News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

#euromaidan

Started by Daisy, February 20, 2014, 03:51:23 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ivan_D

Radivoj Miljanic, pravo vojvodjansko ime. How yes no!

Dodjoska je glupost pregolema.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Ivan_D

Inace, Srbija je ucinila OGROMNU uslugu Bosni, a pogotovo Hrvatskoj primajuci sve ove neandertalce. To takodje treba da se uzme u obzir kod pregovora oko ratne odstete.
For all I know, they owe us money.

Daisy

Patike naše nasušne...

The Nike shop in #Donetsk one of few still open. 70% off so long queues #Ukraine via @BarnabyPhillips pic.twitter.com/WfWYoWmuaY

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Ivan_D

Ha, ja kad sam bio u Lvivu u Februaru u jednoj prodavnici ciju odecu volim (GANT) imali snizenja 30-50%, a jos tih dana devalvirala hrivna sa cini mi se 12 hrivni za euro na 16.
Potrosio ukupno 1600 eura tamo u 2 navrata, kupio gomilu stvari supruzi i sebi, a izaslo me pola koliko bi me kostalo u CZ ili NL.
Kad sam posle bio u Maju opet su imali normalne/adjusted cene.

tempo

Quote from: Ivan_D on July 31, 2014, 10:23:31 AM
Inace, Srbija je ucinila OGROMNU uslugu Bosni, a pogotovo Hrvatskoj primajuci sve ove neandertalce. To takodje treba da se uzme u obzir kod pregovora oko ratne odstete.
For all I know, they owe us money.

ti si vrlo lukav pregovarac i tendenciozno zaboravljas da su u stanove neandeartalca dosli kromanjonci iz sanzaka, tako da ipak vi nama dugujete. posebno kad se ima u vidu da ce domace vojvodjansko stanovnistvo za pet, sest generacija kultivisati dodjose, a nas bosance ce za pola generacije sandzaklije potpuno asimilovati.
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Hate mail

That's OK, they're Vasojevics anyway, so you can only benefit from being assimilated by them. It's all one big family.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

tempo

Pareski do

Quote from: Ivan_D on July 30, 2014, 08:42:37 AM
QuoteВолодимир Гонта
6 days ago

Да заебали уже эти сербы сраные, ишты у них на земле отвоевались все кому не лень, поимел их весь мир и таже рашка тоже, а теперь эти псы безродные в мою страну приперлись!!! Надо было эту сербию полностью на куски порезать и разделить между хорватами, боснийцами и албанцами!!!

Ај нам преведи шта рече за Рашку овај будући чистач словачких WC-a?

Hate mail

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Ivan_D

Imam jednu komsinicu od 80 godina, zgrada do nase i cesto je vidjam u parku kad setam psa.

Pricala mi za vreme rata otac ih sklonio iz Praga u neku sumu gde su imali vikendicu, i tamo '45 bili smesteni i ruski vojnici. Jako se sprijateljila kao devojcica sa jednim ruskim oficirem Vasilijem i stalno im je pomagao kako je mogao, pazio da im ostali vojnici nesto ne ukradu itd.
Vasilij, koji je inace bio iz Moskve, je pricao njenim roditeljima da ga je malo strah jer je bio u Berlinu pre toga, a cuo je da svako ko je bio u kontaktu sa zapadnim oficirama lose zavrsi kad se vrati u Rusiju.
Posle par meseci Vasilij se vratio u Rusiju, i nikad vise nisu culi od njega iako je obecao da ce pisati. Ona je pokusala da ga nadje kad je odrasla, ali bezuspesno.

Nego zasto sve ovo pricam, u isto vreme, na istom mestu prevozili Rusi svoje vojnike kamionom, onim sa otvorenim delom pozadi, i kako je vozac brzo usao u krivinu jedan vojnik ispadne, razbije lobanju i izgubi svest.
Kamion nastavi prateci oficirski auto ispred, Cesi koji su videli da je ispao vojnik poceli da vicu, ovi nista, nastavili. Onda jedan mestanin sede na motor i stigne kamion posle par kilometara, poce da mase, da vice, ovi nekako zaustave i vrate se na mesto gde je ispao vojnik.
Za par minuta stize i oficirski auto i oficir poceo da vice na vozaca sto se vratio. Jedan Ceh poceo da objasnjava sta se desilo, da im je ispao vojnik, a ovaj oficir ce na to besno: ну и что?  нас много

Setih se ove prica kad mi je supruga juce pokazala ovaj video:

www.youtube.com/watch?v=dqDqvKYDv9M

Ni mesec dana posto su zrtvovali 120 vojnika, fuck you all, in your face, fuck the parents too
нас много

Daisy

Hate mail

Nepojamno.

Primeti da je i tzv. IsraHell pre neki dan namerno ubio zarobljenog oficira "IDF"-a (bombradovali celu eriju) da ne bi bilo zarobljenickih komplikacija.

Nu, i njih mnogo.

6 miliona...

Hate mail

A posto ne radis, a.k.a. nisi bio u real life situaciji gde je efficiency paramount, a nisi ni ratovao sto je skoro isto, mozda i ne shvatas da je veci cilj mogao biti dosegnut nastavljanjem puta (mozda na izvrsenje kakvog pressing zadatka) nego vracati se po vojnika sa razbijenom lobanjom koji je dead weight i u ratnoj situaciji nicemu ne sluzi. Oficir ima zadatak/metrics koji mora da zavrsi/dosegne, trosak/zrtve te operacije su vec uracunate i odjednom neki jebeni vozac odlucuje da iskoci iz cele konstrukcije (think project plan) i vraca se nazad sa kamionom punim drugog ljudstva/assets koje je alocirano za zadatak a ne za blejanje po putu (na pamet mi pada zimska noc sad u kojoj je kamion jedanaeska satima farovima osvetljavao put u snegu sestorici vojnika trazeci pusku jednog od njih koji je ovaj volsebno izgubio tokom voznje po 25km puta od pozadine do nasih prvih linija; nasli smo je naposletku zaglavljenu izmedju kanapa koji vezuju ceradu za drvenu ogradu kamona i te ograde, zvane "stranica"...); zamisli ti to. Sto bi rekao jedan moj ratni drug, da ne kazem pripadnik: "Bil' ti izludio?"...

Hate mail

"Koju je ovaj volsebno izgubio..."

Ne daju mi, pijanome, da ispravim to.

Dusmani.

Kako se ja klanjam toj deci koja su bez ikakvih problema radila, i to dobro, jedan strasni, uzasni i TUDJI posao...

Ivan_D

Ivan_D

QuoteA posto ne radis, a.k.a. nisi bio u real life situaciji gde je efficiency paramount, a nisi ni ratovao sto je skoro isto, mozda i ne shvatas da je veci cilj mogao biti dosegnut nastavljanjem puta (mozda na izvrsenje kakvog pressing zadatka) nego vracati se po vojnika sa razbijenom lobanjom koji je dead weight i u ratnoj situaciji nicemu ne sluzi. Oficir ima zadatak/metrics koji mora da zavrsi/dosegne, trosak/zrtve te operacije su vec uracunate i odjednom neki jebeni vozac odlucuje da iskoci iz cele konstrukcije (think project plan)

To je bilo posle rata, negde u junu '45, nikakav pressing zadatak (tj. nista sto bi bilo vrednije od jednog zivota po Zapadnim shvatanjima) nije bio u pitanju. Jednostavno tamo ljudski zivot ne vredi mnogo. A nije nikad ni vredeo. A to vidis i na videu gde se Putin smesi i kaze "pa potonuo je".

Tih 120 zivota sto su zrtvovali (opet bespotrebno i totalno neopravdano za zapadne standarde) ne znace nista tamo. Toliko nista, da cak nije nasao za potrebno da kaze "desila se strasna tragedija, jos ispitujemo kako je do toga doslo, u dnevnom sam kontaktu sa roditeljima nastradalih mornara..."
Umesto toga, oni su roditeljima mornara davali inekcije smirenja u vrat na silu i sve pred kamerama.

Nego stvarno si dosadan, a bogami i neukusan sa tim "ti ne radis". Je l' nisi slusao Larry Page-a? Da ja radim, bilo bi manje posla za tebe, pa tek bi onda poludio.

Evo ti, da te malo oraspolozim slika Oksi od prekjuce kako gleda gay paradu s balkona. And how was your saturday?

While you're doing God's work, I'm doing them Ruskinjice.
Pogresna interesovanja tokom rane mladosti led up to that. I dosta srece, ne poricem.

Uostalom mora i to neko. Ne mozemo svi biti superstar traders.

www.youtube.com/watch?v=FKY_OmBWzUE

Hate mail

Them Ruskinjice i poneki baja.

I ta su me interesovanja promasila.

Ivan_D

QuoteI ta su me interesovanja promasila.

Ti si srecan covek.  :mrgreen:

(ovo mislim bez ironije, forum je pun vas Bosanaca, pa da pojasnim   :mrgreen:  )

Hate mail

Enjoy your bajas...

A jos me pitas kakva mi je bila subota a dobro znas da nisam radio (sto je knor). To je vrlo zlo.

I jos me nazivas bosancem, sto ko zna sta znaci na zemunskom.

Ne znam sta da radim s tobom.

Nastavicemo kad stignem na posao...

Ivan_D

Ivan_D

Quotei poneki baja.

I'm telling you they have this down to a science. A few more years, anything short of chromosome test and you won't be able to tell for sure.

Hate mail

That doesn't work retroactivelly, of course, and you get no reprieve for what you have done.

Hate mail

Ponedeljak je. Gde je baggio da se pokrivi na moje pokusaje preko vikenda da te iscovecam ovde i na "Vrlom novom svetu"?...

Daisy

long weekend  :lol:

strpi se do sutra  :mrgreen:

Daisy

Moskva -- Rusija bi mogla uvesti ograničenja ili zabranu evropskim avio-kompanijama na korišćenje trans-sibirskih ruta, kao odgovor na sankcije EU Moskvi zbog Ukrajine.

To bi povećalo troškove letova avio-prevoznika iz Evrope prema Aziji, piše danas ruski poslovni dnevnik "Vedomosti".

Ruska niskotarifna avio-kompanija Dobrolet, pod državnom kontrolom Aeroflota, prošle nedelje je morala da obustavi sve letove, jer je njen lizing ugovor o nabavci aviona "boing 737-800" stopiran s obzirom da je Evropska unija proširila sankcije i na tog avio-prevoznika zbog letova ka Krimu, javlja ruska novinska agencija Itar-tas.

Prema pisanju lista "Vedomosti", ruska ministarstva spoljnih poslova i saobraćaja razmatraju potencijalno uvođenje ograničenja na tranzitne letove preko ruske teritorije.

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2014&mm=08&dd=05&nav_id=884704

Ivan_D

Pric'o s Dusanem pre par dana kako su ljudi ovde dostojanstveno primili vest obaranja MH17 i gubitka najblizih i najdrazih, bez urlanja, onesvescivanja, pretnji, poziva na hajku i sl.

I on mi kaze apropos toga da na TV jednom gledao neku emisiju i da je politika po bolnicama ovde da pacijentima kod kojih su konstantirane smrtne bolesti odmah kazu celu istinu, osim ako je pacijent iz Avganistana i par drugih takvih zemalja. U tim slucajevima kazu porodici izolovano od pacijenta, onda se ovi neko vreme izurlaju i posle valjda sami kazu pacijentu da je sve u redu i da ce brzo ozdraviti.

Ja sam proveo sate na zemlji in fetus position kad mi umrla baka. Mojoj supruzi kad je umrla baka pre nekoliko godina i mama joj javila, samo je pustila par suza i posle 10-tak minuta nastavila sa tim sta je radila pre toga.

Verovatno ne zato sto je volela svoju baku manje nego ja svoju, vec zato sto je civilizovaniji covek nego ja.

Jednom nam se na moru, pre 3-4 godine, izgubio klinac na 5 minuta. Tj. nije se bas izgubio nego smo ga izgubili iz oka na par sekundi, bila je strasno velika guzva na plazi i on je otisao da se igra sa decom malo dalje a mi nismo mogli da ga nadjemo.
Ja sam se prvu minutu drzao dobro, a posle sam poceo da vilenim, da histerisem, da jurcam okolo u random pravcima kao muva bez glave, da ga zovem deruci se koliko sam mogao i razmisljao da li je cetvrti sprat hotela na kom smo imali sobu dovoljno visoko da se ubijem.

Onda sam slucajno u tom ludilu primetio Oksi kako mirno stoji i sistematski skenira pogledom okolinu, koncentrisana, dostojanstvena, stalozena dok ga nije spazila par minuta kasnije.

Par godina pre toga smo isli negde kolima i kad smo izlazili ona nosila malog kome je mozda bilo godinu dana, saplete se i pocne da pada ispred mene. Ne znam kako je to izvela, jer sam mislio da ce oboje pasti celom duzinom, ali ona je pala na svoja kolena i ostala na kolenima sve vreme drzeci malog. Ja sam se ceo tresao dok sam vadio kutiju prve pomoci iz auta i stavljao joj zavoj, ona ni rec jadikovanja nije izustila, a odrala je bila dosta koze sa oba kolena.

Ja pao rolsulajuci, odrao koleno, i to jos imao pantalone, ona pala na gola kolena, i hteo sam da umrem od bola, besa, šoka.  :shock:

Hate mail

Ko ti kriv kad si highlander, Crnogorac.

Mirabella

Ovo je typo, ne?

"..Pric'o s Dusanem.."
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Ivan_D

Ne, to je uticaj ceskog. Treba 's Dusanom.'

baggio

We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Pareski do

Quote from: Ivan_D on August 05, 2014, 10:42:04 AM
Pric'o s Dusanem pre par dana kako su ljudi ovde dostojanstveno primili vest obaranja MH17 i gubitka najblizih i najdrazih, bez urlanja, onesvescivanja, pretnji, poziva na hajku i sl.

I on mi kaze apropos toga da na TV jednom gledao neku emisiju i da je politika po bolnicama ovde da pacijentima kod kojih su konstantirane smrtne bolesti odmah kazu celu istinu, osim ako je pacijent iz Avganistana i par drugih takvih zemalja. U tim slucajevima kazu porodici izolovano od pacijenta, onda se ovi neko vreme izurlaju i posle valjda sami kazu pacijentu da je sve u redu i da ce brzo ozdraviti.

Ja sam proveo sate na zemlji in fetus position kad mi umrla baka. Mojoj supruzi kad je umrla baka pre nekoliko godina i mama joj javila, samo je pustila par suza i posle 10-tak minuta nastavila sa tim sta je radila pre toga.

Verovatno ne zato sto je volela svoju baku manje nego ja svoju, vec zato sto je civilizovaniji covek nego ja.

Jednom nam se na moru, pre 3-4 godine, izgubio klinac na 5 minuta. Tj. nije se bas izgubio nego smo ga izgubili iz oka na par sekundi, bila je strasno velika guzva na plazi i on je otisao da se igra sa decom malo dalje a mi nismo mogli da ga nadjemo.
Ja sam se prvu minutu drzao dobro, a posle sam poceo da vilenim, da histerisem, da jurcam okolo u random pravcima kao muva bez glave, da ga zovem deruci se koliko sam mogao i razmisljao da li je cetvrti sprat hotela na kom smo imali sobu dovoljno visoko da se ubijem.

Onda sam slucajno u tom ludilu primetio Oksi kako mirno stoji i sistematski skenira pogledom okolinu, koncentrisana, dostojanstvena, stalozena dok ga nije spazila par minuta kasnije.

Par godina pre toga smo isli negde kolima i kad smo izlazili ona nosila malog kome je mozda bilo godinu dana, saplete se i pocne da pada ispred mene. Ne znam kako je to izvela, jer sam mislio da ce oboje pasti celom duzinom, ali ona je pala na svoja kolena i ostala na kolenima sve vreme drzeci malog. Ja sam se ceo tresao dok sam vadio kutiju prve pomoci iz auta i stavljao joj zavoj, ona ni rec jadikovanja nije izustila, a odrala je bila dosta koze sa oba kolena.

Ja pao rolsulajuci, odrao koleno, i to jos imao pantalone, ona pala na gola kolena, i hteo sam da umrem od bola, besa, šoka.  :shock:

Човече која си ти пичка а она жена-змај, добро те не прави рогоњом, мора да се невероватно заљубила у тебе!?  xrofl

Ivan_D

Dobro Pareski, necemo da se vredjamo sad.  :roll:

Hate mail

tempo

gospodja je prva liga.

Daisy

Over 27,000 Russian Tourists Are Stranded as E.U. Sanctions Take Effect

Oligarchs are having to ditch their private jets, too

Over 27,000 Russian tourists have been left stranded abroad after the collapse of Russian tour operator Labirint. The firm cited a "negative political and economic situation" as a reason for its failure, Sky News reports.

Labirint is the fourth Russian tour company to tank in three weeks. "We worry that this is only the beginning and that there will be a domino effect," a spokeswoman for the country's Federal Agency for Tourism told radio station and news site Echo of Moscow.

The marooned tourists, in countries such as Egypt and Bulgaria, are a visible sign that the E.U.'s sanctions on Russia, imposed over Moscow's role in the ongoing Ukraine conflict, are having some effect. Tougher punishments were imposed last week, following the downing of a Malaysia Airlines jetliner in eastern Ukraine on July 17, purportedly by a missile fired by pro-Russian separatists.

Besides affecting tour operators, sanctions have also led to a grounding of Russian budget airline Dobrolet, a subsidiary of state-controlled Aeroflot. The carrier ended up on the sanctions list because it provides direct flights from Moscow to Crimea, the Ukrainian region annexed by Russia earlier this year.

The targeting of Russian banks, meanwhile, has caused Russia's second oil producer Lukoil to scale back investment plans because it cannot access funds, while Reuters reports that leading Russian banks have been forced to reassure clients that they are able to meet their commitments despite being on the E.U. list.

Prominent Russians are also being inconvenienced. Gennady Timchenko, a billionaire businessman close to President Vladimir Putin, has had his private jet grounded after Gulfstream stopped servicing the aircraft and its pilots were prevented from using its navigation equipment. However, he told Russia's Itar-Tass news agency that he'd found an alternative to his Visa and MasterCard credit cards.

"As soon as the sanctions came in I got myself [a Chinese Union] card ... and it works brilliantly!"

The sanctions could also hurt European businesses, however. Adidas has scrapped its revenue and profit target for next year because of its exposure to the Russian market, U.S. aviation giant Boeing could lose its contracts with Dobrolet, and the German Committee on Eastern European Economic Relations has said that more than 25,000 German jobs are in danger. There is an expectation among European investors that future growth may be hampered, with the euro zone's Sentix investment index in August dropping to its lowest level in a year.

"As this slump derives from an event which is subject to politics and power play, the central banks, particularly the European Central Bank, will have difficulty in trying to counter this," Reuters reported Sentix as saying.

Moscow has begun to hit back at sanctions by imposing bans of its own, mostly on food products. It has already banned Polish apples (it says for health reasons, but Polish farmers think the move is retaliatory) and Australian beef. Now, Reuters reports, Moscow is mulling a ban on U.S. poultry — it currently buys around 8% of U.S. broiler-meat exports each year.

https://time.com/3081227/russia-tourists-stranded-sanctions-ukraine/

Pareski do

Quote from: Ivan_D on August 05, 2014, 08:47:18 PM
Dobro Pareski, necemo da se vredjamo sad.  :roll:

Нећемо, али реално....

Него не преведе ми оно везано за Рашку

Ivan_D

my google translate is as good as yours  ;)

Hate mail

Pijanista

QuoteRuska niskotarifna avio-kompanija Dobrolet, pod državnom kontrolom Aeroflota, prošle nedelje je morala da obustavi sve letove, jer je njen lizing ugovor o nabavci aviona "boing 737-800" stopiran

Cekaj sad, zar nisu ruski avioni blji od americkih, gde su Tupoljev, Suhoj, Iljusin, Kurac, Palac,,,

Pareski do

Quote from: Ivan_D on August 06, 2014, 05:58:38 PM
my google translate is as good as yours  ;)

Покушао сам али ми је нејасно шта је хтео да каже, да смо силовали Рашку? Или је по среди неповезано гађање речима неписменог изданка галичанског лумперполетаријата коме није суђен ни високо-цењена гастарбајтерска каријера чистача словачких WC-a?

Да заебали уже эти сербы сраные, ишты у них на земле отвоевались все кому не лень, поимел их весь мир и таже рашка тоже, а теперь эти псы безродные в мою страну приперлись!!! Надо было эту сербию полностью на куски порезать и разделить между хорватами, боснийцами и албанцами!!!

Yes zaebali have these crappy Serbs, ishty on their land reclaimed from all and sundry, raped their whole world and the same Raska, too, and now these dogs in my country rootless priperlis! It was necessary that Serbia is fully cut into pieces and divide between the Croats, Bosniaks and Albanians !!!

Ivan_D

Pitao Oksi, to рашка, Bosanac, nije Raška, vec slang za Rusiju.

U toj prvoj recenici kaze nesto kao "vi glupi Srbi, protiv vas su svi ratovali i niko vas ne voli, ukljucujuci Rašku..."  (u smislu zasto im se sad slihtate)

Pareski do

Many thanks to Oksana & tell her she could have done much better, in Serbia proper or White Serbia (a.k.a. the Czech Republic) ;)

Hate mail

A taj "ukrajinski" filosof bi bolje prolazio da se dohvati slovackih klozeta, nego to nije fino...

Ivan_D

I ti bi bolje prolazio da si se trudio da budeš normalniji. Ali eto, ima čudaštvo svoje čari za neke ljude i primamljivo im je.

A mi ostali trpimo.

Živela Ukrajina!!!

Hate mail

Ivan_D

Hate mail

Yeah, seriously. Wannabe.