Hate nas jucer opet vodio na veceru. Veliki je to scholar i gentleman. Doduse ja sam mu dao da proba moj sat, sto mu izadje na isto value-wise.
Podeziram malo da misli da sad zbog te dve vecere ne treba da mi obezbedi polovinu od 10M, ali nadam se da nije bas toliko podao.
A i za Hate-a je upoznavanje s Tanjom bilo humbling experience. Naime cim je dosao kod nas prvi put poceo je da prica o poslu, o ratu i o tome kako ga je rodjena majka prevarila za pare. Ovo poslednje - na njegovom jeziku “prevarila” znaci da mu majka nije dala bas sve svoje pare.
And then there’s Tanja koja izdrzava majku od svoje 19 godine. I ova je skoro svaki dan zove i trazi joj para preko onog sto joj Tanja redovno salje svakih deset dana. Od kad je T. dosla u NYC njena majka je izgubila/ukrali joj dobrih dvadesetak telefona i Tanja joj svako malo narucuje novi. Jeftini telefoni po 10-tak eura, but still.
Juce joj majka kaze “buduci da ja nikad nemam nista u frizideru, ja cu da ga iskljucim”. I cuo kako Tanja skoro placuci insistira da ne iskljucuje frizider. Posle mi je rekla da ako ova iskljuci frizider onda ce ga i prodati i reci ce joj “pa ti si rekla da ga iskljucim, sta ce mi frizider ako ga ne koristim.”
Slicno bilo i sa televizorm pre par meseci, kaze ne gleda TV, bolje da iskljuci pretplatu. T. joj rekla da ne dolazi u obzir, pogotovo sto je pretplata par eura mesecno.
A inace ukrali joj skoro sve drugo iz kuce bezdomovci koje dovlaci. Pitao Tanju kako to da joj nisu ukrali kompjuter, a T kaze da majka nije glupa jer bez kompjutera ne bi mogla da je zove na skype i trazi joj pare, pa jednom kad su pokusali da joj iznesu kompjuter potukla se sa njima, imala modrice, ali sacuvala kompjuter.
Mogao bi Hate, u znak zahvalnosti za novu perspektivu koju si stekao glede svoje majke da malo pripomognes T i meni, especially now that she too no longer does posao.