News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Ko se seћa?

Started by Toza, September 27, 2015, 02:19:41 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Toza

Npr. ko se seća šta se desilo prvoj beograckoj "krtici"? Ili krtici?

Superhik

Zaglavila se, beše li?

I ostala...zaglavljena?

Toza

Daisy

Quote from: Hate mail on September 27, 2015, 03:16:35 PM
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/432694/Otkriveno-sta-je-zaustavilo-najvecu-masinu-za-kopanje-tunela
:lol:

Inženjeri i geolozi su zato i pod finansijskim pritiskom nagađali šta je "Predmet" koji je zaustavio džinovsku mašinu:

• možda ogromna, neobično tvrda stena koju je tu ostavio glečer na kraju Ledenog doba, pre 17.000 godina,

• drugi su napola ozbiljno govorili da je tu, u armiranom betonu, telo mafijaša Džimija Hofe nestalog 1975,

• treći da je mašina naišla na asteroid,

• dok istoričari kažu da je zaista tu negde u lučkom priobalju, u 19. veku čitav natovaren teretni voz, s lokomotivom na čelu, potonuo u meko, tada močvarno tlo.

• Nagađalo se i da je "Berta" naletela na "bočni zid jedne od mnogih baza vanzemaljaca na Zemlji",

• ali je zvanični gradski istoričar dopustio da je tu, u podzemlju, "možda ostatak neke drevne civilizacije o kojoj ništa ne znamo".
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Ma aj' to, a jesi vid'o ono gde graCki oci nece da plate extra trosak nego da to plate kucevlasnici u zoni koja ce, kao, da dozivi bum kad taj put sidje pod zemlju. Bem ti kru'a nesoljena... Ko vi kriv kad ne znate ni vi oci ni izvodjac radova sta ste se pogodili. Nema ovde suda (jos) koji bi tako nesto dozvolio. Da se ja i ti pogodimo nesto, pa onda ako iskrsne neko veliko sranje a sto obicajno isto treba da se ispredvidja i uglavi u ugovor e to da plati komsija; ko ga jebe, ima. Osim ako im post festum ne dignu porez ludacki, da pokriju vlastitu brljotinu, a sto nazalost nije nelegalno. Dapace; it's the name of the game.

A sta se to zaglavilo Beogradjanima i Srbima (i ko ce to da plati)?...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Toza

Bolje pitaj KAD.

Ovu našu krticu su ostavili gde je stala. Posle par dana je narod kokošaka zaboravio.

Meni je to ONO kad mi neko pomeni taj sistem.

Toza

A Bertu izvadilo, opravilo (propao joj bio glavni lager, za vas koji ste učili za proizvodna zanimanja) i nastavilo da tera. Koštalo nešto manje od dva milijuna.

Toza

Sad, ne znam izvesno da li je tačno, ali sam čuo da se ova naša krtica (kupljena u BRD i plaćena pitajkurackoliko) zaglavila jer je u to vreme tehnologija bila taka da se beton u tunelu izlivao na licu mesta, nisu k'o što rade danas utiskivali betonske ploče u zid, znači, brate, morali su da rade 24/7, međutim zakačio ih 4. juli koji su spojili sa 7. julom i prethodnim i narednim vikendom, cirka 10 dana, pa se beton oko krtice stegao...

Daisy

Quote from: Toza on September 27, 2015, 05:03:07 PM
zakačio ih 4. juli koji su spojili sa 7. julom i prethodnim i narednim vikendom, cirka 10 dana,
pa se beton oko krtice stegao...

:mrgreen: :lol:
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Neverovatno. A gde je to?

Toza

Hate mail

indie

'на љуту рану - љуту траву..!'

indie

oko danaest-trinaest godina sam imao kad sam uzivo video `krticu` na delu...
tad su pravili ovu transverzalu zg-ns autoputa
ispod je pravljena kanalizacija, kisna i fekalna zajedno
promer oko 3m
posto je pad bio ovde od mene do govedjeg broda
napravimo mi (nas 6-7) splav od paleta i kroz vec uradjen betonski tunel nizvodno
tu negde oko instituta za nuk. fiziku naidjemo na puno radnika, reflektore i ogromnu masinu koja rondja i brunda...
bili su ljubazni i objasnili nam kako i sta radi a onda nas isterali napolje
na svetlo dana...

indie

tad sam resio da upisem tehnicke nauke...

Hate mail

Jel' gledate pomracenje Meseca?

Sto bi se reklo "borbeni raspored" se totalno promenio za ovih 16 godina ali molim za update: da li srBski narod skace u podrume i mece (kariranu) cebad u prozore?

Hate mail

Da li srBski narod uopste ima pojma?

Superhik

Bilo oblacno, pa nije moglo da se vidi (i nije bilo potrebe da se silazi u podrume i fortifikuju prozori).

Juce je i Krstovdan bio, pa nas je, cenim, i to malko zastitilo..

:mrgreen:

Hate mail

Toza

Ko se seća šta je Philip Hammond, britanski šef diplomatije rekao pre dvaipo sata na zajedničkoj konferenciji za novinare u Vladi Republike Srbije sa premijerom iste? Evo ovo:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=10&dd=08&nav_category=11&nav_id=1048908

Slučajno sam zakačio deo tog sranja, svratio do KV da obiđem majku, a ona pustila RTS da tandrlja, kaže tako ima osećaj da nije sama.

Dočim, "vodeći srbski mediji" (znači, brate, svi sem B92) ovog Hammonda uopšte ne pominju, k'o da čovek nije ni bio tu, već samo prenose ono što je picousti rekao istom prilikom, na istom mestu, samo minut posle ovog Engleza:

Вучић: Чинимо све да Косово не уђе у UNESCO, али биће тешко

",,Прогноза је таква да ћемо тешко, а даћемо све од себе, молити за помоћ и подршку. Али бројеви су такви да не иду у прилог, имају безброј земља, од Антигве и Барбуде са којима чине већину против нас", рекао је Вучић новинарима у Влади Србије."

Jebe ga Barbuda, inače bi on lako...

Ivan_D

QuoteJebe ga Barbuda, inače bi on lako...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
If you dine with the devil bring a long spoon.

Pijanista

...ali cemo dobiti preliminarni plan kad ce da razmatraju pocetak dodeljivanja datuma za eventualno otvaranje poglavlja....

Hate mail

...po principu "kljuc u ruke".

Daisy

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1048908#rating

Pa eto... dali ste Palmiru vasim drugarima iz ID, lepo je cuvaju.
(Box, 8. oktobar 2015 19:13)

Dajte onda Foklandska ostrva Argentini neka se oni brinu za vase nasledje na otoku
(Mishko, 8. oktobar 2015 16:06)

Zašto tako protiv našeg prijatelja, pa otvoriće nam jedno poglavlje?!
(Iznogud, 8. oktobar 2015 15:39)

Sad ce deliveri junit da mu spremi odgovor...
(autobot, 8. oktobar 2015 16:07)

Toza

ne tako davno (1997.) :

"Predizborni kredit iz Fonda za razvoj Srbije od pet miliona maraka usmeren je, kako poslovodstvo istice, u najprofitabilnije programe. "U posebnom aranzmanu sa "Jugopterolom", a na bazi barter aranzmana sa Kinom obezbedjena je proizvodnja 23 hiljade kolor katodnih cevi i uposljavanje 930 radnika fabrike "Katodne cevi" koja duze vreme nije radila. Na osnovu sredstava dobijenih iz Fonda za razvoj pokrenucemo novi set od 30 hiljada katodnih cevi", navode u Poslovodnom odboru EI. Rukovodstvo Ei istice i da je trenutno u procesu proizvodnje 26 hiljada televizora u koje se ugradjuju katodne cevi niske fabrike."

Toza

2010.

"KADA u drugoj polovini januara sledeće godine na javnom nadmetanju, raspisanom na osnovu odluke Trgovinskog suda u Nišu, budu prodata i dva preostala dela Fabrike kolor katodnih cevi Elektronske industrije, završiće se tužna priča o najvećoj ne samo niškoj promašenoj investiciji.

Fabrika, čiji je kamen-temeljac uz veliku pompu položen još davne 1980. godine bila je zamišljena kao privredno čedo četiri JU republike - Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Ugovor o njenoj izgradnji 1978. godine potpisali su EI Niš, "Iskra" iz Kranja i RIZ iz Zagreba, a u dogovoru o izgradnji fabrike učestvovali su i "Gorenje" iz Velenja i "Rudi Čajavec" iz Banjaluke.

Prema prvobitno urađenim elaboratima, predračunska vrednost investicije iznosila je 2,3 milijarde dinara. Fabrika je trebalo da se isplati za 9 godina. Najavljivala se akumulacija od 13 odsto. Koeficijent ekonomičnosti bio je 155 odsto, stopa rentabilnosti 23 odsto. Fabriku je trebalo završiti za dve i po godine, ali se izgradnja i njeno opremanje produžilo u nedogled. Iz čitavog posla još na startu povukli su se "Gorenje" i "Rudi Čajavec", a ubrzo potom i ostali partneri, pa je fabrika ostavljena samo Elektronskoj industriji iz Niša. Ukupna ulaganja za kratko vreme popela su se na 30 milijardi dinara, a ubrzo i na mnogo više. Radilo se bez sopstvenih sredstava uglavnom na kredit, pa su se kursne razlike, interkalarne i druge kamate vrtoglavo pele u visine da bi na kraju fabriku dovele do stečaja.
- Preostalo je još da se proda takozvana Žuta soba i Koridor za instalacije, čime će priča o Fabrici katodnih cevi u Nišu i definitivno biti zatvorena - kaže Zoran Milosavljević, poverenik Agencije za privatizaciju.

PROTEST
Mali akcionari Elektronske industrije smatraju da je Fabrika kolor katodnih cevi namerno gurnuta u stečaj.
- Francuzi su hteli da kupe čitavo preduzeće, ali je stečajni upravnik i pored protivljenja odbora poverilaca odlučio da ga proda deo po deo - tvrde u udruženju malih akcionara EI Niš."
- See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/Prokop-bez-dna.a-18309.43.html#sthash.9N2ILcwW.dpuf

Toza

2012.

"U Nišu, u krugu EI otvoreno je najveće postrojenje za E – reciklažu na Balkanu. To je ujedno i najveća "grinfild" investicija u Nišu u poslednjih 20 godina....
U fabrici će se reciklirati frižideri, mali i veliki kućni aparati i televizijske katodne cevi. Vlasnici fabrike su Nišlije koji novo postrojenje otvaraju sa strateškim partnerom iz Nemačke."

http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Nis-Otvoren-najveci-reciklazni-centar.sr.html

Te su nam katodne cevi i došle glave.

Toza

Toza

Ka'se setim mog prvog crnog petka.... neće valjda biti i poslednji   xwink2

evo šalju mi reklamu za Sociology Women's Fleece Leggings (2-Pack)

Jebote, pa tamo se JOŠ nose platforme?
Btw, Ela, Ena, Eleonora... kak'i su ti batačići u helankama?

E

A sta se tamo kod tebe u centru sveCke mode nosi?  8-)

Toza

Znači, i ti furaš platphorme?
:mrgreen:

Kamo ti slika u helankama?

E

Zapravo nemam ni jedne platforme. Nikad ih nisam volela. Helanke one sportske nosim samo kad trcim, ovo sa slike ne.

Toza

Jel' možemo da zirnemo? Missim, ako si nam već ukazala kako ti izgleda bista.... šta je još jedan par nogu?

Toza

Inače mene platforme uvek vraćaju u rane sedamdesete, ka'sam bio dete predškolskog uzrasta, ne toliko napredan kao IvanD, ali ipak svestan nekih stvari, kao i komšinice tu negde oko 23 - 24 godinice, dugih mišićavih nogu u mini suknji geometrijske talasasto-geometrijske-u-raznim-nijansama-krem-braon-boje šare, majke dvoje grozne male dece, zastrašujuće debele crne kose i njojzinih platforma-papuča, gde su platforme bile od plute... posle je bila nabavila i neke čizmice platforme i cipele platforme sa rupom ispod svoda stopala, sve šverc iz Italije, meni su tada kupovali Doringo farmenke i bilo me sramota što se protivno svojoj volji ložim na rođenu tetku, ali... Eto zašto JA ne volim platforme.

E

Ajde sto se povampirio, nego sto se izbezobrazio  xrotaeye

Toza

Smrt kvari ljude.

I što samo meni to zameraš. Pogle' ove primitivce i manijake oko nas...

Toza

Ko se seća onog prvog skupštinskog anketnog odbora za utvrđivanje muljaže oko kupovine struje po petom oktobru od Vuka & Vojina?
Tu se picousti zaljubio u Kori, kad mu je rekla: "Vi nemate pojma sa čim imate posla."
S tim što je ova izjava 100% tačna i dan-danas.

Toza

Ko se seća filma sa najvećim uticajem na srpsku kinematografiju i TV svih vremena?
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B0%D1%84_%D1%83_%D1%81%D1%80%D1%86%D1%83

E

Toza

Toza

... za koje je farmenke išla reklama uz I can't dance?

Toza

shit...

sad se setih:

https://www.youtube.com/watch?v=5tBop3IKBdQ

a onda su to genesis metili u spot kao sprdačinu.

Toza

Quote from: E on October 09, 2015, 03:07:12 PM
Ajde sto se povampirio, nego sto se izbezobrazio  xrotaeye

Dal' se više potodila?

Toza

Ko se seća geštetnera?
Moji su bili u strukturama (aka crvena buržoazija), pa mi mama jednom prilikom, dok sam jeo prinnces krofne u skupštinnskom retoranu, pokazala kako to čudo radi - pozivi za partijski sastanak su iz njega izletali k'o meci iz šmajsera drugova Mirka & Slavka i samo su najveštiji i dobro zaklonjeni mogli da ih izbegnu.
Anybody?
Koji ste vi paceri i underdogs.

Daisy

Meni su neka ispitna pitanja/zadatke štampali preko geštetnera...
(kažu ne može tako lako da se iskopira pre ispita... nije kao pc, ubaciš disketu i iskopiraš)

... i tako se dešavalo, da nas sat-dva posle početka ispita obaveste da negde fali kvadratni koren, negde fali na kvadrat, na kub... jer toga nema na kucaćoj mašini, a zaboravili su da dodaju pre štampanja...

Hate mail

Ko ti je kriv kad si se skolovao za proizvodno zanimanje...

Toza

... serijala "Obraz uz obraz"? Evo, baš sad piči na RTS-u!
Pretpostavljam da su im se "Nesrećni ljudi" i "Gori život" po'abali od silnog repriziranja, a "Povratak otpisanih" je skoro bio na 1. programu, u zaponoćnom terminu...

Toza

Tko je Vladimr Tasić (zadnja pošta Kanada)?
Tko je (stvarno) Prvoslav Davinić?

Toza

Ko se još seća Koštunicinih sova? S kojima se sjetovao šta mu je činiti?

A ko se seća kad ga je rahmetli Điki nazvao trutom, koga su oni (pčele - radilice) doneli na rukama u precedništvo?

Ma ovo je slučajno. Nema šanse da..... Ali, ipak?