News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

So bloody rich

Started by vbo man, March 12, 2010, 11:44:38 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

vbo man

Meksikanac...

QuoteFrance24 - Mexico's Carlos Slim bumps Bill Gates to become world's richest

For the first time since Forbes began publishing its annual list of the world's 100 richest people, the top-ranked person is not from North America. Holding the exalted slot is Mexican businessman Carlos Slim, who with his 53.5-billion-dollar fortune, has surpassed Microsoft founder Bill Gates by half a billion dollars.

The head of Telmex didn't just become a member of the super-rich overnight, but he did make a whopping 18 billion dollars in just one year, easing past Gates and investment mogul Warren Buffet, who had traditionally held the top slots.
The light at the end of the tunnel is the train.

Jelence

Zasto je "bloody" pre "rich"?
Jel on ubija ljude i tako se bogati?
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

vbo man

Ne brate...tako se kaze...fraza :mrgreen:
A dal ubija ljude to stvarno ne bih znala da ti kazem...

Jelence

E kud bas da se ta fraza zalepi za tebe... :mrgreen:

Hate mail

Para na paru a ush na fukaru.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Ivan_D

Kako li šef od šefa od šefa od šefa od Zagora mora da ljubi dupe ovom Meksikancu kad ga vidi    :)
If you dine with the devil bring a long spoon.

zagor te nej

"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

vbo man

Libanac u Mexiku...al verovatno Mexican citizen...I ovde su medju najbogatijima Kinezi...pa ih Australija zove Australijancima...

Hate mail

vbo man

Pa nishta moj point je kao shto kaze vest da (konachno) najbogatiji chovek na svetu vishe nije Amerikanac...
I verovatno nece zadugo biti...

Hate mail

Funny how his wealth is in dollars, not pesos, eh?

vbo man

Jeste funny je...al mozda i to nece josh dugo.
Takodje me iznenadilo da je to bash Meksikanac...Ochekivala bih da je Kinez, pa i Rus...ili neki od onih shejkova sa zapadu milog Middle East-a...

Ivan_D

Quote from: vbo man on March 14, 2010, 11:30:08 AM
Pa nishta moj point je kao shto kaze vest da (konachno) najbogatiji chovek na svetu vishe nije Amerikanac...

Umesto da se radujes mozda ne bi bilo lose da se osvrnes na cinjenicu da su se najbogatiji Amerikanci uglavnom obogatili legalno, makar u najformalnijem smislu te reci. Sto verovatno nije slucaj sa najbogatijim Meksikancima, Rusima itd.

vbo man

Quoteda su se najbogatiji Amerikanci uglavnom obogatili legalno

Veoma sam skeptichna mada nemam dokaza da tvrdim suprotno...

vbo man

I da, ja nemam nishta protiv Amerike...imam protiv Americhke imperijalne politike od WWII na ovamo.

alan ford

Quote from: vbo man on March 14, 2010, 01:22:25 PM
I da, ja nemam nishta protiv Amerike...
..nista efikasno?

Hate mail

Jel' ti to sve rekao onaj "vrlo ozbiljni" ali "dobar" bankar?

Ivan_D

Quote from: vbo man on March 14, 2010, 01:22:25 PM
I da, ja nemam nishta protiv Amerike...imam protiv Americhke imperijalne politike od WWII na ovamo.

A reci mi koja je to imperija u svoj pisanoj istoriji bila bolja od Amerike (osim mozda Austro-Ugarske).

Tromotorac

Quote from: Ivan_D on March 14, 2010, 01:40:27 PM

A reci mi koja je to imperija u svoj pisanoj istoriji bila bolja od Amerike (osim mozda Austro-Ugarske).

Mozda bi im vise prijala Sovjetska imperija, makar iz familijarnog razloga. Ono "braca Rusi znaju najbolje" i te gluposti.
The bums will always loose.

vbo man

Nije mi bankar nishta rekao...
Imate li kakvu ozbiljnu dobru knjigu na tu temu...kako se obogatilo (bar) 10 najbogatijih ljudi u u Americi ? Ili da guglam ovih dana :mrgreen:
Jebo te Amerima treba dici spomenik ako zbog nicheg drugog ono zbog Googla :x

Ivan_D

Pa pocni recimo od Romana Abramovicha i Bill Gatesa.
Da ne bude zabune, meni je Abramovich mnogo simpaticniji od Gatesa. Nacin zivota, izgled, zene itd. Vise bih voleo da sam Abramovich nego Gates. U stvari vise bih voleo i da sam ja nego da sam Gates.
Jedan profesor nas je jednom pitao na prvom casu koja nas licnost istorijska / ili ziva fascinira. I budale sad sve govorile Majka Tereza, FDR, W. Shakespeare, Warren Buffet itd. Ja reko Hugh Hefner. Ne znam kako mi nije bio pao na pamet Roman A.  :x

Ali uvek cu radije ziveti u drustvima gde se ljudi obogacuju kao Gates a ne kao Abramovich.

Tromotorac

Bill Gates: "The Road Ahead", citao pre 11-12 godina. Bilo dobro za inspiraciju.

vbo man

Dozvolite da posumnjam da se IGDE preko noci i zakonskim putem dolazi do tako velikog bogatstva.Ne radi se o tome da su u pitanju PRAVI (?) krimosi svuda...Kada se procheprka po istoriji onih porodica koje su bogatstvo stekle u daljoj proshlosti svashta se tu moze naci....bash svashta. Samo se o tome vrlo retko govori pa mase ostaju neupucene.Bilo bi zanimljivo otvoriti arhive svih tajnih sluzbi... :evil: :?
Moj najveci problem sa bogatima je shto sebi instaliraju zakone da bash oni na kraju plate najmanje poreza...i shto na taj i druge nachine ukidaju RADNIM ljudima pravo na bolji zivot, na prosperitet.Zovite me komunistom ako vam je volja ali ja ne smatram da na to imaju pravo. I sami svoje bogatstvo stichu zahvaljujuci tim masama underprivilegovanim i mislila sam da im je jasno da u to ime moraju da " bacaju vishe preko ramena". Ali greed je izgleda nepobediva...

alan ford

Quote from: vbo man on March 15, 2010, 02:46:15 AM
Dozvolite da posumnjam da se IGDE preko noci i zakonskim putem dolazi do tako velikog bogatstva.Ne radi se o tome da su u pitanju PRAVI (?) krimosi svuda...Kada se procheprka po istoriji onih porodica koje su bogatstvo stekle u daljoj proshlosti svashta se tu moze naci....bash svashta. Samo se o tome vrlo retko govori pa mase ostaju neupucene.Bilo bi zanimljivo otvoriti arhive svih tajnih sluzbi... :evil: :?
Bill Gates, Oprah, Waren Buffet...?

vbo man

Rekla sam da ne znam mnogo o tome kako su doshli do TOLIKIH para ali da sam skeptichna...ali me mrzi da googlam.
Pravo da ti kazem to ludilo sa tim celebrities i tim nenormalnim parama koje zaradjuju je neverovatno i po meni totall madness (ukljuchujuci tu i sportiste).
Opet kazem i to je bilo moguce zahvaljujuci tkz. potroshachkom drushtvu.Za takvo drushtvo potrebni su potroshachi. Potroshache mozesh da napravish samo ako im bacish dovoljno preko ramena...

Jelence

Quote from: vbo man on March 14, 2010, 01:21:08 PM
Quoteda su se najbogatiji Amerikanci uglavnom obogatili legalno

Veoma sam skeptichna mada nemam dokaza da tvrdim suprotno...

:|  :|  :|

Car'ca  :mrgreen:

Jelence

Quote from: vbo man
Dozvolite da posumnjam da se IGDE preko noci i zakonskim putem dolazi do tako velikog bogatstva.

"Preko noci" moze da bude veoma varljiva kategorija.

Citala sam pre nekog vremena o nekoj pop grupi 90tih koja je "preko noci" postala popularna. Frontmen grupe u jednom intervjuu je izjavio da mu idu na zivac natpisi da su postali popularni preko noci. Kaze oni su od puberteta zdroncali po svojim instrumentima, a poslednjih 5-6 godina su svirali uzivo (po barovima itd). Sav njihov fokus od kako su poceli da zive od muzike bio je da se probiju, pa su se pojavljivali gde god da im se ukazala prilika. Pa su im onda na jednom mestu gde su svirali prisli neki ljudi i pitali ih da sviraju na boljem mestu, pa onda na boljem... Usput su svaku sugestiju da se poprave (imidz, pevanje, repertoar, PR, ...) uzimali za ozbiljno. Pisali su pesme, brisali, pisali, brisali... U trenutku kada ih opicio hit, oni su bili razradjeni muzicari. Svet je to video da je bilo "preko noci" a njihova "noc" je trajala 10tak godina.

Ima hint koji mnogi ljudi ne vide a koji je tako ocigledan - ljudi koji uspeju u onome sto rade su fantasticno fokusirani na to sto rade. Zaludjeni. Imaju tu gorucu zelju i potrebu da rade samo to...

Jelence

Quote from: vbo man
Moj najveci problem sa bogatima je shto sebi instaliraju zakone da bash oni na kraju plate najmanje poreza...

OK. Znaci mozemo da kazemo da pisanje zakona oznacava poziciju moci, a ta moc im omogucava da zaradjuju pare lakse i brze nego ljudi koji nisu na tim pozicijama.

Jel se slazemo do sada?

Dalje, kada ne bi imali moc ne bi do para lakse dolazili nego ostali (manje placaju taksu, i ostale beneficije) oni bi tu moc izgubili.

Zakljucak je znaci da bez moci, bez namicanja zakona na njihovu stranu, oni bi bili obican svet bez privilegija. Slazes se?

Sad mi samo kazi sta je tvoj predlog? Znas kako kazu "da sam ja neka vlast...
"Sta je tvoj predlog" = "sta bi ti da si ti neka vlast"

Znaci, da si ti neka vlast, vbo, sta bi ti uradila? Jel hoces da kazes da ti ne bi koristila polozaj na kome si da namaknes pare da bi i dalje ostala na vlasti?

Tromotorac

Ovaj topic je cisto gubljenje vremena. Ima mu slicnih, ali ovaj je sampion.

Jelence

Samo ti nama reci na kojoj si strani?
Dal da opalimo crtu amekancima ili rusima/komunistima ?

Tromotorac

Teska dilema, dostojna ove diskusije. Cek, mora da razmislim  :idea:

vbo man

Pa na zalost verovatno bih...jebena ljudska priroda...greed...i sve ostalo.
Kako nisam na vlasti a ni pri parama ostaje mi da ih kritikujem :mrgreen:
Kad god prichamo o tih nekih par prijatelja koji su doshli do malo vecih para ja obichno muzu kazem : " ne valja im to i to ali verovatno bismo i mi tako radili". Tako da pokushavam da tu budem poshtena prema sebi (i njima).
Medjutim kad ovo ovde pricham ja ne gledam iz svoje koze vec nekako vishe to posmatram sa aspekta drushtva kao celine. I ne mislim da je sa tog aspekta dobro da 10 % poseduje 90% bogatstva jedne zemlje ... a posebno ne u uslovima globalizacije gde se to bogatstvo po pravilu iseli iz zemlje pa kako se ne placaju ni adekvatni porezi , ne zaposhljavaju ljudi u toj zemlji itd. to ne moze biti dobro za celu drzavu.
Sve ovo je bilo moguce zahvaljujuci potroshachkom drushtvu i globalizaciji koja je otvorila granice za kretanje novca i robe ( donekle i ljudi). 10 % sa svim svojim bogatstvom moze da potroshi relativno malo ( i pretezno luksuzne robe). Ako se osiromashi 90 % nece biti ni potroshachko drushtvo moguce ( shto mozda bude opet dobro za planetu) pa se ni bogatstvo te drzave nece moci uvecavati. Shta mislish zashto se raji davalo ovih kreditnih kartica na angro pa zajmovi na ekviti , za kola itd.? Ali sve ima svoj kraj ( pa i Minimax)...Kakva bi bila kupovna moc raje da nije zajmova?

amans

Quote from: Ivan_D on March 14, 2010, 01:01:35 PM
Quote from: vbo man on March 14, 2010, 11:30:08 AM

Umesto da se radujes mozda ne bi bilo lose da se osvrnes na cinjenicu da su se najbogatiji Amerikanci uglavnom obogatili legalno, makar u najformalnijem smislu te reci. Sto verovatno nije slucaj sa najbogatijim Meksikancima, Rusima itd.

ova ti je dobra, Ivane  :twisted:
We're lost, but we're making good time.

amans

amans

Quote from: vbo man on March 14, 2010, 10:30:27 PM
Nije mi bankar nishta rekao...
Imate li kakvu ozbiljnu dobru knjigu na tu temu...kako se obogatilo (bar) 10 najbogatijih ljudi u u Americi ? Ili da guglam ovih dana :mrgreen:
Jebo te Amerima treba dici spomenik ako zbog nicheg drugog ono zbog Googla :x

Das Kapital   :evil:

amans

Quote from: vbo man on March 15, 2010, 02:46:15 AM
Moj najveci problem sa bogatima je shto sebi instaliraju zakone da bash oni na kraju plate najmanje poreza...i shto na taj i druge nachine ukidaju RADNIM ljudima pravo na bolji zivot, na prosperitet.Zovite me komunistom ako vam je volja ali ja ne smatram da na to imaju pravo. I sami svoje bogatstvo stichu zahvaljujuci tim masama underprivilegovanim i mislila sam da im je jasno da u to ime moraju da " bacaju vishe preko ramena". Ali greed je izgleda nepobediva...

sada sam definitivno, apsolutno i neopozivo ubedjena da je ova vbo neki impostor.... od one stare ja jedva izvukoh zivu glavu u predistoriji sedmog kontinenta. Da sam juce umrla, sad bih se prevrtala u grobu....ovako, mogu samo u krevetu    :?  8-)

c, c, c, a deda mesar koji se ubi radeci.... :twisted: :twisted: :twisted:

Hate mail

Ovakvih kao vbo puna je tzv. Srbija a i oko tzv. Srbije.

Nije vazna tema niti kvalifikacije.

vbo man

Ovakvih kao ja pun je svet :|

Hate mail

Jelence

Tebe mali malo strpljenja ne bi ubilo  xuzi

Da ju nema trebalo bi ju izmisliti.

Mene odusevljavaju njeni principi suplji kao svajcarski sir, kojih se svejedno pridrzava. To je ona i ostali se mogu jebsti. Zato je i obozavam, sa svim njenim budjavim shvatanjima.

Originalna zena, veoma originalna.

Iako se ne slazem se sa 99% onoga sto postira, obozavam da citam njene komentare (one koje ne preskocim). Kako ono bese... Veoma sam skeptichna mada nemam dokaza da tvrdim suprotno...

Za malo sta i ima dokaze, al tvrdi suprotno pa kud pukne. Monitor sve trpi  :mrgreen:

Ona je sjajna da testiram sva svoja miroljubiva shvatanja i politiku da svako ima pravo da misli sta hoce. (Cesto padam na ovom testu, na moje veliko iznenadjenje).

vbo nemoj da ti padne na pamet da se opet penzionises odavde... Muzu otvori novi account ako se bude gurao.

vbo man

Naravno, monitor trpi sve...Hvala Bogu te na Internetu svako moze da nadje "istomishljenike"...Long live NET" :|
Ja ovde nemam chini se bash istomishljenika  :cry: ali me eto neki vrag tera da se archim ovde s vamI. Valjda me mrzi da heklam :mrgreen:
To shto svak ostaje na svojim pozicijama ( u rovovima) ne treba da chudi...pa Srbi smo ( pretezno) :evil:

alan ford

Quote from: Hate mail on March 15, 2010, 04:50:44 AM
Ovakvih kao vbo puna je tzv. Srbija a i oko tzv. Srbije.

Nije vazna tema niti kvalifikacije.

mene recimo mnogo vise cudi Amans svojim potpuno neodrzivim i nelogicnim stavovima.
mada mozda tako sta treba ocekivati od nekoga ko se bavi knjizevnoscu pa zivi u nekom potpuno nerealnom (harry potter like) svetu.

Quote from: vbo man on March 15, 2010, 03:22:22 AM

Pravo da ti kazem to ludilo sa tim celebrities i tim nenormalnim parama koje zaradjuju je neverovatno i po meni totall madness (ukljuchujuci tu i sportiste).
Opet kazem i to je bilo moguce zahvaljujuci tkz. potroshachkom drushtvu.Za takvo drushtvo potrebni su potroshachi. Potroshache mozesh da napravish samo ako im bacish dovoljno preko ramena...

drugo ako bi mi ovo pojasnili. Sta je to potrosacko drustvo, 'el to kada trosimo iznad mogucnosti, ili kada kupujemo stvari koje nam nisu preko potrebne (jedrilice, pravimo bazene, idemo na letovanja...), ili se pod tim misli nekakva masa sveta sa ispranim mozgovima koje drzava uci da trose kako bi drzava opstala i vrh od 5% "postao bloody rich"?

slawen

Ти си бежао са часова марксизма?
Потрошачко друштво је капиталистичка ујдурма, где се полази од дупета, тј. од потрошње неке робе и према томе се формира обим производње, за разлику од планске социјалистичке друштвеноосвешћене државоодумирајуће  теорије, где произвођаче нико не сме да бије & уцењује, а најмање тамо неки потрошачи, што значи да се зацртани планови остварују, а роба производи без обзира да ли икоме треба.
Треба да запамтиш да је Маркс рекао да је у том ланцу најважнија производња, а најбезначајнија потрошња.
Да потроши може свако, али да произведе само радник у удруженом раду.
Јасније?

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Tromotorac

Butter vs. tank economies

Da, potrosacko drustvo je zlo, a namensko je dobro. Sta ce nam LCD televizori, monitori, parket, izleti, putovanja, bolje je da drzava uzima sve pare, pravi tenkove, zida hramove i palate po glavnom gradu i kupuje limuzine sa soferima za vladajucu klasu.

amans

Quote from: alan ford on March 15, 2010, 02:22:13 PM
Quote from: Hate mail on March 15, 2010, 04:50:44 AM

mene recimo mnogo vise cudi Amans svojim potpuno neodrzivim i nelogicnim stavovima.
mada mozda tako sta treba ocekivati od nekoga ko se bavi knjizevnoscu pa zivi u nekom potpuno nerealnom (harry potter like) svetu.

hari poter??? nikad citala...

Zhizn Klima Samgina
rulz   8-)

zagor te nej

Jebote sta sve covek ovde moze da procita, kakav sizofren topik.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Tromotorac

bloody waste of the time  :D

amans

sve sam go dadaista do dadaiste :shock:

vbo man

Potroshachko drushtvo je ( po meni) drushtvo koje razlichitim mehanizmima ( a posebno uvaljujuci narod u dugove koje sam narod nije sposoban da servisira) pospeshuje suludu potroshnju svega i svachega a zarad suludih i brzih  profita jedne omanje elite.
Primera ima bezbroj i mrzi me da o njima sad pishem.
Ne mogu da nadjem sad ali gledala sam jedan sjajan animirani film koji sve fantastichno objashnjava.
Niko nije prichao o planskoj privredi kao dobroj ali ovo takodje pojma nema sa trzishtem.Ovo je zlochin...ekonomski...

Hate mail