Dobro , da li onda banka to tako (u okviru) (a mimo zakona) zahvaljujuci "set of papers" ( za koje si samo ti chula ovde) radi/chini svakome ko za to upita il si im se ti specijalno dopala
Ako sumnjas da postoji set of paperwork, samo prestani da placas mortgage...
10.99? sama? ovde to rade advokati, nije iskljuceno da mozes i sam ali naplacuju oko 1000 dolara plus to potraje, ne sto su spori nego sto ne mogu brze da skupe sva potrebna dokumenta od svim banaka, itd.
Provera ko je na title i ko sve ima interes u kuci na koju sam se nameracila je nesto sto moram da znam unapred pod obavezno. Well, pustila sam ja i advokate da to urade za mene, sta mislis zasto to vise ne praktikujem?
Ja mislim da je pre 10 godina ovde da izvadish tittle koshtalo neshto kao $250 ( preko advokata) i plus josh neki troshkovi i ne znam gde ona izvadi ovu cifru od $10.99
Znaci tebe su odrali za $250. Ako ista znam o ljudima, to je da ces se ovom $10.99 opirati do poslednjeg daha.
Vidis sad koja je moja dilema... Da li da ti dam
link sa price list pa da se osecas posrano, ili da zaustavimo pricu SAD, dok si jos uvek blazena u svom neznanju.
Na kraju krajeva, ako je advokat naplatio $250 nemoguce da je njega kostalo mnogo manje, kad su pa advokati naplacivali nesto sto kosta $10.99 - $250? Oni nisu sorta koja ce da zaradi na takvim stvarima...
Banka je vlasnik hipoteke koja joj omogucava da pokrene proces prodaje ili preuzimanja vlasnistva ( u slucaju neuspjele prodaje na drazbi, sto bi rekla braca).
Svidja mi se smer u kojem ide ova diskusija. Na pocetku je bilo da se NE MOZE prodati tudja kuca (ako ne posedujes title), medjutim sad vidimo da ponekad i moze.
Ne znam za tebe, ali ja pravim razliku kad nesto ne moze (da danas umres a sutra da – na ovom svetu - odes na zurku) i kad nesto ne moze SEM AKO...
Znaci nakon warm up question o bankama – sta si kazao za simultaneous settlement?
Ovde postoji institucija tzv. "Lease Purchase Agreement" po kome ti mozes nekome prodati svoju nekretninu i biti mu lender istovremeno, ali to znaci da je tvoje vlasnistvo nad tom nekretninom vec ustanovljeno. To je pocetna tacka.
Ovo “ovde” - o kom delu sveta pricas?
to sto pise u katastru nema veze, jer ja danas mogu da uzmem kredi od trece banke, za to polozim kucu, i katastar o tome jednostavno niti zna niti treba da zna..
Kako se treca banka osigurala za svoje pare? Stavila sapu na kucu, OK – kako? Pitam – sta tebe sprecava da recimo sutra prodas tu kucu i uzmes sve pare a “treca banka” ostane kratkih rukava?