News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Bitka do istrebljenja u nasem komsiluku

Started by mahi, February 03, 2010, 08:11:59 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vbo man

Pa napishite bar o kojim se gradovima radi...i koji deo grada je u pitanju...Nije isto.Ja govorim o strogom centru grada gde se drvece uglavnom zadrzava u parkovima...van centra je ipak druga stvar. I ne shvatite me pogreshno ja jako volim zelenilo u gradu...drvorede pogotovo...ovde ih ima u josh par ulica u gradu i ja uzivam da odem tamo...ali chinjenice su da to polako nestaje. Centar grada je vrlo zahtevan sa prostorom.Ovde se u centru grada nije ni zivelo, bili samo biznisi a sad zadnjih mozda 15-20 godina postala moda da se zivi u centru po stanovima, naravno mladji svet koji obichno josh nema decu.U ovom mom gradu se trenutno vodi bitka za kraj koji se zove West End i gde zive pretezno Grci u kucama uglavnom.Kako je to suvi centar bash preko puta reke je CBD prvo su Grke umolili da pristanu da se prave samo zgrade do recimo 6-8 spratova.Ali ne ide to, potraznja za tim prostorom od strane velikih developera i biznisa je ogromna i sad su im saopshtili da ce ipak da prave visoke zgrade. Ovi popizdeli, protestuju...al na kraju ce da budu oblakoderi.U CBD-u se nastavlja borba ko ce da napravi josh vishlju zgradu od najvishlje postojece.Sad se krenulo sa ( dobrom) idejom da se napravi josh 5-6 tih poslovnih centara sa visokim zgradama u suburbiji...ne moze vishe da se putuje samo do CBD-a na posao...saobracaj je katastrofalan a benzin sve skuplji, zagadjenja da ne spominjem.
Elem Beograd josh nije stigao tamo ali kao jedini ozbiljan grad u tom delu tamo prosto mu nema druge.Shta uspete da spasete dobro je...ali ne nadajte se previshe. :cry:
The light at the end of the tunnel is the train.

slawen

CBD, девелопери, пипес од базена.... Сунце ти жежено!
У праву си, тога по овим селендрама нема.
Оно прво је Беч, сокаче које пролази поред тог тамо њиховог универзитета, Ратхаусплаца и тако то...
Оно друго је Пешта, једна џада која иде од Трга Хероја поред музеја модерне уметности, па тамо ка Келетију...
Оно треће је глупи Париз, Јелисејска поља. Тамо нисам био.
Оно четврто је Берлин.

Курац од овце, све у свему.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

slawen

Миссим, не знам да ли сам добро написао Ратхаусплац, а можда су до сада и посекли то дрвеће, ипак сам тамо давно био: Има томе годину и јаче, претпрошле јесени....
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

vbo man

Оно треће је глупи Париз, Јелисејска поља.
Ovo sam jedino "prepoznala" mada nisam bila tamo.
CBD nemate, ili bar neizgleda isto (fale vam oblakoderi) al developere imate...imate i bazene ali unutrashnje i to sa onim shto pravi tkz struju a ti kao plivash u mestu, (nije ih za vajdu praviti napolju za ona dva meseca leta).Lichno sam se uverila...Tako da niste bash toliko zaostali koliko biste da vas svi zale napolju :cry:

alan ford

inace bice zanimljivo sta, kako i koliko drveca ce zasaditi posle rekonstrukcije bulevara. Kroz Hjuston je pre 2 godine proleteo uragan Ajk i razvalio kuce a i pocupao gomilu drveca neko i po 40-50 pa i 100 godina staro. Nasa zgrada je ostala bez 3-4 drveta a kako ovde nema Infostana (da li oni i pokrivaju te stvari?) mi stanari smo morali da vidimo sta dalje.
Posle nekog vecanja izabrali su 2-3 vrste koje bi odgovarale (da nemaju mace, da nemaju neke plodove koji moraju da se ciste itd.) i otprilike za drvo precnika oko 3-4 cm (visina je obicno 3-4 metra) morali bi da platimo mislim 500 dolara, za 5cm precnik sto je mozda oko 5 metara oko 1000 a za nesto od 10 cm bi platili oko 10k dolara. ovo poslednje nam je bilo preskupo a i tada bi cekali 20 godina da dobijemo iole ozbiljnu krosnju.
U Bulevaru za bilo kakav hlad, stvaranje kiseonika (jer sam i to cuo da je cilj sa ovim menjanjem platana) ce trebati neko drvece od barem 20-30 cm a to su ovde prilicne cifre - mozda ne iste kao u Srbiji ali nece biti dzabe.

Nocobdija

Jeftinije je da nam podele gas maske. :x

alan ford

Quote from: Nocobdija on March 08, 2010, 02:53:08 PM
Jeftinije je da nam podele gas maske. :x

nego 'el zna neko koje su to sluzbe kresale te platane pa ih tako ostetile pre 10-15 godina, kako to da recimo drvece po Kalemegdanu nije osteceno ili negde drugde po BGu?

Daisy

Ako se dobro secam Djilas je pominjao ove brojke ... za platan precnika 14 cm valjda 90k €

Rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra (na potezu od Vukovog spomenika do Cvetkove pijace)

Dužina poteza rekonstrukcije: 2.5 km

Vrednost ukupnih radova: 700.000.000 dinara (7.400.000 €)
od toga
Rekonstrukcija samog Bulevara: 400.000.000 dinara (4.200.000 €), nosilac projekta Agencija za investicije
Zamena toplovoda u samom Bulevaru: 300.000.000 dinara (3.200.000 €), nosilac projekta Sekretarijat za komunalno-stambene poslove

Budući izgled ulice (presek)

Širina tramvajske baštice: 7.5 metara
Širina kolovoznih traka: 6.5 metara
Širina tramvajskog stajališta: 3 metra
Širina trotoara: minimum 3 metra
Širina parking mesta: 2 metra za podužno i 5 metara za koso parkiranje
Širina niše za bus: 3 metra

Planira se zadržavanje trasa tramvajskih i autobuskih linija

Horizontalna, vertikalna i svetlosna signalizacija projektovaće se da obezbedi pravo prvenstva prolaska tramvaja.

Prilikom rekonstrukcije će biti uklonjeno 400 stabala, a biće zasađeno 500 novih.

http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?id=1199&p=1
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

alan ford

Quote from: INI on March 08, 2010, 03:26:48 PM

Ako se dobro secam Djilas je pominjao ove brojke ... za platan precnika 14 cm valjda 90k €

Rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra (na potezu od Vukovog spomenika do Cvetkove pijace)

Dužina poteza rekonstrukcije: 2.5 km

Vrednost ukupnih radova: 700.000.000 dinara (7.400.000 €)
od toga
Rekonstrukcija samog Bulevara: 400.000.000 dinara (4.200.000 €), nosilac projekta Agencija za investicije
Zamena toplovoda u samom Bulevaru: 300.000.000 dinara (3.200.000 €), nosilac projekta Sekretarijat za komunalno-stambene poslove

a novo drvece? po ovoj tvojoj racunici ako ce ga biti 500 x 90k = 45mm Evra?

Daisy

nisam siguran za cenu, secam se da mi nije zvucalo bas jeftino ... a ne znam ni koje ce precnike (odnosno stabla) da postave ...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

alan ford

Quote from: INI on March 08, 2010, 03:40:04 PM
nisam siguran za cenu, secam se da mi nije zvucalo bas jeftino ... a ne znam ni koje ce precnike (odnosno stabla) da postave ...

nije jeftino, to sam i ja shvatio posle Ajka.

Mirabella

Verovatno zavisi i da li ce da sade mladice ili oformljeno drvece.  Ako su mladice (verovatno jeftinije), ima svi da se upokojimo dok ne porastu i postanu, je li, produktivne.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Daisy

valjda treba da budu najmanje 5 m visine ... a koliki precnik stabla ide uz tu visinu ne znam ...

Hate mail

A sto ti brojevi nisu na cirilici isto?
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Mirabella

:mrgreen:  Jes, nego neke arapcine.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

alan ford

slawen

Сада је јасније зашто секу: погле' колико се неко уградио у ново.
90.000 € за 500 комада садница?
180 € по комаду ($270)?
У тзв. Србији?
И то на велико?

Јеботепатак! Колико знам, одрасле саднице не смеју да прегурају 50 € по комаду.

Јел' га за те паре и засаде и ђубре и прскају и орезују наредних сто година?
А најбоље је што ће до краја да изнесе минимално 2М €, са разноразним додатним радовима.

А да су крадуцкали платан по платан....

baggio

Covece,
matematika je ovde opasna rabota. :shock:
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

alan ford

Quote from: slawen on March 08, 2010, 05:38:35 PM
180 € по комаду ($270)?
У тзв. Србији?
И то на велико?

А најбоље је што ће до краја да изнесе минимално 2М €, са разноразним додатним радовима.

sta znaci da odrasle sadnice ne smeju da preguraju 50 E po komadu? prema ugovoru koji je grad napravio o zameni platana ili necem drugom?
drugo sta mislis da je OK cena? Tih 50 E po komadu, malo vise ili manje?

slawen

Ма то је цена у расаднику, за тебе или мене, за однеговано дрво, а не мотку дугачку три метра дебелу к'о два прста; верујем да је цена за 500 комада још и нижа, а треба имати у виду да су расадници обично део Градског зеленила, које је, погађате, у власништву града. Пошто њихови радници ионако примају плату, радили - не радили, не мораш да посебно плаћаш садњу и негу, чак и у случају да саднице негде мораш да купиш.
Куповао сам прошле године неке саднице воћа из Института за воћарство у Чачку и биле су око 5-6 € комад.
Осим тога, сећам се да сам пре десетак или мало јаче година организовао у старом комшилуку неколицину доконих, а јаких, да мало "оплеменимо" зелене површине око зграде, нарочито део до улице, па сам отишао у овдашње Градско зеленило и тамо су нам у ту сврху дали бесплатно десетак - дванаест садница "коврџавих врба" и нечега што личи на јавор по облику листа, немам појма како се зове, али кажу да просто обожава издувне гасове и остали смог и то је истина, једино што са тога капље нека као смола и то кад падне на кола, боље да се убијеш. Такође сам једну новогодишњу јелку засадио после испод свог прозора, сад је то већ велико дрво, а донео сам и три - четири багрема, то је потпуно дивље, али је бесплатно, и то расте к'о лудо, уз то лепо мирише кад цвета; миссим, не кажем да то тако треба да раде по Београду, већ да то није нека велика мудрост и да је била непотребна толика мистификација, те труло, те убила со којом се шатро у Србији посипају путеви (тек ту лажу, мајку им јебем, сва су ми кола изубијана од оне ризле, камо лепе среће да бацају со), те не знам ни сам шта је све ту налагао онај бедник.

Најгоре од свега је што ће демоџукци опет да се ојебу од пара, на најпростију сељачку фору.

baggio

Quote from: slawen on March 08, 2010, 10:37:09 PM
Најгоре од свега је што ће демоџукци опет да се ојебу од пара, на најпростију сељачку фору.

To je ta matematika koju sam gore pomenula. xrotaeye
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Daisy

mda ... jos kad bi nasi rasadnici imali platane te velicine ...   :lol:

ovo je zanimljiv primer gde politicari sta god da urade ispadnu dzukci ...

da ne rade sada zamenu platana, posle bi ih kritikovali sto nisu radili zamenu prilikom rekonstrukcije bulevara, pa opet raskopavaju bulevar, a pogotovo posto su strucnjaci rekli da mora da se menjaju, i da se kod nekih lepo vidi da su truli, da su neka stabla padala, pravila stetu ...

Hate mail

Ko uzme - kajace se; ko ne uzme - kajace se...

slawen

Quote from: INI on March 08, 2010, 11:33:17 PM
mda ... jos kad bi nasi rasadnici imali platane te velicine ...   :lol:

ovo je zanimljiv primer gde politicari sta god da urade ispadnu dzukci ...

da ne rade sada zamenu platana, posle bi ih kritikovali sto nisu radili zamenu prilikom rekonstrukcije bulevara, pa opet raskopavaju bulevar, a pogotovo posto su strucnjaci rekli da mora da se menjaju, i da se kod nekih lepo vidi da su truli, da su neka stabla padala, pravila stetu ...
Које величине, слабо те пратим у последње време?

У осталом:
Па што нису лепо рекли одмах да секу јер мењају изглед Булевара (мало "б" на почетку речи тек треба да заслужи)?
Него трте - мрте, те труло (а није) те со (а соли нигде), те крив Коштуница, крив Вук, крив Слоба, крив им Краљ Петар...
Која су то говна демокрацка.... такав им М.О. Морали су да лажу.
Да су тако почели, онда би се разговор водио око тога треба ли мењати и у којој мери изглед улице, а не да ли се нарушава еколошка равнотежа тзв. Србије (каква је то залуђица била, како је ове будале навукао наркоман-члан библиотеке, па то је пишично). Онда би се поред ЗАШТО то раде постављала питања КО ће то да ради, КОЛИКО ће то да кошта и КОЛИКО неко планира да украде.
А од тога смо почели у старту, ако се сећаш, или ако те не мрзи да прелисташ овај топик: да платане секу да би направили места за паркинг. Онда су одатле причу одвукли на шумарски факултет разноразни бедници попут онога који је овде причао вицеве, и ево где смо сада....
Олуја протутњала, ови што закуретају су се истресли, биће мирни док милијуни мењају џепове.
Толд'ју соу.
Екстра.

Daisy

nemam pojma koje velicine ce biti stabla, kad postave izmericemo  :lol:
uglavnom koliko sam shvatio nasi rasadnici nemaju ta (veca / deblja) stabla

Quoteплатане секу да би направили места за паркинг

missim, volim ja teorije zavere, ali dajte ljudi potrudite se ... bar malo ...  :lol:

nego na planu ne vidim (prostor za) mobilne tezge (automobili, uglavnom starije proizvodnje, sa raznom robom na haubi)
... a to trenutno dominira bulevarom ...  xjap

slawen

Али ја на плану видим паркинге и са леве и са десне стране улице који такви нису постојали до сада, бар колико мене мозак служи, од Факултета, па навише. Што ће рећи да су старо дрвеће морали да посеку јер се није уклапало својим положајем у планирани распоред паркинга. То је читава прича.

slawen

Quote from: INI on March 09, 2010, 09:18:25 AM
nemam pojma koje velicine ce biti stabla, kad postave izmericemo  :lol:
uglavnom koliko sam shvatio nasi rasadnici nemaju ta (veca / deblja) stabla
О томе причам.
Зато је 170 € по комаду на количину од 500 комада разбојничка цена.

Daisy

parkinzi su planirani i paralelno i ukoso, tako da se mogu uklopiti bez obzira na polozaj platana ... a kolko vidim planirana je minimalna sirina trotoara od 3 m

nadam se da ce trotoar biti obezbedjen da ne bi mogao da se koristi kao parking

Hate mail

Jos uvek se valja roba sa hauba po bulevaru??

Hahaahhahahahahaha

slawen

Ал' то више неће моћи, кад посеку оно дрвеће иза којег се крију.

alan ford

Quote from: INI on March 09, 2010, 09:18:25 AM
nego na planu ne vidim (prostor za) mobilne tezge (automobili, uglavnom starije proizvodnje, sa raznom robom na haubi)
... a to trenutno dominira bulevarom ...  xjap

poslednjih 5-6 godina sam u nekoliko navrata dolazio i ne secam se da sam vidjao te tezge po i oko Bulevara. Pogotovu kada su od pre nekoliko godina pocistili one kioske (bila je frka kada su sklanjali kioske oko Slvije).

vbo man

Jeste Alane ni ja ne videh nigde po Beogradu osim zanimljivo u Deligradskoj iznad Mc Donaldsa.I to bash po haubama kola ( mada ne mnogo , mozda 5-6 njih). Bash sam se pitala otkud tamo i kako smeju jer ih drugde ne videh.

Daisy

U Bulevaru kralja Aleksandra neće biti zasađen planiran broj novih stabala

Drvored manji za 189 sadnica

Autor: Beta

U Bulevaru Kralja Aleksandra biće posađene 402 nove sadnice stabala, umesto ranije planirane 591, a sadnja će biti najverovatnije u oktobru, izajvio je direktor Zelenila Beograd Radovan Draškić.

On je izjavio da će zbog sadnje velikih sadnica prečnika 20 centimetara biti posađeno ukupno 402 sadnice umesto prvobitno planiranih 591 sadnica manjih stabala, prečnika do 10 centimetara.

,,Želeći da Beograđanima izađemo u susret, sadićemo starija stabla. Neophodno je da napravimo veći razmak između njih, od najmanje osam metara, tako da ćemo posaditi 402 krupne sadnice", kazao je on. Prema njegovim rečima, to su ,,školovana" stabla, odgajena posebnim metodama i merama zaštite kojih nema u velikoj količini u Srbiji. ,,Posetićemo sve rasadnike kod nas, i gde god da nađemo odgovarajuću sadnicu, kupićemo je ovde. Sve ostalo mora da se uveze. Sadnja će biti najverovatnije u oktobru, kad vegetacija miruje, a do tada ćemo pripremiti teren i zaštitne korenske kasete", rekao je Draškić. Jedna sadnica platana, u evropskim rasadnicima, u zavisnosti od veličine, može da košta između 700 i 2.000 evra, rekao je on i dodao da očekuje da na tenderu bude oborena cena i da se dođe na oko 600 evra.

http://www.danas.rs/danasrs/srbija/beograd/drvored_manji_za_189_sadnica.39.html?news_id=185890

slawen

Мени то све ђутуре делује сасвим солидно.

alan ford

Quote from: slawen on March 17, 2010, 07:55:16 AM

'el ucestvujes na tenderu :)

Nocobdija

Quote from: INI on March 17, 2010, 07:44:31 AM

U Bulevaru kralja Aleksandra neće biti zasađen planiran broj novih stabala

Drvored manji za 189 sadnica

Autor: Beta

U Bulevaru Kralja Aleksandra biće posađene 402 nove sadnice stabala, umesto ranije planirane 591, a sadnja će biti najverovatnije u oktobru, izajvio je direktor Zelenila Beograd Radovan Draškić.

On je izjavio da će zbog sadnje velikih sadnica prečnika 20 centimetara biti posađeno ukupno 402 sadnice umesto prvobitno planiranih 591 sadnica manjih stabala, prečnika do 10 centimetara.

,,Želeći da Beograđanima izađemo u susret, sadićemo starija stabla. Neophodno je da napravimo veći razmak između njih, od najmanje osam metara, tako da ćemo posaditi 402 krupne sadnice", kazao je on. Prema njegovim rečima, to su ,,školovana" stabla, odgajena posebnim metodama i merama zaštite kojih nema u velikoj količini u Srbiji. ,,Posetićemo sve rasadnike kod nas, i gde god da nađemo odgovarajuću sadnicu, kupićemo je ovde. Sve ostalo mora da se uveze. Sadnja će biti najverovatnije u oktobru, kad vegetacija miruje, a do tada ćemo pripremiti teren i zaštitne korenske kasete", rekao je Draškić. Jedna sadnica platana, u evropskim rasadnicima, u zavisnosti od veličine, može da košta između 700 i 2.000 evra, rekao je on i dodao da očekuje da na tenderu bude oborena cena i da se dođe na oko 600 evra.

http://www.danas.rs/danasrs/srbija/beograd/drvored_manji_za_189_sadnica.39.html?news_id=185890

Koja je ovo bruka i sramota, pa kako čovek može da laže, ma sam sebi veruje.

Daisy

B92  Info  Vesti  Društvo

Krivična prijava zbog seče platana

17. mart 2010. | 20:14 | Izvor: Beta Beograd -- Zbog seče platana, udruženje "Sačuvajmo beogradske platane" podnelo krivičnu prijavu protiv "Zelenila", Agencije za investicije i drugih službi i pojedinaca.

U prijavi podnetoj Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, grupa građana sumnjiči prijavljene i za oštećenja životne sredine i povredu prava na informisanje o stanju životne sredine. Podnosioci prijave tržili su od Tužilaštva da se založi za najstrože izrecive kazne i zabrane obavljanja posla odgovornima.

Grad i "Zelenilo" tražili su od opština Zvezdara i Vračara odobrenje za seču 315 stabala platana koja su deo drvoreda na Bulevaru kralja Aleksandra, navedeno je u prijavi.

Odobrenje Zvezdare "Zelenilu" je dostavljeno 12. februara, a Vračara Gradskoj agenciji za investicije 19. februara, a grupa građana naglašava da nije poštovan rok od 15 dana za žalbe.

Seča platana, praktično, nije bila dozvoljena na jednom delu Bulevara do 28. februara, a na drugom delu do 7. marta, a od 26. do 27. februara posečeno je sedamdesetak stabala u delu od Vukovog spomenika do Lipovog lada.

Kako se navodi, 27. februara oboreno je još 30 platana na delu od Batutove ulice do Ulice gospodara Vučića iako je rešenjem zvezdarskog Odeska za komunalne delatnosti dozvoljena seča 23 stabla, a za sedam stabala odobreno isključivo premeštanje.

Uklanjanjem stabala, navedeno je u prijavi, osumnjičeni su oštetili životnu sredinu.

"Odgovorna lica u JKP 'Zelenilo' i ostalim gradskim službama sve vreme su pogrešno informisala javnost o stanju drvoreda na Bulevaru kralja Aleksandra", navedeno je dalje uz tvrdnju da iz "dugo skivane studije Šumarskog fakulteta proističe da je bila neophodna zamena svega 50 od oko 330 stabala, a ne većine kako je isticano".

Zbog toga i drugih netačnih podataka postoji osnovana sumnja da su navedena lica povredila prava na informisanje o stanju životne sredine, naglašeno je u prijavi.

Posebno se ukazuje da je i pored upozorenja na "protivpravnost seče", seča "isplanirana i sprovedena naprečac uz naročitu upornost i asistenciju policije".

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=03&dd=17&nav_category=12&nav_id=418446

Hate mail

SrBsko suCtvo je slabo: 1999. nije uspelo da obezbedi prisustvo izvesnog Williama Jeffersona Clintona na sudjenju u Beogradu pa je moralo da mu bude sudjeno u odsustvu.

slawen

Quote from: alan ford on March 17, 2010, 09:30:01 AM
Quote from: slawen on March 17, 2010, 07:55:16 AM

'el ucestvujes na tenderu :)
Чим прије.
Добра им фора: зато што саде дебље дрвеће, морају да праве већи размак између.
Као, ако саде тање, могу да га кокају и гушће.
Па ће кад порасте да га расађују.... овако неће морати.... а и да учине комшијама са Булевара.... Јеботе, који брод лудака. Што ли се уопште труде да било шта лажу, кад имају посла са оваквим тејлесима, у количинама и дезенима. Сем ако тога нису свесни, јер су и сами.....

alan ford

plus stablo malo poskupelo i bog da te vidi.

slawen

Тек ће да поскупи.
Само гледај.

Менме највише занима колико ће коначна укупна цена за замену дрвореда (значи: кад се сабере цена планова, елабората, трте-мрте анализа, сечења старих, набавка, садња и одржавање нових до приближног узраста старих платана) да надмаши планирану (која је у старту била 25х пренадувана)

То ни ИНИ не може да изгугла.

slawen

Quote from: slawen on March 08, 2010, 05:38:35 PM
180 € по комаду ($270)?
У тзв. Србији?
И то на велико?

Овде човек може да се зајебе само ако потцени алавост сербократа. Ево, јавља тзв. Блиц, одабран испоручилац садница, 760 € КОМАД.
Нешто преко 340.000 € за 450 комаТа.

Хехехехе... 90К.... То само док уђе, а кад уђе, нема рамена.

Che2

tvom oralnom preCjedniku je tzv. svevisnji presudio... pseto ce uskoro na smetliste historije.   xjap
Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

slawen

Овај човек плени својим присуством духа у свакој ситуацији (што би рек'о Лу Рид).

Che2

odvjetnice, zahvaljujuci tebi su i elementi necovjestva i prije svega neogranicene gluposti prekomjerno zastupljeni. samo ti jos stopalo iz hate-ovog dupeta viri...    xtwak
Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

slawen

"... Бат хи невр лост хиз хед,
Ивн вен хи воз гивин' хед...."

Ала те описао, свака му част.

Hate mail

Hate mail