News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Haiti

Started by Ivan_D, January 19, 2010, 04:40:32 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ivan_D

Pricam sa prijateljom juce, PokerStars, site gde uglavnom igramo poker organizovao skupljanje para za Haiti i sve sto daju igraci oni ce dati jos toliko. Mi dali obojica po 20$, ali pitanje je koliko ce novca uopste doci u ruke onima kojima je namenjeno. I to samo govorim o legalnim 'fees', ne racunam ono sto ce ukrasti na licu mesta razni Haiti officials.

Ovo je deo nase konverzacije:

[1/18/2010 5:50:56 PM] Ivan: remember when there were floods in the states somewhere, and then the red cross came and gave gift credit cards with like 25$ on it to everyone who lost their home or something. and then this one woman was photographed with her new cc and within the next 10 min, thousands of people around the world tried to charge the card on the internet (and only the first one succeeded) (rofl)
[1/18/2010 5:52:07 PM] Cameron: funny.  I was just thinking of that last night, they actually gave out cards for significantly more to those who lost their homes.  they were like in the thousands.
[1/18/2010 5:52:22 PM] Cameron: and they weren't checking well so a lot of extras got the cards too.
[1/18/2010 5:54:46 PM] Cameron: do you get VPP for the haiti tournaments?
[1/18/2010 6:00:28 PM] Ivan: how much of the money do u think they really get? i'm sure PS will honor what they said. but they probably send the money to some red cross bank account or something and they prolly take their cut
[1/18/2010 6:02:18 PM] Ivan: i listened to an interview with the CEO of the main charity group in Holland. The guy make 3M a year. And they gave him a really hard time on the show, but he said "look, before this i worked at Philips and was making about the same amount of money. charity is run like any other corporation etc etc."
[1/18/2010 6:04:14 PM] Cameron: well, plus all the money wasted along the lines.  I bet they get 20-50% of the money donated, in actual foodstuffs.  probably closer to 20%.  like if you take the value of the $10 of rice that ends up in Haiti, somebody probably donated $100, then there was an administrative charge to get it to the red cross, then the red cross staff had an administrative charge, then they pay top dollar to somebody for the rice (a friend of a friend who bribed them for the contract, etc.), then they pay some inflated airfare contract, then they pay the people who deliver the rice... you can imagine that it's probably the most expensive rice in the world when it gets there.
[1/18/2010 6:05:42 PM] Ivan: yep, i don't doubt that
[1/18/2010 6:11:10 PM] Cameron: So what if you skipped the middle-men and found somebody in haiti and gave them money directly?  Well, that money would certainly end up in Haiti at least, but not necessary supporting the people who needed it.
[1/18/2010 6:11:30 PM] Ivan: prolly not
[1/18/2010 6:11:39 PM] Cameron: still, drug dealers have faimilies too.
[1/18/2010 6:11:50 PM] Ivan: and spending habbits
If you dine with the devil bring a long spoon.

alan ford

pisao sam nedavno, pre nekoliko godina mislim u WSJ-u pisali o dobrotvornim kompanijama te kako najefikasnije od svakog uplacenog dolara isplate oko 55centi dok one losije isplate tek 20 centi. Naravno ima i onih koje samo u imenu imaju dobrotvorne agencije...

alan ford

uzgred htedoh da postavim topik pa me mrzelo, a ne znam ni koja bi mu bila svrha, osim da pokazem da u Severnoj Americi ipak i dalje muce crnce: juce citam kako negde na Haitima postoji nekakvo letovaliste sa super luksuznim hotelom te kako americki brodovi koji vode ljude na krstarenja i dalje pristaju a ovi se bog zna kako lepo provode. Hotel nije ostecen.
Sad kad citas izmedju redova poruka je da jedni eto uzivaju dok malo dalje ljudi umiru, nemaju sta da jedu i piju. Sa druge strane imas ljude koji su uplatili aranzman pa nisu bas radi da sobu dele sa prezivelima, mozda bi batalili krstarenje ali kompanija to ne nude, a mozda bi kompanija i ponudila ali hotel na Haitiju gde pristaju pare primio i spiskao pa ni oni ne nude pare nazad.
I ajd sad, budi pametan...

neprijateljska emigracija

Quote from: alan ford on January 19, 2010, 05:04:46 PM
uzgred htedoh da postavim topik pa me mrzelo, a ne znam ni koja bi mu bila svrha, osim da pokazem da u Severnoj Americi ipak i dalje muce crnce: juce citam kako negde na Haitima postoji nekakvo letovaliste sa super luksuznim hotelom te kako americki brodovi koji vode ljude na krstarenja i dalje pristaju a ovi se bog zna kako lepo provode. Hotel nije ostecen.
Sad kad citas izmedju redova poruka je da jedni eto uzivaju dok malo dalje ljudi umiru, nemaju sta da jedu i piju. Sa druge strane imas ljude koji su uplatili aranzman pa nisu bas radi da sobu dele sa prezivelima, mozda bi batalili krstarenje ali kompanija to ne nude, a mozda bi kompanija i ponudila ali hotel na Haitiju gde pristaju pare primio i spiskao pa ni oni ne nude pare nazad.

Sve u redu, sve pet - ali ne znam koje bi pare morao da uplatim pa da cesem jaja dok 2km pored mene 200,000 pale i sahranjuju u masovne grobnice.

Uplatio sam u americki Crveni Krst, uz svu sjebanost te organizacije.
sweetness, sweetness I was only joking
when I said by rights you should be bludgeoned in your bed

slawen

Quote from: neprijateljska emigracija on January 19, 2010, 05:10:10 PM

ne znam koje bi pare morao da uplatim pa da cesem jaja dok 2km pored mene 200,000 pale i sahranjuju u masovne grobnice.

И мене занима, па ако није нека претерана свота, ја бих уплатио...
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

neprijateljska emigracija

I da dodam: with all due respect, ali ta krstarenja (pogotovo oni lower-end operateri) mi se cine kao najodvratniji oblik ljetovanja. Radije bih u radnicko odmaraliste SOUR "Bratstvo" iz Pucareva u Neumu, nego na "kruz" koji vodi ovce do Dom. Republike i Haitija.

Mozda grijesim, but it's just me.
sweetness, sweetness I was only joking
when I said by rights you should be bludgeoned in your bed

Hate mail

Ja sam dao u Action Against Hunger.

Masovnih grobnica ima i oko tzv. Beograda pa se niko ne uzbudjuje. Sto ti je covek zivince...

Cruises = huge carbon imprint, so low class, so redneck.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

slawen

Мој зубар редовно иде на крстарење Нилом. Каже, допада се његовој жени, скиви је јефтин, а и особље је љубазно па му држи главу док повраћа преко ограде. Нису ко ови хладни западњаци.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

D(z)avid

Quote from: alan ford on January 19, 2010, 05:04:46 PM

I ovdje u novinama danas izasao naslov o istim kruzing-aranzmanima, uz izjave putnika tih luksuznih brodica, gdje jedni misle "sta mogu, uplaceno je i ne dopustam da mi ova nesreca pokvari vlastiti uzitak", dok drugi ostaju u aranzmanu iako misle da je "to duboko nemoralan cin, da aranzeri mogu bar da promijene destinaciju" (meni blize razmisljanje, jer ne bih mogao biti indiferentan znajuci da par stotina metara vlada masovna glad i ostala nesreca).

Jedna svedska agencija ima sklopljen aranzman sa jednom od tih kruzing-kompanija, i ne misli ga raskidati, sta vise tvrde da boravak u luci ili hotelima "ipak na neki nacin pomaze ekonomski Haitiju" (iako je vlada pripremila znacajnu pomoc, i iako se i ona i mediji dosta kriticki odnose prema latentnosti distribuiranja pomoci). Degutantno je to, bar sada, u ovakvim okolnostima...

vbo man

Ne bih chini mi se otishla na taj kruz i probala bih da povratim pare od kompanije...ako ne shta da se radi...big deal. Ne bih otishla kako iz moralnih tako i iz bezbednosnih razloga.
A na kruz generalno cu da idem ( ma kako bilo seljachki ;) ) I to zato shto obozavam putovanje brodom.Ta ostrva me toliko ne zanimaju...imam sve to ovde kod kuce , mislim te plaze i palme...Zanimala bi me Kuba ( i to ne zbog plaza i palmi) i neka druga "egzotichna" mesta...da omirishem kulturu.
Ali zbog broda moram da probam kruz...jednom u zivotu valja sve probati xyxy
The light at the end of the tunnel is the train.

Pijanista

U cemu je razlika odmarati na Haitiju ili na Tahitiju?

vbo man

QuoteU cemu je razlika odmarati na Haitiju ili na Tahitiju?
Meni to sve izgleda manje vishe isto...Plaze , palme ...a ti resorti su isto pravljeni manje vishe svi na isti kalup ( videla i slike onih u Egiptu, Turskoj...sve to isto pravljeno "po americhki" kao i ovde)...
Mene vishe zanima atmosfera i kultura ,,,

Pijanista

Ne to kako izgleda, vec u svetlu konteksta teme u vezi zemljotresa. Sad, ako odes u grad na Tahitiju koj nije razrusen i pijes pina koladu, ti si bezdusan, a ako odes u Jamajku onda je OK?

baggio

Quote from: vbo man on January 20, 2010, 12:07:06 AM

Ustvari, ono sto je interesantno kod tih krstarenja je da u jednom cugu covek moze da obidje nekoliko zemalja.  Eto sanse da upoznas nekoliko kultura.
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Pijanista

najbolje je kolima po Jevropi, za tako nesto

D(z)avid

Quote from: Pijanista on January 20, 2010, 12:09:06 AM
Ne to kako izgleda, vec u svetlu konteksta teme u vezi zemljotresa. Sad, ako odes u grad na Tahitiju koj nije razrusen i pijes pina koladu, ti si bezdusan, a ako odes u Jamajku onda je OK?

Quote from: baggio on January 20, 2010, 12:11:17 AM
Quote from: vbo man on January 20, 2010, 12:07:06 AM

Ustvari, ono sto je interesantno kod tih krstarenja je da u jednom cugu covek moze da obidje nekoliko zemalja.  Eto sanse da upoznas nekoliko kultura.

Pitanje je koliko mozes "upoznati atmosferu i kulturu" nekih od pristanisnih zemalja, ako tamo odsjedas/pristajes u 2-3 dana i eventualno izlazis u grad u turistickoj grupi sa kruzera, predvodjenom njihovim guide-om?    

baggio

Ne, vecina njih nudi slobodan dan, sto znaci, dan mozes da koristis u sopstvenoj reziji.
Ako ti je izbor da ides na organizovane posete, opet na neki nacin mozes da upoznas domacine.
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

baggio

Svako je drugaciji.
Ja posto u sebi nosim avantirusticki duh, pored luksuznih smestaja po raznim zemljama, oprobala sam recimo smestaj na gauco farmi u Argentini.
Taj dozivljaj ne mogu da vam opisem.  Fantazija. Najlepsi nacin da uspoznas domorodce.  Zivis i radis sve ono cime je propracen svaki dan u njihovim zivotima, prinudjen si da ucis njihov jezik (spanski obozavam), nude verovatno najbolji rostilj na svetu ( poznati su po najboljoj govedini ), a svake veceri noc se zavrsava uz gitaru i odlicno argentinsko vino.  Milina jedna. :)

D(z)avid

Quote from: Pijanista on January 20, 2010, 12:09:06 AM

Ovi koji uplatitili to kruzenje po Haitiju nasli su se u zatecenoj situaciji i to ne "svojom krivicom" ("tako je, kako je"), i nikako im se ne bi zbog toga mogla spocitati "bezdusnost" (vjerujem i da vecina njih nema bas lagodan osjecaj, znajuci sta se desava nekih 300m dalje; ja ga ne bih imao), mada bi agencije - "politicke korektnosti" i/ili reputacije svoje bar radi - mogle pokusati da pronadju neku alternativnu destinaciju (rezon kako bih ja to radio), a ako to ne mogu (a pokusale su prije toga) - Boze moj, opet je "tako je, kako je" (ja bih cijenio taj pokusaj, bar taj "napor")...
Mislim, "bezdusne" nisu ni ako ne pokusavaju naci alternaciju ("trosak" je to, a ostvarivanje profita iskljucuje "moralnost", to je "pateticno"), nego su bar time mogle pokusati da postede te svoje musterije unutarnjih konflikta, moralnih dilema, osjecaja stida i sl. (koji neki od njih imaju, citajuci danas njihove izjave). Vidjecemo kako ce im reagovati buduci kupci, u skorijem periodu (hoce li ih biti uopste?)...

U ovom gore Tahiti-Jamajka slucaju ne vidim takodje "bezdusnost", pina-kolada (ili novac potrosen na nju) ne sadrzi nista "nemoralno/bezdusno"; ne mora se gladovati zajedno sa vecinom domaceg stanovnistva ili zivjeti u kucici od kartona za vrijeme svog odmora ("posteno uplacenog"), pretpotstavljam da se tamo ne ide da bi se zajedno patilo sa njima...            

alan ford

Quote from: vbo man on January 19, 2010, 11:37:42 PM

A na kruz generalno cu da idem ( ma kako bilo seljachki ;) ) I to zato shto obozavam putovanje brodom.
Ali zbog broda moram da probam kruz...jednom u zivotu valja sve probati xyxy

Ja, iako nikada krstarenje nisam probao, sam bio veliki protivnik istih. Onda su nam prosle godine dosli moji na 3 nedelje  a kako imamo malu decu krstarenje se ucinilo zanimljiva opcija. U stvari moji su od nekih prijatelja culi da su bili na krstarenju i da su odusevljeni pa je bila lepa prilika da svi odemo negde, da je sve manje vise obezbedjeno a i da dozivimo nesto novo.
Mozda zbog mojih niskih ocekivanja meni se krstarenje dopalo. Mi smo otisli na jedno od 9 dana.
Te brodove, kao Las vegas treba videti: pored restorana svakakve vrste i hrane, imaju dvoranu za klizanje, prilican shoping centar, barove, kafe restorane, decija igralista, teren za basket, tenis i squash, bazene, kockarnice, i ogromno pozoriste (moja Mama je cak primetila da je vece i bolje uredjeno od Narodnog pozorista u Beogradu).

Sto se tice upoznavanja kultura mesta u koja se ide od toga nema nista a ja sam na kraju shvatio da u stvari sustina i nije da upoznas Jamajku, Meksiko, Bahame, Kajmanska ostvra vec da odes na te neke poznate plaze da se malo okupas, izlezavas, ronis ili vec sta te zanima i tako provedes dan. Od upoznavanja kulture nema nista jer su sva ta mesta gde pristaju ti brodovi toliko komercijalizovana i toliko usredsredjena samo na te brodove da tu te originalne kulture nema nigde.

Na kraju sam rekao da bi sasvim rado opet isao na nekakvo krstarenje. Mozda ne momentalno, i svakako ne svake godine ali uopste nije lose kao sto sam mislio.

alan ford

uzgred kompanija je Royal Caribbean, a hotel je prema natpisu u stampi oko 100km udaljen or Porto Prince. Uz to kazu da brod nosi pomoc u hrani, da ce sav prihod od tog dnevnog izleta pokloniti Haitiju a svakako je cinjenica da ce toliko turista ipak doneti lovu Haicanima kojima ce svakako biti bolje da nesto rade nego da ih posalju kuci da sede jer su brodovi otkazali dolaske.
link na tekst:  http://news.yahoo.com/s/huffpost/20100119/cm_huffpost/427247

Sa druge strane ja licno ne bi mogao da se provodim niti bi mi bilo do provoda da znam da oko mene svet gladuje. Mada je sve to nekako stvar percepcije. Danas sam se vracao kuci, na semaforu me startovala zena prosi kaze nije jela nista citav dan, a ja sam samo odmahnuo rukom i poslao je dalje...

Pijanista

QuoteTe brodove, kao Las vegas treba videti: pored restorana svakakve vrste i hrane, imaju dvoranu za klizanje, prilican shoping centar, barove, kafe restorane, decija igralista, teren za basket, tenis i squash, bazene, kockarnice, i ogromno pozoriste (moja Mama je cak primetila da je vece i bolje uredjeno od Narodnog pozorista u Beogradu).

To sve imam i na obali. Ja bih voleo na Alaska kruz, da vidim kako to izgleda s aobale. A mislim da ne bih isao sa decom, stalno bi mislio gde su, da li ce da spadnu itd. Paranoja popila mozak, sta cu

baggio

Quote from: alan ford on January 20, 2010, 02:37:28 AM

Sto se tice upoznavanja kultura mesta u koja se ide od toga nema nista a ja sam na kraju shvatio da u stvari sustina i nije da upoznas Jamajku, Meksiko, Bahame, Kajmanska ostvra vec da odes na te neke poznate plaze da se malo okupas, izlezavas, ronis ili vec sta te zanima i tako provedes dan. Od upoznavanja kulture nema nista jer su sva ta mesta gde pristaju ti brodovi toliko komercijalizovana i toliko usredsredjena samo na te brodove da tu te originalne kulture nema nigde.

Ima i u ovome istine.
Ja do sada nisam isla ni na jedno krstarenje iako sam maltene obisla ceo svet.  Moj muz je apsolutni protivnik odmora takve vrste ( ali ne zna sta mu spremam :mrgreen: ).....planiram Juzno Americko krstarenje do Galapagosa...to mi je san).  Medjutim, bila sam ocevidac mali milion puta tokom svojih godisnjih odmora, kada te grdosije od brodova pristanu u luku ( nedaleko od plaze na kojima smo lencarili).  Vidno je i sa te distance da su uglavnom u pitanju, kako ja znam da kazem, ploveci luksuzi.  Manje-vise sva pristanista zaista jesu turisticke klopke, tako da se manjina ljudi odlucuje na neke od ponuda koje ih vode direktno po selima, ili vec nekim slicnim mestima gde je direktan kontakt sa domorodcima.  

Pijanista,

Aljaska je predivna, ali ne znam koliko i kako ces je doziveti posmatranjem je sa te daljine?
"Zov divljine" ti je prilicno pristupacan iz Vankuvera.  Razmotri kombinaciju avionski let-voznja automobilom.
Garant ces da se odusevis.

iDemo

Moj brat radi na jednom takvom brodu i otprilike je u zadnjih par godina prosao gde god da prolaze. On je shalabajzer tako da komentar treba uzeti s rezervom - al' je uporan u tvrdnji da su Karibi neverovatno precenjeni i da je tragicna sirotinja van tih centara (van ovih plaza/resorta o kojima alan prica). Kaze decko - svidela mu se Polinezija a posle toga valjda Singapur i Japan.

vbo man

Ja cu da idem na jedno 7-9 dana po ovim Pacifichkim ostrvima...kazem prevashodno zbog broda ( ne samo luksuza na njemu vec uopshte tog osecaja koji imash na tom velikom brodu u sred okeanchine/mora)...josh kao dete sam u tom uzivala kad smo ishli na Silbu ili Mali Loshinj i ostala ostrva. Odprilike imam sliku shta me cheka na tim ostrvima u Pacifiku  i ne verujem da cu videti neshto posebno novo ili shto bi me ekstra impresioniralo. Znam da chim izadjem sa broda i prodjem kraj luksuznih hotelchina ima da vidim sirotinju :cry:
Kad se tiche ljudi koji prose nerado dajem onima na ulici a kad me bash zaskoche dam im dolar ili dva tek da neshto dam.Ovde medjutim "prose" preko telefona mnogobrojne organizacije za ovo ili ono...svima ne mogu da dam a da izabiram medju njima nije red :mrgreen: . Tako ja svake godine obavezno dam poneshto bolnici u kojoj se rodila moja unuka...a ostalima neka daju oni koje su zaduzili...

Ivan_D

QuoteOnda su nam prosle godine dosli moji na 3 nedelje

Sad se setih, nevezano za tebe (ali to me je podsetilo), zena imala koleginicu na poslu koja je udata za naseg coveka (covek isao sa mnom u razred, ispostavilo se kasnije, ali nevazno za ovu pricu). I zove je ta Sarka 20. Decembra, sva u panici i pita da li je cula vest. Kakvu vest pita zena. Pa ukinuli vize Srbima kaze ova. I onda nastavlja pricu kako su roditelji tog momka i inace dolazili 2 x godisnje i ostajali po 3-4 nedelje (kod njih u stanu) svaki put, plus sporadicno neka druga rodbina na po par dana, i sad zena strahuje da ce to jos da bude mnoooogo gore.   :mrgreen:

Zena joj rekla da je to ne tangira, jer moji kad dodju ne ostanu duze od nedelju dana i obavezno odsednu u hotelu.

Ova kaze da joj se vec posle par dana mesaju u sve (uz najbolje namere valjda, sta god to znacilo) od kuvanja do vaspitavanja deteta. Jedina uteha joj je bila da jos nemaju biometrijske pasose i da valjda nece odmah da ih vade    xrofl

alan ford

Quote from: Pijanista on January 20, 2010, 05:35:14 AM
A mislim da ne bih isao sa decom, stalno bi mislio gde su, da li ce da spadnu itd. Paranoja popila mozak, sta cu

nasa deca su mala pa su uvek uz nas. Inace sa broda moze da se padne samo ako hoces i ako se dobro potrudis, sto za dete od 9 godina (mislim da si rekao da imas decka od 9g) bi teoretski bilo moguce.

Quote from: iDemo on January 20, 2010, 07:47:11 AM
Moj brat radi na jednom takvom brodu i otprilike je u zadnjih par godina prosao gde god da prolaze.

na tom krstarenju prosle godine sam upoznao gomilu 'naseg' sveta. Najvise je bilo hrvata, jer kompanija ima nekakav centar u hrvatskoj za citav Balkan gde te intervjuisu, testiraju itd.

Svi ti ljudi i njihove price su me potsetile na Djoletovu pesmu "odlazi cirkus". Svi oni su tu u smenama od 6-7 meseci na brodu, pa 2 kod kuce pa opet, zive u sobama ispod paluba tako da nemaju prozore, dele sobe sa nekim od kolega, radni dan im je cesto i po 12 sati mada onda dobijaju citav dan da se odmore, izlaze kao i mi na sva ta ostrva i uglavnom se odvaljuju od alkohola (otprilike kao vojska), mnogi su medju zaposlenima nasli i supruznika, svi sve vreme imaju ogroman osmeh na licu,jako su svi ljubazni i uopste na svaki nacin gledaju da ti ugode i tih 7-8-9 dana ucine sto prijatnijim.
Sa druge strane svi sa kojima sam pricao a bilo ih je barem 30-40 kazu da su dosli na samo jednu smenu (mesecno zarade izmedju 2000 i 4000 dolara plus su im stan i hrana placeni) vratili se na jos samo jednu, pa na jos samo jednu, pa na jos samo jednu...Svi sanjaju da se vrate kuci, otvore biznis sa skupljenom lovom, neki izdrzavaju citave porodice (otac, majka, braca, sestre, supruga, deca...) i tako odlucuju da im ovo, ovaj put zaista bude poslednja smena

iDemo

Quote from: alan ford on January 20, 2010, 03:12:09 PMSvi oni su tu u smenama od 6-7 meseci na brodu, pa 2 kod kuce pa opet, zive u sobama ispod paluba tako da nemaju prozore, dele sobe sa nekim od kolega, radni dan im je cesto i po 12 sati mada onda dobijaju citav dan da se odmore, izlaze kao i mi na sva ta ostrva i uglavnom se odvaljuju od alkohola (otprilike kao vojska), mnogi su medju zaposlenima nasli i supruznika, svi sve vreme imaju ogroman osmeh na licu,jako su svi ljubazni i uopste na svaki nacin gledaju da ti ugode i tih 7-8-9 dana ucine sto prijatnijim.
Sa druge strane svi sa kojima sam pricao a bilo ih je barem 30-40 kazu da su dosli na samo jednu smenu (mesecno zarade izmedju 2000 i 4000 dolara plus su im stan i hrana placeni) vratili se na jos samo jednu, pa na jos samo jednu, pa na jos samo jednu...Svi sanjaju da se vrate kuci, otvore biznis sa skupljenom lovom, neki izdrzavaju citave porodice (otac, majka, braca, sestre, supruga, deca...) i tako odlucuju da im ovo, ovaj put zaista bude poslednja smena
Ma jasno, sve je tako - za neku nijansu bolje nego na naftnoj platformi. I malo cistije... Al' je@i ga, kad je to najbolje sto covek moze da dohvati onda cuti i radi... Pa ko dokle stigne.

Tužni Grad

Moj brat radi na jednom takvom brodu ...

Laž ! Nikad ja nisam bio ni na kakvom brodu.
A ovo za šalabajzera i rezervu ćemo popričamo još ti i ja, jel ...

baggio

Cujem juce na TV-u da Crveni Krst ne prima nista od donacija za Haiti osim LOVE.
Neki ljudi u Sijatlu hteli da posalju garderobu, itd., ali kazu mnogo skupa posiljka.
Ne znam zasto, ali uvek imam utisak da neko debelo koristi ovakve situacije, kada su ljudi emocionalno uzdrmani pa daju i sakom i kapom.  Neko tu debelo profitira.   xrotaeye

alan ford

Quote from: baggio on January 20, 2010, 06:21:29 PM
Cujem juce na TV-u da Crveni Krst ne prima nista od donacija za Haiti osim LOVE.
Neki ljudi u Sijatlu hteli da posalju garderobu, itd., ali kazu mnogo skupa posiljka.
Ne znam zasto, ali uvek imam utisak da neko debelo koristi ovakve situacije, kada su ljudi emocionalno uzdrmani pa daju i sakom i kapom.  Neko tu debelo profitira.   xrotaeye

ili to ili neko koristi da isprazni orman or raznog krsa koji vise ne nosi. Mozda je zaista preskupo nositi sve te necije stare krpe jer iste mogu da se kupe za sicu...Ako zaista nameravas da nekome das nesto (ne mislim ti licno) daj lovu ili neke konzerve ( a zna se tacno sta treba), za lovu ce vec ti koji znaju sta treba kupiti garderobe.

Pijanista

Kazu "Big Brothers" (dobrotvorci) da izmedju 30 i 50% robe sto dobiju moraju da bace na smece.

baggio

Verujem da se i to desava.
Uvek ostanem bez reci kad neko na taj nacin ponizi ljude.
Secam se kad je bilo ono s*anje na Kosovu, i sad lokalne novine iznose kako su krenuli
sa nekom kampanjom, da nasoj deci posalju neke sitnice...prikazese neke silne kutije od obuce bukvalno prepune nekog djubreta....stvari koriscene, ishabane, jadne.

Ako hoces detetu da poklonis cupavog medu, kupi ga za nekih $8-9.00, a ne nekog na kome su se izredjali svi moguci psi i macke xrotaeye

Mislim, shvatam ja da je ovo sto rade za Haiti veliki poduhvat, ali sam uvek pomalo skepticna.

E

Quote from: Tužni Grad on January 20, 2010, 06:13:59 PM

Ti i Demci ste braca  :shock:

Ivan_D

To je istina sto govorite. Mnogi ljudi misle da ako je neko u nevolji ili jos bolje siromasan, da mogu da mu daju bilo sta i da mora da bude jos i zahvalan.   :(

vbo man

Pa kad su onomad izashla TRI USA predCednika na TV stavili bash Juniora da kaze : Ja znam da biste vi da shaljete cebad i vodu ali nemojte...poshaljite vash CASH"...
Pa kud bash tu lopinu da stave da se tako izruguje ljudima.
Ne verujem im ama bash nishta i nedam nikakav CASH nikome ( osim navedenoj bolnici koju sam pomenula). OK kupicu novo cebe , paket boca s vodom ili shta treba i nek kazu gde da donesem - donecu ( transport mi nije skup) ali pare ne d a m. Veliki su to razbojnici...Pa bilo ovde na TV koliko od tih para ikad stigne gde je namenjeno i ne secam se tachno koliko ali malo...Sve drugo toboze ode na organizaciju i jebeni transport...Zar tamo ne rade volonteri? Zar nema popusta za takve transporte? Ma ajde...

iDemo

Quote from: E on January 20, 2010, 07:08:32 PM
Quote from: Tužni Grad on January 20, 2010, 06:13:59 PM

Rodjena & blizanci. Cyber koke razmenjujemo preko e-maila... Sifra: gde ja stadoh ti produzi.

Ivan_D

Mi smo, u okviru jedne mirovne organizacije, u Amsterdamu negde '93 pred samoposlugama delili brosure i molili pomoz za Bosnu u vidu namirnicama. Na brosuri je bilo napisano kuda namirnice idu i koje su namirnice pozeljne - brasno, secer, keks itd. I ljudi su stvarno kupovali i davali nam te namirnice u ogromnim kolicinama. Svaki drugi dan je isao kamion za Bosnu pun namirnica.
Jedan kamion je isao u Vares i jedan momak sto je bio tamo s nama izorganizovao da njegovi roditelji u saradnji sa opstinom to podignu i redistribuju.
Par godina kasnije smo culi da su oni to prodavali.   :roll:

iDemo

Quote from: Ivan_D on January 21, 2010, 09:21:23 AM
Par godina kasnije smo culi da su oni to prodavali.   :roll:
Ma vazno da je pomoc stigla tamo gde ste je poslali. A ko je im'o pare taj je i dobio...

Ivan_D

slawen

Quote from: vbo man on January 21, 2010, 07:18:12 AM
Pa kad su onomad izashla TRI USA predCednika na TV stavili bash Juniora da kaze : Ja znam da biste vi da shaljete cebad i vodu ali nemojte...poshaljite vash CASH"...

Мислим да је Даблју неправедно underrated и да ће историја тек показати колико је заправо он био сјајан прецедник.
Живи били па видели (није да вас плашим).

iDemo

Quote from: slawen on January 21, 2010, 10:39:13 AM
Мислим да је Даблју неправедно underrated и да ће историја тек показати колико је заправо он био сјајан прецедник.
Живи били па видели (није да вас плашим).
I ja to mislim - ovaj sadasnjije je crnji od njega jedno 3 do 4 puta. I crnji i gori...

slawen

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Лепо сам ја прич'о да је зову White House с разлогом.

Tužni Grad

Quote from: E on January 20, 2010, 07:08:32 PM

Sećam se dana, kao da je danas, kada je Bruder Džeki otpušten iz zatvora, a ja ga čekao ispred u izranžiranim policijskim kolima (jeftina bila) - kako se iznervirao bio zbog toga, sine lepi ...

Quote from: amans on January 21, 2010, 04:04:03 AM
ajmo, techies:

http://www.npr.org/blogs/inside/2010/01/tech_community_steps_up_for_ha.html?sc=fb&cc=fp

Duco, čuo sam i ja da im tamo nakon katastrofe prvenstveno treba blogger-a i web dizajnera. Tim redom, pa sve ostalo (hrana, voda, lekovi, vojna uprava, melearde, etc.).

E

Quote from: iDemo on January 21, 2010, 09:15:50 AM
Rodjena & blizanci
Quote from: Tužni Grad on January 21, 2010, 10:49:02 AMSećam se dana, kao da je danas, kada je Bruder Džeki otpušten iz zatvora, a ja ga čekao ispred u izranžiranim policijskim kolima (jeftina bila) - kako se iznervirao bio zbog toga, sine lepi ...

Ih sto lazete  :)

iDemo

Quote from: E on January 21, 2010, 12:06:54 PM
Nemoj tako - ajde za mene al' za brata - nije lepo - on je uvek bio korektan i decentan sa svima ovde (a i sire).

E

Quote from: iDemo on January 21, 2010, 12:17:44 PM
Quote from: E on January 21, 2010, 12:06:54 PM
Nemoj tako - ajde za mene al' za brata - nije lepo - on je uvek bio korektan i decentan sa svima ovde (a i sire).
Ne zezaj  xfrog

vbo man

QuoteМислим да је Даблју неправедно underrated и да ће историја тек показати колико је заправо он био сјајан прецедник.
Moze lako da bude...i od crnjeg ima gore...ili obrnuto...
Sve u svemu dobrom se nije nadati. Ipak Dablju je bio jedinstven idiot...nije lako to naci i josh ubediti stoku da glasa za tog majmuna...i plus lopurdu...Ipak je to presedan.