News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

afrika, nego sta

Started by tempo, May 16, 2014, 11:40:19 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tempo

kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Hate mail

:mrgreen:

Ja nisam obracao paznju duze vremena na te porobljene teritorije. Sta je to tamo sa tim poplavama?

Poplava plasticnih flasa uz onu crvenu kucu, by the way...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Hate mail

Sa nekog saIta:

"In Serbia, at least five people have died after the equivalent of four month's rainfall fell in just one day."

WTF? Kako je to uopste moguce?

tempo

tempo

inace, imamo katastrofu velikih razmjera. citavi gradovi su pod vodom, javljaju se klizista, ocekuju se epidemije i tako.

https://www.youtube.com/watch?v=XId1BvEmfzs

u srbiji nije nista bolje.

tempo

ovo mi je vikendice pored potoka

a ovo cesta, uz potok, koja vodi do vikendice

Daisy

Bujice u BiH pomerile minska polja! U strahu Doboj, Maglaj, Olovo, Unsko-sanski kanton i Posavina

SRNA    | 16. 05. 2014. - 15:49h  izmena vesti 15:46h

Centar za uklanjanje mina BiH upozorava stanovništvo da na poplavljenim područjima, kao i na područjima na kojima je došlo do klizišta postoji mogućnost da su vodene bujice i klizišta pomjerile pojedina minska polja i odnijele znakove minske opasnosti.

Centar za uklanjanje mina BiH će u saradnji sa entitetskim civilnim zaštitama i civilnom zaštitom Brčko distrikta identifikovati i ažurirati područja koja su bila zahvaćena poplavama i klizištima usljed prirodnih nepogoda, a što je za posledicu moglo imati pomjeranje mina na sumnjivim opasnim područjima i preuzeti sve neophodne mere na prevenciji građana.

Prema raspoloživim podacima Centra za uklanjanje mina u BiH, najugroženija područja od mina su regije Doboj, Maglaj, Olovo, Unsko-sanski kanton i Posavina koji su trenutno najviše pogođena poplavama.

Takođe, stanovništvo se upozorava da je minska opasnost u velikoj meri prisutna u slivovima rijeka Bosne, Spreče, Usore i Krivaje, saopšteno je iz BHMAK-a.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/465563/Bujice-u-BiH-pomerile-minska-polja-U-strahu-Doboj-Maglaj-Olovo-Unskosanski-kanton-i-Posavina
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Ko zna sta ste, svi zajedno, Bogu skrivili ("Oh, wait...").

Imas vikendicu u planini? Jel' ti se vec uselio neko ili se druzis sa opasnim svetom/ili si opasan svet?

Btw, ovde kodmene celo vece pada neopevana kisa, ("ona deluje") u talasima, cak sam dobio na BB i drzavni "Flood Alert until 12:30AM" text.

Hate mail

Minska polja... LOL (Boze me oprosti)!

Hate mail

Upazi da im je znak civilne zastite isti kao i nama... Sve je to iz istog shinjela izmilelo...

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=05&dd=16&nav_category=78&nav_id=849025

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

tempo

tempo

tempo

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Mirabella

Quote from: Hate mail
cak sam dobio na BB i drzavni "Flood Alert until 12:30AM" text.

Isto.  Nikad pre.  Koriste valjda podatke sto su onomad na'vatali.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Hate mail

Hate mail

Ja te meteoroloske i "Amber Alerts" dobijam sigurno od 2011-2012.

Ivan_D

Dosli u Prag neki momci sto ih znam iz Lviva. Tu su sa decom, pa im pokazao malo okolo i otisli u tehnicki muzej.

I sad kad gledam reku ovih flasa, posle muzeja, ceo sam depresivan. Neverovatno sta su ljudi ovde pre 100-150 godina pravili i izmisljali. Kakve bicikle, motocikle, automobile, avione i druge letelice. Nevidjeno.
I onda coveku bude jasno, sve da tamo dole ti ljudi i nauce da ne bacaju djubre u reku i ulicu (sto sigurno nece biti skoro), opet ce zaostajati nekoliko stotina godina.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Mirabella

Mi nismo predbiljezeni na ista slicno, a sinoc oboje dobismo alert.  Nikad pre vidjena ikonica.  Mozda je to tek pocetak. xph34

Hate mail

More like free service addition.

tempo

svaki pravi jugosloven, u domovini ili dijaspori, treba da ima rezerve vode, baterija, konzervi, brasna, ulja secera, zastitnu masku i slicne potrepstine, a ne kao neki koji idu u ukrajinu naoruzani 'urcem i fotoaparatom :)

Mirabella

Quote from: Hate mail on May 17, 2014, 02:11:27 PM
More like free service addition.

T-Mobile?  Just kiddin' anyway.

Ivan_D

Quote from: tempo on May 17, 2014, 02:13:25 PM
svaki pravi jugosloven, u domovini ili dijaspori, treba da ima rezerve vode, baterija, konzervi, brasna, ulja secera, zastitnu masku i slicne potrepstine, a ne kao neki koji idu u ukrajinu naoruzani 'urcem i fotoaparatom :)

:)

Hate mail

Mirabella

Mirabella

Tempo.  Stan u Zenici, kafana u Zenici, kuca u Orebicu, vikendica na planini.  Odlican catch.   ;) :)

Daisy

Quote from: Mirabella on May 17, 2014, 01:50:35 PM

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je...

Jel' to gradonacelnik?!  :roll:

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali imenovao je Gorana Vesića za pomoćnika gradonačelnika i gradskog menadžera, saopšteno je iz gradske uprave.

Za pomoćnika gradonačelnika za oblast društvenih delatnosti imenovana je Irena Vujović, a
za pomoćnika gradonačelnika za oblast komunalnih delatnosti i funkcionisanje javnih preduzeća Borko Milosavljević.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Politika/1585984/Vesi%C4%87+gradski+menad%C5%BEer.html

Ivan_D

Quote from: Mirabella on May 17, 2014, 04:03:40 PM
Tempo.  Stan u Zenici, kafana u Zenici, kuca u Orebicu, vikendica na planini.  Odlican catch.   ;) :)

zaboravila si studentice koje kohibitiraju u slobodnim prostorijama stambenih jedinica   ;)

tempo

minus vikendica, po svemu sudeci.

Mirabella

Tempo.  Stan u Zenici, kafana u Zenici, kuca u Orebicu, vikendica na planini.  Odlican catch.   ;) :)

S druge strane, ko ce sve to cistit'.  :mrgreen:

tempo

tempo

procjena je da je u bosni 1.2 miliona ljudi pogodjeno.

tempo

Quote from: Ivan_D on May 17, 2014, 04:14:40 PM
Tempo.  Stan u Zenici, kafana u Zenici, kuca u Orebicu, vikendica na planini.  Odlican catch.   ;) :)

zaboravila si studentice koje kohibitiraju u slobodnim prostorijama stambenih jedinica   ;)

ona klinka je u doboju. javila se danas, kao probijaju se negdje :(

Mirabella

Ivan_D

Quote from: tempo on May 17, 2014, 05:01:56 PM
procjena je da je u bosni 1.2 miliona ljudi pogodjeno.

Eto, a onda kazu Srbi zli. A za vreme rata ni pola od toga nije bilo raseljeno.

tempo

Pijanista

Hate, gasi vise taj HAARP, dosta je bilo.

Ivan_D

Inace stvarno su neverovatni. Nasao juce u nekom clanku da moze da se ponudi pomoc na email adresu: pomoc.vanrednasituacija@mup.gov.rs

Poslao im email juce da sam u inostranstvu i da bih rado pomogao nastradale novcanim iznosem, te ako mogu da mi posalju instrukcije.

Nista, nikakav odgovor za sada, dobrih 30 sati kasnije.
Dobro, potrazim sam, i nadjem sad na internetu, imaju instrukcije kad se uplacuje iz zemlje, a iz inostranstva kaze pogledati ovde: http://www.srbija.gov.rs/pages/popupimage_popup.php?id=209921

Ukrivo skenirano, ne moze da se copy i paste, nejasne instrukcije...
Ja kad saljem mogu samo da upisem SWIFT i racun u IBAN formatu. Nema nista intermediary banaka itd. za evropske transfere. A slao sam novac u Srbiju sto puta (ne porodici vec onom nesretnom programeru).

I da zlo bude vece beneficiary Ministarstvo Finansija   xrofl xrofl xrofl

I kako ce oni sad da znaju da je to namenjeno za poplave a ne zaostatak poreza ili nesto slicno za mene je velika zagonetka.

Go k. od drzave kao sto rekoh.

Ovde u CZ bilo gde da posaljes email, bilo kojim povodom, odmah ti odgovore, ako si na pogresnom mestu izvinu ti se i kazu gde da se obratis.  

Zamisli ove budale, skenirana kopija, na emaile ne odgovaraju. A ovamo glume i zahtevaju da im se izvine Ukrajina, da im se izvine CG, da im se svi izvinu. Budale klovnovske.

Daisy

Quote from: Ivan_D on May 17, 2014, 06:22:08 PM

I kako ce oni sad da znaju da je to namenjeno za poplave a ne zaostatak poreza ili nesto slicno za mene je velika zagonetka.

Go k. od drzave kao sto rekoh.

Ivan_D

I bas si siguran da ce tamo da se nadje neko ko ce mojih 50 eura da prosledi ugrozenim od poplave?

Za ovakve stvari se obicno otvori novi racun, neki lak za pamcenje, npr. 777 ili 55555, ovo gore ne izaziva poverenje.

A ne mogu da shvatim da nekom nije palo na pamet da to lepo prekuca, stavi u tabelu i omoguci ljudima da copy / paste.
U stvari mogu da shvatim, niko nece imati direktne licni koristi (pa ni pohvalu) od toga, pa sto da se za dzabe trude. Bolje da idu na hodnik da popuse cigaretu.

Pre neki dan me pitao onaj moj mladi prijatelj iz Srbije (sto sam mu nudio onaj super deal) da mu pozajmim 700 eura da kupi neke tablice za kola sa narucenim brojem.
Nisam bio odusevljen jer ne volim da pozajmljujem ljudima novac, nikad nista dobro ne izadje od toga, ali nisam hteo da ga odbijem i kazem ajde. I posalje mi on instrukcije u PDF formatu, ali pdf bio protected i nije moglo da se copy/paste. I napisem mu ja to i kazem da mi posalje u WORD-u.
Samo sto se nije naljutio, rece "pa dobro, prekucacu ja onda..."
I jos me posle par minuta pitao da li treba sve da prekucava.

Hate mail

A sta, ti ne umes PrintScreen?

Pijanista

On unajmljuje programera u BG da mu to radi. Nece covek da se zamara. Cost/benefit  :mrgreen:

Toza

Toza

Btw. ko zna šta je to "prirodna sankcija"?

One moje kajsije nalaze se u blizini jednog potoka, znači ne odmah uz vodu nego jedno 50-ak metara dalje, a taj potok je inače beda jedna i ne bi ni po čemu bio značajan da komšija Mioljub nije na mestu gde taj potok prolazi kroz njegovu parcelu (graniči se sa mojim kajsijama nizvodno) nasuo u korito šljunka i kamena, kako bi napravio da može da prelazi traktorom jer mu tu zgodno, budući da je njegovo i uz drugu obali, pa da ne obikoli.
I fala kurcu na tom mestu potok počeo da tovari svo ono smeće koje seljaci bacaju u svakoj prilici, uključujući i ambalažu od upotrebljenih pesticida, nešto nalik onom snimku gde oni Bosanci pokušavaju da udave kuče.

Vidim ja da će tu da nastane belaj, budući da je pre jedno dva'es dana, kad ovo tek počelo da pada, taj potok nadošao i izlio se u Rakicinu njivu (sledeća parcela iza Mioljuba) jer nije mogao da probije blokadu od flaša, a pošto je korito na tom mestu zatrpano i plitko, kako sam opisao.
Tačno sam znao da ako naiđe neka ozbiljnija voda, ima da se izlije i možda dođe čak i do mojih kajsija.
Pa se obratim poljoprivrednoj inspekciji (jer u nas nema vodoprivredne, u stvari ima, ali je jedan vodoprivredni inspektor u Raškoj, a drugi u Ćićevcu, čini mi se, oko deset njih ukupno pokriva teritoriju Srbije, saznao sam taj podatak kad sam se borio sproću šoder-mafije, ali to je sasvim druga priča) kako bi oni napisali izvješće vodoprivrednoj inspekciji, a ovi mi odobrili da za svoje pare dovedem bager (€30 na sat) da prodžara onaj potok. Jer ne bih da se zameram sa komšiju Mioljuba, već imamo jednu parnicu oko međe, a i protivzakonito je ako bih ja ti samoinicijativno i neovlašćeno brljao po državnom potoku.
I još da umolim ove inspektore kažem im eve ja ću ve potrpam u moje terensko vozilo da vas oteram tamo, jer nije za putničko auto, a oni će meni ma ne treba, kupili smo mi lani BMW X7 za naše potrebe.
Jebemliim majku milosnu, to košta bre više nego sve subvencija što su dali celom Šumadijskom okrugu u poslednjih šest godina ukupno! A služi im za švaleraciju i da preteraju nešto kući sa pijaca.
Naravno da nisu izašli na teren, nisu napisali taj zapisnik, nisu poslali dopis "Srbijavodama" za bager, nisu ni meni dozvolili da to oposlim (a da komšija Mioljub mora da trpi i jede si muda), sad je za tih €50 - 100 šteta u tisućama, ako ne i u desecima samo kod mene, a Ivan bi da im šalje pomoć.

Missim, jbt...

Daisy

Ova poplava je iznenađenje, slično kao kad sneg iznenadi putare u januaru

Ivan_D

Quote from: Toza on May 18, 2014, 05:07:02 AM
Ivane, možda da se povežeš sa ovom oko te pomoći:
http://zena.blic.rs/Porodica/23434/Ova-devojka-cak-iz-Beca-pomaze-Srbiji-Skupili-smo-hranu-i-odecu-ali-nemamo-prevoz

Davne '92 - '93 skupljali mi ispred prodavnica hranu za pomoc u Bosni. Delili smo ljudima letake na kojima je bilo napisano da skupljamo namirnice i da ih saljemo u Bosnu i bio spisak dugotrajnih produkata koji su bili pozeljni.
I ljudi kad su izlazili iz prodavnice bi nam dali to sto su kupili i mi smo to pakovali u kutije.
Ne mogu da vam kazem koliko smo namirnica skupili za tih par dana - premnogo.
Napuni se dakle kamion hranom za par dana, treba da se salje u Bosnu i jedan Čola iz Vareši koji je bio u Amsterdamu ponudi da njegovi roditelji to tamo prihvate i organizuju raspodelu.
Posle se ispostavilo da su oni to tamo prodavali  :mrgreen: