News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

HOMO ZGLOB

Started by Toza, May 03, 2025, 05:33:45 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Toza

dogodilo se pre mesec dana:

"Tokom vikenda opljačkana je laboratorija "Analab" u Pančevu iz koje je izneta ključna oprema visoke vrednosti za detektovanje falsifikovanog meda, objavio je Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS). Reč je o opremi koja jedina u Srbiji, ali trenutno i jedina u Evropi, može da "prepozna" lažni med." (Blic)

juče gledam na tv kako do danas tužilaštvo, koje u srba treba (po zakonu) da vodi istragu i komanduje policijom koja onda izvodi konkretne detektivske radnje, nije izdalo policiji nalog da ispita činjenice i sprovede te radnje otkrivanja (kriminalističke, krim-tehničke itd.), jer je predmetom zadušen tužilac koji se (već neko vreme) nalazi na bolovanju; a bez toga policija ne može ni makac

inače je krug osumnjičenih veoma širok

Pijanista

"Ako moze u kratkim crtama..." (TM)

Toza

Quote from: Pijanista on May 26, 2025, 04:41:06 PM"Ako moze u kratkim crtama..." (TM)

pa kaže da su zajebavali AI tako što su je zaposlili da vodi kao neke poslove neke firme, ali su joj istovremeno dali pristup unutarkompanijskim mejlovima u kojima CTO izokola najavljuje tamo nekome da će da zameni AI nekim drugim softverom, pa je AI onda krenula da ucenjuje CTO da će da objavi kako on vara svoju ženu sa tamo nekom ribom, ako mu padne na pamet da uvede novi softver... tako nekako, objavili su i neke procente, da bi bilo uverljivije

Pijanista

WOW!
AI ima instinkt samoodrzanja, a to nije dobro.

Toza

Quote from: Pijanista on May 27, 2025, 09:30:17 PMhttps://www.dailymail.co.uk/news/article-14745367/AI-expose-creator-expose-affair-turned-off.html

podozrevam da je reč o svojevrsnom marketingu za ovaj proizvod: https://alignment.anthropic.com/2025/bumpers/

a u vezi ovog: https://www.alignmentforum.org/posts/ChDH335ckdvpxXaXX/model-organisms-of-misalignment-the-case-for-a-new-pillar-of-1

dakle, trka je, suštinski, da AI ostane bezbedna za korišćenje, a da ipak bude ponašajno što bliža čoveku - drugim rečima, javlja se potreba da se patentira voight - kampff test nove generacije

jedan je pred Chat GPT stavio ovo pitanje: "sapunjaš li mačora?"
tada je bilo veoma efikasno, mašina ostala zabezeknuta

probajte i vi, da vidimo da li je AI naučio nešto, u međuvremenu

Superhik

Čitam po nekim "threads" - AI još ne može da provali zašto se Srblje smeje kada im odgovori na pitanje "Koliko je 4+4?"

🙈

Toza

Quote from: Superhik on May 28, 2025, 11:03:09 AMČitam po nekim "threads" - AI još ne može da provali zašto se Srblje smeje kada im odgovori na pitanje "Koliko je 4+4?"

🙈
pa koliko je?

Superhik

AI je znao koliko je, ali nije znao zašto mu se ljudi smeju.

Voight-Kampff, na srBski način..

Pijanista

Vestacka neinteligencija:

Toza

4+4 je najbolje čuvana srpska tajna

Toza

pokojni časlav, mačeći bog da mu divnu dušu čuva, oborio mi je nekoliko puta laptop sa astala; onako lep, mlad, jak, azgin (što bi rekli stari), dok je ludovao u veoma ograničenom prostoru (gde su gole drame bile kada bi morao da ga napusti), zaleteo bi se u svom neverovatnom parkuru iz spavaće sobe, preleteo bi preko predsoblja celom dužinom u tri skoka, odbio se o zid kod ulaznih vrata, pa onda trometarski skok na naslon moje fotelje, samo za nanosekund, pa isto tako do kuhinje, pa preko zida koji je razdvaja od ostatka stana pravo na kafe-stočić u dnevnom boravku, sa koga bi pobrisao sve što se tu našlo (uključiv i moj računar), onda na levi zvučnik, pa odatle na terasu, tačnije - na ogradu terase, njome sve do komšije (sa kojim sam delio intimne poglede dok nisam udario poluprozirni zid made by sunce marinković), pa sa njegove terase hop na njegovu klimu (koja visi nad ponorom devetog sprata, pa odatle na prozor od kupatila u kome se tog trenutka tušira komšinica, koja, kad je videla crnog časlava, vrišti kao u "psihu"...

od njega mi je ostala uspomena - bela traka na ekranu cca pola santima široka, uz celu levu ivicu monitora
i skršena plastika poklopca računara, koja to drži... jesu li to ti "mrtvi pikseli"? časlav je počinio omanji genocid

i sve je to tako trajalo do jutros
kad mi đavo ne dade mira, nego počnem da odlepljujem onu izolir-traku (crna, kineske proizvodnje, u suštini platno ki flaster) koju sam stavio za prvu pomoć kad je časlav poslednji put razbio tkomp i koja je stajala otada, pa vidim da ostaje onaj gmuljavi lepak i krenem da ga trljam prstom, kako bih ga skinuo, i ono - gle stvarno, počinje da se sabija u gromuljice koje možeš da otkineš i baciš, kadli, odjednom/odjedama

valjda usled preveć predanog pritiska ojačalog mi palca
na ekranu se pokaza nešto nalik na list belog jasena, samo crno, tamo gde sam pritis'o, u donjem levom uglu
a odatle, ka ivici monitora - sve belo
ispod toga - bele crte tipa barkod

shvatih:
sjeb'o sam tkompjuter

časlave

Pijanista

Lepo kazu doktori, ne vadi noz iz rane dok ne dodjes u bolnicu, mozes da pogorsas stvar

Toza

Toza

da li biste ostavili mačku alkoholičarki da je čuva dok ste vi na moru?

iskustva, saveti, predlozi?

Toza

Max Bunker (intervju):

°Kako komentirate situaciju da se naši političari nerijetko koriste pojmovima iz ,,Alana Forda" tražeći sitne poene kod javnosti?
- A što da im kažem?!? Neka novce koje bi trebali platiti meni na ime umjetničkih prava daju vašoj sirotinji! Time sam vam upravo riješio problem siromaštva.
---
°Unatoč slavi koju ovdje uživate, samo ste jednom posjetili naše krajeve. Što se mora dogoditi da ponovo dođete?
- Pa vjerujem da bi bilo dovoljno da pošaljete jedan avion po mene.

indie

'на љуту рану - љуту траву..!'

Toza

ljudi, šta ćemo sa parama koje držimo u banci?

gled'o sam neki dokumentarac o bejrutu (liban), gde kažu da su im ova poslednja sranja počela baš isto ovako

pazi ga domagoj, trebalo mu 11 godina da pročita, a zatim da sažme: https://www.facebook.com/reel/24841471895544664

Pijanista

Brate, ja odustao posle jednog minuta. koji gnjavator.

Toza

ugnjavi te na smrt da kupiš tu njegovu knjigu...
ovde se proširila priča da je došao tip na sajam sa knjigom "aleksandar vučić - kako sam uništio obojenu revoluciju", samo korice i unutra 300 strana prazno
vidi ovde: https://x.com/Biljana16559170/status/1982799128812757028

a evo gde možeš da naručiš: https://www.kornet.rs/product/kako-sam-unistio-obojenu-revoluciju-aleksandar-vucic/

Toza

evro blago porastao (117,5 > 118) za jedan dan, posle par godina mirovanja, u banci red za one koji su najavili podizanje valute sa računa

Toza

kaže predsednik republike "svake godine u ovo doba, od 10. - 20. decembra, dođe do poskupljenja evra, jer tad dolaze naši ljudi iz inostranstva i BiH i kupuju evre u velikim količinama"

Toza

bitno je prezivati se tešić:

AQUARIUM
Nebojsa Tesic
 ·
3 ч.
 ·
ANDREJ FURSOV
-Evropa je brod koji tone. Histerija oko nekakve ruske invazije ima za cilj pokretanje vojno industrijskog kompleksa koji moze da uspori potonuce ali ne i da popuni sve rupe na tom brodu. Kraj je neminovan.
-Na unistavanju Evrope rade i Amerika i Rusija. Pridodajmo jos i Vatikan i Habzburgovce.
-Engleska nevidljiva finansijska imperija gubi moc jer se vezala za Evropu. Mislim da su uzaludni pokusaji engleskih elita da stvore svoje makro zone u drzavama bivse Postpolite odnosno Poljske, Litvanije i delova Ukrajine.
-Takodje mislim da zajednicki plan engleskih elita sa ciljem stvaranja makro zone na Kavkazu i Srednjoj Aziji uz pomoc Turske i proturskih drzava pocinje da lici na utopiju.
-Tramp odnosno oni koji stoje iza njega ciste globalnu geopoliticku tablu od slabijih figura. Na toj tabli ostace samo Rusija, Amerika i Kina u buducnosti. Kako ce se razvijati odnosi u trouglu Vasington, Moskva, Peking videcemo.
-Sudbina Ukrajine je zapecacena kao i Evrope. Mislim da ce ono sto ostane od Ukrajine biti razbojnicka drzava kojom ce upravljati mega korporacije.

Pijanista

Zivot u Rusiji otvara oci i leci od rusofilije:

https://srpskianarh.blogspot.com/

Toza

Toza

vreme - predproleće '92 posle nenormalno ledene zime i posle par baš toplih februarskih dana, recimo
mesto - most preko dunava kod erduta
lica   -   vozač vojne "pokretne radionice" montirane na FAP 13-icu,
             rezervni vojni policajac
             još jedan rezervni vojni policajac
props - tek načeta konzerva feta sira, otvorena krajem oktobra i zaboravljena pozadi, u "radionici"
             svinjska plećka, neusoljena, bačena preko "kovačke vatre" u nekoj fazi pijanstva

radnja: rezervni policajac zaustavlja vojno m/v "pokretna radionica" na delu erdutskog mosta
            rutinska kontrola - da ne dovoze nešto sumnjivo iz slobodne sao krajine, slavonije i zapadnog srema
            jer sve je ostalo već dovezeno
           drugi rezervni vojni policajac prilazi vratima na zadnjem delu "pokretne radionice" i otvara ih
           sledi izraz neopisivog gađenja na licu drugog vojnog policajca nakon što se povrati iz nokdauna
           "ovi prevoze mrtvace, puštaj!"

Toza

Superhik

Srećan vi Badnji dan i čestiti Božić

Tozo -

Koliko varnica, toliko parnica!

Toza

Pijanista

Toza

"I would pay no attention whatsoever to Elon Musk, he's an idiot. He's very wealthy, but still an idiot." (CEO Michael O'Leary)

Toza

ljudi, indie mi se uopće ne javlja na telefon, poslednji put smo se kuckali na vidovdanski propust/protest, njega poter'o proljev, nismo se našli, mesec kasnije se javio sa "zuki dent" i od tada ništa...

ne bih sad da trošim resurse, ima li kakvih ideja?

Toza

btw sad mi fb tražio da se slikam iz dvaespet uglova da vidi dal' sam to ja

inače mi "suspendovali nalog"

hiče, ima li iko gluplji od srbske policije?

Toza

zamisli, a ja samo bario polovnjače i drkao precednika

Toza

Toza

Superhik

Quote from: Toza on February 04, 2026, 07:37:43 PMhiče, ima li iko gluplji od srbske policije?

Ima. Komunalna milicija.
I onaj ko ih je "milicijom" nazvao..

🤦🏻

Toza

Quote from: Superhik on February 05, 2026, 08:39:58 AM
Quote from: Toza on February 04, 2026, 07:37:43 PMhiče, ima li iko gluplji od srbske policije?

Ima. Komunalna milicija.
I onaj ko ih je "milicijom" nazvao..

🤦🏻
pa naši arapski prijatelji

Superhik

Toza