News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Zasto pijes kad ti skodi, ko ce kuci da te vodi?

Started by Jelence, February 03, 2015, 07:16:21 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jelence

Odgovor: MAMA!

Najbolje dete na svetu... Zenica oka maminog... Napio se ko dupe. Zatekla sam ga kako lezi na travi ispovratjan i zelen u licu.

Dosli smo kuci, spavao je jedno 20 sati.

Da li da ga zadavim odmah ili da pocnem prvo da se brinem? Otac kaze "ja sam poceo da pijem sa 15" (danas ne pije uopste). OMFG, ja sam mislila da sam max jos godinu-dve na strazi i onda sam off the hook. Covek ce da zivi svoj zivot, vidi ga kako je veliki, lep, pametan. Razuman, mislila sam. Jes' ali u turcu.

Jbt, koji su muskarci kilavi Radovani. I u cemu je gvinta sa tim picem anyway? Ko jos normalan hoce namerno da povraca, valja se ko prase, lupeta i nepovezano bulazni?! Sta je tu zabavno???

Nisam pametna...
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Pijanista

MalaKoala

ako se desilo jednom, desilo se. ok je.
ali ne daj mu da se desava cesto.

mozda da pocne da se aktivno bavi nekim martial arts?

Ivan_D

Quote from: MalaKoala on February 03, 2015, 03:13:12 PM
ako se desilo jednom, desilo se. ok je.
ali ne daj mu da se desava cesto.

mozda da pocne da se aktivno bavi nekim martial arts?

Dobrá rada nad zlato, sto bi rekli Česi     xrofl
If you dine with the devil bring a long spoon.

Superhik

Slazem se sa MK.

Nije smak sveta.

Drzi oko na njemu, naravno, ali ne pravi preteranu dramu,

Daisy

pohvali ga, uviđajan je... nije povraćao na tepihu, već napolju na travi...

(i rizikovao da mu blam osvane na youtube)

ćerka jedne poznanince je počela da izostaje sa nastave...
a majka koja radi kao teacher, joj zapretila da će da je čeka ispred škole i vozi kući...
pretnja je postigla cilj
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Jelence

Quote from: Pijanista on February 03, 2015, 08:20:16 AM
Au jebote. Koliko ima godina?

18, sledeceg meseca.

Znam, znam, kad kazem "ljubi ga majka" zvuci kao da jos uvek piski u pesku.

Zato sam i mislila, maksimum jos godinu ili dve i dokurca svatovi. Ne mogu vise da se brinem (a koji se moj brinem, to je tek djavo). Overwhelmed, to ce biti.

Nego, mene je zanimalo dal ste se vi napijali u tim godinama. Prijateljica ima cerku, godinu dana stariju. Mislim, to dete je na svom mestu ali njene price sa zurki su nocna mora svakog roditelja. Dok je isla u srednju skolu kaze svaki ponedeljak, lunch time, prepricavaju se dozivljaji prethodnog vikenda. Ko je sta smrkao, duvao, cime se busio, i koji su im bili tripovi.  :P

Sin je isto prijavio da se posle maturske veceri drustvo razislo na dve zurke: zurku sa zezanjem i zurku sa drogiranjem.

Eto sad sam se setila zasto se brinem.

Jelence

Quote from: Daisy Duke on February 03, 2015, 06:35:36 PM
pohvali ga, uviđajan je... nije povraćao na tepihu, već napolju na travi...

Ma nije ni bilo tepiha... Drustvo se skupilo u parku. Letnje doba, jos uvek na raspustu, cure se kikocu... Kako covek da se ne urolja?  :x

Quote from: Daisy Duke on February 03, 2015, 06:35:36 PM
ćerka jedne poznanince je počela da izostaje sa nastave...
a majka koja radi kao teacher, joj zapretila da će da je čeka ispred škole i vozi kući...
pretnja je postigla cilj

Sjajan metod :) On je prerastao ove fore. Negde do 15-te je funkcionisao taj sistem.

Nego... Ono sto me ZAISTA brine je sto emotivno mnogo, mnogo lici na mene. Koliko puta sam rekla u sebi naglas: bem mu mater gde je bas to pokupio? Self-destructive zica je deo paketa...  :x

Pijanista

QuoteNego, mene je zanimalo dal ste se vi napijali u tim godinama

Ne, ja sam se tad treznio.
Salim se, nisam se bas napijao, ali sam imao trenutke prosvetljenja.

E

Ummm zadavi to odmah.
Salim se naravno. Razumem tvoju brigu. Dok su mali brinemo male brige: da li je jelo dovoljno, spavalo, kakilo...onda brige postaju malo slozenije. Kako ih vaspitati, sa kime se druze, kako stvoriti radne navike, skola, devojke...pa drustvo, prva vozacka dozvola, odlazak od kuce da zive i rade skoluju se . Evo vec sam posedela samo razmisljajuci o svemu.
Elem slazem se sa ostalima glede incidenta. Dobro je sto imate otvoren odnos i sto dete ( odnosno vec mladi covek) moze da prica sa tobom i zmuom. Sigurna sam da ce da mu dodje iz pete u glavu i da mu je ovo bila zivota lekcija.

Jelence

Quote from: E on February 04, 2015, 12:33:49 AM
Dok su mali brinemo male brige: da li je jelo dovoljno, spavalo, kakilo...onda brige postaju malo slozenije. Kako ih vaspitati, sa kime se druze, kako stvoriti randne navike, skola, devojke...pa drustvo, prva vozacka dozvola, odlazak od kuce da zive i rade skoluju se . Evo vec sam posedela samo razmisljajuci o svemu.

Ja sam uvek nekako smatrala da kad detetu das dobre osnove da postane covek, posle sve bude lakse. Nisam ocekivala da bude teze. Takodje da se onaj najtezi deo posla obavi kad je dete malo: vaspitanje, svest o sebi, postaviti granice i osnove prihvatljivog ponasanja... Izgraditi ga emotivno i stvoriti osecaj da je ljudsko bice vredno ljubavi.

Kad se voz postavi na sine, posle ide ko podmazan. Jeste, problemi su ozbiljniji jer dete izlazi u svet i izvan sigurnosti koje je imalo kod kuce, ali ja bih vise verovala da ce sve biti OK da 20-godisnjak ode u Gvatemalu nego da ostavim 2-godisnjaka samog u kuhinji.
Quote from: E on February 04, 2015, 12:33:49 AM
Elem slazem se sa ostalima glede incidenta. Dobro je sto imate otvoren odnos i sto dete ( odnosno vec mladi covek) moze da prica sa tobom i zmuom. Sigurna sam da ce da mu dodje iz pete u glavu i da mu je ovo bila zivota lekcija.

Istina, pravio je on sranja i ranije (mal' kucu nije zapalio, i sl) ali nije ih ponavljao. Na tu osobinu sam se oslanjala, posto je prepoznajem. I sama sam usvajala neke ocigledne stvari tek kad prodju autoputem mudrosti (dupe-glava).

MalaKoala

Quote from: Jelence on February 04, 2015, 12:20:38 AM

Nego, mene je zanimalo dal ste se vi napijali u tim godinama. 

nisam.
bavila se sportom.
jako dobra stvar za odvlacenje paznje/misli od losih stvari/ljudi.  :)

Ivan_D

QuoteNego, mene je zanimalo dal ste se vi napijali u tim godinama. 

Ja nisam nikad pio, nikad pusio, nikad nikakve droge. I sad mi je problem da popijem pola case vina dnevno sto mi je doktor preporucio.

Nista protiv tvog klinca direktno, ali postoje bolji nacini da se klinci realizuji u drustvu, u tim godinama nego se se uzbljezgave negde. Slicno kao sto postoje bolji nacini da covek fino prozivi svoj vek bez da rintaci negde ceo zivot, na nekom prestiznom poslu.

Ja sam se npr u njegovim godinama vidjao sa zenom od 29 koja je imala dvoje dece.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

MalaKoala

Pareski do

Свакако га у тим годинама неће одговорити мама од пијанки. Тешко и ћале. Најбоље је ако има старијег брата/сестру да поразговарају с њим онако оштрије и кажу му да не буде мајмун чисто превентивно пошто описано понашање може али не мора бити упозорење.

Борилачке вештине су одличне за изградњу карактера и самоконтроле, премда је за то било боље да почне раније али никада није касно ако постоји његова жеља.

Под обавезно је да га мама не вози кући, не пере и не помаже му да се трезни, нека то уради сам, када већ жели да буде пијанац, и то му тако реци. Ако је довољно велики да пије довољно је велики да се сам среди, врати и трезни.

Није то женско дериште да га неко искористи пијаног пада да остане трудно или да му родитељи бране интегритет химена, част и сличне камењарске мотиве. И то му слободно реци пошто сумњам да си га мало више размазила чим није рекао да неће више никад да се напије пошто га је мама избламирала пред друштвом када је дошла по њега тако урољаног.

Hate mail

Superhik

Quote from: Jelence on February 04, 2015, 12:20:38 AM
Nego, mene je zanimalo dal ste se vi napijali u tim godinama.

Bogami, desilo mi se nekoliko puta.

I, eto, nisam izrastao u dripca i propalicu.

So - relax..

;)

Hate mail

Meanwhile, Ivan_D-u se nije desilo ni jednom a opet...

:mrgreen:

xjestera

Hate mail

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

baggio

We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

baggio

Jelo,

Ono sto si do sada uradila, uradila si.  Nazalost, tesko da ce bilo koji tvoj savet sada biti prihvacen kao savet.  Obicno deca (u tim godinama vec mladi ljudi) to prihvataju kao kritiku i naravno onda kontriraju.

Good luck! xremyb
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

indie

kolko si se ti puta napijo u životu..?
jedared, od tad samo dolivam...

pazi(s)te se da se ne doliva
ko neki...
'на љуту рану - љуту траву..!'

Jelence

Kazu da je mozak zavrsio razvoj tek oko 25-te i da se poslednji razvija deo koji konta koje su konsekvence odredjenog ponasanja.
Takodje u tim godinama ne mozes im nista reci jer ce (sto rece Pareski) ici odmah u kontru.

Treba da budes veliki filozof... Od prehrambenog tehnicara (odsek mlecni) i komunalca do filozofije. Ko zna sta me jos ceka... Nista od moje peMzije za godinu ili dve...

indie

'на љуту рану - љуту траву..!'

Daisy

Jelence