News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

EKONOMIJA, uopste...

Started by indie, September 24, 2014, 03:43:45 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Hate mail

Na staklari? Gde/sta je to?
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Toza

nije staklara, već tesla
my bad

Hate mail

To tamo medju radnici? Grozno.

Hate mail

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Hate mail

indie

*
Hitlerovo napušteno odmaralište postaje luksuzan kompleks

Adolf Hitler je, tri godine pre napada na Poljsku, naručio izgradnju jednog od najvećih turističkih odmarališta na svetu koje će, nakon nekoliko decenija, biti obnovljeno.

IZVOR: BUSINESS INSIDER PETAK, 2.09.2016. | 14:18

Izgrađeno je na samoj plaži na ostrvu Rugen, a nacisti su ga nazivali Prora.

Odmaralište, dugo skoro pet kilometara, ima kapacitet za 20.000 ljudi i bilo je namenjeno za opuštanje umornih nemačkih radnika koji su radili u dalekim fabrikama.

Prema istorijskom i turističkom vodiču Rodžeru Murhausu, takođe je poslužilo Gestapou kao mirotvorni gest koji će privući ljude na Hitlerovu stranu.

"Više od 9.000 radnika je podiglo ovu građevinu dugu skoro pet kilometara. Slike ne mogu verodostojno da prenesu njenu veličinu - ogromna je. Po svemu sudeći, bila bi to jedna od najimpresivnijih građevina na svetu", kaže Murhaus.

S početkom Drugog svetskog rata, izgradnja je stala.

"Postala je ljuska od zgrade. San nacista osuđen je na propadanje u sledećih nekoliko decenija."

Nemačka kompanija Metropol marketing je konačno 2013. godine dobila dozvolu da obnovi Proru izgradivši luksuzne letnje stanove i komlpleks apartmana.

Metropol očekuje da će radovi biti završeni do 2022. godine, a pojedini stanovi i apartmani su već na prodaju.
*
'на љуту рану - љуту траву..!'

Hate mail

Ah, ti stanovi i apartmani majke im ga nabijem, stalno su na prodaju.

Don't tell my mom, though.

Pijanista

Ruzne li zgrade, a nisu se setili ni prolaze da stave, treba ti 45 minuta da predjes na drugu stranu koja je 20m daleko. Iskenjam se na arhitektu

Hate mail

Ummm, mozda su ulazi sa druge strane (i.e. sa plaze)?

Pijanista

Ne govorim o ulazima, vec o prolaznicima koji ne stanuju u zgradi a treba da predju na drugu stranu. Za tu svrhu kod nas (BG) prave "tunel" prolaz kroz zgradu.

Hate mail

Pijanista

indie

Toza

promašio si temu

kulov "reotvorio" fabriku za proizvodnju rezanaca koja radi već 2 meseca

al' to nije fino

pa moraju da budu nudle, a ne rezanci

i onda, hej, slušaj sad to, naredilo svim srbskim novinarima bez izuzetka da ni po cenu života, ni za 'ladno pivo, nikako ne kažu rezanci, nego nudle

i svi oni horski nudle, nudle, majke im ga unudlam

jer ne ide da precednik jedne suverene države koja baš u tom trenutku 'vata špijune jedne druge, suverene i uz to susedne države, reotvara koradžijsku radnju, koliko god da je velika

i niki bre da se ovome makar nasmeje

srbi su definitivno fašizoidan narod, ma šta o tome mislio hate

Superhik

Radnici će raditi najbolje što mogu, a to će biti mnogo bolje od mnogih od njih.

indie

smejuckamo se uvece
kad pozatvaramo i pogasimo sve
tiho, ispod plahti...

indie

za pijanistu, ivana, hm-a isl.

"Jedan od gospodara rata": Babo se vraća kući?

Reporter lista Nojes Dojčland otišao je u Veliku Kladušu gde
bi u velikom stilu kao načelnik mogao da se vrati ratni zločinac Fikret Abdić, prenosi Dojče vele.

IZVOR: DOJČE VELE SUBOTA, 3.09.2016. | 11:21

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=09&dd=03&nav_category=167&nav_id=1172532

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1172532

Daisy

Quote from: Toza on September 03, 2016, 06:32:44 AM
kulov "reotvorio" fabriku za proizvodnju rezanaca koja radi već 2 meseca

kulov je znači u kampanji, ističe mu mandat
do maja sledeće godine treba da se izabere novi precednik

Radio je najbolje što može, a to je mnogo bolje od njega
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

"Ratni zlocinac" = code word for political opponent.

Hate mail

Nego daj ti mene neki link na to sa hvatanjem spijuna, to ja hocu da vidim.

Daisy

Hapšenje hrvatskog špijuna je samo "dimna zavesa" da bi "ispod radara" prošao izbor novog šefa BIA, za šta je kandidat Bratislav Gašić, piše "Jutarnji list".

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=09&dd=03&nav_category=11&nav_id=1172588

Ide tako jedan keramicar ulicom Kad ono vidi ide jedan SPIJUN ostalo citajte u Informeru:)
(Faza, 3. septembar 2016 14:42)

Pareski do

Quote from: Hate mail on September 03, 2016, 05:00:37 PM
Nego daj ti mene neki link na to sa hvatanjem spijuna, to ja hocu da vidim.

Чедо Чоловић, мајор ЈНА, ратовао против Хрвата а сваке године оде на имање код Дрниша да обере грожђе.

Моји извори из дубоке државе се слажу с мојом оценом да је Вучић службама наложио да ухапсе неког кога ће се Хрвати лако одрећи.

http://www.telegraf.rs/vesti/2338301-spijun-cedo-colovic-uhapsen-dok-je-bezao-u-hrvatsku-otkriven-identitet-oficira-koji-je-zagrebu-prenosio-podatke-iz-beograda

Hate mail

Toza

пицоусти и његово разумевање "медијског спиновања"

због њега нам се сад смеју и рвати (еј, рвати!)
каже милановић (рват) да се чедо таман спремао да им ода рецепт за лесковачку пљескавицу, кад је ефикасном акцијом БИА ухапшен

чак и ако им је обезбедио информације о кривици неке тамо ђубради, то се не зове шпијунирање, већ извршење правде

тзв. срби су један ретко глуп народ коме од малена у главу утуцају да је пичка, на пример, онај који безвредном ништаку из клупе поред, који је сувише лен, сувише глуп и сувише генетско - амбијентална стока да би знању, а тим пре усвајању знања посветио било какав други сегмент свог штеточинског бића, сем презира, дакле да је за сваку осуду онај ко том малом ђубрету и будућем директору великог јавног предузећа/система не помогне да препише комплетно решење задатка на тесту из математике, а камо ли ако га у томе онемогући...
онога који се дрзне да будућу јавну личност пријави учитељици, не само да ће иста да узме на зуб, што представља дугорочни проблем, већ ће да га промптно, после часова, премлате његови другари, међу којима неће бити, или ће узети тек симболичан удео, оно говедо које је хтело да преписује - не, главнину посла обавиће његови сеизи, будући намештеници, секретари, млађи референти који би тај или болши положај без проблема постигли било где, сем у тзв. србији, где им је потребан благослов господара кога су сами себи од малена поставили

кад у таквој атмосфери одгајаш читаву нацију, најнормалнија ствар је да удба убије миљка лугара, једно љуцко говно и кретена, смрада о коме нико ништа лепо нема да каже, зато што се спремао да пред хашким трибуналом оцинкари шешеља и консеквентно слобу... и то за оно што су стварно урадили, без да измишља

при свему томе је најважније да се очува горе објашњени "морални" принцип, иако је та парадржавна фекална маса сама продала - обезбедила највећи број докумената/сведока за суђење оној багри

у противном, замислимо тај грозни свет у коме би жене пријављивале мужеве који их бију кад год им је пиво недовољно 'ладно, децу која пријављују рођене деде и најближе комшије који би само мало да им га ставе, благајнице које пријављују шефове док муљају са бројкама, очевице који пријављују ко је кога набо'о или убо'о.... колико би то тек непотребног посла направило за другове органе, који и сами воле да помало јебу, тучу...

Hate mail

Amen. Znao sam da ces ti bolje odreagovati. Kudos also on the Lugar/1998 case. Garantujem da se niko ovde toga ne seca in real-time/bez Googlanja.

Hate mail

I'll give you, though, that the war in Bosanska Posavina was nasty, critical, and brutal beyond belief. And against an infernal enemy to boot. That's where folks like Miljkovic come into play, routinely....

Daisy

Pitanje je samo šta spinuju ovim "apšenjem"...

a more biti da je velika radost građana povodom poskupljenja struje...

Tanjug | 31. 08. 2016 NOVI UDAR NA DŽEP Od oktobra struja skuplja 3,8 odsto
http://www.blic.rs/vesti/ekonomija/novi-udar-na-dzep-od-oktobra-struja-skuplja-38-odsto/62ttrnx

11/04/2016 EPS: Nema poskupljenja struje u 2016. godini
http://bif.rs/2016/04/eps-nema-poskupljenja-struje-u-2016-godini/

Hate mail

Toza

- Nisu hteli da mi produže ugovor iako nemam dugovanja. Ne žele ni da kažu zašto neće da mi isporučuju gas, a ja nemam od koga drugog da ga kupim. Tužio sam ih Privrednom sudu koji je doneo rešenje da mi moraju početi isporučivati gas u roku od 24 sata, jer je to javno dobro, a od tada je prošlo devet dana – kaže Stojković. (Blic, 05. septembar 2016.)

pa kako to da ne bombarduješ, uzduž & popreko
a?
oooo, hilari!

Hate mail

Jel' taj Srbijagas javno preduzece?

Toza

javno preduzeće i javno dobro nisu ista stvar
inače bi se zvale isto

indie

Toza

Peter Kel(N)er
ponedeljak, 05. septembar 2016.

Mislim da bi nama odgovarao neki model čija cena ne bi prelazila 5000eura.

(komentar čitaoca lista "Danas" na članak o suradnji tzv. Srbije i tzv. Fijata)

Hate mail

Ne pitam te da li je gas "javno dobro" (sam od sebe nije) nego je li taj Srbijagas javno preduzece.

Ako jeste, ovaj obrtnik ima good case da ih na sudu natera da mu gas isporucuju, bez obzira sto on nema pojma sta prica.

Bar je tako u americki filmovi.

Toza

oh yeah, pod izvesnim uslovima: to što ovaj džukac (џукац) kaže da im ništa ne duguje po pravilu znači da im je platio poslednja dve - tri mesečna računa, dočim su ga oni tužili za dug od nekih pet ili šest prethodnih godina, koja se parnica vuklja pred nadležnim sudom

a po srpskim (a bogami i po srbskim) zakonima, to njima daje pravo da mu udare pampur u cevku i karu u buljosavu

Hate mail

Ili to ili neki zet, kum, supruznik, dete, pajtas ili partIski kolega od inokosni organ u Srbijagas oce da se bavi sa taj isti biznis i da si ima isti taj izvoz kao ovaj naivni slikar.

Ako ne to onda je obrtnik nekoga zajebo na kartama, jebo neciju devojku u srednjoj skoli pre 30 godina, ispao pametniji i nije platio nekome nesto u nekom nevezanom ili uvezanom "ispod stola" dilu ili kako drugacije stao u proslosti na zulj onome sto je u novonastaloj srbskoj realnosti novonastala srbska inokosna klasa.

Hate mail

A ako bas i duguje od pre neku godinu pa platice kad proda kokoske/izolatore.

Kako da im plati bez da proda izolatore a oni k'o za kurac utulili gas pa sad ne moze da i' pravi (izolatore) i konsekventno da i' proda?

Jel' shvatas ti koji je to catch 22?

Toza

može, ako proda mečku i (po)koji stan

srbi su glup svet, uvek štekaju pokrađeno u isto

Hate mail

Pa jel' bi turao ti, da imas para, iste u drzavne obveznice (drzavni dug) Republike Srbije?

Ili u akcije srbskih tvrtki izlistanih i u slobodnoj trgovini i floatingu na Beograckoj berzi?

U kakav srbski mutual ili pension ili investment fund, ETF?

Blagajnicke zapise tzv. Narodne tzv. banke?

Toza

Hate mail

I steknuo si ih u Dracu? How is that different from what (allegedly) this obrtnik did?

Toza

shteknuo u drachu?

ha - ha
pa da sam to uradio
sad bih ja bio sobstvenikom
cipacijele
shumadije
po trzisnim cijenama,
razumije se

Toza

missim, majke im ga seljachke
nece da prodaju
da se teritorijalno povezem...

Hate mail

Cekaj: ti bre tamo navodno nesto zidas, udaras ploce i prilaze, terase i lukove, kopas bunare, baska sto allegedly sadis vocke? Sounds like a stan to me.

Toza

čekaj dok postavim sliku moga budućeg kamina

Hate mail

Eto. Srblje, svo i svuda, isto radi sa parama po Srbiju: lukovi, betonske terase i stepenista, lavici, kamini. Ili stanovi po nekada ok a sada vec poluraspalim zgradama iz Ttitove ere ("Tito casti") punim poludivljeg i generalno groznog i sve groznijeg sveta.