News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Ima se može se

Started by Nocobdija, February 11, 2010, 04:06:05 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

vbo man

QuoteMarina Tucakovic sto je svima zivim narodnjacima

A nije samo narodnjacima pisala...naprotiv mislim da je na narodnjake preshla tek kasnije kad se pokazalo vrlo profitabilnim.
Da , i ja se pitam da li chovek zna tachno kad je napravio neshto vredno u sferi umetnosti, muzike, knjizevnosti...
Ja sam recimo celog veka ( do pre jedno 7-8 godina) pisala na sve strane ( puna mi je kuca notesa sa nekim pisanijima...kad je u moj zivot ushao kompjuter onda sam krenula njega da punim tim pisanijima...Dok pishem opushteno i bez namere da neshto "sklopim" ja sam OK. Medjutim chim pokusham da neshto "sklopim", da uhvatim neku nit i napravim bilo kakvu prichu koja ima smisla...katastrofa...to ni na shta ne lichi.Josh kao dete sam "lepo pisala"...chak sam bila upisala knjizevnost svojevremeno i onda odustala od tih studija (zbog spoljnih zivotnih okolnosti)...Medjutim pishem jer "imam potrebu"...Zadnje vreme (zadnjih godina) skoro da i ne pishem...valjda mi ovo piskaranje po internetu odnese i vreme i volju i ispuni tu potrebu za pisanjem.
Shto se Mojsilovicke tiche , kao shto rekoh nisam prochitala ni jednu njenu knjigu ali evo priznacu ovde da sam je rado chitala  po novinama nekad...Sad redje chitam srpske novine a redje je i nalazim po net-u.Bila je "drugachija" a i to se pika...
The light at the end of the tunnel is the train.

amans

Sta da ti kazem, AF, ja u principu znam kad je nesto dobro a kad ne....meni je knjizevnost (jedna od) profesija i tu sam stara kuka.

Jedna od najtezih stvari u zivotu je imati kriticku distancu prema onome sto pises. To ti je kao i sa decom.... svoja su uvek najlepsa, najpametnija, itd. Znas sta hoces da kazes i sta tu ima da se cinculira.... To je uzasno tesko, ali moze se. Mogu cak i ja, mada ne uvek  :mrgreen: I svaki dobar pisac i kompozitor to nauci, kadtad.

E sad, kad sam pre puno godina napisala jednu kratku crticu i poslala u Knjizevnu Rec (auuuuuu pa ja JESAM autor koji objavljuje, sta ti je starost, sve zaboravlja  :( , da, da mislim da su cele tri pricice objavili, a jos jedna je usla u antologiju kratkih prica koju je David Albahari objavio, pa onda je i novosadski Dnevnik objavio par putopisnih reportaza dok sam jos upoznavala USu pa mi svasta bilo interesantno, a skriboman po prirodi  :mrgreen:), svugde su ta moja zvrljanja primili i objavili bez da su igde i zarez promenuli. Da li sam znala da ce objaviti? Nisam. Ali sam bila zadovoljna kako sam napisala.

Sto se Marine tice, verovatno da zna kad je nesto dobro a kad ne. Da li ce biti hit? Ne znam....tu malo igra i sreca, mada se ne bih iznenadila da ima a hunch i za to....

Ej, imam 25 studentskih radova veceras da ocenjujem (a mrzi me, do bola) i pada mi mrak na oci, zato i visim na netu danas ceo dan hehe. Zasto? Zato sto ce od tih 25, 22 biti katastrofalno losa. Eto toliko znam.  Sa ovoliko godina u dupetu, kako ne bi znala  :mrgreen:

ps.
uzgred budi receno, ne verujem da nisi nista napisao...pa zavrsio si faks, ne?
We're lost, but we're making good time.

amans

Quote from: vbo man on February 14, 2010, 10:55:17 PM
QuoteMarina Tucakovic sto je svima zivim narodnjacima

A nije samo narodnjacima pisala...naprotiv mislim da je na narodnjake preshla tek kasnije kad se pokazalo vrlo profitabilnim.
Da , i ja se pitam da li chovek zna tachno kad je napravio neshto vredno u sferi umetnosti, muzike, knjizevnosti...
Ja sam recimo celog veka ( do pre jedno 7-8 godina) pisala na sve strane ( puna mi je kuca notesa sa nekim pisanijima...

sto ne krenes na neki creative writing kurs...ko zna, mozda ti se dopadne i otkrijes se... treba nesto raditi u ovih nekoliko preostalih decenija, nespa?

amans

ja Marinu cenim prilicno po onome sto je radila osamdesetih godina i ranije, za njene narodnjake ni ne znam

alan ford

Quoteuzgred budi receno, ne verujem da nisi nista napisao...pa zavrsio si faks, ne?

pa dobro, mislio sam na kretivno 'umetnicko' pisanje (prozu i poeziju). Ja sam na jednom faksu mnostvo grckih slova u kombinaciji sa matematickim operacijama i funkcijama - sto je za vecinu opasan smor za 'citanje' - a na drugom je bila neka mesavina toga, marketinga, strategije i sl. sto opet nisu stvari koje rado citas kad imas sta da radis.

Jelence

Quote from: vbo man
Kad ti i Ivan objavite koju svoju knjigu ( ili bar prochitate neku od gore navedenih knjiga sestara) onda cu vashe mishljenje po ovom pitanju da uzmem u obzir.

ne znam sta je u pitanju (citam topik zguza, mnogo bre dugacko 3 strane) ali po nepisanom pravilu ovih disguzija ima da lanem sta mi pade na pamet rigardles.

moj sin je "published author", pisalo dete pesme pa uslo u knjigu. da ga pitam sta misli na temu, jer kako kapiram cenis samo takve?
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Jelence

PS. sad mi dolazi odande - tamo sta ovo zapravo znaci (jos nisam dosla do bottom o cemu je rec, al sam se vec dobro prepala).
to znaci znaci da ti neces da cenis nicije misljenje (znaci NI MOJE  :cry: ) dok nije published author.

sta cu ja grdna, pa ja nisam ni blizu (blago amans)

imas li ti sta publikovano? mislim, ako je to kriterijum...

Jelence

Quote from: amans
Jedna od najtezih stvari u zivotu je imati kriticku distancu prema onome sto pises. To ti je kao i sa decom.... svoja su uvek najlepsa, najpametnija, itd.

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaoooo... nemoj ovde da me bodes da ne bude belaj. Tu me mati non stop z... Kaze kako to pricas kao da samo ti imas dete. Pa samo ja imam moje dete, tako je.

NORMALNO da je moje dete meni najlepse, najbolje, najpametnije, kuku mene (kuku njemu) da nije?!

A nije mi jasno, roditelji stare garde (ne govorim o godinama nego o state of mind) smatraju da je vredno zrtve da svom detetu spustas self confidence stavljajuci ih na #2 mesto uvek.

Ja sam to uvek mrzela i zato svom sinu to ne radim.

Koga moze da vredja sto ja toliko volim svoje dete da sam "izgubila kriterijum"?

(For the record: a nisam, moje dete je ZAISTA najbolje na svetu. Pri cemu to moze biti istina za bilo koje dete. Ja znam za moje, ostala su briga ostalih)

Sta hocu da kazem... Trapavo izabran primer, verovatno.

vbo man

Jelenche zanemarila si ono
QuoteKad ti i Ivan ... ( ili bar prochitate neku od gore navedenih knjiga sestara) onda cu vashe mishljenje po ovom pitanju da uzmem u obzir.
Missim dali su se na kritiku nechega shto nisu ni prochitali...

Nocobdija

Quote from: vbo man on February 15, 2010, 11:02:48 AM
Jelenche zanemarila si ono
QuoteKad ti i Ivan ... ( ili bar prochitate neku od gore navedenih knjiga sestara) onda cu vashe mishljenje po ovom pitanju da uzmem u obzir.
Missim dali su se na kritiku nechega shto nisu ni prochitali...

VBO, šta si navalila da hvališ knjige koje sama nisi pročitala?
Ako si pažljivo čitala gore napisano, mogla si da primetiš da ona rezidencija nema veze sa književnim stvaralaštvom bliznakinja, čak ti je i onaj deo o neophodnom stanovanju u tom delu van konteksta jer jasno piše na više mesta da je i u tim okolnostima moglo tri puta jeftinije.
To što je tvoj brat išao sa nekom od njih u školu opravdava bes od 252000 € nepovratnih sredstava za kirije i još 180000€ plate za gospodju! Alo?

Pročitaj ovo dole pre nego što nastaviš sa hvalospevima bez argumenata. Inače imam u kućo nekoliko knjiga od Mirjane Bobić Mojsilović i niti jednu od sestre (logično), tako da je animozitet isključen, ovde se radi o bruki i sramoti i skandalu gorem nego u vreme Slobe.

Jovan Ćirilov za Alo! nagovestio novi skandal u aferi ,,dupleks"
Plaćamo Zoricu da planduje!

Ponedeljak - 15.02.2010
Osim što će se baškariti u apartmanu čiji je zakup Srbija platila 252.000 evra, Zorica Tomić, ambasador Srbije pri Unesku, zapravo neće imati ozbiljnog posla u Parizu bar tokom naredne dve godine!

Toliko, naime, traje proces pripremanja dokumentacije za spomenike kulture do slanja kandidature Unesku, objašnjava za ,,Alo!" Jovan Ćirilov, vršilac dužnosti predsednika nacionalne komisije za saradnju s Uneskom.
- Nacionalna komisija prvo treba da napravi spisak spomenika i onda na osnovu strogih kriterijuma oceni šta bi moglo da bude upisano na listu svetske baštine. Potom, Komisija priprema potrebnu dokumentaciju i šalje u Unesko. Ali, ceo taj proces kandidovanja traje od jedne do dve godine - navodi Ćirilov.
Na pitanje šta će ambasadorka Tomić te dve godine da radi u Parizu, Ćirilov nije želeo da odgovori, ističući da je to ,,stvar vlade i ministarstva, koji su je tamo i poslali".

Zanimljivo je i da članovi komisije za saradnju s Uneskom taj posao obavljaju volonterski, dok Tomićeva kao ambasador prima platu, koja je, navodno, oko 5.000 evra. Ispada tako da će nas nerad Tomićeve za tri godine koštati najmanje 432.000 evra - ako računamo samo platu i zakup rezidencije.  :?Podsećamo da dok je Tomićeva bila predsednik nacionalne komisije za saradnju sa Uneskom, od 2007. do 2009, vlada nije imenovala članove komisije i stoga nijedan spomenik kulture nije prijavljen da bude upisan na listu svetske baštine.
- Teško da ćemo i u skorije vreme uspeti da nešto značajno uradimo, prvo zato što nam je u vrlo kratkom roku već bilo odobreno pet kandidatura, i drugo, zato što je Unesko drastično pooštrio uslove za kandidaturu jer smatraju da su već mnogo spomenika zaštitili. To ne znači da ne treba na tome da radimo jer imamo još dosta vrednih spomenika - kaže Ćirilov. Iako upozorava da ambasador pri Unesku zaista ne može da koristi rezidenciju srpske ambasade u Francuskoj niti prostorije Srpskog kulturnog centra, ,,što je šteta", Ćirilov smatra da je vlada zbog ekonomske krize mogla da prištedi.
- Kad ambasadori drugih zemlja u Parizu mogu da predstavljaju svoje države u Unesku i time uštede, ne vidim zašto ne bi mogli i naši - ocenio je Ćirilov.

Slovenci nemaju para na bacanje
Tvrdnje srpskog šefa diplomatije Vuka Jeremića da skoro sve države imaju zasebne ambasade u Francuskoj i pri Unesku i da svaki ambasador ima sopstvenu rezidenciju, u vikend broju ,,Alo!" demantovao je primer Hrvatske, čiji ambasador obavlja obe funkcije. Juče su Jeremića demantovali i ostali susedi. Naime, ambasadori Makedonije, Crne Gore, pa čak i Slovenije, u Parizu ujedno su zaduženi i za Unesko, pa im za tu funkciju njihove zemlje ne plaćaju.

Kirija četvrt miliona evra!
Dupleks od 240 kvadrata koji je Vlada Srbije po ceni od 7.000 evra mesečno iznajmila za Tomićevu nalazi se u vili na aveniji Tourville, u samom centru Pariza. Vila se nalazi tik uz Spomenik invalida, a u neposrednoj je blizini Ajfelove kule, Muzeja ,,Rodin", Jelisejskih polja i ostalih znamenitosti Pariza. To i objašnjava cenu zakupa, koja se baš u toj zgradi kreće od 6.000 do 9.000 evra, ali je i dalje pitanje zašto je baš naj toj lokaciji vlada morala da iznajmi stan, kad se luksuzni stanovi u najužem centru Pariza mogu iznajmiti i po dvostruko nižoj ceni. Kako saznajemo, stan za Tomićevu, vlada je zakupila na tri godine, što znači da je ukupan iznos kirije 252.000 evra.

alan ford

1) i dalje tvrdim da su to bolje ulozene pare od 900k dolara placenih za onog bizgova kovacevica
2) po onoj listi ovo je tek 18. po redu rezidencija. sto se ne krene od vrha. ja garantujem da su svi do jednog partijski poslusnici, jednako bezvredni a poslati u ambasadore da im se zahvale za minuli rad.

Quote from: Nocobdija on February 15, 2010, 12:30:47 PM
Vila se nalazi tik uz Spomenik invalida, a u neposrednoj je blizini Ajfelove kule, Muzeja ,,Rodin", Jelisejskih polja i ostalih znamenitosti Pariza.

3) Ovaj novinar ocigledno nikada nije bio u Parizu kao ni vecina koja cita Alo. I ja imam kucu u Beogradu, odmah do Avale, Knez Mihajlove, Tasmajdana i ostalih znamenitosti Beograda...

nobody_

Ispada tako da će nas nerad Tomićeve za tri godine koštati najmanje 432.000 evra - ako računamo samo platu i zakup rezidencije.

Sta zna prosecan gradZanin u Serbskoj dZemokraCiji sta je to sitnicavih 432 keka jevreja... Oni znaju sta je jedan jevrej, 100 jevreja, mozda hiljadu. Srpska dZemokraCija ne uci svoje gradZane da broje preko 'iljadu jevreja (na godisnjem nivou).  :o

_nobody_

Nocobdija

Quote from: alan ford on February 15, 2010, 12:41:26 PM

1) i dalje tvrdim da su to bolje ulozene pare od 900k dolara placenih za onog bizgova kovacevica
2) po onoj listi ovo je tek 18. po redu rezidencija. sto se ne krene od vrha. ja garantujem da su svi do jednog partijski poslusnici, jednako bezvredni a poslati u ambasadore da im se zahvale za minuli rad.

Vila se nalazi tik uz Spomenik invalida, a u neposrednoj je blizini Ajfelove kule, Muzeja ,,Rodin", Jelisejskih polja i ostalih znamenitosti Pariza.

3) Ovaj novinar ocigledno nikada nije bio u Parizu kao ni vecina koja cita Alo. I ja imam kucu u Beogradu, odmah do Avale, Knez Mihajlove, Tasmajdana i ostalih znamenitosti Beograda...

1) slažem se, mada ne menja količinu bahatosti u ovom slučaju
2) i ovo verovatno tačno ali opet ne menja suštinu
3) pa otvori nam vidike

alan ford

Quote from: Nocobdija on February 15, 2010, 01:48:55 PM
3) pa otvori nam vidike

1&2) ako si pazljivo procitao moj komentar video si da kazem da sme pa i Tomicevu smatram bezvrednima koje su na ta mesta poslali iz politickih razloga. Ali ako ces da resavas problem ona je samo posledica nije i uzrok, pa ti savetujem da potrazis ko je to ko placa za Kovacevica, imenuje sve te bespotrebne ljude po ambasadama, ne smanjuje administraciju iako smo se obavezali, itd, itd.

3) nemam ja sta da ti sirim vidike - ja samo primecujem da je nepismen. Imas pasos, viza ti ne treba, pa idi i vidi.

Nocobdija

Quote from: alan ford on February 15, 2010, 02:09:20 PM
3) pa otvori nam vidike

1&2) ako si pazljivo procitao moj komentar video si da kazem da sme pa i Tomicevu smatram bezvrednima koje su na ta mesta poslali iz politickih razloga. Ali ako ces da resavas problem ona je samo posledica nije i uzrok, pa ti savetujem da potrazis ko je to ko placa za Kovacevica, imenuje sve te bespotrebne ljude po ambasadama, ne smanjuje administraciju iako smo se obavezali, itd, itd.

3) nemam ja sta da ti sirim vidike - ja samo primecujem da je nepismen. Imas pasos, viza ti ne treba, pa idi i vidi.

Da nisi i ti išao u školu sa Zoricom?

alan ford

nikada je u zivotu nisam sreo mada sam jednom u Takovskoj prosao pored ribe za koju sam tada mislio da je Bobic-Mojsilovic...

Ajde javi se za par dana da preneses novu senzacionalnu vest iz Aloa, opet o nekom sitnom srafu u sistemu koji za svoj nerad i nestrucnost dobija poprilicnu kompenzaciju.

nobody_

Hajdemo sada iskreno, Nocni Tipu...  :mrgreen: Ti si dushom i srcem bio za promenu Miloshevica i bagre na vlasti, zar ne?  ;)

Ono sto si zeleo, to si i dobio. Dobio si "pravu", "izistinsku" dZemokraciju za koju si se i borio. Imas sada razo razne Borislave Tadich, Zorice, Smorice, U Name it... Koje lapaju pa ne postizu.

True pitanje za tebe: sta ces sada da uradis po ovome pitanju? Hoces li da dizes bune da se Tata, Deda, i takvi likovi koji su vam svasta pricali i obecavali da bi ispunili onu: "sjashi qrta da uzjashi murta" skinu sa narodne sise, ili ces da se poklonish idealima istih ("in $$ USD we trust") i da legnesh na rudu?  :idea:

_nobody_

Nocobdija

Quote from: _nobody_ on February 15, 2010, 03:05:52 PM

Hajdemo sada iskreno, Nocni Tipu...  :mrgreen: Ti si dushom i srcem bio za promenu Miloshevica i bagre na vlasti, zar ne?  ;)

Ono sto si zeleo, to si i dobio. Dobio si "pravu", "izistinsku" dZemokraciju za koju si se i borio. Imas sada razo razne Borislave Tadich, Zorice, Smorice, U Name it... Koje lapaju pa ne postizu.

True pitanje za tebe: sta ces sada da uradis po ovome pitanju? Hoces li da dizes bune da se Tata, Deda, i takvi likovi koji su vam svasta pricali i obecavali da bi ispunili onu: "sjashi qrta da uzjashi murta" skinu sa narodne sise, ili ces da se poklonish idealima istih ("in $$ USD we trust") i da legnesh na rudu?  :idea:

_nobody_

Ima li smisla da ti kažem da nije baš sve tako ko što kažeš?

slawen

Има, кажи слободно.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Nocobdija

Quote from: alan ford on February 15, 2010, 03:03:15 PM
nikada je u zivotu nisam sreo mada sam jednom u Takovskoj prosao pored ribe za koju sam tada mislio da je Bobic-Mojsilovic...

Ajde javi se za par dana da preneses novu senzacionalnu vest iz Aloa, opet o nekom sitnom srafu u sistemu koji za svoj nerad i nestrucnost dobija poprilicnu kompenzaciju.

Mislim da suština problema nije u tome ko i odakle prenosi senzacionalnu vest (pisali i drugi o tome, Blic, a i B92 se sad bakće) već sam problem. Kao što reče pesnik: jedna lasta ne čini proleće,  :mrgreen:  tako ču ja sada tebi reći da nemam iluzija da je ova lasta celo jato problema, ali da ga gradi e to je istina, pa bila nam ova persona simpa ili ne. Sa ovom lastom završavam.  xyxy

Nocobdija

Quote from: slawen on February 15, 2010, 05:04:44 PM
Има, кажи слободно.

Predlažem da ti novi avatar bude neki ložač sa sve lopatom.

alan ford

Quote from: Nocobdija on February 15, 2010, 05:08:36 PM
Kao što reče pesnik: jedna lasta ne čini proleće,  :mrgreen:  tako ču ja sada tebi reći da nemam iluzija da je ova lasta celo jato problema, ali da ga gradi e to je istina, pa bila nam ova persona simpa ili ne. Sa ovom lastom završavam.  xyxy

vidis problem nije do Tomiceve jer nije se ona tamo postavila, vec do onoga koji je nju postavio ili eventualno onoga koji je postavio onoga koji je nju tu stavio. Jer jednako kako su je postavili, su postavili mnoge pre a postavice i mnoge posle.

slawen

И тако дођемо до Тадића, а он каже мене је овде поставио србски народ.
?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

nobody_

Ima li smisla da ti kažem da nije baš sve tako ko što kažeš?

Ima smisla... Ne obrachaj paznju sto se ja ponasam ovako bahato prema pojedinim pojedincima (pleonazam, da podvucem bezobzirnost)... Jer su zasluzili, svako ponaosob. Duga prica zasto... Da ih (te price) znas, shvatio bi.  xrotaeye

Objasni mi tvoj ugao gledanja. Ne lozim te. Ja cu ti pokusati odgovoriti onako kako ja mislim, kako ja sagledavam situaciju, ipak sam od avgusta 2002. do juna 2007. ziveo i radio u Beogradu.  :idea:

_nobody_

alan ford

Quote from: slawen on February 15, 2010, 06:01:48 PM
И тако дођемо до Тадића, а он каже мене је овде поставио србски народ.
?

pa onda umesto da skupljas potpise za smenu Tomiceve skupljaj za smenu Tadica, na sledecim izborima glasaj za nekog drugog, zahtevaj da Tadic i njegovi poloze racune ko kome, zasto i kako.

slawen

Не, машиш, питање је како сменити тзв. српски народ.
Хате?

alan ford

ne masim, cenim da je poznato da se emigracijom to lako postize.

Pijanista

Quoteпитање је како сменити тзв. српски народ

Referendumom. Ipak treba postovati zakon.

miskop

Ovi ce da povrse poso kako treba..:

"BITKU" za što bolje pozicioniranje Srbije na investicionoj mapi sveta, 28 novoizabranih ekonomskih diplomata neće započeti pre kraja marta. Kako saznajemo, opsežne pripreme atašea u ministarstvima ekonomije i spoljnih poslova, Privrednoj komori Srbije i BIA trajaće još nekoliko nedelja.
Tek posle toga oni će se "otisnuti" na sve četiri strane sveta - u zemlje regiona, EU, Ameriku, Rusiju, Kinu...
- Obuka savetnika je u jeku. S obzirom na važne zadatke koji im predstoje, i na činjenicu da će oni biti "na usluzi" svim sektorima naše privrede, pripreme moraju da budu veoma detaljne - kaže nam Jelena Marjanović, pomoćnik ministra ekonomije za bilateralnu ekonomsku saradnju, koja je bila na čelu konkursne komisije za nove diplomate.
Pred ekonomskim atašeima su veliki izazovi - da što bolje strateški pozicioniraju Srbiju u ekonomski jakim zemljama, da rade na promeni imidža naše zemlje, budu "desna ruka" srpskim firmama za prodor u inostranstvo...
Iako još nisu spakovali kofere i krenuli put destinacija za koje su izabrani, njima već teče radni staž u Ministarstvu ekonomije.

nobody_

Quote from: Nocobdija on February 15, 2010, 05:08:36 PM
vidis problem nije do Tomiceve jer nije se ona tamo postavila, vec do onoga koji je nju postavio ili eventualno onoga koji je postavio onoga koji je nju tu stavio. Jer jednako kako su je postavili, su postavili mnoge pre a postavice i mnoge posle.

Vidis, nije problem do Tomiceve, niti je problem do onoga ko ju je postavio... Problem je do TEBE, da, tebe, sto im verujesh i sto od svake nove vlasti ocekujes da ce da BUDE bolja... A nece, jer ako NISI u strukturama vlasti, ispadash iz interesne racunice. A ti cekash, i sa verom u bolju Buducnost glasash...

Dacu ti jedan jako dobar savet: "u se i u svolje kljuse"! Prosto kao pasulj, batice...  :x

_nobody_

Hate mail

Eno vidite da UDBA ceslja kandidate za te "ekonomske ambasadore", nema sta da se brinete.

Gornja Mezija, kako je Slanjen odlicno primetio, jeste suvise vazan komad evro-rilestejta da bi se tu azijatski zivelo i brlozilo. Radovi su poceli na uklanjanju zagadjenja mada i sami zagadjivaci pruzaju doprinos naporima usmerenim na rasciscavanje: pomazu svojim rastucim alkoholizmom (ukljucujuci i konzumaciju metil-alkohola), sve cescim i zescim saobracajkama, rasirenom narkomanijom, bolestinama izazvanim masnom, zacinjenom, hranom punom slobodnih radikala te svetskim rekordom u pusenju, oruzanim obracunima - osobito medju dokonim i ekstremno glupim mladima koji pogibaju i po sportskim manifestacijama, ulicama, kaficima, demonstracijama raznih vrsta, u paljenjima ambasada, pri slucajnim opaljenjima vatrenog oruzja (ali i rucnih bombi) po proslavama, svojim pogibijama u revijalnim ratovima ali i usred mirnih kasarni, odlivom stanovnistva u inozemstvo, abortusima, doseljavanjem Kineza, lipsavanjem od gladi ili bolesti u nezagrejanim stanovima bez struje itd. Nakon sto i poslednji zagadjivac prestane sa radom, investitori ce izvrsiti asanaciju a potom i sanaciju tog terena i isti privesti nameni. Ovo ukljucuje uklanjanje grotesknih spomenika idiotskoj egzistenciji ovih opasnih budala u liku uredno ogradjenih, u korov zaraslih rusevina u centralnim gradskim zonama a koje jos urednije zapisavaju copori pasa lutalica - ljubimaca trenutnih zakupaca prostora Gornje Mezije kojima ubrzano istice zakup
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

vbo man

Neko bre ljudi mora da vas predstavlja i da "ugurava" Srbiju u neke svetske tokove. Vama niko ne valja.
Ajde da chujem , dajte mi 5 imena oko kojih biste se ( bar vi ovde na forumu let alone vecina ljudi u Srbiji) slozili da vam budu ambasadori...( nastranu shto tu ugled u okviru Srbije nije dovoljan da bi se neko bavio diplomatijom)...
I ti ekonomski ambasadori ( atashei) to stvarno moraju da budu ljudi sa vezama napolju, oni koji poznaju vazne ljude u ekonomskoj sferi...a ko su oni? Nece vam se dopasti...Ako budete chekali da moj Kinez ispod ruke naruchi Banatski rizling i zachin C , necete daleko dogurati...
Sve to koshta...ti predstavnici...i moraju ziveti na visini ostalih takvih predstavnika ili je to tek onda bachena para.
Niti branim Zoricu jer je ishla u razred s mojim bratom , ali niti je kudim...Iz onog shto chitam vidim ima background da se bavi onim za shta su je poslali. Da li je stan skup? Verovatno jeste...jel moglo jeftinije? verovatno jeste...Sad je gotovo...ugovor potpisan i koshtalo bi vishe da ga sad razbucaju a da bi srpski narod bio srecan kad se Zorici ( pa chak i nekom drugom) uzme stan od 5000 Eura.
AF je u pravu...Riba od glave smrdi...ali avaj i kad skinete Tadica - koga cete ( jadna vam je majka :cry:)...? Sad su na redu Toma i Vuchic...nek se pripreme...ko?
Problem nije u ljudima SAMO...problem je u sistemu koji je korumpiran i truo od vrha do dna. Vama ali i Bugarima, Rumunima , pa chak i Grcima ( one Bosance da i ne pominjem) ma koliko da se da para slabog ce boljitka biti...A to se ne menja preko noci...ako se uopshte moze promeniti.
Nije da korupcije nema i u svim drugim drzavama ali nije toliko rashirena ( i u glavnom je pri vrhu samo)  a takodje su te drzave jache pa mogu da podnesu lakshe.
Ma ...

nobody_

Quote from: Piskop on February 15, 2010, 08:28:11 PM
Pred ekonomskim atašeima su veliki izazovi - da što bolje strateški pozicioniraju Srbiju u ekonomski jakim zemljama, da rade na promeni imidža naše zemlje, budu "desna ruka" srpskim firmama za prodor u inostranstvo...

Ne lipshi magarche do zelene trave...  xrofl

(zanima me spisak tih 28 zgubidana... Da se vidi ciji su to "kursisti" i cija deca "uglednih" dZemokyraTa)  :roll:

_nobody_

Tromotorac

Govoreci o UDBI, ovog vikenda listam casopis u knjizari i naidjem na clanak o Red Bull-ovom restauriranom DC-6. Gledam slike VIP kabine, trosed, koza, mahagonija, lepo... druga slika, sa svecanog otvarnja (restauracije) stijrudese sa titovkama. Malo bolje pogledam o cemu se radi, kad vidim - to je bio Titov avion od dana proizvodnje 1958, do 1975. kad je bio dat kao poklon Kenethu Kaundi, lideru Zambije. Tek tako dao mu covek na poklon svoj VIP avion, da se ovaj posluzi dok organizuje pokret nesvsrtanih u bratskoj Afriki.

Ej!

2000te ga nasli neki u poluraspadnutom stanju, kupili i odvukli u Austriju, gde su ga restaurirali u stanje za letenje.
Detaljnije o avionu (na nemackom) http://www.flyingbulls.com/#/de/Aircraft/Douglas-DC-6-B/About/
The bums will always loose.

alan ford

Vladimir Arsenijevic u Pescaniku:

[...] Utoliko i zbog svega do sad navedenog, moram da priznam da se iskreno divim Zorici Tomić. I ona bi, eto, da okuša sreću, pa kud puklo da puklo. Otišla u Pariz, pravo u stan od sedam hiljada evra, boli je uvo – čista dekadencija!

Sigurno neće da živi u desetom arondismanu ko onaj blesavi Kiš nekad, pa da viče unaokolo: ,,Nisam nostalgična!"

Ne budite naivni – Zorica Tomić je ozbiljna figura, kakav Kiš, ona je univerzitetski profesor, kulturolog, sociolog kulture, publicista, kolumnista, sestra Mirjane Bobić i ko zna šta još sve ne. Osim toga, u Parizu se nalazi, kako smo brže bolje saznali od nadležnog ministra Jeremića, u svojstvu ambasadorke Srbije pri Unesku s delikatnim zadatkom ,,odbrane naših svetinja na Kosovu".

Pa neće valjda da ih brani iz nekakve vlažne mansarde!

Tako da ne talasamo više, nego da utuvimo u glavu da takve stvari koštaju i gotovo.

Zorica Tomić se svih ovih dana, koliko je meni poznato, nije oglašavala. Pratila je sve to, pretpostavljam, iz nekakvih nedostižnih visina; svet i sopstvena uloga u njemu mora da se čine sasvim drugačijim kad se posmatraju iz besramno luksuznog stana u centru jedne od najelegantnijih svetskih prestonica, i kad se pri tom obavlja dostojanstvena koliko i nejasna misija ,,odbrane srpskih svetinja na Kosovu".

Jer, mislim, zaista – kako se to radi?

Zato je umesto nje, putem medija, nešto imala da nam poruči jedna druga kontraverzna figura naše ,,,,diplomatije"" – dvostruki navodnici ovde se nikako nisu našli slučajno – nekadašnja ambasadorka pri Unesku u Parizu, i u tom smislu Tomićkina prethodnica – Nada Popović Perišić.

Razumno objasnivši da su, eto, i njoj svojevremeno, one famozne devedeset devete – e kako se tad dobro živelo! – takođe iz MIP-a uredno uplaćivali rentu za neki basnoslovno skup stan u Parizu. Objasnila je i kako je to funkcionisalo kao podmazana mašina za Jovanovićeva vakta i kako se tad nikakva neprijatna i nepristojna pitanja nisu postavljala. Tako da mu, valjda, dođe prirodno koliko i nezaobilazno da i sadašnja ambasadorka Zorica Tomić uživa istovetan tretman. Ništa manje od toga naprosto ne bi bilo fer!

Pa dobro, ne može se osporiti da u svemu tome ima nekakve logike.

Osim toga, smatram da je dirljivo i predivno kad se za tebe zauzima niko drugi do – Nada Popović Perišić.

I to ličnim primerom!

Ipak, istina je da ovaj najnoviji slučaj Zorice Tomić predstavlja značajan evolutivni pomak u našem odnosu prema svojini, novcu i privilegijama. Budimo objektivni, jedino što Zorica Tomić ovim kupuje, jedino čime licitira, jedino što želi jeste – barem malo luksuza i sofistikacije. Nije njoj do iljadu ćevapi – ona bi samo da se, uz pomoć vernog i na sve spremnog ministra Jeremića, malo nauživa dok je još vreme. Neverovatno kako godine idu, nismo više mladi, a Pariz je divan, šteta bi bila boraviti u takvom gradu, a stanovati u nekakvom ćumezu. Pa, evo, recite i sami.

Hate mail

Kada sam bio na ratistu (sorry; there I go again, I guess) ponekad bi se pred nas postavilo pitanje da li utrositi par rundi iz BsT-a, 9K11 ili 9K111 (10,000 DEM a piece) raketu a takodje i za tenkovske projektile od 100mm obliznjih T-55 tenkova na neki cilj a Boze me oprosti, isto i kada bi uraditi tako to mozda rezultiralo potpunim unistenjem ocigledno civilne imovine jer je neprijatelj istu koristio za zaklone. Bosanci oko nas su na te dileme imali vrlo jednostavan odgovor: "Ma Tito casti!".  :(

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

E

Off topic
Nekako mi uvek smeta uvetu kad cujem dva prezimena pored zenskog imena.

Pijanista

QuoteNekako mi uvek smeta uvetu kad cujem dva prezimena pored zenskog imena.

Kod mene u Bosni zena nema prezime, ni ime. Zove se po muzu: Na primer, ako je Djoko (ne Djoka, Djole, vec Djoko) onda je ona "Djokinica".

vbo man

A i shta ce joj ime...let alone prezime...pa josh dva... :x :roll:

Pijanista

More da smo u Bosni, ne bi vi zene tako blebetale na kompijutoru vec bi muzle krave i plevile luk 8-)

vbo man

QuoteMore da smo u Bosni, ne bi vi zene tako blebetale na kompijutoru vec bi muzle krave i plevile luk Cool

Pa ja...tako i treba :x

No nije ni Bosna ono shto je bila...bar po svemu shto chujem...i oni su "postali svet" ma koliko hodze hoce da ih sateraju u srednji vek ( ako i ovo nije propaganda :roll:).

Pijanista

QuotePa ja...tako i treba

Nego sta! Cuj, zena za kompjuterom, umesto da bari paprike i mesi put. Nema kod mene cile mile

vbo man