Chechenya Warrior
Ne znam koji mi bi da ga skinem, al' šta je tu je ...
Ultimativni Antiblokbaster Film. Ne znam koliko je (ne)poznat, ali ovo mora da je kult, kad ga ni na imdb nema.
Radnja, koliko sam shvatio, borba ruskih trupa u Čečeniji protiv .. ovaj da, bilo je tu raje i sa turbanima, pa i nekih tamnoputih (reš pečeno) u Fidel K. uniformama, valjda ostalo viška love za statiste iz studentskog grada.
U prvih 10 min filma ima više razaranja nego u u Emerihovom 2012 i Intel Pentiums Day zajedno. Snimano na momente - ne kamerom, ne mobilnim, nego webcam-om od najmanje 1,3 MP - pa skalirano na DVD.
Glavna uloga - nema.
Scenario - ima, al' ga se niko nije pridržavao.
Glumaca, ovaj, ima, ali se ne može baš razabrati ko šta radi, kaže, itd. pošto kameraman imao nezgodnu naviku da fokusira nekoga / nešto što nema veze s mozgom, a u pozadini neko od glumaca nešto priča pred sebe, jauče, psuje, objašnjava. Ako dotični i uhvati ponekoga u kadar, kako jadnik pokušava bilo šta da artikuliše, uglavnom je "glumac" već davno završio sa svojom prosto proširenom rečenicom, dok spika i dalje ide u bespovrat, barem po minuta.
Zato su glumci, gro kadar na gornju vilicu - kec dvojka fali - apsolutno autentični.
Ima i ženskih uloga. To sam tek shvatio prilikom scene u kojoj je "jedna" od njih čučnula da piški ispod stepeništa. Pre toga je "to" pucalo snajperom (iz stojećeg stava) ruskim vojnicima na bojištu u glavu, stomak, jaja ... štajaznam, nije se dalo razaznati od silnih eksplozija, blata, dima i tenkova što su brazdali po smetlištu na kome je ovo umetničko delo snimano.
Uspeo sam da izdržim do scene kada su ovi sa turbanima nakanili nekom jadniku, kome je glava bila okomotana žicom, da odseku istu, 'nako iz zajebancije, a ovi tamnoputi je uzeli vagati pijačnom vagom ("ima barem kila i po" - reče jedan izvan kadra) dok je u pozadini obezglavljeno telo nesretnika (lutka iz seks šopa "sa bez glave") pravilo brejkdens figure minut i po.
Uglavnom, genijalno,.
Ovde se prodaje DVD izdanje (FSK 18), u drogeriji Schlecker može vakat da se nabavi. Možda ima neke "making of" features, to mora da je urnebes.
Definitivno za ne propustiti.