News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Cekam kace VBO ovo da javi, a ona nikako...

Started by Jelence, March 10, 2010, 04:32:40 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Jelence

PS.

Quote from: Pijanista
(...)
nemam ni jedan razlog da citam tvoja obrazlozenja.

Najbolje obozavam kad sam u pravu. Ne rekoh li vec:

Shvatas naravno da nemam ni jedan razlog da ti udovoljim. Tim pre sto ces na kraju "poverovati" (ili "ne poverovati") na osnovu svojih merila a ne mojih linkova.

Rekao bih da citas folk psychology - new age sranja.

Svakako da imas pravo na sopstveno misljenje.

Shvatas naravno da se moja i tvoja definicija "sranja" dijametralno razlikuju?
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Pijanista

Which one is it?
#2 s obzirom na ono sta citas

Jelence

Jelence

Naravno da ne znas.

A'si se izblamiro...  :mrgreen:

vbo man

Evo nije me mrzelo da zaguglam...i prvo pa mushko:

http://www.abc.net.au/news/newsitems/200512/s1523294.htm

QuoteStress causes sickness: study

A group of Sydney researchers says it has scientifically proven that stress causes sickness.

The Garvan Institute scientists say they have discovered that a hormone, known as neuropeptide Y, is released into the body during times of stress.

One of the researchers, associate Professor Herbert Herzog, says the findings show the hormone can stop the immune system from functioning properly.

Chitaj Pijanisto...
The light at the end of the tunnel is the train.

slawen

А груп оф Сидни рисрчерс.... ахахахахаха.... Бијонд тумороу тим?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Pijanista

Jelence, ne blamiraj se ti. 90% bolesti izazvano ostresom. Po ovome sto si do sada ostavljala na netu vidim da citas knjige koje potvrdjuju tvoje stavove, to je tvoj pristup.

VBO, znam ja da koristim google, prakticno za svaku tezu mozes naci nesto na netu u par sekundi.

vbo man

Samo se ti Slawene smej al treba da znash da su na ponos i diku nashe Australije upravo ovde ( chak i u Brizbejnu) u poslednjoj deceniji napravljeni najveci pomaci u istrazivanjima mnogih bolesti ( autoimuna obolenja, cancer itd.).
Zar vi za to niste chuli? Na nesrecu ima ko je chuo...oni bolesni. Npr. pishe mi jedna mlada zenica kuma moje cerke koja ima multiplex sklerozu da je pronashla da su bash ovde u Brizbejnu nauchnici doshli do najnovijih rezultata u istrazivanju i kaze ako uspe da dobije mesto na programu doshla bi kod nas ako moze...Ochigledno nisi u toku o mestu Australije u ovom pogledu.Pa ne potcenjuj!

Pijanista

Quotemultiplex sklerozu da je pronashla da su bash ovde u Brizbejnu nauchnici doshli do najnovijih rezultata u istrazivanju

Sta kazu, praznina, psihosomatsko i to?

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

vbo man

Bash ste duhoviti vas dvojica xdrinka .Prepuni ste znanja svakojaka znaika. I sad da ne budem prosta evo reci cu smajlijem shta mozete da radite xsex s ovakvim komentarima :x

tarana

vidim da slonče sisa 3 godine...
da majmunče visi na majci godinu - dve...
da su žene nosale decu sa sobom milenijumima duže od 6 nedelja...
pa onako seljači kontam, da evolucija ne menja radikalno kurs za 20-30 godina..

Jelence

Jelence, ne blamiraj se ti. 90% bolesti izazvano ostresom.

Koga citiras?

S kim se ti svadjas uopste?!

QuoteVBO, znam ja da koristim google, prakticno za svaku tezu mozes naci nesto na netu u par sekundi.

Odlicno. Eto nadji sam reference umesto da ti ih ja trazim.
(al prvo se dogovori sa sobom sta sam ja to rekla i na sta si se tako uspalio)

Pijanista

Rekla si da je 90% bolesti psiholoske prirode.
Ajmo vako: odnosi li se to i na decu, do 6-7 godine?

Poznata mi je ta logika. Ljudi klopaju koka kolu, dobiju secer, i to je zbog stresa, jer ne umeju da prestanu.
Neko pusi i dobije rak pluca, a posto pusi uprkos znanju da je to stetno, onda ima psihickih problema jer je samodestruktivan, a to su psihicki problemi jer nije izrastao-la u zdravu licnost, a sve zbog toga sto ga mama stavila u jaslice. Dakle, jaslice izazivaju rak pluca. Ja se skrkao sa kolima, a iako sam znao da su kola opasna ipak sam usao - dakle opet psiholosko samodestruktivno ponasanje.
Ajd bre zdravo.

Jelence

Rekla si da je 90% bolesti psiholoske prirode.

Sad je opet psiholoske prirode.

Jel psiholoske prirode ili od stresa, deder odluci?

(Boze molim te da ne kaze da je isto... Skocicu sa terase ako kaze da je isto)

I zasto mene ista pitas, kad kao Google Master mozes da nadjes reference za bilo sta?
(e, i ajde nadji bolju pricu, ako mozes, ova sucks big time. sramota da se blamiras tako. mislim mene nije briga, ali stvarno ce ti narasti magarece usi od takvog karikiranja.)

alan ford

nije o skolskom ali je o jednako problematicnom i losem (neefikasnom) zdravstvenom sistemu

vbo man

Zashto health care koshta u USI toliko vishe nego u Shvajcarskoj? Sigurna sam da Shvajcarska ne zaostaje sa tehnologijom i obuchavanjem doktora...

alan ford

Idaho (drzava) je izglasao zakon da ce tuziti federalnu vladu ako dodje do reforme u zdravstvu te ako federalna vlada bude zahtevala da se svi osiguraju. Sustina osiguranja je da svi uplacuju jer ogroman broj uplacuje dok izdatci postaju relativno mali i jedino tako moze da se ima koliko toliko pristojna usluga. Pored Idaha 37 drzava radi na izglasavanju slicnog zakona kojim ce se negirati citava reforma ako do nje i dodje..

Trenutni problem je da nisu svi gradjani obavezni da uplacuju, gomila ih ne uplacuje neki jer nece a neki jer nemaju. Ja sam prvih nekoliko godina radje zadrzavao te pare za sebe umesto da mi tadasnji poslodavac uplacuje u neko kilavo osiguranje. Shodno tome jasno je da kod ovih sto uplacuju postoji tzv. Moral Hazard iliti niko ne uplacuje dok ne dodje u situaciju da ce mu osiguranje trebati a osiguravajuca drustva racunaju na to da ce tek ponekome trebati a ne vecini pa tako da bi pokrila sve troskove moraju da utrostruce cenu...

vbo man

Sami ce sebe da " upucaju u nogu".
Ako tako vole...

vbo man

Mozda su u pravu oni koji kazu da ce USA da se raspadne i to opet u nekom gradjanskom ratu :cry: Navodno kazu neki izvori da je desnica postala agresivna a vec je i naoruzana :mrgreen:
Nadam se da se bar nece dogoditi za vasheg zivota...dva gradjanska rata je mnogo za jedan zivot :cry:

Tromotorac

Nista se ti ne sikiraj. To su samo projection snovi sovjetskih politikologa.
The bums will always loose.

vbo man

vbo man

DakleM:

QuoteNumber of Californians without health insurance soars | McClatchy

More than 45,000 Sacramento County residents joined the ranks of the medically uninsured in the past two years, according to a new report that further illustrates the staggering depth of the recession: a surge of 2 million Californians without health insurance.

One in four Californians, or 8.2 million people, now lack coverage, according to UCLA researchers.

The study, released Tuesday, quickly became a talking point in the national debate over health care legislation, which could culminate later this week in a dramatic up-or-down vote on Capitol Hill.

California's newly uninsured include 400,000 children. In all, 1.5 million children in California have no health insurance, the study says.

"Given the economic conditions, we knew something was going to change, because 2009 was a terrible year," said Shana Alex Lavarreda, director of health insurance studies at UCLA and the lead author of the report.

"We didn't think it was going to be this huge. The numbers startled us. This is the biggest jump we've seen in decades."

1.5 million children in California have no health insurance,

Tromotorac , gde ce ti dusha? :evil: :cry: :x

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

vbo man

Quote98% illegal anchor babies?
Na stranu shto su i to DECA (neduzna chak i ako su roditelji proplili sve pare pa nemaju za insurance)...ipak ne verujem da je tvoj procenat tachan...

Tromotorac

Tromotorac je bio prvih 6 godina u USA bez zdravstvenog osiguranja, pa je preziveo. Morao i full time fakultet da napusti zbog medicniskih racuna. I kako se izvukao iz tih govana? Time sto je cekao da mu drzava obezbedi zdravstvo? Yeah, right.

Par samara i goni se u pm bi bila najveca usluga svakom mladom koji ceka da mu pomoc padne s' neba. Uopste me ne grize savest za moje stavove.

Hate mail

Pa ti samo verujes ili ne verujes a nista ne znas.

vbo man

Mladom i zdravom mozda ( ako nije kriza kao sad pa nema posla) ali deca i starci, hronichni teshki bolesnici...shta cemo s njima?

Hate mail

vbo man

QuotePa ti samo verujes ili ne verujes a nista ne znas.
Ne mogu da znam stvari na mestima gde nisam prisutna ali evo pokushala sam da guglam i nadjem neke statistike i nisam nashla nishta.
A kako pa opet ti ZNASH?
Jel ti rekla ona sa VMA :mrgreen:

vbo man

QuotePa revoluciju dici, sta drugo?
Ma ne brate nego uvesti to drzavno obavezno osiguranje...Evo Australija ga ima, ima Evropa i to zapadna a koliko znam sve su to kapitalistichke zemlje...

alan ford

Quote from: vbo man on March 18, 2010, 04:38:32 AM
Nadam se da se bar nece dogoditi za vasheg zivota...dva gradjanska rata je mnogo za jedan zivot :cry:

moja baka je prosle godine umrla u 96. godini a prezivela je 2 svetska rata i 'handful' gradjanskih 90-tih

americka srednja klasa (iliti ogromna vecina stanovnistva) radi direktno protiv svojih interesa. Koliko ce to ici, i kako ce se zavrsiti cemo videti. Ne verujem da ce dolaziti do rata vise verujem da ce doci do nekakvog radikalnog zaokreta u neku drugu krajnost...

Tromotorac

Drzavno osiguranje? Cabeeni Green plan  :roll:

Ja kad nisam imao osiguranje, imao sam nekoliko vecih medicniskih izdataka; sa svakim doktorom, chiropractorom, zubarom, orthodnics surgeon sam imao pristojan dogovor u kojem su mi pruzili negu/servis koji mi je bio potreban, naplacivali 40% njihove pune rate, i dali mi pravo na 0% otplatu. Bilo je jako civilizovano, bez ikakvog cekanja, ili drugih ponizavanja nalik na zivot u drustvu gde je socijalno/drzavno zdravstvo. Znam i danas ovde doktore, koji 30% svoje prakse rade za Dz. jer znaju da ljudi kojima treba pomoc nemaju para. Za mnoge druge u skripcu, postoje fondacije vezane za mnoge bolnice i klinike. Stvari nisu toliko katastrofalne kao sto mnogi ubedjuju.

Za starije isto - ovde penzioneri vec imaju prilicno dobar Medicare koji dosta pokriva, siromasni imaju Medicaid koji je losiji, ali hej drzava placa.

Nema potrebe da se od ovog zdravstva napravi socijalisticka tvorevina. Jedini kojima bi to odgovaralo jesu oni koji hoce vecu vlas'.

alan ford

definitivno nije lose kako se na prvi pogled moze steci utisak. Ali ni priblizno dobro kako bi trebalo za zemlju kakva je amerika. Uporedi koje god hoces parametre americko i neko zapadno evropsko zdravstvo i u svima smo daleko ispod proseka.

Ti, GET cinis gresku sto sebe uzimas za referentu. Ne znam da li si ikada sluzio vojsku cenim da nisi, jer ja sam u vojsci shvatio da ja nisam prosek da sam ja crem de la creme. Tako i tvoja poredjenja sta si ti sve placao nise realna. Ti ako nisi imao skolu, imao si potencijal (nisi bio buzdovan) te bi se snasao kako god da se okrene.

Tromotorac

Quote from: alan ford on March 18, 2010, 03:09:29 PM
Quote from: vbo man on March 18, 2010, 04:38:32 AM

moja baka je prosle godine umrla u 96. godini a prezivela je 2 svetska rata i 'handful' gradjanskih 90-tih

americka srednja klasa (iliti ogromna vecina stanovnistva) radi direktno protiv svojih interesa. Koliko ce to ici, i kako ce se zavrsiti cemo videti. Ne verujem da ce dolaziti do rata vise verujem da ce doci do nekakvog radikalnog zaokreta u neku drugu krajnost...

Tako nesto i ja mislim. Ovo sad je drustvo u reziji Baby Boom hipstera. Kako su zapoceli 60tih, takvo im je sad finale. Bice gore, ali ovog puta je potrebno, da bi se naucila lekcija. Lekcija in overcoming adversity je long overdue, nakon cega ce ponovo buknuti novi frontier/enterprenuer duh.

Hate mail

Ma taj baby boomer hippie explanation je (iako ne podnosim IDIOTE hipije kojih ovde ima na kamione) samo hype. Ovo sto mi zivimo je nelinearni, prirodan kraj jednog credit bubble-a koji traje 80-90 godina. Naravno da ima ratova & glasova o ratovima, prisluskivanja populacije, izuvanja cipela na aerodromu i slicnih "freedom fries" mera. I tzv. healthcare tzv. debata - kao uostalom i citavi left-right hinjeni tzv. diskurs - je iz istog sesira. Bice bolje jer ne moze biti gore :mrgreen: AND because WE GOT the bomb, okay?

vbo - mislis zdravstvo kao u tzv. Srbiji?

Tromotorac

Quote from: alan ford on March 18, 2010, 03:15:52 PM
definitivno nije lose kako se na prvi pogled moze steci utisak. Ali ni priblizno dobro kako bi trebalo za zemlju kakva je amerika. Uporedi koje god hoces parametre americko i neko zapadno evropsko zdravstvo i u svima smo daleko ispod proseka.

Ti, GET cinis gresku sto sebe uzimas za referentu. Ne znam da li si ikada sluzio vojsku cenim da nisi, jer ja sam u vojsci shvatio da ja nisam prosek da sam ja crem de la creme. Tako i tvoja poredjenja sta si ti sve placao nise realna. Ti ako nisi imao skolu, imao si potencijal (nisi bio buzdovan) te bi se snasao kako god da se okrene.

Hehe, ko sa 19 godina nije buzdovan? U stvari, svaka cast onima koji to nisu bili, steta sto se nisam vise druzio sa takvima ;) Ne, nisam robijao u JNA, a izgleda da nisam previse propustio; bitne detalje mi je Hate prepricao.

Ja stvarno mislim da poteskoce u zivotu mogu da budu najbolji ucitelji, induktori buduceg iskustva i uspeha. U ovom drustvu, zaista nema razloga da bilo ko ko je odrastao ovde, sa engleskim kao maternjim, ili cak i spanskim, odraste i bude slep kod ociju. Bre, sramota je da zdrav-prav covek/zena bude nesposoban da se prehrani, vodi racuna o sebi, svojoj deci i zdravlju.

Ja ne smatram da je tu neki poseban talenat potreban. Sve sto treba jeste da se malo misli svojom glavom, bude odgovoran, i izbegava opijanje/drogiranje. Garantovano svako moze iz ovih par parametara da sebi obezbedi pristojan middle class zivot - cak i bez nekog talenta. Ko hoce da se preko noci obogati, Third World mu pruza mnogo vise sanse, ali ako govorimo o humanom drustvu koje nagradjuje odgovornost - to je bar dosad bilo ovde. Mnogima ovo izgleda "sebicno" ali ja ne vidim da se nesto ljudi sele u "humanisticka" drustva poput Rusije, severne Koreje, Kube ili nekakve Chavezije.

Juce sam ovo procitao, steta sto nemoze da celo stane u signiture line: "The basic thing the Dems detest is inequality born of the fact that people who think about what they're doing tend to come out ahead of people who don't. Oh well."

Hate mail

Tromotorac

Da citiram principal Strickland-a iz Back to the Future: "Key word - discipline". Inteligencija je nature, disciplina je nurture? Gresim li?

Hate mail

Moguce da gresis.

Ja sam perfectionist freak od malena. Uzdrzan, cinican, analitican (intro & ekstro), nesklon bilo kakvom excess-u, preterivanju, opasnosti, neisplativim ili opasnim ponasanjima i sklon aranziranju predmeta i situacija onako kako se meni svidja & keeping it that way. To sam primetio o sebi i pre nego sto sam "hit the general population" pri polasku u skolu.

Ono sto su mene pokusavali da nauce - cak i u kuci - je upravo nedisciplina.

alan ford

Quote from: Tromotorac on March 18, 2010, 03:29:42 PM
Ja stvarno mislim da poteskoce u zivotu mogu da budu najbolji ucitelji, induktori buduceg iskustva i uspeha. U ovom drustvu, zaista nema razloga da bilo ko ko je odrastao ovde, sa engleskim kao maternjim, ili cak i spanskim, odraste i bude slep kod ociju. Bre, sramota je da zdrav-prav covek/zena bude nesposoban da se prehrani, vodi racuna o sebi, svojoj deci i zdravlju.

Ja ne smatram da je tu neki poseban talenat potreban. Sve sto treba jeste da se malo misli svojom glavom, bude odgovoran, i izbegava opijanje/drogiranje.

iz ove perspektive posle dve banke od kada sam je sluzio vojska mi deluje kao iskustvo koje mi je u velikoj meri prosirilo vidike. I za to sam joj zahvalan. To prosto covek ne moze da nauci slusajuci necije price, mada daleko od toga da tih godinu dana smatram korisno iskoristenim vremenom.

I ja sam kroz sve ove godine uvek mislio kako trebas da si kreten a da ne zivis normalno jer sam eto i ja, stranac sa raznim ogranicenjima, engleskim sa naglaskom, uspeo da se probijem. Ipak verujem da to mozda i nije potpuno realno ocekivanje jer kao sto rekoh ja sam (generalno vecina nas koji se druzimo) daleko iznad proseka.

Tromotorac

Quote from: alan ford on March 18, 2010, 04:18:17 PM

iz ove perspektive posle dve banke od kada sam je sluzio vojska mi deluje kao iskustvo koje mi je u velikoj meri prosirilo vidike. I za to sam joj zahvalan. To prosto covek ne moze da nauci slusajuci necije price, mada daleko od toga da tih godinu dana smatram korisno iskoristenim vremenom.

Naravno. Moj odgovor je vise tongue-in-cheek, inace ja postujem svaciji napor, vreme ulozeno i steceno iskustvo, iako nemam previse respekta za tu samu instituciju.

Pijanista

Quotevojska mi deluje kao iskustvo koje mi je u velikoj meri prosirilo vidike

Meni deluje kao uzaludno potrosena godina.

Hate mail

Sto? Taman malo da se odmoris od skole, ubijas ljude, rusis kuce itd.

Pijanista

Pa bilo je nesrecnika kome je JNA dosla kao odmor.
Doduse, ja sam vojnu obavezu regulisao u mirnodopsko vreme. Kako bih voleo da sam ostao uskracen za to iskustvo :D

Jelence

alan ford

Quote from: Pijanista on March 18, 2010, 08:24:08 PM
Pa bilo je nesrecnika kome je JNA dosla kao odmor.
Doduse, ja sam vojnu obavezu regulisao u mirnodopsko vreme. Kako bih voleo da sam ostao uskracen za to iskustvo :D

kod mene je bio jedan crnogorac koji bi nedeljom krenuo da skripi sredjujuci krevet u 5 jer mu se ne spava. pricao je da je i kod kuce ustajao oko 5 da nahrani i izvede stoku pa izlezavanje do 6 je krajnje neprilicno. a naravno da su svi poslovi koje si mogao da mu das bili maciji kasalj spram onoga sto je kod kuce imao.

ja sam bio 3 meseca u ratu, mada srecom ne u ratu kao HM. Avijacija. Mi smo samo slali jastrebove u SLO, krpili rupe i servisirali za nove nalete kada bi se vratili, i u par navrata istovarivali kovcege nastradalih. S

vbo man

Quotevbo - mislis zdravstvo kao u tzv. Srbiji?

Ne, vec kao u Australiji...
U Evropi takodje ima dobrih reshenja mada recimo chujem da je UK zdravstvo danas u katastrofalnom stanju...