News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

maj men

Started by tarana, February 16, 2010, 01:46:29 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

tarana

Quote"С обзиром да не може последњих година да се живи од певања, имам своје предузеће већ 15 година које се бави продајом резервних делова, пољопривредних машина и свега онога што се тиче пољопривреде, тако да колико-толико познајем суштину некаквих проблема", каже Урошевић и додаје и да има и цвећару и радио-станицу, као и да се бави угоститељством.

На питање откуд сад естрадни радник у управном одбору Урошевић каже да је то, по њему, "сасвим нормално, јер је битно какав је човек као човек, да ли познаје ту материју и како размишља. Ја размишљам тако да заступам интересе ПТТ-а, запослених у ПТТ-у, грађана Србије јер сам ја такав".

Радиша Урошевић, ипак, искрено признаје да о пословању ПТТ-а мало зна. "Не знам толико још о чему се ради у ПТТ-у, али ћу временом да се упознам и добићу некакав материјал за сваку седницу, па ћемо отом-потом да доносимо одлуке. Што се мене тиче, сигурно ћу консултовати људи који више знају о мене везано за економију", додаје он.

Познаје ПТТ пошто је био радио аматер

Ипак, он наглашава да ,,није неупућен" кад је у питању пословање ПТТ јер је био радио аматер, а има и комуникацију са директором ПТТ у Крагујевцу.

"Био сам и у Управном одбору Трудбеника, али то није било толико интересантно за новине. Мислим да имам везе са телекомуникацијама, имам радио станицу, односно мој син, ја сам био радио аматер, имам комуникацију са директором ПТТ-а у Крагујевцу, тако да нисам баш неупућен.

ovo je...ovo je....
pa on mukica misli da je u upravnom odboru telekoma.

tarana

Superhik

..od treme pred novinarima je zaboravio da napomene da poseduje telefonski aparat, a vremenom je naucio i da ga koristi, manje-vise uspesno.
Sto se tice kvalifikacija - dosta.
Ako ne i previse.

slawen

"Писаћу ти писма дуга...."

А лепо су могли да ставе Здравка, он "ту не би ништа дирао".
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

tarana

QuoteKompanija "Delta Generali" otvoriće krajem oktobra vrhunsku zdravstvenu ustanovu u novobeogradskom naselju "Belville".

Kako je najavio predsednik UO "Delta Generali osiguranja" Nebojša Divljan za "Novosti" ustanova će startovati sa 45 lekara, medicinskog i administrastivnog osoblja i biće vrhunski opremljena za dijagnostiku u 14 najznačajnijih specijalnosti.

Sistemom zdravstvenih ustanova upravljaće Svetlana Vukajlović,

sori što se pozivam na kurir

QuoteSvetlana Vukajlović, dosadašnja direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, najverovatnije se vraća u ,,Deltu", saznaje Kurir u odlično obaveštenim izvorima. Vukajlovićeva je prilikom prelaska  na radno mesto direktora RZZO raskinula radni odnos u "Delta osiguranju".

- Osiguranje ,,Delta đenerali", čiji je suvlasnik Miroslav Mišković, otvara dom zdravlja, a Vukajlovićeva je već viđena kao jedan od rukovodilaca - tvrdi on.

Međutim, naš izvor kaže da je sve to ,,malo sumnjivo" jer je RZZO u vreme epidemije svinjskog gripa kupio tri miliona vakcina preko druge Miškovićeve firme - ,,Jugohemije". Ta nabavka je vredela 26 miliona evra, a kako je Kurir već pisao, SBPOK mesecima sprovodi istragu.

- Sumnjivo je bilo to što se na tenderu RZZO za nabavku vakcina pojavila ,,Jugohemija" kao predstavnik proizvođača vakcina, farmaceutskog giganta ,,Novartis". Iako tada nisu imali kompletnu dokumentaciju, dobili su posao - kaže sagovornik Kurira.

Međutim, to nije kraj priče, jer ,,Jugohemija" nije vakcine nabavila direktno od ,,Novartisa", već od Imunološkog zavoda Zagreb, i to za dva evra skuplje nego u Hrvatskoj! Umesto da platimo 6,5 evra po dozi, mi smo keširali 8,5 evra!

džab dan, kam houm!

tarana

radiša mi ode lepše ispo.

Mirabella

:?

Stvarno Radisa Urosevic.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

slawen

Oвај поред и иза њега је био шеф студентске службе Правног факултета кад сам ја студирао. Ако добро видим.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Che2

dobro ste prosli, mogao je da bude i dzej...   xrotaeye
Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

Superhik

Dokon, pa citam novine.

Elem, "Cene primarnih poljoprivrednih proizvoda u Srbiji, uprkos dobrom i kvalitetnom rodu svih glavnih sirovina, prakticno su duplirane u odnosu na lanjski nivo", izjavio je ministar Slobodan Milosavljevic. Takodje, izrazio je ocekivanja da ce za agrar biti obezbedjena veca sredstva, kako bi se resio problem nestasica na trzistu.

E, sad, gos'n ministru se lepo zahvaljujem na, verujem, tacnoj informaciji, ali odnekud mi se cini da je, u silnoj hitnji da se pohvali uspesima, propustio da objasni ekonomski fenomen "shto se necega proizvede vise - to je skuplje, a na trzistu ga ima manje".

Pa bih molio nekoga iz struke da mi to malko pojasni, ako nije problem.

Tarano?

Daisy

Quote from: Superhik on October 25, 2010, 08:05:33 AM
Dokon, pa citam novine.

Elem, "Cene primarnih poljoprivrednih proizvoda u Srbiji, uprkos dobrom i kvalitetnom rodu svih glavnih sirovina, prakticno su duplirane u odnosu na lanjski nivo", izjavio je ministar Slobodan Milosavljevic. Takodje, izrazio je ocekivanja da ce za agrar biti obezbedjena veca sredstva, kako bi se resio problem nestasica na trzistu.

E, sad, gos'n ministru se lepo zahvaljujem na, verujem, tacnoj informaciji, ali odnekud mi se cini da je, u silnoj hitnji da se pohvali uspesima, propustio da objasni ekonomski fenomen "shto se necega proizvede vise - to je skuplje, a na trzistu ga ima manje".

Pa bih molio nekoga iz struke da mi to malko pojasni, ako nije problem.

Tarano?

analizirati, izjave pomenutog ministra ima najvise smisla na temi vicevi ...

a fenomen iznad ...
"shto se necega proizvede vise - to je skuplje, a na trzistu ga ima manje"

moze i ovako da se posmatra
"shto se necega proizvede vise - to je skuplje, a na nasem trzistu ga ima manje"
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

indie

Posle skoro dvanaest godina Dečji kulturni centar Beograda ponovo otvara vrata Velike dvorane u novoj sezoni 2010/2011. godine premijerom predstave ,,Igorov magični šou" u subotu, 30. oktobra, u 18 sati. Repriza predstave je sledećeg dana u 11 i 13 sati. ,,Igorov magični šou" je mađioničarski spektakl, u kome naš najbolji mađioničar Igor Trifunov sa glumcima izvodi najaktuelnije iluzionističke tačke. Šou je izuzetno zabavan jer se u njemu direktno komunicira sa publikom (decom) i odlično uvežban, tako da i odrasli ostaju bez daha.

http://www.24sata.rs/vesti.php?id=82702

(preporuka!)
'на љуту рану - љуту траву..!'

Superhik

INI, hvala..
Al', nesto ne vidim da se ubismo od izvoza tih 'primarnih poljoprivrednih proizvoda', koji su, uprkos svemu i nicim izazvani, eto, dobro rodili.
Mislim, majkumu, pa gde su onda?!

tarana

izvezeni su.
od jula do septembra 300.000t pšenice.
--------------
jutros baš gledam uporedni grafikon cena na produktnoj berzi u ns i na budimpeštanskoj.
grafikoni ko preslikani, s tom razlikom da je ns u proseku niži za 6-7%.
-------------
globalno, rod žitarica ( pšenica, ječam, kukuruz) ove godine beleži značajan podbačaj, zbog klimatskih sranja a potrošnja je iz godine u godinu sve veća.
recimo za kukuruz je ove godine u USI "stock-to use" ratio ove godine 7%. taj odnos retko pada ispod 10%.
kad su zalihe tanke, čuda se dešavaju na tržištu.
kad dolar pada, čuda se uvećavaju, jerbo špekulanti "beže" u commodities.
u ovom trenutku fondovi i "fondovi" drže oko 100 miliona tona žitarica.(rusija ove godine proizvela 60 miliona)

Superhik

Tarano, aj ti malo budi ministar, a?

Pazi kad mi je tvoje izlaganje jedno 6X jasnije od gorepomenutog..

tarana

gorepomenuti, od svega što sam napisao ne bi razumo ni reč, prema tome i ti možeš da budeš ministar.
ja bi se zadovoljio titulom savetnika.

AFord

momci, celik se kali a znanje se stice.
ne mere to preko noci.