Author Topic: migracije...  (Read 45641 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline indie

 • 7k
 • Posts: 5516
 • 144/233
migracije...
« on: September 19, 2015, 01:47:05 AM »

Ostojić: Mađari nisu uhitili 40 naših policajaca, samo su ih zapisali
  
Izvor: Društvene mreže Twitter Zoltan Kovacs , Autor:Twitter Zoltan Kovacs
Autor: V.B.18.9.2015 22:51:4818.9.2015 22:12:49

Vijest da je 40 hrvatskih policajaca uhićeno u Mađarskoj koji su bili pratnja u vlaku koji je prevozio izbjeglice brzinom munje proširila se društvenim mrežama. 'Hrvatski naoružani policajci ušli u Mađarsku bez dozvole kršeći međunarodne zakone', objavio je glasnogovornik mađarske Vlade Zolan Kovacs, a potom su hrvatski i mađarski novinari donijeli vijest da su policajci uhapšeni

Međutim, vijest o hapšenju Vlada je demantirala na Twitteru napisavši 'kako nitko nije uhapšen' te da im je to potvrdio MUP RH.

'Obzirom da pojedini mediji objavljuju informacije o navodnim uhićenjima hrvatskih policajaca u Republici Mađarskoj, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske obavještava javnost da se radi o neistinitoj informaciji' , objavio je MUP.

Andrija Jarak, reporter Nove TV u Večernjim vijestima naveo je u razgovoru s  Rankom Ostojićem ministarom MUP-a doznao da nitko nije priveden, već da su samo zapisani a potom pušteni te da su zadržana tek dvojica strojovođa HŽ-a o čijem se statusu pregovara.

Između Hrvatske i Mađarske navodno je postojao dogovor o tome da policija bude u pratnji koji su Mađari izigrali.

Sky News piše da je Mađarska zaplijenila vlak u kojem se nalazilo tisuću imigranta koji su pak prepraćeni u kamp za imigrante.

Glasnogovornik mađarske Vlade Kovacs objavio je da će 40 policajaca biti transferirano nazad u Hrvatsku.
*
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: migracije...
« Reply #1 on: September 19, 2015, 02:52:50 AM »
Pa njima Srbin "ministarom" policije?

'Bem ti lazna naroda...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Superhik

 • 7k
 • Posts: 3073
Re: migracije...
« Reply #2 on: September 19, 2015, 08:08:50 AM »
I "premijerom", reći bi se dalo..

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12171
  • hahahaha
Re: migracije...
« Reply #3 on: September 19, 2015, 06:57:14 PM »
Pa njima Srbin "ministarom" policije?

'Bem ti lazna naroda...

Zar se to ne zove "redarstvo"?

Offline indie

 • 7k
 • Posts: 5516
 • 144/233
Re: migracije...
« Reply #4 on: September 21, 2015, 07:22:29 PM »
*
Vučić prijeti Hrvatskoj zbog zatvaranja graničnog prijelaza Bajakovo

Autor: B. S. / A. Ž. /G.D21.9.2015 20:28:0621.9.2015 7:11:00

U Hrvatsku je dosad ušlo gotovo 30.000 izbjeglica, a njihov najveći priljev i dalje se očekuje na području Tovarnika, a MUP je priopćio da se prijevoz izbjeglica do granice organizira i dalje, dok se u privremenom prihvatnom centru Opatovcu nalazi više od 2.000 izbjeglica. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ušao je u svaki autobus koji je došao u Opatovac i pozdravio ljude te im objasnio gdje se nalaze i da će se tu zadržati kraće vrijeme dok se organizira njihov prijevoz do granice. U međuvremenu, pritisak na rubna područja zemlje se smanjuje nakon što je tijekom noći bilo napetosti, a jutros je Mađarska nastavila podizati zid prema granici s Hrvatskom dok se postavljanja ograde uhvatila i Slovenija, no tamošnji mediji tvrde da je riječ o pripremama za postavljanje šatorskog naselja

20:10 Srbijanski premijer Aleksandar Vučić zatražio je u ponedjeljak od Hrvatske da otvori granični prijelaz Bajakovo, zaprijetivši da će u suprotnom Beograd biti prisiljen tražiti međunarodnu zaštitu i uvesti protumjere. 'Molimo vas kao Boga da odustanete od takve neodgovorne politike, ako ne odustanete mi ćemo poduzeti protumjere jer moramo štititi svoju zemlju', izjavio je Vučić na izvanrednoj konferenciji za novinare. Beograd je danas zatražio i hitnu reakciju Europske unije na odluku Hrvatske da zatvori Bajakovo za teretni promet, a državni dužnosnici upozoravaju da štetu od takve odluke trpe i srpske i hrvatke tvrtke jer je ta ruta vezana i za trgovinu u cijeloj regiji. Srbijanski vicepremijer i ministar ministar trgovine Rasim Ljajić ocijenio je da je zatvaranje Bajakova 'flagrantno kršenje' Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju jer ne dopušta ulazak i tranzit kamiona iz Srbije.

18:15 Slovenija je u ponedjeljak odbila prigovore da izbjeglice koji se kreću preko Hrvatske pušta "na kapaljku" i istakla da mora braniti granice schengenske Europe. Državni tajnik u ministarstvu vanjskih poslova Boštjan Šefic izjavio je na konferenciji za novinare da se migracijski tok od Grčke prema središnjoj Europi ne zaustavlja i da bi, po nekim ocjenama, sljedećih dana na slovensku granicu iz Hrvatske moglo dolaziti oko 3.000 ljudi dnevno jer ih u Grčku dnevno pristiže i do 6.000. Dosad je po neslužbenim podacima u Sloveniju ušlo manje od 3.000 migranata i izbjeglica koji se većinom usmjeravaju prema Austriji i Njemačkoj.

'To znači da oni balkanskom rutom ubrzo mogu doći do Hrvatske, a onda i Mađarske i Slovenije', kazao je Šefic koji vodi međuministarsku skupinu koja koordinira postupanje s izbjeglicama i migrantima. Šefic je potvrdio da željeznički promet s Hrvatskom ostaje u prekidu, te da je do daljnjega zatvoren i granični prijelaz Harmica, dok je promet na Bregani nakon kraćeg prekida opet uspostavljen.

18:00 Mađarski parlament u ponedjeljak je usvojio zakon kojim se vladi odobrava korištenje vojske u izbjegličkoj krizi, uključujući i uporabu neubojitih sredstava. Tako će vojska na terenu, ako zatreba, smjeti koristiti gumene metke, pirotehnička sredstva, suzavac i drugo neubojito oružje, javlja Reuters, dok AFP navodi da u određenim okolnostima prilikom zaštite granica vojska smije i otvoriti vatru. Francuska agencija piše i da novi zakon omogućuje pretrese privatnih kuća i stanova za koje se sumnja da se u njima skrivaju migranti.

U mađarskom parlamentu ukupno je 199 zastupnika, a za usvajanje zakona glasovalo je njih 151, 12 je bilo protiv, a 27 suzdržanih. U govoru pred zastupnicima uoči glasovanja, mađarski premijer Viktor Orban rekao je da granicu sa Srbijom može štititi samo policija, ali da je za zaštitu granica prema Hrvatskoj i Sloveniji potrebna i vojska. 'Ugrožene su naše granice, naš život utemeljen na poštivanju zakona... i cijela Europa. Pregazit će nas', rekao je Orban u govoru u parlamentu.

17:30 Gotovo 7.000 izbjeglica i migranata ušlo je ovog vikenda u Bavarsku iz Austrije, što je tri puta manje otkad su uvedene kontrole na granici 13. rujna, prema podacima savezne policije. Oko 5.000 osoba koje bježe od rata ili siromaštva stiglo je u nedjelju na jug Njemačke a 1.710 dan ranije. Prethodna dva vikenda taj je broj iznosio ukupno oko 40.000, dvadeset tisuća svaki vikend , precizirao je glasnogovornik policije. Suočen s velikim priljevom migranata, Berlin je 13. rujna odlučio ponovo uvesti kontrole na svojim granicama kako bi bolje organizirao te dolaske.

16:50 Europska komisija u ponedjeljak je kazala da ne želi komentirati napetosti između Mađarske i Hrvatske koje su se pojavile uslijed izbjegličke krize. 'Europska komisija nije ovdje da komentira sve što se događa, posebice stoga što danas imamo dva sastanka Corepera (Odbor stalnih predstavnika zemalja članica), koji raspravlja o našim prijedlozima i ne želimo to prejudicirati', rekao je glasnogovornik Komisije Margaritis Schinas.

Schinas je dodao da je predsjednik Komisije Jean-Claude Juncker osobno uključen u traženje rješenja i da je u ponedjeljak telefonom razgovarao s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i slovenskim premijerom Mirom Cerarom, a prije dva dana i s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem.

16:15 Kako javlja dnevnik.hr, granični prolaz Bregana između Slovenije i Hrvatske opet je otvoren.

16:02 Glavni tajnik Međunarodne organizacije Crvenog križa Elhadj As Sy posjetio je danas šatorski kamp za izbjeglice u Opatovcu. Zahvalio se hrvatskom Crvenom križu, volonterima i ministru MUP-a Ranku Ostojiću što su izbjeglicima omogućili hranu, vodu, medicinsku pomoć i higijenske uvjete.

15:45 Na izlazu iz Hrvatske za sav je putnički promet (osobna vozila, autobusi) zatvoren granični prijelaz Bregana na državnoj granici sa Slovenijom, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub. Slovenska policija potvrdila je da je zbog novih migranata prispjelih na granični prijelaz Bregana/Obrežje, ponovo zatvorila najveći granični prijelaz s Hrvatskom koji je nekoliko sati bio zatvoren i protekle noći.

15:20 O izbjegličkoj krizi govorit će, između ostalog, i premijer Zoran Milanović, u intervjuu RTL televizije.

15:13 Iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović je najavljeno da će sutra poslijepodne biti održana sjednice Vijeća za obranu. U pozivu nema detalja, niti dnevnog reda, a sjednica navodne nema veze s izbjegličkom krizom. No, valja podsjetiti da je Grabar Kitarović u subotu kazala da će biti neizbježan angažman Hrvatske vojske te je ustvrdila, doduše, ne kazavši na temelju čega, da se u par dana očekuje dolazak još oko 40.000 ljudi. Ona smatra da je neizbježan angažman Hrvatske vojske i naglasila je da ne misli samo na uključivanje vojske duž granice, nego u cijelome području.

15:04 Na granici između Baranjskog Petrovog sela i Beremenda i dalje dežura mađarska vojska u oklopnjacima, a gradi se i žičanu ogradu koja će biti spojena s već postavljenim čeličnim vratima, opisuje Večernji list situaciju na granici, dodajući da su s druge strane nanizani autobusi koje je mađarska strana pripremila za prijevoz novih izbjeglica.

14:43 Komentirajući zašto je tek petoga dana krize došlo do otvaranje centra u Opatovcu, Ostojić je rekao kako je razlog tome da su centri Čepin, Beli Manastir i Sisak ispražnjeni i da tamo sada više nema nikoga, javlja Večernji list. Prema podacima ministra dosada je šest izbjeglica zatražilo azil, kazao je Ostojić te pojasnio kako svatko od njih ima mogućnost stupanjem na tlo hrvatske zatražiti azil, ali da je njima očigledno cilj zemlje Zapadne Europe.

14:25 Inicijativa za podršku izbjeglicama 'Dobrodošli' od premijera Zorana Milanovića traži da Hrvatska na predstojećem izvanrednom summitu EU o izbjegličkoj krizi u Bruxellesu preuzme političku inicijativu i založi se za iznalaženje održivih i primjerenih rješenja izbjegličke krize utemeljenih na načelima međunarodnog humanitarnog prava, zaštite ljudskih prava i solidarnosti, rekla je u ponedjeljak Sandra Benčić iz Centra za mirovne studije na graničnom prijelazu Bregana.

14:11 Slovenski premijer Miro Cerar izjavio je u ponedjeljak da je Slovenija prema izbjeglicama ovih dana pokazala humanost te da su policija i pojedini sektori vojske u isto vrijeme osigurali sigurnost u državi, suusrevši se s 'izuzetno zahtjevnim izbjegličkim valom'.

14:07 U međuvremenu, Orban je od mađarskog parlamenta zatražio da podrži Vladin prijedlog da se upotrijebi vojsku na zaštiti mađarske granice i poručio je da Mađarska u izbjegličkoj krizi ima odgovornost zaštititi EU: 'Mađarska je počasni član velike europske obitelji tisućama godina i iz povijesne i moralne odgovornosti mora zaštititi Europu. Kad Mađarska štiti svoje granice, ona također štiti Europu', rekao je Orban u mađarskom parlamentu, javlja agencija MTI.

Upozorio je i da predložene kvote od strane Brisela nisu europski akcijski plan, jer prvo granice moraju biti zaštićene, a talas izbjeglica zaustavljen. Članice Europske unije bit će prisiljene štititi se od 'prijetnje' masovne migracije dok ne dogovore jedinstveno stajalište o tom problemu', poručio je Orban uoči glasovanja u mađarskom parlamentu o prijedlogu vladajuće stranke da se na zaštiti mađarskih granica angažira vojsku.

13:41 Granični prijelaz Bregana opet je zatvoren, javlja Večernji list, naime, 30 sirijskih izbjeglica u potpunosti su blokirali promet, a policija poručuje kako šatore na Bregani treba ukloniti jer više ne postoji razlog da tamo ostanu s obzirom na to da izbjeglice više neće prelaziti preko njega.

13:27 U Hrvatsku je dosad ušlo 29.910 izbjeglica, a u privremenom prihvatnom centru Opatovac ukupno se nalaze 2.452 izbjeglice (1.581 muškarac, 359 žena i 512 djece). Na Bregani nema izbjeglica, kao niti u Ježevu, na Harmici ih se nalazi 50, a na Zagrebačkom velesajmu 26, a u Tovarniku ih ima 945 dok ih je na Bajakovu troje, a od toga 627 muškaraca, 133 žene te 188 djece.

Inače, jutros je krenuo teretni promet na izlazu Bregana i promet normalno teče, premda se pojavljuju informacije i da je opet došlo do blokade, međutim, na teretnom izlazu kolona je duga dva kilometra dok je teretni ulaz na Bajakovu i dalje zatvoren, a na teretnom izlazu je 4,5 km duga kolona. Slovenska policija počela je jutros postavljati gelendere ispred Obrežje, a nešto prije 12 sati na Harmicu je došao jedan autobus s 80 autobusa.

13:25 Prilikom otvorenja Područnog ureda pučke pravobraniteljice u Splitu, pravobraniteljica Lora Vidović osvrnula se i na izbjegličku krizu: 'Podijeljeni smo u više timova i nalazimo se danju i noću na najkritičnjim točkama. Još je prerano za generalne ocjene, ali ono što smo uočili od samog početka bio je nedostatak informacija koje su bile dostupne izbjeglicama, volonterima i nadležnima. Reagirali smo i zato nam je drago što je Vlada, koliko vidimo, to uvažila. Posebno bih htjela istaknuti priliku i zahvaliti se svakom policajcu i policajki na terenu, jer doista s maksimalnom profesionalnošću i strpljenjem obavljaju svoj posao u izrazito teškim uvjetima'.

13:24 Slovenski premijer Miro Cerar sazvao je za 14 sati konferenciju za novinare koja nije unaprijed bila najavljena. U obavijesti njegova kabineta navedeno je da je konferenciji namijenjena prvog godišnjici mandata vlade, o čemu je Cerar već više puta govorio pa se vjeruje da će govoriti prije svega o izbjegličkoj krizi, broju izbjeglica koji je do sada ušao u Sloveniju i izišao iz nje, a sve uoči sastanaka koji se s tim u vezi u utorak i srijedu održavaju na razini EU, koji će okupiti prvo ministre unutarnjih poslova, a potom i šefove država i vlada.
,
13:03 Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere predložio je u ponedjeljak da se izbjeglice dovede u Europu izravno iz kriznih područja kako bi se zaustavio aktualni golemi i nekontrolirani priljev izbjeglica i oduzeo izvor prihoda mrežama krijumčara ljudi.

'Predlažemo da se u Europi dogovorimo o kontigentu, velikodušnom kontigentu. Tražili bismo izbjeglice u kriznim područjima, tako da krijumčari ne zarade, kako bi ih potom raspodijelili u Europi', rekao je, opisujući svoj prijedlog kao 'osobnu inicijativu u cilju europskog prava azila'.

12:52 Istovremeno, broj izbjeglica koje iz Makedonije u Srbiju prelaze kod Preševa se ne smanjuje, a procjenjuje se da je od nedjelje u ponoć do jutros u 10 sati u Srbiju ušlo još oko 5.000 ljudi, podaci su Crvenog križa u Preševu, javlja N1 televizija.

12:39 Slovenski mediji javljaju u ponedjeljak da se na slovenskoj strani graničnog prijelaza Bregana-Obrežje vrše pripreme za postavljanje šatorskog naselja, čime se izgleda pokušavaju demantirati vijesti nekih medija u Hrvatskoj da se pripreme vrše kako bi se uz granični prijelaz, kroz koji je ovih dana prošlo najviše izbjeglica, postavila ograda, kako je to učinila Mađarska prema Srbiji i na dijelu granice s Hrvatskom.

Slovenska glavna policijska uprava tijekom prijepodneva je objavila da Hrvatskoj više ni ne pokušava vratiti izbjeglice i migrante koji iz Hrvatske ulaze na slovenski teritorij jer ih hrvatska policija ne prima natrag.
...
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline indie

 • 7k
 • Posts: 5516
 • 144/233
Re: migracije...
« Reply #5 on: September 21, 2015, 07:23:07 PM »
...
12:37 Od sinoć je na graničnom prijelazu Bajakovo, do stabiliziranja stanja na graničnom prijelazu Bregana-Obrežje, obustavljen promet za teretna vozila na ulazu u Hrvatsku, dok je na izlazu iz Hrvatske kolona dugačka oko tri kilometra, priopćio je MUP.

12:23 Mađarska vojska s teškom mehanizacijom postavlja zid na granici, a jutros je došlo i nekoliko kamiona sa žicom. Na graničnom prijelazu između Hrvatske i Mađarske Baranjsko Petrovo Selo/Beremend, na kojem su Mađari postavili čelična vrata, promet zasad i dalje teče normalno, javlja HRT. Inače, Ostojić je jučer potvrdio da Mađarska još nije vratila vlak Hrvatskih željeznica kojim su u tu zemlju prevoženi migranti, kao i da Hrvatska nije prihvatila pomoć UNHCR-a u gradnji kampa u Opatovcu jer ima infrastrukturu za takav posao.

12:10 '0vi ljudi dolaze iz Schengen i mi ćemo ih u Schengen vratiti. Potpuno smo stabilizirali situaciju. U Opatovcu je trenutno 2.500 izbjeglica, a 500 osoba iz najranjivijih skupina koje su noćas stigle, već su otišle za Mađarsku', kazao je Ostojić u Opatovcu novinarima.

Ostojić: Potpuno smo stabilizirali situaciju. U Opatovcu je trenutno 2.500 #izbjeglice. 500 ih je već otišlo za HUN pic.twitter.com/x0s9bkBLli
— Vlada R. Hrvatske (@VladaRH) September 21, 2015

12:08 Nakon jučerašnjeg razgovora sa slovenskim kolegom Cerarom o izbjegličkoj krizi, premijer Zoran Milanović telefonski je u ponedjeljak razgovarao s austrijskim kancelarom Wernerom Faymannom, potvrdio je Hini Vladin glasnogovornik Nikola Jelić.

Razgovarali su o usklađivanju stavova o rješevanju izbjegličke krize uoči izvanrednog summita EU-a u srijedu koji će biti posvećen toj temi. Cilj je pronaći najbolje političko i financijsko rješenje za zaustavljanje krize, rekao je Jelić.


Premijer Milanović razgovarao je danas s austrijskim kancelarom Faymannom o #izbjeglice i pronalasku najboljeg načina za rješavanje krize
— Vlada R. Hrvatske (@VladaRH) September 21, 2015

11:56 Slovenska policija je pomaknula ogradu desetak metara bliže granici te će kompletno cšatorsko naselje biti prebačeno na drugu stranu ograde, javlja N1 televizija.

11:55 Od ponoći na graničnom prijelazu Baranjsko Petrovo Selo, ni u prihvatnom centru u bivšoj vojarni u Belom Manastiru te kampu u Čepinu, nema izbjeglica, izvijestio je u ponedjeljak prije podne osječki područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

11:43 Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) istaknula je da se njihov apel da liječnici i drugi zdravstveni radnici pomognu izbjeglicama iz arapskih zemalja, odnosi na volontiranje isključivo na dio na tzv. ničijoj zemlji između Hrvatske i Slovenije. Naime, u tom dijelu ne mogu organizirano i pod ingerencijom Ministarstva zdravlja djelovati liječnici i drugi zdravstveni djelatnici, kao što je to slučaj u ostalim dijelovima trasa prolaska izbjeglica u Hrvatskoj u kojima sustav dobro funkcionira.

11:25 Mađari nastavljaju s radovima na ogradi prema Hrvatskoj, javlja HRT.

10:45 U kamp u Opatovcu i dalje dolazi više ljudi nego što ih odlazi, javlja N1 televizija, a Ostojić izbjeglicama u autobusima, koje osobno dočekuje, objašnjava da će im dati pomoć i da im neće uzimati otiske prstiju.

Osvrnuo se Ostojić usput i na sastanak 'Domoljubne koalicije' koja se u ovom trenutku sastaje u Vukovaru na jednom poljoprivrednom gospodarstvu kako bi potpisali predizborni savez: 'S obzirom na jučer javno izraženu empatiju prema izbjeglicama, predlažem im i bilo bi jako lijepo da na tom gospodarstvu prihvate i preuzmu brigu nad barem dva autobusa izbjeglica, pogotovo što čujem da će tamo biti i zabava', rekao je Ostojić.

10:10 U Sloveniju je, prema neslužbenim procjenama, do sada ušlo oko 3.000 izbjeglica, ali ih većina nakon kratkog vremena napušta tu zemlju i ide prema Austriji koja je dio tog vala već primila, no o izbjegličkoj krizi u parlamentu govorit će slovenski premijer Miro Cerar, a za N1 Alenka Drevnik, glasnogovornica slovenske policije kazala je: 'Na graničnom prijelazu Obrežje policija uspostavlja mjere koje će omogućiti neometan promet preko graničnog prijelaza. Podataka o broju pristiglih stranaca nemamo'.

10:09 Tovarnik je, kao i Bregana i Harmica, također jutros prazan, a sve koji stignu u Tovarnik prebacuje se u šatorsko naselje Opatovac, naime, migrante koji i dalje u skupinama kod Tovarnika prelaze iz Srbije u Hrvatsku policija prevozi do privremenoga šatorskog naselja u Opatovcu u kojemu je situacija mirna, kazao je Ostojić.
Ostojić: Situacija u šatorskom naselju u Opatovcu je mirna, nema incidenata. Ljudi će se ovdje zadržavati 24-36 sati.
9:48 Željezna vrata na graničnome prijelazu Baranjsko Petrovo Selo - Beremend, gdje su Mađari jučer postavili željeznu ogradu, i preko kojeg je u proteklih nekoliko dana oko 5,5 tisuća izbjeglica prešlo u susjednu državu, zasad su otvorena, no HRT javlja da kamioni s mađarske strane upućuju da se užurbano radi na žičanoj ogradi između dviju država.

9:46 Zatvaranje graničnog prijelaza Bajakovo-Batrovci za ulazak kamiona iz Srbije vrlo je nekorektan potez hrvatske strane i ne pridonosi dobrosusjedskim odnosima, a svako nema veze s rješavanjem izbjegličke krize, ocijenio je u ponedjeljak srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

9:42 Martin Schulz očekuje dogovor ministara EU oko zbrinjavanja 160.000 izbjeglica.

9.40 Slovenska policija postavlja ogradu uz rub ceste prema polju, tako da izbjeglice kada dođu ne mogu prijeći, već moraju ostati pred granicom i u šatorskom naselju, javljaju HRT i N1 televizija

9:34 U Botovu se u ovim trenucima očekuje dolazak vlaka s 11 vagona punih izbjeglica i migranata koji su rano ujutro krenuli iz Tovarnika i oni će kao i ostalih 8.000 koji su unatrag tri dana došli do Botova prijeći u Mađarsku.

Većina izbjeglica i migranata koji su zadnjih dana čekali na ulazak u Sloveniju na graničnim prijelazima Bregana i Harmica propušteni su tijekom noći u Sloveniju i autobusima prevezeni u prihvatne centre u unutrašnjosti zemlje, tvrdi slovenska policija.

8:59 Dosad je zabilježeno najmanje 14 slučajeva kada su kao ilegalni taksisti naplaćivali vrtoglavo uslugu prijevoza ili su pak, po nekom svom tobože 'povoljnijem' tečaju, mijenjali izbjeglicama eure u kune. Upravo zbog toga MUP trenutačno provodi isto toliko kriminalističkih obrada nakon kojih će uslijediti odgovarajuće prijave.

Na opću sramotu stanovnika Belog Manastira koji bezrezervno pomažu izbjeglicama, u njihovu mjestu ima i onih koji 'pomažu' kršeći zakon. Tako je u Belom Manastiru osmišljen poseban valutno-ulični tečaj za izbjeglice prema kojem su im za 50 eura davali 250 kuna, piše Jutarnji list

8:44 Deveti izvanredni vlak s 10 vagona krenuo je iz Tovarnika. Očekuje se da će u Botovo stići za oko četiri i pol sata.

8:40 U Hrvatsku je do šest sati jutros ušlo 28.962 izbjeglica, na Bregani ih više nema, a svi koji dođu u Tovarnik prebacuju se u šatorsko naselje Opatovac.

8:00 Većina izbjeglica i migranata koji su zadnjih dana čekali na ulazak u Sloveniju na graničnim prijelazima Bregana i Harmica propušteni su tijekom noći u Sloveniju i autobusima prevezeni u prihvatne centre u unutrašnjosti zemlje, tvrdi slovenska policija, a prenosi Hina.

Alenka Drenik iz policijske uprave Novo Mesto rekla je jutros oko 6 sati da su u prihvatne centre u više gradova u unutrašnjosti s prijelaza Harmica migranti prebačeni sa dva autobusa i da ih tamo na prijelaz prema Austriji čeka još oko 150, dok je s Bregane prebačen najveći dio onih koji su tamo došli zadnjih dana, pa je tijekom noći u Sloveniju prihvaćeno oko 500 migranata i izbjeglica.

Slovenska policija potvrdila je da je tijekom noći na jednom prijelazu s Hrvatskom gdje su migranti došlo do incidenta koji su, kako se navodi, izazvali aktivisti koji prate migrante, zbog čega je prijelaz na jedan sat bio zatvoren.

Sporo propuštanje migranata s prijelaza s Hrvatskom slovenske vlasti tumače nedovoljnim kapacitetima za njihov prihvat u Sloveniji, gdje moraju biti registrirani kako bi mogli dalje jer u Sloveniji u prihvatnim centrima mogu ostati samo privremeno, a onda se upućuju prema granici s Austrijom.

Austrija je tijekom noći prihvatila oko 250 migranata i izbjeglica koji su bili smješteni u obližnjim prihvatnim centrima u Gornjoj Radgoni uz granicu s Austrijom i Lendavi uz granicu s Madžarskom, objavio je slovenski radio.

7:44 Osmi izvanredni vlak s 11 vagona, koji je krenuo iz Tovarnika, kroz sat i pol stići će u Botovo

7:11 Novinarka HRT-a javila se jutros iz Tovarnika. Na ulicama tog sela na granici sa Srbijom nije bilo izbjeglica, budući da se one po registraciji na graničnom prijelazu odvode direktno u Opatovac, gdje je smješten kamp s 5000 mjesta. No, dodaje novinarka, pritisak na granicu ne prestaje.

Na graničnom prijelazu Bregana, pak, između 2 i 5 ujutro propuštena je veća skupina od oko 200 izbjeglica u Sloveniju. HRT-ov novinar da je na njihovu stranu granice došla i nova jedinica slovenske interventne policije.

N1 je ranije javio kako je sinoć na Bregani bilo dramatično. Nakon što je postalo jasno da niti jedan autobus neće doći po njih, aktivisti i izbjeglice blokirali su u potpunosti promet.

Legli su i sjeli na cestu i vikali - Otvorite granice. Slovenska policija je poslala i helikopter koji je prelijetao područje, a oko 60-ak policajaca sa psima stvorilo je živi zid ispred izbjeglica. Još je oko 400-injak izbjeglica na Bregani, a oko sat vremena nakon početka blokade, ipak su po njih stigla dva autobusa.

RTL javlja kako je promet normaliziran oko 1:30. Prema procjenama volontera na Bregani je ostalo oko 200 ljudi, koji će, postoji velika mogućnost, na tom mjestu provesti još jednu noć.

Na željezničku postaju Botovo u nedjelju oko 18 sati došao je još jedan vlak iz Tovarnika s između 1.400 i 1.500 migranata, koje je policija po izlasku iz vlaka preusmjerila na ilegalni granični prijelaz s Mađarskom.

Migranti su dovezeni u 11 vagona te preusmjereni na ilegalni granični prijelaz udaljen dva kilometra od Botova...
*

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/397252/Tovarnik-prazan-na-Bregani-propusteno-700-izbjeglica.html
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline indie

 • 7k
 • Posts: 5516
 • 144/233
Re: migracije...
« Reply #6 on: September 24, 2015, 10:36:54 PM »

*
Hrvatski ambasador odbio da primi protestnu notu

Ambasador Hrvatske u Beogradu odbio je da primi protestnu notu Srbije zbog blokade zajedničke granice, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo inostranih poslova.Ambasador smatra da su navodi iz note "o 'diskriminatorskom karakteru mera koje se mogu uporediti samo s merama preduzimanim u prošlosti, u vreme fašističke NDH' uvredljivi, neprimereni i neprihvatljivi".

"Problemi velikog pritiska izbegličkog talasa koji osećaju i Hrvatska i Srbija, treba rešavati u duhu dobrosusedskih odnosa i evropske solidarnosti, kao i konstruktivnom saradnjom oko dolaska i prijema izbeglica na hrvatsko-srpskoj granici. Sadašnju situaciju možemo da olakšamo isključivo koordinirajući napore i Srbije i Hrvatske kojima ćemo smanjiti pritisak na zajedničkoj granici", navodi se u saopštenju.

Hrvatsko ministarstvo dodaje da će Hrvatska nastaviti da se snažno zalaže za odgovarajuću pomoć EU zemljama Zapadnog Balkana u upravljanju izbegličkim tokovima, što je jedna od ključnih poruka jučerašnjeg Evropskog saveta (samita EU).

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ranije je saopštilo da je uputilo protestnu notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu u kojoj "najoštrije protestuje zbog mera zabrane ulaska u Hrvatsku, koje nadležni organi primenjuju prema nosiocima putnih isprava Srbije i vozilima srpskih registarskih oznaka na graničnim prelazima između Srbije i Hrvatske".

Vlada Srbije zahteva da Hrvatska odmah prekine tu praksu kojom "grubo krši temeljne principe Evropske unije, Ujedinjenih nacija, Saveta Evrope i drugih međunarodnih organizacija čiji je član", piše u protestnoj noti Ministarstva spoljnih poslova Srbije.
*

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=09&dd=24&nav_category=11&nav_id=1043571
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline indie

 • 7k
 • Posts: 5516
 • 144/233
Re: migracije...
« Reply #7 on: September 24, 2015, 11:05:08 PM »

*
Karamarko: Imamo više razloga za sukob sa Srbijom

Premijer Zoran Milanović ne brani nikakve nacionalne interese, oni su ugroženi ako manje zarađujemo, kaže predsednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

IZVOR: VEČERNJI LIST ČETVRTAK, 24.09.2015. | 19:17
   
Brisel pritiska Zagreb da otvori granice ka Srbiji
Vozači na Batrovcima: Kažu, prelazimo u ponedeljak
Danas: Ako se kriza ne reši u ponedeljak...


Osim toga, on zatvaranje hrvatsko-slovenačke granice vidi kao kontinuitet premijerove loše i za Hrvatsku štetne politike.

„Kada govorimo o toj blokadi granice i onemogućavanju prolaska robe i ljudi, to Hrvatsku košta negde između milion i po do dva miliona evra na dan. Ta šteta se množi na niz drugih načina. To je za Hrvatsku loše“, kaže Karamarko.

On navodi da „od samog početka govorimo – bolje osigurajte ilegalne prelaze da ljudi masovno ne ulaze u Hrvatsku“.

„Ulaze neevidentirani, ulaze na taj način da ni EU nema prave podatke preko nas, a trebalo bi da ima. Polja i šume su otvoreni, a zatvoreni su službeni prelazi. Sasvim pogrešna politika“, ističe predsednik HDZ-a.

Karamarko dodaje da su i iz Evropskog veća juče preporučile i da se spoljne granice EU moraju bolje osigurati. U ovom slučaju je upravo hrvatska granica spoljna jer se graničimo sa Srbijom, iz koje nam dolazi veliki broj ljudi, dodaje on.

„A radi se obrnuto. Čini mi se da sve to zajedno, i ovo glumatanje velikog domoljublja koje mi dosad nismo uspeli da vidimo nije dobro. Ono je u funkciji predizborne kampanje. Glumiti tu sada nekakav sukob sa Srbijom? Pa sa Srbijom imamo mnogo više razloga da budemo u sukobu, počevši od neraščišćenih definicija o domovinskom ratu i ’Oluje’“, ističe Karamarko.

Predsednik HDZ-a nakon toga pita zbog čega tu nije bio sukob.

„Treba da razgovaramo o tome da priznaju da su bili agresori na Hrvatsku. A ne na ovaj način, kršeći odredbe i same Evropske komisije i logiku i vrednosti EU. Gospodin Milanović je za predizborne svrhe generisao i proizveo jedan rat koji nam u ovom momentu zaista nije potreban“, navodi Karamarko.

Prema njegovim rečima, to je verovatno rat u kojem on (Milanović) treba da ispadne heroj, "jer u nekim drugim ratovima nije ni učestvovao".

„To nikako nije dobro za Hrvatsku“, kaže Karamarko, navodeći da je ovo evropski problem, pa je Evropa ta koja treba da se postavi prema Srbiji, „a ne Hrvatska na ovaj pogrešan način“.

„Milanović ne brani nikakve nacionalne interese. Nacionalni interesi su ugroženi ako manje zarađujemo. Pogledajte šta je ta PR-ovska magla. Otkad se bavimo emigrantima, čiji smo problem mogli da rešimo na civilizovan način, kao što su druge zemlje to radile, uopšte više ne pričamo o gospodarstvu“, ističe Karamarko.

„Hajde, pokušajte da razmislite o tome koliko se ljudi u ovih deset dana iselilo iz Hrvatske, koliko je radnih mesta nestalo ovih dana u Hrvatskoj? A posebno sada kada su sprečili da hrvatska roba negde ide da se prodaje. Razmišljamo li o ovim stvarima koje oni žele pokriti na takav način da generišu rat koji je potpuno bespotreban? EU je tu jasna – puštajte ljude, evidentirajte i radite ono što nalaže i Dablinski protokol i Protokol o imigrantima EU. Sve je jasno. Međutim, ovo je jedan rat koji očito treba poslužiti za njihovu bolju pozicioniranost na izborima“, dodaje on.

Hrvatska mora da zaštiti svoje interese tako da zaštiti svoje granice, navodi Karamarko.

„Treba postupati tako da ljudi koji ulaze u Hrvatsku budu evidentirani i da se dalje transportiraju prema Austriji, Nemačkoj ili gde već žele da žive. Hrvatska treba da zaštiti svoj interes tako da pre svega štiti gospodarski interes. Tretiraju jadne ljude poput lopte. Oni pređu našu granicu, a oni ih spakuju nekom drugom preko granice. Pa to je sramota. Štititi hrvatske interese znači štititi evropske i hrvatske standarde. To je ono što smo od samog početka govorili – neka zaštite granice“, zaključio je Karamarko.
*
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12171
  • hahahaha
Re: migracije...
« Reply #8 on: September 24, 2015, 11:23:57 PM »
Spremte se spremte

Offline Pareski do

 • 7k
 • Posts: 2505
Re: migracije...
« Reply #9 on: September 25, 2015, 06:04:30 PM »
Oтворена граница

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: migracije...
« Reply #10 on: October 03, 2015, 07:05:50 AM »
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Superhik

 • 7k
 • Posts: 3073
Re: migracije...
« Reply #11 on: October 03, 2015, 08:56:17 AM »
Нови европски грађанско-расни рат

http://www.nspm.rs/savremeni-svet/novi-evropski-gradjansko-rasni-rat.html

Offline Ivan_D

 • 7k
 • Posts: 8762
Re: migracije...
« Reply #12 on: October 03, 2015, 06:42:38 PM »
odlican clanak
If you dine with the devil bring a long spoon.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Superhik

 • 7k
 • Posts: 3073
Re: migracije...
« Reply #15 on: October 04, 2015, 08:29:46 AM »
What could possibly go wrong...

Offline Toza

 • 7k
 • Posts: 6565
 • Найдём и покараем
Re: migracije...
« Reply #16 on: October 16, 2015, 02:46:12 AM »

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: migracije...
« Reply #17 on: October 16, 2015, 03:25:45 AM »
Svaka im cast.

'Iljadili se...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: migracije...
« Reply #18 on: October 16, 2015, 03:28:32 AM »
bile dve naše devojke na letovanje u Bugarskoj,
i kad su stigle (ne znam, busom ili avionom, nebitno),
taksista ih pita: Iskate da vi karam?
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: migracije...
« Reply #19 on: October 16, 2015, 04:29:45 AM »
из Блиц.бг

Само в БЛИЦ! СЕНЗАЦИОННО ВИДЕО! Има и такъв кандидат на изборите! (18+)

http://www.blitz.bg/news/article/368128

Милован Жан Панталеев. Ексцентрикът е известен в градчето с това, че имитира Азис - с маниери, прическа и екзотични танци.... a gorepomenuti-a Azis, razbija na YT, preko 16M pregleda...

http://www.youtube.com/watch?v=F4hQ4J4BFOM
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: migracije...
« Reply #20 on: October 16, 2015, 07:26:11 PM »
Daleko bilo.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12171
  • hahahaha
Re: migracije...
« Reply #22 on: October 20, 2015, 06:03:08 AM »
Poetic justice

Offline Toza

 • 7k
 • Posts: 6565
 • Найдём и покараем
Re: migracije...
« Reply #23 on: October 21, 2015, 04:55:57 AM »
Ma više ne jebu živu silu http://www.krone.at/Oesterreich/Tausende_Fluechtlinge_stuermten_nach_Spielfeld-Barriere_ueberwunden-Story-478006

Ne mogu da verujem da ovo nije deo nekog većeg plana mame Merkel. Odbijam.

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: migracije...
« Reply #24 on: October 21, 2015, 05:24:38 AM »
ma bole Nemce, većina migranta ide kod njih na višemesečni screening...

ko prođe screening (školovaniji, bistriji,...) ... dobije papire...

ko ne prođe screening... obaveste ga da može da čeka deportaciju (jer ima navodno nekih problema sa njegovim dokumentima...)
odnosno drugim rečima, da ima kraći period da se snalazi na svoju ruku (Švecka, Danska, Francuska,...)
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: migracije...
« Reply #25 on: October 22, 2015, 05:11:59 PM »
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: migracije...
« Reply #26 on: October 23, 2015, 01:41:25 PM »
The plan for the end of Europe: the new USSR
by Jon Rappoport
October 21, 2015

“If you controlled the meaning of The Good, and you had unlimited propaganda resources and access to the press, and if you also had control over the Armed Forces and the police, you could build a new society in short order. You could wreck centuries of tradition in a few decades. And if you had the education system in your back pocket, you could wipe out the memory of what formerly existed. No one would remember. No one would care. This is happening now, in Europe. Ignorance is enlightenment.” (The Underground, Jon Rappoport)

One of the basic principles of elite Globalism is: the end of borders, the end of separate nations.

The European Union was built for this purpose, step by step, out of the ashes of World War 2: a super-bureaucracy and political management system for the whole continent.

But that was not enough. There had to be a way to wipe out separate and sovereign nations at ground level, to irrevocably change the landscape.

It is open borders; floods of immigrants; “replacement populations”; an influx of people who have no intention of accepting the customs and way of life in their new homes.

The end result? A de facto reconfiguring of national populations, so that, when you look at the makeup of Europe 20 years from now, you will say:

“Why do we think of Germany or France or England? They don’t really exist. All of Europe is a vast mix of immigrants. Europe is really one country now. So let’s erase all those old artificial borders.”

Eventually, even uttering words like “Swedes, Norwegians, Germans, French, Dutch…” will be considered micro (or macro) aggressions against the “people of Europe.”

Of course, in reaching this point, there will be a certain amount of chaos and violence. The EU is banking on its ability to control it, to put it down where necessary, and to maintain its hold as the one and only governing force in Europe.

On a cultural level, names like Locke, Shakespeare, Goethe, Mozart, Beethoven, Bach, Lorca, Goya, Cezanne, Monet, Van Gogh, Michelangelo, Rembrandt, Dante, Galileo, Faraday, and even “modern” names like Bartok, Stravinsky, Rimbaud, Orwell, and Camus will be vague dusty ghosts that provoke uncomprehending stares. “The past is dead.”

“Oh, but don’t worry about that. The important thing is, every person living in Europe is a citizen of Europe, and is entitled to benefits. This is humane, this is The Good, this is the triumph of the benevolent State. Nothing else matters.”

All European languages will eventually be reduced. Who has the right to speak words that the majority of people can’t understand?

What I’m sketching in here is the grid that will be laid over Europe.

And of course, as automation comes on with a rush, many “citizen-workers of Europe” will become unnecessary. Even great corporations will fall, because they won’t be able to sell their products to an impoverished population. They’ll hope against hope that the billions of people in the East, China and India, will give them new markets.

Against this background, the individual human being will be looked at, from the top, as a cipher, a unit in “models and algorithms.”

The question is, how many individuals will take the bait and regard themselves as mere “parts” in the overall system?

How many will give in and consider their future a function of how much they can obtain from The State, free of charge?

How many will come to believe that their power, as individuals, is inconsequential—or even a delusion?

Why do I bother bringing this up? Because, regardless of the prevailing collectivist mindset—propagandized and promoted and exploited from an elite level—State repression, in all its forms, falls on each individual.

If the very concept of the individual is wiped out, what is left?

In 1859, John Stuart Mill wrote: “If it were felt that the free development of individuality is one of the leading essentials of well-being…there would be no danger that liberty should be undervalued.”

Conversely, when the free development of individuality is of no concern, liberty will die.

Boris Pasternak, the Russian novelist and poet, who knew a thing or two about political repression, wrote (1960): “They [the Soviet bureaucrats] don’t ask much of you. They only want you to hate the things you love and to love the things you despise.”

This reversal is being imposed now, in Europe.

Defectors from the old USSR would recognize it in an instant, having lived through it themselves. The European version seems softer and gentler, but that is just a matter of strategy. The culture is being cooked more slowly.

But just because secret police aren’t knocking on doors in the middle of the night and making mass arrests, that isn’t a sign that individual freedom reigns.

A number of European political leaders are telling their constituencies, “You have no right to oppose the flood of immigration on any grounds. To do so, to utter such public statements, is an offense.”

Does that sound familiar?

The wet dream of every collectivist is coming true. All power at the top; all conformity (called “unity”) everywhere else. The new USSR.

In the old days, the East German police kept records on every citizen and blanketed the population with snitches and spies. The modern Surveillance State has replaced that, searching for “nodes of discontent.”

Collectivists may pay lip service to the dangers of State surveillance, but when it is used to root out people who can’t envision a better world based on, among other features, open borders, well, this is just an enforcement of The Good upon those who can’t discover it for themselves.

If The Humanitarian Way needs a nudge and boost, why not?

For dyed-in-the-wool collectivists, freedom isn’t just a roadblock; it’s an irrelevant illusion. It never existed. All humans are operating according to programs, and have been since birth. Therefore, install a better program, by any means necessary and available. Produce “kinder people.”

This is both a political and a technological imperative.

Open borders and unlimited immigration is a good test case. For people who feel imposed upon, who feel their communities are being torn apart, who feel personally threatened, who feel this is, indeed, a covert operation to transform Europe into a new USSR, there is a need for re-education at the deepest level possible. Because, surely, such people are suffering from profound disorders. Their circuits are crossed. Their brains are defective. They can’t see the larger picture.

They would never be able to see, for example, the wisdom of the words of Zbigniew Brzezinski, David Rockerfeller’s alter ego, who wrote, in 1969:

“The nation state as a fundamental unit of man’s organized life has ceased to be the principal creative force: International banks and multinational corporations are acting and planning in terms that are far in advance of the political concepts of the nation-state.”

Here is the Globalist tactician at work, a man who seems to hate the old USSR, but is seeking to install a version of the same collectivism, through other means.

If Lenin were alive today, he would look out over Europe and agree that his agenda is alive and well. He might object to the relatively slow pace. He might want more violence. But he would grudgingly acknowledge that his descendants have discovered a few new tricks.

He would have to approve of the “humanitarian altruism,” and the way it is being modeled and manipulated, so that the edifice of The Good appears as a shining beacon in the darkness.

Nice movie. Excellent production design. Tears of sympathy rolling down the cheeks of the audience.

Minds reduced to one constant: we must care for the less fortunate.

Trillions and trillions of dollars devoted to elicit that sentiment, regardless of the circumstances, or the true malignant outcome, or the actual sinister intent of the elite artists of reality.

Jon Rappoport

https://jonrappoport.wordpress.com/2015/10/21/the-plan-for-the-end-of-europe-the-new-ussr/
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Toza

 • 7k
 • Posts: 6565
 • Найдём и покараем
Re: migracije...
« Reply #27 on: October 23, 2015, 01:55:47 PM »
K'o da ga je Johnatan sročio.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: migracije...
« Reply #28 on: October 26, 2015, 04:20:15 PM »
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12171
  • hahahaha
Re: migracije...
« Reply #29 on: October 26, 2015, 05:03:33 PM »
Al, Rollerball, gledao sam taj film kao klinac a i kasnije, i oba puta mi se svideo

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: migracije...
« Reply #30 on: October 27, 2015, 01:44:06 PM »
ISLAMIC INVASION PULLS TRIGGER: EUROPE NOW SCRAMBLES FOR GUNS
Many 'now wish they had a 2nd Amendment'

Read more at http://www.wnd.com/2015/10/islamic-invasion-pulls-trigger-europeans-scramble-for-guns/#QPvU8bbt85MKAs1v.99
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: migracije...
« Reply #31 on: October 27, 2015, 02:17:23 PM »
speaking of AustriansAustrian protesters demonstrate against migrants near the border between Slovenian and Austria in Spielfeld, Austria, Monday, Oct. 26, 2015. (AP / Ronald Zak)Austrian protesters are stopped by police as they demonstrate against migrants near the border between Slovenian and Austria in Spielfeld, Austria, Monday, Oct. 26, 2015. (AP / Ronald Zak)
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12171
  • hahahaha
Re: migracije...
« Reply #32 on: October 28, 2015, 05:44:15 PM »

Offline Toza

 • 7k
 • Posts: 6565
 • Найдём и покараем
Re: migracije...
« Reply #33 on: October 29, 2015, 05:28:35 AM »
Šta znaju deca šta je rat...

... sa druge strane, udala se jedna odavde još pre rata za lika iz Šibenika i živi tamo i tako dalje, pa bili oni na svadbi kod jednog njegovog rođaka u Slavoniji i sudbina htela da ih smeste za sto zajedno sa mladoženjinom sestrom i zetom Srbinom. Kad su u neko doba krenuli svatovi da pevaju te njihove domoljubne pesme, pa došli do stihova "... Srbe ćemo da koljemo, a Srpkinje da jebemo...", okrene se ona ka ovom zetu koji samo što nije se zavukao ispod stola i kaže mu "Pa ja ću još dobro da prođem!"

Tako možda i Sirijke. Čekaju svoju priliku.

Offline Toza

 • 7k
 • Posts: 6565
 • Найдём и покараем
Re: migracije...
« Reply #34 on: November 01, 2015, 07:13:46 PM »

Offline Toza

 • 7k
 • Posts: 6565
 • Найдём и покараем
Re: migracije...
« Reply #35 on: November 05, 2015, 06:24:36 PM »
Mali Sirijac, deveto dijete žene koju je izbjeglički put iz ratom zahvaćene Sirije zatekao u zimskom tranzicijskom centru u Slavonskom Brodu, rođen je u srijedu navečer u slavonskobrodskoj bolnici "Dr. Josip Benčević".
 "Porod je prošao bez problema, majci je ovo deveto dijete", Hini je izjavio Josip Barišić, šef bolničkog odjela za ginekologiju i porodništvo. Beba je rođena u srijedu navečer oko 20 sati.


Komentar od: Bljedoliki udbaš | Komentirano: 5. studeni 2015. 11:56

trudna se vucara 3000 km, je li to normalno...i sad ide u njemačku da nijemci i ostali rade za socijalu pustinjskih divljaka. Nijemcu skupo jedno dijete, a ova nosi 9 KOMADA da Njemacka izdrzava.
bravo babetino merkel,dobra ti je migrantska politika...

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: migracije...
« Reply #36 on: November 05, 2015, 08:47:54 PM »
Mass immigration is on the verge of DESTROYING Europe, blasts LEO MCKINSTRY

SEVERAL millennia were required to build European civilisation but its impending destruction has been the work of just a few years, carried out by a cadre of irresponsible, unpatriotic and deluded politicians led by German Chancellor Angela Merkel.

By LEO MCKINSTRY
PUBLISHED: 08:25, Thu, Nov 5, 2015 | UPDATED: 09:05, Thu, Nov 5, 2015


http://www.express.co.uk/comment/columnists/leo-mckinstry/617147/Mass-immigration-verge-destroying-Europe
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: migracije...
« Reply #37 on: November 06, 2015, 02:41:01 AM »
EU predicts 3 million more migrants could arrive by end of 2016

http://www.ctvnews.ca/world/eu-predicts-3-million-more-migrants-could-arrive-by-end-of-2016-1.2644025

They won't hurt the job market as most of them are unemployable and we're next!
rossaccione 6 hours ago
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: migracije...
« Reply #38 on: November 06, 2015, 03:00:33 AM »
Wow, toliki novi unemployables! Sta ce biti onda sa nasim Ivanom_D??
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: migracije...
« Reply #39 on: November 06, 2015, 04:00:37 AM »
ma boli njega... gajba na Rambli, sintetičko ćebe...

podelili su teritorije,
on ne radi u ua, cro, barca...
a ovi ne rade po Đermani, Skandinaviji...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: migracije...
« Reply #40 on: November 12, 2015, 05:41:43 AM »
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: migracije...
« Reply #43 on: November 13, 2015, 10:06:30 PM »
Ivane, jel' moze da se uspesno baci na ovu? I need to know. Pozuri molim te.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Superhik

 • 7k
 • Posts: 3073
Re: migracije...
« Reply #44 on: November 13, 2015, 10:18:31 PM »
U Parizu čitav cirkus.

Mrtvi, ranjeni, taoci..

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12171
  • hahahaha
Re: migracije...
« Reply #45 on: November 13, 2015, 10:32:23 PM »
Ko, koga, kako, zasto...?

Offline Superhik

 • 7k
 • Posts: 3073

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: migracije...
« Reply #47 on: November 13, 2015, 11:59:31 PM »
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: migracije...
« Reply #48 on: November 14, 2015, 01:30:56 AM »
večeras bila utakmica Francuska - Nemačka 2-0, od 21h do 23h...Dan Roan ‏@danroan  8 minutes ago
Almost 0230 in Paris and the German national team still remain inside the Stade de France
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: migracije...
« Reply #49 on: November 14, 2015, 01:44:32 AM »
Smrt svim muslimanima i svim ne-belcima i ne-azijatima za svaki slucaj.

Kurac me boli za izbeglice.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"