News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Iz stampe

Started by Hate mail, April 18, 2014, 09:42:57 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Toza

An Alabama lawyer accused of home invasion for allegedly entering the New Orleans courtyard of a judge's home and sparring with her husband wants the district attorney kicked off the case.

So does the alleged victim Orleans Parish Judge Laurie White, the New Orleans Times-Picayune reports.

The defendant, Joshua Stemle, claims he was disoriented when he entered the courtyard of the judge's home in the French Quarter because he had been mugged moments before. His motion to recuse the office of District Attorney Leon Cannizzaro contends the office's daily dealings with the judge could lead to bias against him.

White, on the other hand, has a different concern, the Times-Picayune says. Testifying under oath on Thursday, she said she dislikes and distrusts Cannizzaro.

"I've always made it clear I do not like the district attorney. He is not always truthful. He is always concerned with the political outcome of decisions and I am concerned about him handling my case," White said. "Everything he does in this courthouse is not always based on what's best for the community, or the defendants or the victims. I don't think I can get a fair trial."

According to the Times-Picayune, White's remarks "set the courthouse abuzz and are likely to be cited by defense attorneys trying future cases in her section."

Cannizzaro told the Times-Picayune he found White's comment's "disturbing" and suggested she was unhappy with his decision to endorse White's opponent in an election to an appellate court.

The case is being presided over by a judge appointed by the state supreme court. All of White's criminal court colleagues recused themselves. (ABA žurnal)

Hate mail

Not bad.

A pazi ovo:

Parrot could help prosecute murder suspect
Phil Dawson, WZZM 2:23 p.m. EDT June 27, 2016

SAND LAKE, Mich. — A Sand Lake couple's pet parrot could be used as evidence to prove Glenna Duram murdered her husband Martin.

Fourteen months after Martin Duram was found dead from multiple gunshot wounds in his Sand Lake home, Glenna Duram, 48, is in jail and accused of his murder.

http://www.freep.com/story/news/local/michigan/2016/06/24/parrot-martin-duram-glenna-murder/86360056/
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Toza

znači, brate...
ima pola sata kako se lomim dal' da pojedem parče sira ili ne, skoro će ponoć, pa mi je pomalko kasno, al' sad ću morati
pazi koliko su oni predani tome šta rade

šta god da je to

E

O ne!
Stani Tozo, razmisli o tEm siru  :?

indie

il nekih sposobnih advoakata...
tragikomicno, al nema odgovarajuceg smajlija...
'на љуту рану - љуту траву..!'

Hate mail

Lazne shlep-sluzbe?

Huh?

xrofl

Toza

Pa, u lažnoj zemlji lažnog naroda...

Ivan_D

Ja volim kako Slawen stoji u sred jame pune govana do kolena i neprestano vice "stojim u govnima, stojim u govnima". I tako vec godinama. While standing still.

Razuman covek bi se zapitao: a) "da li mogu od govana da napravim cvece? - ne mogu" b) "da li mogu da nesto ucinim, da se pokrenem i izadjem iz te jame - to vec mogu"

Naravno postoje ljudi kao moja Oksi koji imaju unutrasnji mir i ravnotezu. Ona bi bila srecna gde god da je stavis. I dalje bi vezbala jogu, pekla kolace, kuvala zdrava jela, brinula se o cvecu, citala o raznim zacinima i bolelo bi je dupe sto su skoro svuda oko nje neandertalci. U stvari, ne samo da bi je bolelo dupe, nego ne bi to ni primecivala.

Ali takvih ljudi je vrlo malo.

Ne pisem ja ovo Slawene to rub it in. Vec zato sto imam resenje.

Here's my pledge:

Otidji u Ukrajinu najkasnije do 1. Septembra ove godine. Ostani tamo najmanje godinu dana. U tih godinu dana mozes da provedes najvise 30 dana u Srbiji (poseta odraslome sinu, bivsoj zeni itd.) i najvise 30 dana u nekoj trecoj zemlji (letovanje u Turskoj sa novopecenom UA prijateljicom npr.)

Pristani na to i odmah ti saljem 5K eura nepovratno. Obezbedio sam i coveka koji ce to da mi pozajmi, I put my money where my mouth is.

5K da ti spasim zivot je super deal za mene.

What do you say?
If you dine with the devil bring a long spoon.

Toza

Pa ja toliko ubijem za dva - tri meseca, samo na osnovne rashode, krajnje skromno
Da ti to ne pokusavas da me prevaris za pare?

Hate mail

Kaki si to covek bre, zar ne vidis da pokusava da prevari tog kreditora?

Toza

Па ако је таква ствар, Иване, реци му да пристајем. Откуд ће он да зна дал'  сам баш ја у Кијеву или Крагујевцу. Ако треба, у сврху провере, наћи ћемо двој има...

indie

get lumia
simpler

or audi, have here(tm)
integrated...

Hate mail

Ovo nije iz stampe no iz kompanijinog "Wellness - Live Well, Work Well" e-maila... Ne znam gde su pokupili ovo ali ko god da je originator ove mudrosti nije znao da se pise mosquitoes.

It's Mosquito Awareness Week... Learn how to control mosquitos in and around your home and from biting you!

How to control mosquitos inside your home:
•   Install or repair and use window and door screens. Do not leave doors propped open.
•   Use air conditioning when possible.
•   Once a week, empty and scrub, turn over, cover, or throw out any items that hold water like vases and flowerpot saucers. Mosquitoes lay eggs near water.
•   Kill mosquitoes inside your home. Use an indoor insect fogger or indoor insect spray to kill mosquitoes and treat areas where they rest. These products work immediately, and may need to be reapplied. When using insecticides, always follow label directions. Only using insecticide will not keep your home free of mosquitoes.
o   Mosquitoes rest in dark, humid places like under the sink, in closets, under furniture, or in the laundry room.

How to control mosquitos outside your home:
•   Once a week, empty and scrub, turn over, cover, or throw out any items that hold water like tires, buckets, planters, toys, pools, birdbaths, flowerpot saucers, or trash containers. Mosquitoes lay eggs near water.
o   Tightly cover water storage containers (buckets, cisterns, rain barrels) so that mosquitoes cannot get inside to lay eggs.
o   For containers without lids, use wire mesh with holes smaller than an adult mosquito.
o   Use larvicides to treat large containers of water that will not be used for drinking and cannot be covered or dumped out.
•   Use an outdoor insect spray made to kill mosquitoes in areas where they rest.
o   Mosquitoes rest in dark, humid areas like under patio furniture, or under the carport or garage. When using insecticides, always follow label instructions.
•   If you have a septic tank, repair cracks or gaps. Cover open vent or plumbing pipes. Use wire mesh with holes smaller than an adult mosquito.

How to prevent mosquito bites:
•   Use an Environmental Protection Agency (EPA)-registered insect repellent with one of the following active ingredients. All EPA-registered insect repellents are evaluated to make sure they are safe and effective. Always follow the product label instructions:

Active Ingredient
Higher percentages of active ingredient provide longer protection   Brand Name Examples
DEET   Off!, Cutter, Sawyer, Ultrathon,
Picardin, also known as KBR 3023, Bayrepel and Icardin   Cutter, Advanced Skin So Soft Bug Guard Plus
IR3535   Skin So Soft Bug Guard Plus Expedition, SkinSmart
Oil of Lemon Eucalyptus (OLE) or Para-methane-diol (PMD)   Repel

o   Reapply insect repellent every few hours, depending on which product and strength you choose.
o   Do not spray repellent on the skin under clothing.
o   If you are also using sunscreen, apply sunscreen first and insect repellent second.

•   Treat clothing and gear (such as boots, pants, socks, and tents) with permethrin or purchase permethrin-treated clothing and gear. Treated clothing remains protective after multiple washings.
o   If treating items yourself, follow the products instructions carefully.
o   Do not use permethrin products directly on the skin, it is intended to treat clothing.
o   Wear long-sleeved shirts and long pants.

Ivan_D

Pa necu ja da te izdrzavam tamo, to je samo deal sweetener. a little nudge.

Speaking of Oksi, and Hate I think you will appreciate this, pricala pre neki dan sa majkom i totalno poludela. Mala istorija da bi ste razumeli okolnosti. Njena majka bila zvezda u njihovom selu, bila strasno lepa, svako joj se udvarao itd. Kad joj bilo 18 upoznala se sa jednim ruskim vojnikom, udala se i odselila u Rusiju.
Posle 6 godina kad je Oksi imala 4 razvela se i vratila u UA. Onda se par godina kasnije udala za jednog nerd-a koji je studirao neke politicke nauke/novinarstvo, 7 godina mladji.
Dobar deal za oboje, naoko. Ona sa dvoje dece nasla pristojnog mladog coveka sa perspektivom, a on, loser that he is, nasao cupi o kakvoj bi mogao samo da sanja i na koju bi mogao samo da baca, da nije bila starija, sa dvoje dece i u nezavidnoj situaciji.

Porodila trece dete, stvari isle svojim tokom, onda dosle devedesete, on se nije snasao i od tada skoro ne zaradjuje i ne doprinosi skoro uopste. Mama od Oksi je uciteljica, ali dosta aktivna, vodi razne sekcije, stalno ide na neke ekskurzije tako da za tamosnje uslove ok zaradjuje.

Oksi prica kako im se uopste nije posvecivala dok su bili mali, stalno je visela u toj skoli gde je radila, planirala razne akcije itd. Ona i sestra se fakticki brinuli o svemu od kuvanja preko spremanja i pazenja malog brata. Oksi je inace najvrednija osoba i najbolja domacica koju znam - a odrastao sam pored madjarskih baka.

Posle srednje Oksi isla kod tetke u Rusiju da studira za medicinsku sestru i posto je bila dobar djak ponudili joj da studira medicinu i neku stipendiju. Rekla to majci, a majka joj bez okolisanja rekla da ona za to nema para i da ne moze da je izdrzava.
Nista to njoj Oksi ne uzima za zlo, iako postoje i pozrtvovaniji roditelji, ali takva su bila vremena.

I sada kad smo u UA Oksi ne voli da ide kod svoje majke zato sto ta i dalje misli da je zvezda, stalno prica kako joj svi dele komplimente. Npr. ima neku povlasticu za prevoz za osobe 60+ i onda joj kondukter rekao 'boze, vi uopste ne izgledate kao da imate 60'  a ona pak svima okolo prica o tome i presrecna je. Kad smo tamo, skuva samo prvi dan (a to je grad bez restorana) i posle sav teret padne na Oksi, ova se samo negde izgubi svojim poslom.

Na stranu sto je od Oksi izmuzla dosta para pre dok Oksi nije znala mene. I stalno joj govorila sta bih ja bez tebe. Ali ne brini, kad umrem ostavicu moj deo stana tebi. Onda kad je Oksi na moj zahtev odmah na pocetku veze prestala da ih pomaze finansijski, posle par godina joj je rekla "ti ionako imas sve, ostavicemo stan Maksimu"   :mrgreen:   Typische

Elem, sve to ne bi bilo tako strasno da joj majka pre par dana nije rekla "znas, ti zivis tako dobro zato sto se ja molim za tebe".
Oksi je totalno p*pizdela kad je to cula, par dana joj trebalo da se smiri.

I sam sam par puta bio suocen sa bedastocom vlastitih roditelja. Nije to nista prijatno.

indie

Hate mail

Prokleti su stari ljudi, prokleti.

Zato sto su i kao mladi bili.

indie

Ivan_D

indie

Hate mail

Indeed.  xtwak

Nego, kako ti se svidja onaj Live Well, Work Well naputak?

Ivan_D

Daisy

dočim, odvjetnik za 5k je cool...  :lol:
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Kako mislis da se nastanis u Zagrebu i pruzis Honziku sve one nevidjene mogucnosti koje ne bi mogao da ima u EU-Pragu a da to ne znas?

Hate mail

Glede odvjetnika: za deceniju-dve, kad se budem tuzakao sa (najmanje*) bratom oko "obaveznog dela", ima da me predstavlja. One torbe mi.

Ivan_D

Quote from: Hate mail on June 29, 2016, 03:02:10 PM
Kako mislis da se nastanis u Zagrebu i pruzis Honziku sve one nevidjene mogucnosti koje ne bi mogao da ima u EU-Pragu a da to ne znas?

Pa zbog toga (sto to ne znam) smo i odlucili da ne idemo u taj chudobinec

Hate mail

Iz neznanja si nacinio ispravni izbor/odluku?

Jel' ti to prvina ili znas za presedan(e)?

Toza

Quote from: Daisy on June 29, 2016, 03:00:49 PM
dočim, odvjetnik za 5k je cool...  :lol:

Ah, pa ne zameram ja Ivanu... dapače, volim ga kao što majka voli debilno dete.

Ivan_D

Hate mail

Besprizornik, jesi izguglao naputak already?

Ivan_D

uputstva? pazik kad nikad ne bih pogodio

Hate mail

Ivan_D

Hate mail

Ma ne; velim, ne mogu da verujem da nikad sam ne bi pogodio.

Ivan_D

pa ne, nije u duhu te reci, ni etimoloski, ni zvucno. cak iako je hrvatski u pitanju.

Elem, o kakvom se uputstvu radi?

Hate mail

Indie, objasni mu.

xrofl

Hate mail

Ivan_D

Hate mail

Pijanista

Ne primecuje neandertalce, osim ako su u familiji. Jebiga Ivane, proredi posetu tazbini zbog Oksinog dusevnog mira

Toza

Ja sam sad skroz pomešao likove. Pa zar nije Tanjina majka ta koja izmuzava novac od ćerke, a stan ( :mrgreen:) dala drugom nekom srodniku?
Otkud sad naučnik i Oxi u toj priči?
Meni je ta Ukrajina strašno komplikovana.

Daisy

Koja je razlika između upute i naputka?

Uglavnom su sinonimi, s nekim nijansama u značenju, ali vrlo malim.
Neki jezikoslovci tretiraju naputak kao "hrvatskiji".

https://hr.wikipedia.org/wiki/Wikipedija:Jezi%C4%8Dna_pitanja/Arhiv_14#Uputa_i_naputak
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

indie

*

29.06.2016 - 18:07

Besnilo: Srbijansko pravosudno ludilo van kontrole

Letnji hit: Svega tri nova suđenja Lukoviću!
...

*

http://www.e-novine.com/kolumna/petar-lukovic/132856-Letnji-hit-Svega-tri-nova-suenja-Lukoviu.html

Pijanista

Иринеј, српски патријарх: Црква никада није живела у неком благостању.

Ivan_D

Pijanista

Pijanista

Kad smo kod vere u Srba, evo jedne lepe fotke (vec je bilo, ali nije zgoreg da se ponovi)

Ivan_D

that man has a makeup on

Pijanista

Slab sam vernik, nije mi jasno da li se krs chasni celiva ili pushi.

Hate mail