to veliki peh, nepravda, nerazumevanje sveta itd.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Superhik

Quote from: Hate mail on September 13, 2013, 01:21:44 AM
Meni ne ide u glavu da budalasti tzv. Srbi nisu tih 90% azilanata koji dolaze iz Gornje Mezije, buduci u stanju potpunoga roblja koje zivi u nadzidanim stanovima sto bazde na kiseli kupus ili tavore na bodovnoj listi... Uvek su to neki drugi, pametniji.

Drugi gameplay je ovde u pitanju.

Rekoh `lazni azilanti`, jer ti ljudi ne idu sa idejom da ce zaista dobiti azil. Nece, i oni dobro znaju da nece.

Ali, procedura razmatranja zahteva za azil je veoma duga, u Nemackoj je bila, cini mi se, 4 meseca ili tako nekako. A za to vreme `azilant` ima smestaj, klopu i nekakvu kintu, mislim da se radilo o 800tinak evra mesecno. Ako se jos i klepi nesto - milina. Za prosecnog Shabana mnogo bolje nego skupljanje sekundarnih sirovina.

Romima puna kapa, a Albanci imaju i dodatni benefit - prcukaju tupavu Srbiju, koja im omogucava da je prcukaju kako vole, a vole.

Zato kazem, kada bi se procedura skratila na, sta znam, 10 ili 15 dana, pojava bi nestala.

Ivane, slazem se.

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"