News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

EKONOMIJA, uopste...

Started by indie, September 24, 2014, 03:43:45 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Toza

Quote from: indie on December 07, 2016, 11:30:11 PM
Pevačica priznaje da će preći iz islama u pravoslavlje: "Niko nema prava da mi zamera"

Pevačica iz Ministarki kaže da će napustiti islam!

Edita Aradinović (24) iz grupe Ministarke rekla je za "Informer" da će, kada do toga dođe, uoči venčanja preći iz islama u pravoslavlje.

"Kada se budem udavala, svesna sam da ću morati da promenim veru. Neće mi to predstavljati problem, i ne mislim da iko ima pravo da mi zamera zbog toga", rekla je ona.

"Bog je jedan, a da li je venčanje u džamiji ili crkvi, manje je bitno," rekla je pevačica koja je u srećnoj vezi sa studentom Ognjenom.

http://www.youtube.com/embed/l1GgyzCyJ6Y

da, da,
"turkinja se pred džamijom kleelaa...."
srbija dvadesetprvog veka

Hate mail

MAGA

www.cnbc.com/2016/12/07/us-steel-wants-to-accelerate-investments-bring-back-jobs-ceo-says.html
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Daisy

Quote from: Hate mail on December 08, 2016, 04:53:04 AM
MAGA

www.cnbc.com/2016/12/07/us-steel-wants-to-accelerate-investments-bring-back-jobs-ceo-says.html

pa da, za dve godine, najviše tri...

:lol:  :mrgreen:

eto Boeing-u neko otkazao neke narudžbine, pa može njihove ljude da uposli...
Carrier otpušta 1,300...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

indie

*
Puca arapski balon u BiH: Kreće progon

Sarajevo -- Služba za poslove sa strancima BiH najavila je da će proterati više od 300 stranaca, ilegalnih stanovnika, zbog poreskih utaja i nelegalne kupovine nekretnina.
*
...
http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2016&mm=12&dd=16&nav_id=1210846

'на љуту рану - љуту траву..!'

Toza

је ли, индие, јеси ли опоравио њиву?
има овде један који то откупљује, па опере од блата, малко префарба и препрода, можда он има делове који ти требају, хоћеш да ти се распитам?

indie

Fala, pravi si drug
No, nema potrebe...

indie

#pSumnjaju na Ruse: Ovo je prava svinjarija...

Prag -- Jedna od četiri najveće banke u Češkoj, Češka sporžitelna, prvo je preduzeće u zemlji koje je potpuno povuklo svoje reklame sa sajtova koji dezinformišu.

IZVOR: BETA NEDELJA, 18.12.2016. | 13:16

*
Ova banka povukla je reklame sa portala koji su u službi propagande ili ubeđuju u razne teorije zavera.

"Verujemo da naša odgovornost prema društvu ide iza granica bankarskog sveta i da možemo da poslužimo ljudima kao kompas koji će ih bezbedno provesti kroz more medijskih informacija. Za nas je neprihvatljivo da pomažemo izvore neproverenih a nekada namerno neistinitih informacija. Zato se naša reklama neće pojavljivati na sajtovima za dezinformisanje", saopštila je Češka sporžitelna.

Banka je kao prva velika kompanija u Češkoj taj korak preduzela nakon analiza koje su nevladine organizacije izradile za potrebe češke vlade i koje su pokazale da se propagandistički i dezinformacion portali i sajtovi izdržavaju ne samo od novca naručilaca propagande, već i od reklama.

Prema analizi češke NVO Evropske vrednosti reklama i baneri Češke sporžitelne su se pojavljivali ovog leta u junu na sedam sumnjivih čeških sajtova i portala.

Banka je odbila da saopšti koliko dugo je njena reklama bila na sumnjivim sajtovima i koliko je za nju platila.

Češki ministar unutrašnjih poslova Milan Hovanec osnovao je novi odbor u MUP-u koji ima zadatak da prati propagandu stranih sila, pre svega prorusku koja je po oceni obaveštajnih službi u Češkoj najprisutnija i razne izvore dezinformacija na internetu.

Novi odbor kao povratak totalitarne cenzure osudio je, međutim, predsednik Češke Miloš Zeman koga je inače analiza NVO Evropske vrednosti zbog čestih proruskih izjava označila za oruđe proruske propagande u rukama Kremlja.

"To je prava svinjarija. To je povratak u totalitarno društvo. Ja ću da procenjujem čiji stav je ispravan a čiji nije? A onaj koji procenjuje pri tome potpuna budala", kazao je radiju Frekvence 1 o novom odboru MUP-a za nadziranje dezinformacija češki predsednik Miloš Zeman.
*

Hate mail

The Chosenites and their Cultural Marxist "NGO" useful idiots are pissed, majorly. There's been LOTS of losing lately. No free speech for you, White man.

indie

Pobuna policije: Ne uvlačite nas u političke igre

Sindikati #Poljske #policije apelovali su na vladu premijerke Beate Šidlo i na opoziciju da ne uvlače policiju u političke igre.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=12&dd=18&nav_category=78&nav_id=1211630

Hate mail

Dok se Toza trezni (ili opija?) i dok je vama nezaklanima ovde sve ravno do SAO Nijagare ili bastice negde u Zapadnoj Ukrajini, evo sta ja danas OPET moram da radim...

Mandatory Compliance Training
Benchmarks 2016/17
   Course overview   Status   Date completed   Score   

INTRODUCTION   not started      
   BENCHMARKS   not started      
   PRINCIPLES   not started      
   LAW AND REGULATION   not started      
   THE LIBOR SETTLEMENT   not started      
   CFTC UNDERTAKINGS   not started      
   KEY RISKS AND CONDUCT   not started      
   CONCLUSION   not started      
   TEST YOUR UNDERSTANDING   not started

Hate mail

O, Boze...  :o

WHAT IS A BENCHMARK?

Benchmarks are "prices, estimates, rates, indices or values that are:

a.  Made available to users, whether free of charge or for payment;

b.  Calculated periodically, entirely or partially by the application of a formula or another method of calculation to, or an assessment of, the value of one or more underlying interests;

c.  Used for reference for purposes that include one or more of the following:

•determining the interest payable, or other sums due, under loan agreements or under other financial contracts or instruments;
•determining the price at which a financial instrument may be bought or sold or traded or redeemed, or the value of a financial instrument; and/or
•measuring the performance of a financial instrument."

Benchmarks help to set prices, measure performance, or work out amounts payable under financial contracts in a wide range of markets.

Hate mail

LIBOR

The London Interbank Offered Rate provides an indication of the average rate at which a LIBOR contributor bank can obtain unsecured funding in the London interbank market for a given period, in a given currency. LIBOR is used as a reference point for a large range of instruments. LIBOR is the primary benchmark for short term interest rates globally and is used as the basis for settlement of interest rate contracts on many futures and options exchanges.

SONIA

The Sterling Overnight Index Average is the effective reference overnight rate for unsecured transactions in the Sterling market.

RONIA

The Repurchase Overnight Index Average tracks actual market overnight funding rates.

ICE Swap Rate

Formerly known as ISDAFIX, this is the principle global benchmark for swap rates and spreads for interest rate transactions.

WM / Reuters 4pm London Closing Spot Rate

This is the primary global foreign exchange benchmark.

LBMA Gold Price and LBMA Silver Price

This determines the price of gold and silver in the London market.

ICE Brent Index

This acts as a benchmark for the oil futures market.

Hate mail

You do realize that nobody is doing anything for an hour becasue of this, yes? While the Company is still paying us.

And that the test itself and the IT infrastructure / providers behind it cost the Company money, right?

Investment of real $ into nothing of value. LOSS. DEAD WEIGHT.

Jedva cekam da predsednik Trump poukida sve ove business-killing komunisticke i populisticke gluposti koje su pederi i marksisti navukljali industriji na vrat od 2009. da se umile sirotinji.

There will be NO end to our winning!

Toza

a za šta ti to učiš, za nekog referenta promaje?
missim, i vreme ti je bilo da mrdneš malko naviše

nego, nisi nam odavno pričao o viktoru....

Hate mail

Toza

a što kažeš da moraš to da učiš ponovo?
jesi li prošli put pao?

Hate mail

Pa zato sto Firma hoce da si pokrije guzicu svaki put kad nesto iskrsne. Nema veze to sa padanjem.

Oh, wait: za trenutak sam se zajeb'o misleci da razgovaram sa normalnim covekom.

Hate mail

Toza

aaaa, pa ti zapravo spasavaš Firmu time što ideš na taj kurs?
bemti lebac kis'o

Hate mail

Da si se duze zadrz'o mozda bi i tebi poslali link na work email za neki trening / ass-covering effort tamo u onEm VW dealershipu.

Pogotovo sto je VW nesto zajebo nekakve regulatore oko nekih karburatora ili kolomasti, missim ne znam to, znaces ti bolje.

Pijanista

Quote from: Toza link=topic=3517.msg106767#msg106767
bemti lebac kis'o

bem ti leba nesoljena

Hate mail

Pijanista

Da, krua! Bem ti nedjilju mladu, izlapio sam!

Hate mail

Daisy

Quote from: Toza on December 17, 2016, 02:04:05 AM
је ли, индие, јеси ли опоравио њиву?
има овде један који то откупљује, па опере од блата, малко префарба и препрода, можда он има делове који ти требају, хоћеш да ти се распитам?

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Toza

Quote from: Hate mail on December 21, 2016, 09:38:04 PM
Da si se duze zadrz'o mozda bi i tebi poslali link na work email za neki trening / ass-covering effort tamo u onEm VW dealershipu.

Pogotovo sto je VW nesto zajebo nekakve regulatore oko nekih karburatora ili kolomasti, missim ne znam to, znaces ti bolje.

od mene su tražili da ispolažem te entry level testove PRE jer je za moj posao trebala licenca
zato sam pomislio da te unapredilo

i kad već pominješ kolomast, neodoljivo podsećaš na Jareta kad je sa Pajom iš'o u večernju školu, jer su im se u Firmi setili da im traže svršenu osmoljetku, posle bogtepitakoliko godina za volanom... pod uslovom da si do sad zaista bio šofer, a ne šljaker na utovaru?

kad ćeš nam opet pričaš o viktoru?

Hate mail

Toza

toyota strikes back za ono nekontrolisano ubrzavanje

anything else?

Hate mail

Aha. Ti me podseti onomad; jel' se secas kad ti je ono onaj brljivko i izbeglica iz Kanade / brat po povlacenju ti miskop jednom bio porucio da ce budes biven ako te jednom sretne? A ti mu bas pickasto ovako online opsovao majku ili ga na'ranio kurcem, il' oboje?

Toza

ah, lajte kere jakobsfelda....

Hate mail

xrofl

Znam ko je. Znam gde je. Znam i gde i sta radi. Znam i ko mu je direktor. U najblizem sam srodstvu sa dishom. Mogu ve sastavim da se raspravite k'o ljudi.

Toza

ima i to u kamiondžijama, kad Jare kaže nekom liku "Al' neću ja da te bijem, on će da te bije!" i pokazuje na Paju
xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl

tebe taj kurs baš uhvatio?
je li, BORAC?

Toza

al' posle moni čokoladica, evo šta jopet jebe rvate: http://www.slobodnadalmacija.hr/misljenja/vlaska-posla/clanak/id/459185/ante-tomic-hrvatska-vojska-nista-ne-brani-ostala-je-bez-metaka-nema-ih-ni-da-se-doslovno-ubijes 

PPU podrila obrambeni sustav republike rvacke javljajući se na tender za nabavku municije:

"Vojna birokracija ugrozila je tako borbenu spremnost, zaštitu neovisnosti i teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske.

Raspisivali su natječaje jedan za drugim i redom ih poništavali jer je uvijek nečija ponuda bila nepotpuna, znate već kako to ide, mjesec za mjesecom nedostajala je nekakva krštenica, prijepis ocjena trećeg i četvrtog razreda srednje škole ili potvrda o nekažnjavanju, ili je tkogod bio u sukobu interesa, dok su skladišta municija bivala sve praznija, a kada vidite tko iza toga stoji, shvatit ćete da stvar nije slučajna, nego je sve to bio jedan zlokobni, mračni, veleizdajnički naum.

Dakle, nekakvo poduzeće iz Zagreba ustrajno se žali i poništava vojne natječaje za nabavu, ali oni ustvari ne proizvode metke, nego su tek zastupnici jedne tvornice iz Užica. Kad god naše oružane snage izaberu nečije tuđe streljivo, srpski ih zastupnici nekako onemoguće. Sitničavim prigovorima iscrpljuju naše hrabre vitezove sve dok oni sasvim ne izgube živce i psujući i narod i državu stanu razbijati svoje prazne, neupotrebljive puške o asfalt.

Da je pokojni Slobodan Milošević znao da može i tako, nikad mi neovisne i slobodne Hrvatske ne bismo vidjeli, a ne popunimo li uskoro zalihe municije, nećemo je još dugo ni gledati."

Pa nećemo se valjda držati zakona k'o pijan plota....  xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl

Hate mail

A sta, ti bi se (sad) bio s njim?  :P

indie

ima gorih i od nas :)

Najduži tunel na svetu otvoren nakon 52 godine

Skica za izgradnju napravljena je davne 1947. godine, ali su radovi počeli 17 godina kasnije. Od tada iskopano je više od 28 miliona tona kamena, što bi na primer bilo dovoljno za izgradnju nekoliko Keopsovih piramida.

http://www.b92.net/putovanja/vesti.php?yyyy=2017&mm=01&dd=03&nav_id=1216411

Hate mail

Quote from: Hate mail on August 29, 2016, 09:49:20 PM
Btw, this scandal.

Nikom nista.

https://en.wikipedia.org/wiki/MF_Global

"After more than five years of investigations and negotiations, the curious case of MF Global is finally closed."

...

"To resolve the case, Mr. Corzine has agreed to pay the $5 million penalty out of his own pocket. While the sum is manageable for someone who reaped many millions of dollars as a top Goldman Sachs executive before pursuing a career in politics, it is an unusual step. In other federal cases involving Wall Street, insurance money often covers settlement amounts, sparing the executives themselves.

While Mr. Corzine was willing to settle the case, the lower-level MF Global employee in Chicago, Edith O'Brien, nearly took it to trial. But in recent weeks she, too, agreed to settle, striking a deal that imposes a $500,000 penalty and an 18-month prohibition on her associating with a futures broker like MF Global."

...

"The criminal investigations ended with the conclusion that MF Global employees did not intentionally break the law."  xrofl

...

"The case also concludes a long-running political challenge for the Commodity Futures Trading Commission, which came under fire for not preventing a breach of customer money at a firm it regulated. Compounding the pressure, Mr. Corzine was a sensitive target, a prominent Democrat who has been a confidant of leaders in Washington and Wall Street alike."  xrofl

Gd eli sam ovo vec cuo?...

http://www.nytimes.com/2017/01/05/business/dealbook/mf-global-jon-corzine-penalty-settlement.html

Zanimljivo, zanimljivo...

Toza

Quote from: indie on January 03, 2017, 10:57:39 AM
ima gorih i od nas :)

Najduži tunel na svetu otvoren nakon 52 godine

u čemu su ovi gori od vas?

Toza

Koja je ovo godina:

Grad Kragujevac će u ovoj godini subvencionisati lokalnu privredu sa 150 miliona dinara, odlučeno je na današnjoj sednici Gradskog veća. -
Najviše novca, 78 miliona dinara, namenjeno je Šumadija sajmu, dok će Centru za strna žita biti dodeljeno 60 miliona dinara. S obzirom na situaciju u Centru za strna žita u kojem su sva mehanizacija i ostala pokretna imovina odavno rasprodati da bi se izmirile obaveze prema zaposlenima i ostalim poveriocima, sasvim je izvesno da će tih 60 miliona dinara biti iskorišćeno da se preostalim radnicima isplate zaostale zarade, kao i za finansiranje socijalnog programa.

Novac iz gradske kase dobiće i Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj i to 12 miliona dinara.

Gradsko veće usvojilo je i program podsticaja kragujevačkoj privredi u tekućoj godini, za šta će biti opredeljeno 11,6 miliona dinara. Od tih para, za unapređenje privrednog i investicionog ambijenta planirano je četiri miliona dinara, za finansijsku podršku lokalnom ekonomskom razvoju tri miliona, a za podsticaje razvoju preduzetništva milion dinara. Za razvoj komunalnih usluge biće izdvojeno 3,6 miliona dinara.

Toza

Quote from: Toza on December 08, 2016, 01:04:59 AM
Quote from: indie on December 07, 2016, 11:30:11 PM
Pevačica priznaje da će preći iz islama u pravoslavlje: "Niko nema prava da mi zamera"

Pevačica iz Ministarki kaže da će napustiti islam!

Edita Aradinović (24) iz grupe Ministarke rekla je za "Informer" da će, kada do toga dođe, uoči venčanja preći iz islama u pravoslavlje.

"Kada se budem udavala, svesna sam da ću morati da promenim veru. Neće mi to predstavljati problem, i ne mislim da iko ima pravo da mi zamera zbog toga", rekla je ona.

"Bog je jedan, a da li je venčanje u džamiji ili crkvi, manje je bitno," rekla je pevačica koja je u srećnoj vezi sa studentom Ognjenom.

http://www.youtube.com/embed/l1GgyzCyJ6Y

da, da,
"turkinja se pred džamijom kleelaa...."
srbija dvadesetprvog veka

al' stvarno liče:
"ministarka":

i ministarka Nela Kuburović:

da se kojim slučajem zamene (k'o na filmu) malo ko bi primetio razliku

Toza

Од септембра 2011. до новембра 2013. године Србија се задужила у ,,пет рата" за укупно 5,25 милијарди долара. Дуг ће враћати до септембра 2021, са каматом од 5,1 до 7,5 одсто. За три недеље раста долара у новембру 2016. наш јавни дуг повећан је за око 350 милиона евра. (današnja Politika)

Sećam se ovoga, kad je Zagor omastio brke.
Jebemliti lebac.

Pijanista

Znaci Zagor je izdao Kosovo.

Hate mail

Slawenova radna organizacija je izdala Kosovo.

Toza

e, ovo je srbija: http://www.blic.rs/vesti/hronika/pozarevac-krivicna-prijava-zbog-nedozvoljene-trgovine-ugljem/m6fgk5e

pazi kad ti treba dozvola da prodaš nešto tvoje

k'o da su prodavali drogu ili oružje
oh wait...

Toza

men'mi od ove bagre pođe kiselo na kurac

http://www.politika.rs/scc/clanak/374920/Poverenik-stecajnog-upravnika-Zupe-dobio-nagradu-dok-bivsi-radnici-protestuju

pogle' te fizionomije, to držanje, te ruke po džepovima...
gledam takve propale samoupravljače po kući već mesec dana kako mi ruše zidove, lepe pločice i razvlače struju i prosto se pitam odakle mi takva samokontrola da ih ne pobacam sa terase sve dole na ulicu

i sa druge strane mlade momke, odrasle u bedi devedesetih, koji su začuđujuće normalni
na nesreću, ovi drugi nikako da shvate da prvo treba da motkama zatuku one prve, da bi sebi počeli da prave državu

indie

matrijarhat je najvece zlo
za srbijicu...

Hate mail

Pijanista

Silikonska dolina je za mlade ljude koji zele da naprave karijeru, ili za nekadasnje mlade ljude koji su uspeli da naprave karijeru. Za obican svet SD je obican qrac.