News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Ukinute vize!

Started by taki, November 30, 2009, 03:02:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

taki

Quote from: Hate mail on November 30, 2009, 10:19:01 PM
I zvucite kao da se javljate sa onog legendarnog sprint.ca, kanaCkog provajdera...

Sta se moze, ja stvarno ne mogu da pljujem po necemu da bih se dokazala pred tobom ili neki drugim. Ima mnogo toga sto mi ovde smeta, al' do toga jos nismo stigli, jos smo na cirilici.

Hate mail

Sta znam, mozda su moja familija i poneki od prijatelja ekstremi. Kao ovi sto im okacise poternice za 100,000 Rajhsrubalja u (crnom) zlatu i bonovima za benzin...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pijanista

Sta je tesko shvatiti da je nekome (nezanemarljiv broj) u Srbiji dobro, kao i da se situacija tamo popravlja?

Hate mail

Sta znam, mozda ja imam low tolerance na spiskove za likvidacije, vansudska i ina ekstra-legalna poravnanja... vec 20 godina tako "objave" nekoga pa ovaj bude uzapcen, ubijen... to je i dalje isto ali boze moj, lep je dan, deca trce po parku, zivot ide dalje..

Pijanista

I pored svega toga, ubijenih u Srbiji (per capita) je 2-3 puta manje engo u SAD. A o deci koja trce parkom,.... ne vredi ni porediti.

Mislim, ovo je dijalog mutavog i gluvog.

taki

Quote from: Hate mail on November 30, 2009, 10:36:59 PM
Sta znam, mozda ja imam low tolerance na spiskove za likvidacije, vansudska i ina ekstra-legalna poravnanja... vec 20 godina tako "objave" nekoga pa ovaj bude uzapcen, ubijen... to je i dalje isto ali boze moj, lep je dan, deca trce po parku, zivot ide dalje..

gledaj, meni je danas pritisak skocio kad vidim crno na belo ono sto ionako znam, a to je da je lik kome se sudi za ubistvo Brisa Tatona do sada 20-tak puta krivicno gonjen i nikada osudjen... i da je takvih mnogo. I svaki dan se desi nesto tako, al' i svaki dan gledam svoju decicu kako trce po parku... i negde hvatam ravnotezu... sa prevagom na prijatne i lepe stvari koje su deo zivota ovde. ti celu stvarnost gledas ogoljeno, sa naglaskom na onome sto ne valja i logicno je da smo disonantni.

Hate mail

Da, da, "strela je odapeta" (a nije 2M)... i nije Compton... a niti Tehran...

slawen

Quote from: taki on November 30, 2009, 10:45:33 PM
Quote from: Hate mail on November 30, 2009, 10:36:59 PM

gledaj, meni je danas pritisak skocio kad vidim crno na belo ono sto ionako znam, a to je da je lik kome se sudi za ubistvo Brisa Tatona do sada 20-tak puta krivicno gonjen i nikada osudjen... i da je takvih mnogo. I svaki dan se desi nesto tako, al' i svaki dan gledam svoju decicu kako trce po parku... i negde hvatam ravnotezu... sa prevagom na prijatne i lepe stvari koje su deo zivota ovde.
Па онда је ово место за тебе...
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

Pa evo ti si Esq.; rekni ga, zar nisam u pravu (all pun intended)?

Wiz

Quote from: Pijanista on November 30, 2009, 10:35:26 PM
Sta je tesko shvatiti da je nekome (nezanemarljiv broj) u Srbiji dobro

Naravno. Kad pogledaš onaj delimičan revizorski izveštaj za prošlu godinu saznaš i šta je, veoma često, poreklo tog "dobra" od kojeg je "nekome u Srbiji dobro". A gde revizija celog budžeta? A gde revizije za godine 2000-2008?

Najveći biznis u Srbiji je prelivanje državnih para u privatne džepove. I samo mali deo toga je formalno nezakonit i knjigovodstveno uhvatljiv. Milijarde evra su od 2000. završile u privatnim džepovima po osnovu kojekakvih mahinacija.

I kad mi neko kaže da je dobro, ja samo mogu da kažem da će i meni biti dobro kad dobar deo ovih kojima je sad dobro završi na robiji.

Pijanista

Wiz, ne govorim o lopovima, vec o obicnom svetu (Familija i prijatelji) koji bolje zive a da ne placaju reket i ne kradu.

Wiz

Dobar deo tog "običnog sveta" se upisao u lopove. Možda ne formalno, ali to je to. Šta misliš, kad Deda dobije naknadu za sedenje u nekom UO, da je Deka to zaradio? Ne, to je lova koja mu je "na lepe oči" prebačena iz budžeta zato što je "naš čovek".

Pijanista

JEBO TE BRE VISE DEDA U DUPE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tarana

Wiz

Eh, da je samo jedan Deda ja bih pevao & igrao & skakao & pričaoovdeistokaotaki. U srbiji ima na desetine hiljada istih takvih. Deda je jebena zbirna imenica.

Pijanista

Jos uvek ne kontam, jesi li ti savest nacije ili im zavidis?

Paramecijum

Problem pasoša i slobodnog odlaska Srba leži u Šiptarima i Kosovu.
Nije ranije bio rešen, pa smo ovoliko dugo čekali.
Sada mi izdajemo pasoše samo Srbima i Zapad je miran od najezde Šiptara koju žele da spreče...
Srbi odavno nisu pretnja Zapadu.

Hate mail

Ne vidim zasto "Zapadu" smeta par milijuna "siptara" a po X miliona Turaka, Arapa, Kurda, crnaca iz subsaharske Afrike i rumunskih Roma im se ladno useta svake godine... Sta su oni losiji od ovih genijalaca?

iDemo

Quote from: Wiz on November 30, 2009, 08:01:01 PM
Transkript razgovora advokata sa jednim učesnikom u postupku (nije klijent). Istina od a-š, slušao svojim ušima.

- Ali to nije istina!

A: Naravno da nije, ali ja ću tako reći ako dođe do spora.

- Ali, ali, ali to je laž!

A: Pa šta ako je laž? Moj posao je da lažem, za to me plaćaju.
Znas kako kazu ovde - it's not about justice it's about dispute resolution... Pa ko nabije taj dobije...

Wiz

Quote from: Pijanista on November 30, 2009, 11:29:28 PM

Kako da zavidiš nekome ko pola veka ništa nije jeb'o?

Quote from: Hate mail on November 30, 2009, 11:33:09 PM
i rumunskih Roma im se ladno useta svake godine...

Problem sa rumunskim & inim Romima će sad da reše, sve će ih u okviru "readmisije" vratiti (tj. poslati) u Srbiju. Naime, većina njih nema papire, izgleda da mnogi ne znaju ni srpski, nema nikakvih dokaza da su oni ikad bili u Srbiji ali kakve ima veze, poslaće ih nama. Šalju nam i one sa Kosova, pošto mi tvrdimo da je Kosovo Srbija.

Pijanista

Quote from: Wiz on November 30, 2009, 11:38:36 PM
Quote from: Pijanista on November 30, 2009, 11:29:28 PM

Kako da zavidiš nekome ko pola veka ništa nije jeb'o?

Hm, sad sam siguran da zavidis, ovo iz tebe progovara ocaj.

Hate mail

Pa sto samo njih i sto samo "nama"? Sta je sa ovima sto dizu chadore na Rajni, Majni, Labi, Odri, Visli, Seni, Temzi, Schoene Blau Donau itd.?

Wiz

Quote from: Pijanista on November 30, 2009, 11:39:56 PM
Hm, sad sam siguran da zavidis, ovo iz tebe progovara ocaj.

Ja sam očajan zato što Deda ništa ne jebe? Bojim se da ti precenjuješ moj humanizam i saosećajnost prema ubogima.

Quote from: Hate mail on November 30, 2009, 11:40:26 PM
Pa sto samo njih i sto samo "nama"?

Što samo njih? Pa bilo bi ipak previše da nam pošalju i Kurde i te subsaharske crnce (što ne znači da jednog dana neće i njih, Srbija je ovo). A što samo nama? Pa ima li neko luđi od nas u Evropi?

iDemo

Quote from: Paramecijum on November 30, 2009, 09:54:03 PMU USA je već 1% populacije u zatvorima.
Najsimpaticnije sto vecina njih lezi za male ili nikakve prekrshaje. Prosto neverovatno.

Hate mail

But that doesn't make any sense.  ???

iDemo

Quote from: Hate mail on November 30, 2009, 11:46:48 PM
But that doesn't make any sense.  ???
Sta?? Ovo za zatvor?
To sam i ja mislio dok nisam naisao na statistike.

Hate mail

Ne za zatvor (zar za to ne postoje over-the-counter lekici??) nego za vracanje samo Roma i "siptara" samo u Srbiju.

Pijanista

American prisons and jails held 2,299,116 inmates as of June 30, 2007.[12] One in every 31 American adults, or 7.3 million Americans, are in prison, on parole or probation. Approximately one in every 18 men in the United States is behind bars or being monitored. A significantly greater percentage of the American population is in some form of correctional control even though crime rates have declined by about 25 percent from 1988-2008.[13] 70% of prisoners in the United States are non-whites.[14] In recent decades the U.S. has experienced a surge in its prison population, quadrupling since 1980, partially as a result of mandated sentences that came about during the "war on drugs." Violent crime and property crime have declined since the early 1990s.[15]

Wiz

Quote from: Hate mail on November 30, 2009, 11:49:54 PM
Ne za zatvor (zar za to ne postoje over-the-counter lekici??) nego za vracanje samo Roma i "siptara" samo u Srbiju.

Vidi, vraćaju se oni formalno u sve zemlje koje su potpisale ugovor o readmisiji (to je jedan od uslova EU za proces pridruživanja). Međutim, kad uzmeš da nema nikakvog dokaza da ovi buljuci koje vraćaju u Srbiju stvarno jesu iz Srbije, i kad se zna da ih je dobar deo sa Kosova, onda ispada da mi primamo svašta. Suludo je da država prima ljude za koje nema dokaza da su njeni državljani ili da su, makar, imali stalan boravak u Srbiji.

VBO & ostali turisti kanda nisu videli (neka mi se jave da ih vodim u obilazak) širi prostor oko železničke stanice, gde buljuci cigančića vrebaju usamljene žene, invalide itd. i otimaju im tašne i novčanike. Svi su potpuno izbezumljeni od lepka, niko im se ne suprotstavlja jer ih je milion, koliko god su jadni i žgoljavi uvek mogu da ti s leđa roknu nož.

Hate mail

Ja sam Pijanisto za zatvaranje jos veceg broja grozne fatherless, lawless, uneducable underclass stoke koja se namnozila na "American Promise" belom 'lebu... ionako je 75% tih sto ih (vec) "warehouse"-ujemo po zatvorima iz tog backgrounda. Mnogi citavu karijeruy u USA provedu sa one strane zakona, od momenta kada su, ilegalno, presli granicu.

iDemo

Quote from: Pijanista on November 30, 2009, 11:50:37 PM
American prisons and jails held 2,299,116 inmates as of June 30, 2007.[12] One in every 31 American adults, or 7.3 million Americans, are in prison, on parole or probation. Approximately one in every 18 men in the United States is behind bars or being monitored. A significantly greater percentage of the American population is in some form of correctional control even though crime rates have declined by about 25 percent from 1988-2008.[13] 70% of prisoners in the United States are non-whites.[14] In recent decades the U.S. has experienced a surge in its prison population, quadrupling since 1980, partially as a result of mandated sentences that came about during the "war on drugs." Violent crime and property crime have declined since the early 1990s.[15]

Otprilike tako...

Pijanista

Ma slazem se da ne treba imati milosti prema kriminalcima, i da porast populacije u zatvoru sasvim fino koincidira sa smanjenjem kriminala u SAD, medjutim cinjenica je da je u SAD nesrazmerno mnogo populacije za tako razvijenu zemlju. I da se to ne moze objasniti zloupotrebama "socijalne drzave" jer i u zemljama gde je veca socijala nema toliko kriminala. Meni se cini da kad zemlja dostigne odredjeni nivo razvoja (tj nije vise Malawi) stopa kriminala malo ima veze sa standardom.

iDemo

Quote from: Hate mail on November 30, 2009, 11:57:12 PM
Ja sam Pijanisto za zatvaranje jos veceg broja grozne fatherless, lawless, uneducable underclass stoke koja se namnozila na "American Promise" belom 'lebu... ionako je 75% tih sto ih (vec) "warehouse"-ujemo po zatvorima iz tog backgrounda. Mnogi citavu karijeruy u USA provedu sa one strane zakona, od momenta kada su, ilegalno, presli granicu.
Mislim da je vreme za malo 'innovative thinking' - tipa da se kupi ostrvo negde i tome slicno. Tile je bio vizionar po tom pitanju...

Hate mail

Bice veceg kriminala u Svedskoj ili Danskoj kada ta populacija dohvati brojeve/udio u pucanstvu kao ovde u USA....

iDemo

Quote from: Pijanista on December 01, 2009, 12:01:38 AMMa slazem se da ne treba imati milosti prema kriminalcima, i da porast populacije u zatvoru sasvim fino koincidira sa smanjenjem kriminala u SAD.
Mozda nije lose proveriti koliko dobro koincidira sa promenama u 'vlasnickoj strukturi' zatvorskih institucija. Zatvore godinama vode privatne firme, bizMis je to, nema zezanja. Zanimljivo je da iste te firme drze zatvore i po Australiji (a i diljem sveta, ne sumnjam).

Wiz

Ima li interesovanja da otkupe zatvore u sVrbiji? Cijenim da bi, u tom slučaju, u njima bio još poneko, osim onih koji su ukrali kutiju bombona u samoposluzi.

Pijanista

Ko zna.... Evo u Nemackoj (80 milki)  stopa ubistava je visestruko manja, a svako moze da udje tamo iz EU.
U japanu jos manje, a 120milki naguzeno na prostoru manjem od Kalifornije.

Hate mail

A koliko imaju crnaca out of wedlock i koliki procenat populacije Meksika i Kolumbije se (vec) doselio?...

Pijanista

To da..... ali ne mogu o tome, nije politicki korektno, naljutice se Rodney King.

Hate mail

Pa onda nemojmo vise o frogs end grendmadrs dok se i building blocks ne ujednace u tackama A i B, C, D, E...

Pijanista

Sve to stoji, ali ti ne mozes da izaberes da zivis sa ovim ili onim, ti si jednostavno u takovom drustvu. To ti je kao da odes na Kosovo i kazes da te svi vole, zato sto ne uzimas u obzir Albance.

Pareski do

Quote from: Wiz on November 30, 2009, 11:54:07 PM
VBO & ostali turisti kanda nisu videli (neka mi se jave da ih vodim u obilazak) širi prostor oko železničke stanice, gde buljuci cigančića vrebaju usamljene žene, invalide itd. i otimaju im tašne i novčanike. Svi su potpuno izbezumljeni od lepka, niko im se ne suprotstavlja jer ih je milion, koliko god su jadni i žgoljavi uvek mogu da ti s leđa roknu nož.

Где то заправо?

Monte

Quote from: Hate mail on December 01, 2009, 12:15:14 AM
Pa onda nemojmo vise o frogs end grendmadrs dok se i building blocks ne ujednace u tackama A i B, C, D, E...

Све те побројане једнога лијепога дана да избаце из Америке, заисто би довољно "white trash" стоке остало да се никаква разлика не осјети. Видјети под, кувар, теста, пита, потребне намирнице.

Deda

Quote from: Hate mail on November 30, 2009, 11:49:54 PM

Možda ne bi trebalo da te ovde opamećujem, ali evo:
http://www.iom.int/jahia/Jahia/pid/700
- da slučajno ne poveruješ dežurnom psihopati - pogledaj respektabilnu međunarodnu organizaciju koja se time bavi.  

Deda

Quote from: Pijanista on December 01, 2009, 12:13:01 AM
To da..... ali ne mogu o tome, nije politicki korektno ...
;D ;D ;D

Wiz

Quote from: Deda on December 01, 2009, 12:33:42 AM
da slučajno ne poveruješ dežurnom psihopati - pogledaj respektabilnu međunarodnu organizaciju koja se time bavi.  

Kakve papire imaju oni koje vraćaju u Srbiju kao dokaz da su državljani? Ne očekujem od obične bubašvabe da to zna, ali neko obavešteniji od bubašvabe bi morao znati da ni ogroman broj Roma u Srbiji nema nikakve papire (uključujući LK). Osim toga, direktan krivac za vraćanje Roma sa Kosova u Srbiju je tvoja mafijaška vlast.

A sad nađi neki respektabilan međunarodni kurac pa ga popuši, kad već nemaš šta da jebeš (a pitanje da li bi imao i čime), ološu!

Pijanista

Nesto razmisljam da li je Paramecijum, ovakav domacin u stvarnom zivotu. Otvori vrata, ljudi udju, popichkaraju se, a on jos napravi mesta i okreci zidove da bude lepse. Dvoumim se jeli ovo mazohizam, ili smisljena strategija sa nekim visim ciljem.........

Wiz

Quote from: Pijanista on December 01, 2009, 01:31:02 AM
a on jos napravi mesta i okreci zidove da bude lepse.

Šta čovek da misli o mestu po kome uzduž i popreko gamiže ogromna bubašvaba?

Pijanista

Jbt, kad bi mene neko iritirao kao sto Deda (i jos nas 100 pored, doduse u manjoj kolicini) iritira tebe, utekao bih glavom bez obzira. Koji mazohizam.

Wiz

Bubašvaba ne zna šta je problem "pravno nevidljivih osoba", bubašvaba ne zna koliko je istraživanja rađeno o tome (i koliko je love pukla EU za ta istraživanja), bubašvaba ne zna ni da njegova mafijaška Vlada priprema zakon o inkluziji ovih osoba. Bubašvaba ne zna da su pravno nevidljive osobe, u principu, nevidljive i za readmisiju (osim u slučaju Srbije, i u tome i jeste problem!). On samo zna da kaže "dežurni psihopata" i da ostavi link koji pod milim bogom ništa ne demantuje, eda bi prikrio još jednu svinjariju nacimafijaškog režima kome služi (i koji na te iste Rome nasrće buldožerima).

E pa ja takvom mogu samo da se poserem na glavu. A ako se ti svrstavaš u isti tabor s njim, onda se poserem na glavu i tebi pride.